Dodaj do ulubionych

Łeba czy Mielno

28.06.11, 22:40
Witam.Zamierzam w tym roku wybrać się nad morze Bałtyckie.Byliśmy już kilka razy w Jastarni, Międzywodziu, Niechorzu, Ustroniu Morskim. Teraz biorę pod uwagę 2 miejscowości- Mielno i Łebę.Chciałabym aby można było coś fajnego zobaczyć a nie tylko leżeć na plaży, pojeżdzić rowerami.Którą z tych miejscowości polecacie, żeby atrakcyjnie spędzić urlop.Z góry dziękuję za wszystkie porady. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • andy810 Re: Łeba czy Mielno 29.06.11, 09:06
      W\g mnie Łeba będzie odpowiedniejsza,blisko ruchome wydmy,Słowiński Park Narodowy więc miejsc do jeżdżenia rowerem nie braknie.Ludzi multum ale i w Mielnie tłumy wiec wybór należy do Ciebie.
      • marex59 Re: Łeba czy Mielno 29.06.11, 09:36
        Osobiście też wolę Łebę bo więcej jest możliwości do zwiedzania ale generalnie obie miejscowości są w lecie totalnie zapchane.
    • monia_m Re: Łeba czy Mielno 29.06.11, 12:24

Moim zdaniem więcej atrakcji jest w Łebie: Słowiński Park Narodowy, Park dinozaurów dla dzieci. Z Mielna można natomiast pojechać do Kołobrzegu, Ustronia Morskiego czy też Koszalina. W obydwu miejscowościach pod względem tłumu na plaży jest identycznie, dużo dużo ludzi na plaży od samego rana.
      Monika
      • joanna9629 Re: Łeba czy Mielno 29.06.11, 22:26
        Witam. Dziekuję bardzo za podpowiedzi. Właśnie te tłumy ludzi mnie przerażają.Koleżanka mi dzisiaj mówiła że w Łebie trudno znależć miejsce na plaży, ale ona chodziła pożniej to może dlatego.Może ktoś poleci jakąś jeszcze fajną miejscowość nadmorską, ale może nie tak tłoczną, a gdzie też jest ciekawie i nie tak bardzo daleko do plaży.Czekam na podpowiedzi.
        • bailiff22 Re: Łeba czy Mielno 29.06.11, 23:34
          Blisko morza&duzo atrakci = tlumy ludzi
          Jesli chcesz mniej ludzi to musisz z czegos zrezygnowac. Jednak dalej od morza rowniez laczy sie z mniej tzn. "atrakcji". Nie ma innego wyjscia.

Czy nie lepiej jednak wybrac dziure w poblizu duzego kurortu z tak zwanymi przez turystow atrakcjami? Rano o ile jest pogoda spokojnie idziesz sobie na plaze gdzie masz 1000m^2 jak nie wiecej tylko dla siebie, cisze i swiety spokoj, wracasz prysznic i wieczorem podjezdzasz autem do owego kurortu o ile masz ochote obcowac z dzikim tlumem, w razie braku pogody od razu z rana wybierasz sie do kurortu, ewentualnie zwiedzasz okolice i dopiero wieczorem rzucasz sie w wir atrakcji kurortu.
          • nabierzkolorow Re: Łeba czy Mielno 03.07.11, 16:46
            No jeśli nie chcesz tłumów to faktycznie może warto sie rozglądnąć za małymi miejscowościami. Ja tak zrobiłem rok temu i nie było problemu z plażą :)
            • joanna9629 Re: Łeba czy Mielno 03.07.11, 22:15
              A gdzie Państwo byli, w jakiej miejscowości jeśli można wiedzieć.
              • lilly_about Re: Łeba czy Mielno 04.07.11, 08:13
                W Mielnie byłam trzy lata z rzędu. Ludzi jak wszędzie. Miejscowość o tyle fajna, że nie jest to mała wioska, ani duże miasto. Minusem jest to, że Mielno jest opanowane przez młodzież.
    • mrukmrukmruk Re: Łeba czy Mielno 04.07.11, 11:50
      Polecam ci jastrzębią górę i hotel primavera, dobre miejsce na aktywny wypoczynek, nawet jak pogoda nie dopisze. Można korzystać z sauny, basenu, siłowni, różnych masaży, miejsce na wycieczki rowerowe też się znajdzie na pewno. Sama miejscowość jest spokojniejsza niż Mielno na pewno, w Łebie nie byłem to nie wiem.
    • marcin_zabielski Re: Łeba czy Mielno 05.07.11, 23:33
      osobiście polecam Łebę. Wydmy, Park Jurajski, stara latarnia Stilo, itp. Warto odwiedzić. Nie będziecie się nudzić :) Warto poszukać wcześniej noclegu. Można to najlepiej zrobić tutaj: łeba noclegi
      • chorwacja76 Re: Łeba czy Mielno 20.02.12, 21:51
        Byłam i w Mielnie i w Łebie, w Łebie chyba jednak więcej atrakcji (co ważne jest gdy pogoda nie sprzyja). Zaliczyłam oczywiście wydmy (rewelacja), latarnię Stilo (przereklamowana), park linowy (fajna atrakcja, również dla dzieci), jest kino (filmy nawet na czasie), organizowane są też koncerty, i można się "przejechać" łodzią tzw. ekstremalne wyprawy. Można też iść nad jezioro, ale nie wart bo daleko i nie ma tam żadnych atrakcji. W Mielnie natomiast jest fajna trasa spacerowa na takim jakby klifie z widokiem na morze i super kawiarnia również z widokiem na morze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka