Dodaj do ulubionych

Dziwnów - pytania

19.02.17, 11:13
Chciałam zapytać o samą miejscowość Dziwnów - czy któraś część miasteczka jest "lepsza" przy wyjeździe z dziećmi? Czytałam, że Osiedle Rybackie bardziej jest polecane, ale z czego to wynika? Z mniej zatłoczonej plaży z tamtej strony?

Czy w okolicach Hotelu Stary Dziwnów jest jakiś ogólnodostępny plac zabaw? I czy stamtąd do tej części miasta, gdzie są atrakcje (rozumiem, że to gdzieś pomiędzy Kościelną/Mickiewicza do Żeromskiego, tak?) jest daleko? Chodzi mi ile minut zajmuje droga?

I jakieś miejsca godne polecenia, jeśli chodzi o obiadki domowe.
Obserwuj wątek
    • dziki0209 Re: Dziwnów - pytania 26.02.17, 16:09
      Byłem dość dawno bo 2013 r. Na pewno dużo się zmieniło. Osiedle Rybackie jest bardziej polecane ze względu, że jest to spokojne miejsce , a zarazem blisko morza i atrakcji na ul. Mickiewicza oraz mostu podnoszonego co jest atrakcją Dziwnowa. Plaża w sezonie jest jednakowo zatłoczona, no może przy samym wyjściu z portu jest mniej tłoczno. Akurat jak tam byłem to był remont tego miejsca, więc było nie ciekawie i hałaśliwie. Na pewno już ukończono. Atrakcje były na ul. Mickiewicza, większość tak pośrodku tej ulicy. Stary Dziwnów to kawałek drogi do tych głównych atrakcji, chociaż stragany rozłożone są prawie na całej długości ul. Mickiewicza. Koło mostu był w tamtym czasie rozłożony fajny plac zabaw z dużą ilością atrakcji, płaciło się niewielkie pieniądze tylko za dziecko, które otrzymywaoł bransoletkę i można tam było spędzić tyle czasu ile się chciało, bez ograniczeń. Były tam stoliki i krzesełka z ławeczkami dla pilnujących swoje pociechy. Super miejsce dla dzieciaków tylko, że to wszystko było rozkładane więc w tym roku może tego nie być. Obiady na tamten czas mogę polecić w stołówce szkolnej na Alei Sportowców, chyba ul. Reymonta. Pierwszy budynek od ul .Mickiewicza. Dalej były jeszcze dwie jadłodajnie , których nie polecam. Przetestowane ,okropne jedzenie. Dziwnów bardzo fajne miejsce na wakacje z jednej strony morze, a z drugiej rzeka. Jest tez promenada wzdłuż morza, chociaż wąska ,ale ładna i spokojna na wieczorne spacery z dziećmi, bez żadnych straganów.
      • yoka1 Re: Dziwnów - pytania 26.02.17, 17:57
        dziekuję, to pomogło w decyzji. A z ciekawości, czy z powodu bliskości rzeki jest tam dużo komarów?
        • dziki0209 Re: Dziwnów - pytania 26.02.17, 18:52
          Nie widziałem komarów, a codziennie chodziliśmy nad rzekę, bo syn lubił patrzeć na rybaków. Strona od rzeki też jest ładna, ładnie wszystko zrobione i czyściutko. Są kamery webcamera.pl. możesz obejrzeć stronę morza z promenadą i od strony rzeki. Wpisz Dziwnów kamery i powinno być, kiedyś kamera była też na ul. Mickiewicza, ale potem ją znieśli i chyba jej nadal nie ma. Możesz sprawdzić, dawno nie wchodziłem na te kamery.
          • yoka1 Re: Dziwnów - pytania 28.02.17, 18:26
            dziękuję Ci bardzo za odzew i wiele informacji. Na kamerach oglądałam. Miejsce zarezerwowane! Oby do lata!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka