Dodaj do ulubionych

Domek da dwóch osób

26.02.17, 22:17
Szukam domku z łazienką nad morzem dla mnie i dziecka w lipcu, do 200 zł w ośrodku w którym będą inne dzieci. Domki w większości są większe i droższe, dla nas mógłby być jakiś mniejszy, ale nie umiem znaleźć.
Mógłby być też pokój z bezpośrednim wyjściem na trawę, czy taras.
Gdyby ktoś z Was mógł coś polecić, to będę wdzięczna.

A nawet to nie musi być nad morzem, może być w pobliżu innej wody.
Obserwuj wątek
    • zulcia73 Re: Domek da dwóch osób 27.02.17, 16:45
      Nie weiem jaki standard Cię interesuje ale sprawdź sobie osrodek Bogdanka w Mrzeżynie(bungalowy) może to nie jest luksus ale ośrodek fajnie przystosowany dla dzieci,są nawet animacje.
    • p.a.d.a.l.c.o.w.a Domek da dwóch osób -> trudna sprawa w Polsce 19.03.17, 12:20
      panna_dziewanna napisała:
      > Szukam domku z łazienką nad morzem dla mnie i dziecka w lipcu, do 200 zł w ośro
      > dku w którym będą inne dzieci. Domki w większości są większe i droższe, dla nas
      > mógłby być jakiś mniejszy, ale nie umiem znaleźć.
      > Mógłby być też pokój z bezpośrednim wyjściem na trawę, czy taras.
      > Gdyby ktoś z Was mógł coś polecić, to będę wdzięczna.
      > A nawet to nie musi być nad morzem, może być w pobliżu innej wody.
      -----
      obawiam się, że nie znajdziesz - ale jeżeli znajdziesz, to podziel się tym radosnym faktem tutaj.
      Kiedyś b. dożo czasu i energii poświęciłam na takie właśnie poszukiwanie. W Polsce ( i nie ważne czy to morze, góry, jeziora, itd) jest tak, że wstawiają do wynajmowanego np. pokoju dużo miejsc do spania ( ale już nie szaf i innych sprzętów :-) aby cena była przez te łóżka pomnożona. Możesz wynająć domek dla dwóch osób - Ty+dziecko - ale zapłacisz za ilość łóżek, które pozostaną nieużywane i za wodę w Wc, umywalce, prysznicu, której 2 osoby nie zużyją i za pościel na pozostałych łózkach- z której nie skorzystasz. Być może słuszne to i sprawiedliwe, jednak zawsze zastanawiam się w tym kontekście, czy można dobrze wypocząć, mając często tylko 7 dni na urlop a nawet 14 dni, jeżeli w jednym pokoju "na wduś" są zakwaterowane 2 a często i 3 pokolenia. I jest jedna łazienka z WC , więc 5 osób czeka rano w kolejce, zamiast już iść w kierunku np. plaży :-) Co to za wypoczynek, ?? gdy osoby tłoczą się miedzy łózkami i pozostałymi sprzętami ( szafa ZAWSZE jedna !, hehehe ) obijając sobie o nie np. łydki.... Wynajmującym nie opłaca się stawiać domków, bungalowów o "pojemności" dla 2 osób, więc budują z pięterkiem, z antresolą- ? a więc dół dla np. 3 osób + co_najmniej 2 osoby na górze. Jeśli pojedziesz tam w dwie osoby to zapłacisz za 5 osób ;-)
      Tak samo nie opłaca się im( wynajmującym) wstawić do wynajmowanego pokoiku tylko 2 łóżka, mimo, że metraż tego pokoju/pokoiku jest na tyle właśnie dostosowany powierzchniowo.
      A na koniec coś bardziej optymistycznego :
      - ja także, gdy moje dziecię było jeszcze na tyle nie dorosłe, że wakacje spędzało ze mną ( 2 tyg. ja/matka - a kolejne 2 tyg. ojciec) to , jeżeli już nad polskim morzem to miało być - to wynajmowaliśmy PRZED sezonem, a więc np. od 10 maja do 18 czerwca a więc na ponad miesiąc, aby dziecię miało dostęp do jodu( było wówczas chorowite na gardło i alergiczne na pyłki i sierść ) nie krócej niż miesiąc. Taka pora wynajmu ( pogoda była na ogól bardzo ok. a dzień wtedy długi, mało ludzi na plażach, januszów z parawanami całkowity brak) dawała nam skuteczną możliwość negocjacji ceny za dobę pomnożoną o 30-35 dni.
      No i mimo, że wynajmowaliśmy np. domek z tarasem a w nim: pokój dzienny ( tam kanapa_tapczan i spfa rozkładana) z aneksem kuchennym +łazienka + WC plus drugi pokoik, tak zwana sypialnia, a w niej dwa tapczany, tv - to płaciliśmy tylko z dwie osoby a konkretnie max. 35 zł. x 2 = 70 zł./doba Odległość do plaży, przez las, 150 m. BYło to w Stegnie, czasem w Piaskach - wtedy plaża dlaej, bo spacer lasem, przez mierzeję. No to się rozpisałam :-)
      pozdrawiam, Pad.
      • panna_dziewanna Re: Domek da dwóch osób -> trudna sprawa w P 19.03.17, 21:21
        No właśnie niestety mam identyczne spostrzeżenia. :(

Tylko że mogę dziecię chodzi do szkoły i muszę jechać z nim na wakacje w trakcie wakacji. :(
        • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: Domek da dwóch osób -> trudna sprawa w P 21.03.17, 12:46
          :-( + :-(
    • kaga9 SPAM 03.05.17, 22:12
      joanna.maliszewska napisał(a):
      >Właściciele zajawieni mocno tematem.

To najnowszy język prawniczy? Strzał w stopę. Niechlujstwo językowe również nie przemawia na korzyść firmy. W sumie dzięki za ostrzeżenie, aż dwa podmioty niegodne uwagi.

Nawiązuję do:
      joanna.maliszewska 18.06.16, 12:19
      Zrobiłam całą serię artykułów o odpowiedzialności prawnej lekarzy (tu pojawia się link z nazwą kancelarii prawniczej).
      Może komuś pomorze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka