tajson1111
05.08.09, 00:12
Witam, zaciekawiły mnie wypowiedzi na temat RZS metodą niekonwencjonalną. Zmagam się z chorobą od 13 lat i przez 98% tego czasu nie stosuje nic oprócz NLPZ (czuje się w miarę dobrze).
Przedstawie mój sposób na rzs..
No więc moją największą bronią na RZS jest siłownia 3x na tydzień należy ćwiczyć wszystkie partie mięśni ale nie wszystkie na raz w jeden dzień, a stawy które zostały zaatakowane ćwiczymy z mniejszym obciążeniem. Drugim ważnym czynnikiem jest picie min 1,5 l wody nisko sodowej (nie gaz) polecam primawere, zażywanie glukozaminy, jedzenie ryb kurczaków , surówek, brązowego ryżu ,jajek, kiełbasek drobiowych, wołowinę ciemny chleb zawsze podpiekany w opiekaczu, picie mięty z rumiankiem i bardzo ważne jest picie zmielonego siemia lnianego przed spaniem 1 godz po jedzeniu .Ważne jest też dobre samopoczucie, należy w tym celu znaleźć jakąś ślicznotkę (w przypadku mężczyzn) i korzystać z życia w miarę możliwy sposób od czasu do czasu imprezki z tańcami są bardzo wskazane (:
Natomiast nie należy pod żadnym pozorem spożywać: nabiału, pomidorów i wszystkiego z nimi związane, makaronów, kawy, soli,jabłek,ananasów , kiwi, wszystkich rodzajii serów, grzybów, konserw, kolorowych napoi gazowanych, papierosów, słodyczy, papryki, ogórków, kapusty kiszonej, śmietany, alkoholu w dużych ilościach, przypraw, cytrusów, nie spożywanie w/w produktów jest warunkiem wyregulowania procesów immunologicznych i zachowania sprawności fizycznej przy zdrowym stylu życia!!!
Wiem że jeszcze jest coś co mógłbym dodać do swojej diety i coś czego nie powinienem spożywać.
może macie jakieś dobre rady.
Pozdrawiam Michał