Gość: siatek IP: 10.133.131.* 28.01.02, 17:27 Pod koniec lutego lece do Kenii czy ktoś tam był ? Jak sie przygotować co zabrać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: siatek Re: KENIA ????? IP: 10.133.131.* 30.01.02, 18:33 czy naprawde nie bywa tu nikt kto był w Kenii???????????????/// Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lacrima Re: KENIA ????? IP: 213.77.105.* 22.08.02, 07:59 Gość portalu: siatek napisał(a): > Pod koniec lutego lece do Kenii czy ktoś tam był ? > Jak sie przygotować co zabrać? Jesli juz wrociles z tej Kenii bardzo Cie prosze o wrazenia i mozliwie jak najwiecej informaccji. Planuje jechac tam pod koniec sierpnia, poczatek wrzesnia Dzieki Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bob11 Re: KENIA ????? IP: *.comarch.pl 22.08.02, 18:54 Byłem w zeszłym roku we wrześniu Kenia, Tanzania jakie informację cię interesują Odpowiedz Link Zgłoś
bbona Re: KENIA ????? 23.08.02, 00:28 Gość portalu: Bob11 napisał(a): > Byłem w zeszłym roku we wrześniu Kenia, Tanzania jakie informację cię interesuj > ą > Bob! Z nieba mi spadasz! Żebyś tylko odpowiedział!:) Bardzo mi zależy na Kenii gdzieś tak w okolicach październik-styczeń. Ale to mniej istotne. Najbardziej chcę wiedzieć: jak szybko,tanio, bezpiecznie, szybko ( w takiej kolejności i dokładnie - powtórzenie nie jest pomyłką) dostać się do Mombasy, ewentualnie Nairobi. Loty czarterowe, ewentualnie inne patenty. Odpiszesz na prywatny adres? Qrczę, zaryzykuję: dawira@zg.home.pl Czekam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bbona Re: KENIA ?????PS 23.08.02, 00:36 Napisałam: > Bob! Z nieba mi spadasz! Żebyś tylko odpowiedział!:) > Bardzo mi zależy na Kenii gdzieś tak w okolicach październik-styczeń. Ale to > mniej istotne. Najbardziej chcę wiedzieć: jak szybko,tanio, bezpiecznie, szybko > > ( w takiej kolejności i dokładnie - powtórzenie nie jest pomyłką) dostać się do > > Mombasy, ewentualnie Nairobi. ---Miało być najpierw bezpiecznie, a potem tanio:) Ale tak się rozentuzjazmowałam faktem, że mam kogo zapytać - i już o bezpieczeństwie nie pomyślałam:) Ale i tak czekam na wszelkie sugestie. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bob11 Re: KENIA ????? IP: *.comarch.pl 23.08.02, 10:49 Loty do Kenii Planowaliśmy lecieć czarterem i czekaliśmy na przecene niestety nie doczekaliśmy. Więc polecieliśmy lotem rejsowym. Co do czarterów to raczej latają do Mombasy - jest tam dużo ośrodków, wyloty z Niemiec lub Wiednia. Linki firm (one organizują czartery) www.ascag.net/ - Afrika Safari Club (szwajcarska firma specjalizacja w Kenii) mają swoich przedstawicielstwa (partnerów)w Polsce). cms.condor.de/cdr/de/de/homepage/ - Niemiecka firma loty na cały świat. Wiele polskich biur podruży z nimi współpracuje. www.ltu.de/index.html - jak wyżej. My w koncu polecieliśmy EL-AL (Izraelkie linie lotnicze), uchodzą za najbezpieczniejsze na świecie (wady szczegółowa odprawa, pytania po co się lecii dlaczego itp. Uwaga po rozmowie mogą nie wpościć na pokład samolotu, w Nairobi odloty z innego miejsca niż pozostałe). Na początku września jak lecieliśmy trzeba było czekać w Tel Aviwie 18h a przy powrocie 3 do 5h nie pamiętam. Inne propozcje w Polsce instnieją biura podrózy, które szukają tanich połączeń z Berlina (czy innych miast Niemiec) ceny bywają atrakcyjne. Wady trzeba dojechać do Niemiec, często loty z przesiadkami, czas oczekiwanie na przesiadkę kilkanaście godziń. Przykładowe linki www.mwe.com.pl/http://www.britas.pl/britas/ Inne linki informacja o Afryce: www.newafrica.com/maps/general.asp?type=travel Odpowiedz Link Zgłoś