jodipiku 02.03.10, 14:03 Planuje urlop nad morzem Baltyckim. Gdzie sa najpiekniejsze plaze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dan-ka6 Re: gdzie najpiekniejsze plaze nad Baltykiem? 02.03.10, 14:46 Witam! Najpiękniejsza szeroka plaża w Świnoujściu.Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
irus6 Re: gdzie najpiekniejsze plaze nad Baltykiem? 25.03.10, 07:30 a co powiecie na plaże w jastrzebiej górze wybieram sie tam Odpowiedz Link Zgłoś
ania-bell Re: gdzie najpiekniejsze plaze nad Baltykiem? 02.03.10, 16:58 Na polskim wybrzeżu są plaże typowo piaszczyste i tu do najpiękniejszych zaliczyłabym: plaże w Świnoujściu, Karwi, Dębkach i na Helu ale są też piękne plaże z kamykami np. całe wybrzeże rewalskie (Rewal, Niechorze, Pogorzelica, Pustkowo, Trzesacz, Pobierowo). Pozdrawiam. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
ania-bell Re: gdzie najpiekniejsze plaze nad Baltykiem? 02.03.10, 16:59 Dla mnie osobiście najpiękniejsza plaża jest w Karwi szczególnie na odcinku pomiedzy Karwią a Dębkami. Odpowiedz Link Zgłoś
rybka.live Re: gdzie najpiekniejsze plaze nad Baltykiem? 02.03.10, 17:56 Mrzeżyno od strony jednostki wojskowej . Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.73 Re: gdzie najpiekniejsze plaze nad Baltykiem? 03.03.10, 08:00 Od Dźwirzyna do Niechorza (a może nawet dalej na zachód, ale tam nie byłem) rozciągają się najładniejsze plaże z piaszczystymi plażami i wydmami porośniętymi sosnowymi lasami. A co do zachodniej plaży w Mrzeżynie (czyli tej od strony jednostki wojskowej), to oprócz tego, że jest piękna, to jeszcze mało zatłoczona, nawet w sezonie. Odpowiedz Link Zgłoś
lebianin Re: gdzie najpiekniejsze plaze nad Baltykiem? 02.03.10, 19:09 Łeba oczywiście! Na plaży zachodniej jast tylko bardzo drobniutki piasek i muszelki, żadnych kamieni i innych świnstw tak często spotykanych w sopocie, świnoujściu i innych większych miejscowościach nad morzem. Pozatym w Łebie masz Słowiński Park Narodowy i słynne ruchome wydmy, naprawde rewelacja, a do tego w tym roku w maju otwierają tu największy w Polsce Park Jurajski z setką dinozaurów w skali jeden do jednego. Na twoim miejscu nie zastanawiał bym się i w te wakacje walił na wczasy do Łeby. Odpowiedz Link Zgłoś
rybka.live Re: gdzie najpiekniejsze plaze nad Baltykiem? 02.03.10, 19:55 No musisz być w łebie nie ma mocnych !!! on jest z ŁEby wiec musi byc cudnie...ZAłosne takie wypisywanie Odpowiedz Link Zgłoś
agan102 Hel 03.03.10, 09:08 Dla mnie najpiękniejsza plaża jest na Helu . Pamiętajcie,że przez wiele lat była ona zamknięta i przez to może nie jest tak zaniedbana. I woda tam cieplutka. Ciekawy jest piasek w Dębkach taki miałki, jak proszek. Odpowiedz Link Zgłoś
kamirx Re: gdzie najpiekniejsze plaze nad Baltykiem? 03.03.10, 10:30 Proponuję Rogowo k/Mrzeżyna www.przymorzu.pl www.rogowo61.superturystyka.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mamaanieli Re: gdzie najpiekniejsze plaze nad Baltykiem? 03.03.10, 10:52 Dębki. Karwia tez - ale miasteczko oblesne:) Odpowiedz Link Zgłoś
robcius Re: gdzie najpiekniejsze plaze nad Baltykiem? 03.03.10, 11:13 witam wg mnie piaszczyste piękne plaże Ustka, Rowy ale i zachodnia plaża w Kołobrzegu w stronę dźwirzyna Odpowiedz Link Zgłoś
pabia_a Re: gdzie najpiekniejsze plaze nad Baltykiem? 04.03.10, 08:33 zdecydowanie plaża w Karwi i Świnoujściu;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiekgo Re: gdzie najpiekniejsze plaze nad Baltykiem? 06.03.10, 10:33 W Helu jest najpiękniejsza plaża Odpowiedz Link Zgłoś
milky4 Re: gdzie najpiekniejsze plaze nad Baltykiem? 22.07.10, 22:04 Hel Hel i jeszcze raz Hel ! od strony morza oczywiście bo od strony zatoki porażka ;// od strony morza razjska plaża ! piasek biły małe ziarenka aż miło, woda krysrtaliczna , plaża szeroka na 500m ; ) polecam . minusem jest to że trzeba na te rajską plaże iść lasem ok 1km . ;// ale warto ! Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: gdzie najpiekniejsze plaze nad Baltykiem? 25.07.10, 02:36 Moje typy to: 1. Na wschód od Krynicy 2. Hel 3. Dębki Wysokiej pozycji Świnoujścia we wszelkich rankingach nie mogę zrozumieć. Sąsiedztwo portu, ogromne składowiska węgla na otwartej przestrzeni, rozpoczęta właśnie gigantyczna budowa gazoportu dyskwalifikują to miejsce pod względem przyrodniczym. Owszem, to wszystko dzieje się po wschodniej stronie Świny, ale to widać. Odpowiedz Link Zgłoś
milky4 Re: gdzie najpiekniejsze plaze nad Baltykiem? 25.07.10, 22:45 www.national-geographic.pl/forum/showthread.php?t=123&page=6 to link do forum o podobnej tematyce na str 6 można znaleźć piękne zdjęcia Helskiej plaży :) Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: gdzie najpiekniejsze plaze nad Baltykiem? 14.07.16, 23:22 Jastarnia, cała mierzeja wiślana i zachodniopomorskie np Dziwnówek gdzie plaża otrzymała błękitną flagę. Odpowiedz Link Zgłoś
rydera Re: gdzie najpiekniejsze plaze nad Baltykiem? 02.08.16, 16:39 plaża we Władysławowie :) Odpowiedz Link Zgłoś