Dodaj do ulubionych

OW Perła - Stegna

31.07.11, 16:40
Wybieram się tam 13.08 do domku, czy może już ktoś tam był, jak wrażania? Jedzenie? Może mógłby ktoś napisać coś o samej Stegnie bo jadę tam pierwszy raz i nie do końca wiem czego się spodziewać. Jedziemy tam z 6 letnim chłopcem i nie do końca jesteśmy przekonani czy to był dobry wybór.
Obserwuj wątek
    • ankaboss Re: OW Perła - Stegna 06.08.11, 14:45
      Sama Stegna jest bardzo fajnym miejscem na urlop z dzieckiem. W ubiegłym roku pięknie wyremontowali chodniki i ul.Morska czyli dojście do plaży. Ja wypoczywam juz 3 sezon w osrodku Kabylia - to po sąsiedzku z Perłą - uważam, że o niebo lepiej niż w centrum miejscowości , skąd daleko do plazy. A przy plazy las, zdrowe powietrze, jest czym oddychać. Polecam Stegne jak najbardziej, ale właśnie te ośrodki położone w lesie - blisko morza.
      • alaias11 Re: OW Perła - Stegna 08.08.11, 12:39
        Kabylia jest daleko od plaży, do tego w srodku lasu, strasznie komary tną.
        Są tam lepsze miejsca i dużo bliżej plaży, czyli niżej- patrząc w dół - na ul. Morską.
        A tylko chodniki wyremontowali? Na samej Morskiej nadal potworne dziury w asfalcie ??
        3 lata tam nie byłam....
        • x_mirek_x Re: OW Perła - Stegna 09.08.11, 14:10
          Główne ulice prowadzące ze Stegny do morza to Morska i Lipowa. Są to całkiem nowe ulice, nowe chodniki - jest OK. My (2+3) mieszkaliśmy na Morskiej, ale w Stegnie. Codziennie chodziliśmy 2km w stronę morza. Chodnik jest nowy przez las i od połowy drogi zaczynają się stragany, liczne OW, więc droga nam i dzieciom szybko mijała w dwie strony. Taki spacer traktowaliśmy jako plus dla nas i dzieci, kto co lubi. Zawsze można dojechać Meleksem lub ciuchcią z wagonikami za 4 zł/os. Sama Stegna niczym się nie zapisała na plus/minus. Jako atrakcja na miejscu to kolej wąskotorowa, park linowy, masa straganów i Biedronka na tanie zakupy (czynna 23 godz.).

Pozdrawiam
          Mirek
        • ankaboss Re: OW Perła - Stegna 24.08.11, 17:14
          A to ciekawe z tymi komarami, bo jak byłam to nie było ich wcale, już szybciej jakaś osa się zdarzyła. Wszystkie ośrodki w odległości ok 1,5 - 2 km od plaży są w lesie, więc niby dlaczego te komary mają być tylko tam :))) Coś kręcisz....
          Co do odległosci to zależy co dla kogo daleko, widzę tu osoby zadowolone z dochodzenia ze Stegny, dla mnie te 600 metrów z Kabylii do morza wcale nie było daleko. Z Plaży jakieś 200 metró bliżej bo ma wyjście na ul.Wczasową.
          Potwierdzam, że chodniki wyremontowane, a droga też zrobiona w porządku. Po dawnych dziurach nie ma śladu. Ogólnie jestem zadowolona z pobytu.
          • alaias11 Re: OW Perła - Stegna 25.08.11, 21:16
            ankaboss napisała:

> A to ciekawe z tymi komarami, bo jak byłam to nie było ich wcale, już szybciej
            > jakaś osa się zdarzyła. Wszystkie ośrodki w odległości ok 1,5 - 2 km od plaży s
            > ą w lesie, więc niby dlaczego te komary mają być tylko tam :))) Coś kręcisz....
            > Co do odległosci to zależy co dla kogo daleko, widzę tu osoby zadowolone z doch
            > odzenia ze Stegny, dla mnie te 600 metrów z Kabylii do morza wcale nie było dal
            > eko. Z Plaży jakieś 200 metró bliżej bo ma wyjście na ul.Wczasową.
            > Potwierdzam, że chodniki wyremontowane, a droga też zrobiona w porządku. Po daw
            > nych dziurach nie ma śladu. Ogólnie jestem zadowolona z pobytu.
            ==
            Byłam w Kabylii tylko raz - u znajomych tam mieszkających. Komary cięly niemiłosiernie
            i to zapamiętalam boleśnie :)) nic więc nie kręcę, ale my już taki naród jesteśmy, że imputować innym krętactwo --> wprost uwielbiamy :)
            Oczywiście nie znaczy,że grasują one zawsze.
            Może to był taki komarowy rok ze wskazaniem na Kabylię ?

My mieszkaliśmy wówczas w Krakusie, tym po prawej stronie - idąc w dół ul. Morską.
            Tam komarów nie było, widać teren Krakusa im sie nie spodobał.
            Stegnę lubię, ale tylko poza wysokim sezonem. I wyłącznię tę część na dole ul.Morskiej.
            Pożytecznie ( a i miło ) mieszkało nam się w Krakusie, także i dlatego,
            że na przeciw jest "Mors", w którym jest b.dobra baza fizykoterapii i łączyliśmy
            przyjemne z pożytecznym.
            pozdrawiam, Ala
    • natalixto Re: OW Perła - Stegna 27.08.11, 11:16
      No to tak... OW Perła zapamiętam bardzo dobrze mimo tego że domek był do 5 os. a my w 7 os. mieszkaliśmy razem dość wygodnie jedynie czasem problem był z kolejką do toalety ale to normalne ;) Mieliśmy domek z dużym tarasem na którym spożywaliśmy posiłki choć wspomnę że trzeba uważać ponieważ deski są spróchniałe i mieliśmy mały wypadek ale na szczęście skończył się tylko lekkim otarciem i siniakiem. Posiłków nie spożywaliśmy w ośrodku - zdecydowanie za drogie, śniadania i kolacje przygotowywaliśmy sami, na kolacje zazwyczaj był grill. Na obiady chodziliśmy do restauracji Delfin na deptaku przy plaży, bardzo dobre jedzenie za rozsądną cenę - polecam!! Na plaże chodziliśmy przez las i powiem szczerze że były to bardzo fajne chwile ponieważ naprawdę mało osób chodzi leśnymi ścieżkami i sama droga była formą relaxu, dzięki temu że nie chodziliśmy główną drogą, na plaży także mieliśmy spokój bo gdy chodziliśmy na zjeżdżalnie ilość ludzi i tego że czasami nie było nawet jak przejść przerażało nas. Stegnę zapamiętam bardzo dobrze były to miłe, pełne relaxu i aktywności fizycznej wakacje. Chętnie zawitamy tam za rok. A co do komarów bardzo się ich obawialiśmy ponieważ ośrodek położony jest w lesie ale na nasze szczęście nie było żadnych komarów :D Polecam Stegnę i OW Perłę :)
      • jszafranski dobre jedzenie 29.08.11, 12:38
        smaczne i niedrogie jedzenie macie w Baltic Park na lipowej ( takie nowoczesnie wygladajace apartamentowce). Za 10 PLN zjesz smaczne pierogi i zupe. Duzy schaboszczak z ziemniakami i gora surowek 12 PLN.
    • arniks Stegna czy Jantar 31.01.12, 10:46
      Witam
      Zastanawiam się, czy Jantar nie jest spokojniejszą i mniej zatłoczoną miejscowością
      w porównaniu do Stegny.

Na pewno jest bliżej morza od centrum
      - jakie są Wasze doswiadczenia ?
    • nieznajomy112 Re: OW Perła - Stegna 25.06.12, 14:49
      Ośrodek fajny bo w lasku, cisza spokój. Domki w dość dobrym stanie z łazienkami. Posiłków nie wykupywaliśmy w ośrodku bo były za drogie. Znacznie taniej jest coś zjeść na własną rękę. Ogólnie ośrodek fajny, godny polecenia. A jeśli chodzi o Stegnę to małe miasteczko ale z klimatem. Ogólnie godne polecenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka