Dodaj do ulubionych

linka n apogode nad morzem lato 2006

16.05.06, 13:28
czy ktos zna? albo gdzies uslyszl jaka bedzie pogoda glownie chodzi o
koncowke czerwca poczatek lipca z gory dziekuje
Obserwuj wątek
    • Gość: ANIA Re: linka n apogode nad morzem lato 2006 IP: *.cwd.waw.pl / 195.164.254.* 16.05.06, 13:53
      Ja czytałam, że koniec czerwca i początek lipca ma byc ciepły i suchy,
      natomiast lipiec chłodny, sierpniń również chłodny i deszczowy w innej gazecie
      przeczytałam o upalnym lipcu i chłodnym sierpniu, a jak będzie zobaczymy. Nikt
      nie może przewidzieć pogody na kilka miesięcy, te kilkudniowe się nie
      sprawdzają. Ja w każdym razie jadę pod koniec lipca.
    • Gość: kiki Re: linka n apogode nad morzem lato 2006 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 14:01
      11.03.2006 r.
      "Super Express": Nie warto kupować wczasów za granicą. Według klimatologów
      tropiki możemy mieć także w Polsce. Jeśli sprawdzą się prognozy, to nadchodzące
      wakacje będą jednymi z bardziej upalnych i suchych w ostatnich latach!
      "Biorąc pod uwagę dziesięcioletnie cykle pogodowe, całkiem możliwe, że to
      właśnie lato 2006 okaże się tym z ekstremalnymi temperaturami" - mówi profesor
      Tadeusz Niedźwiedź, klimatolog z Uniwersytetu Śląskiego.

Podobnego zdania jest Artur Widawski, asystent Katedry Klimatologii UŚ,
      specjalista od odczytu zdjęć satelitarnych. Również z jego obserwacji wynika, że
      lato 2006 może zaskoczyć nas gorącem. "Powinno być ciepło z wieloma dniami o
      temperaturach powyżej 30 stopni Celsjusza" - mówi Widawski. "Jak to już bywa u
      nas od jakiegoś czasu, takim temperaturom mogą towarzyszyć ekstremalne zjawiska
      pogodowe, z gradem włącznie".

Wszystko w "rękach" Atlantyku. To bowiem masy powietrza docierające do Europy i
      Polski z tego rejonu świata kształtują naszą pogodę.

"Możemy spodziewać się ciepłego lata, ale musimy też pamiętać, że obecnie
      prognozowanie pogody w dłuższym okresie czasu jest bardzo ryzykowne" - podkreśla
      Widawski.
    • Gość: JA WIEM Re: linka n apogode nad morzem lato 2006 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 19:07
      czerwiec w kratkę, lipiec - 1 połowa o.k., druga kiepska, sierpień - beee
      Ja jadę w drugiej połowie lipca - najwyżej nie będę się smażyć na słońcu i
      dobrze, oby nie lało non stop, to będzie o.k.
    • Gość: aga Re: linka n apogode nad morzem lato 2006 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 11:42
      Na razie pogoda jest tragiczna :((( buuuuuu
    • Gość: aga Re: linka n apogode nad morzem lato 2006 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 11:46
      A ma być podobno tak
      Źródło: Twoja Pogoda. (Dodane: 06.06 / 02:45)"Prawdziwie letnie temperatury
      zapanują w Polsce tak jak każdego roku właśnie w czerwcu. Ostatnie dni wcale nas
      nie wypieściły, było deszczowo i bardzo chłodno, ale przejście z niskich do
      bardzo wysokich temperatur na szczęście nie będzie aż tak bardzo gwałtowne, a
      więc zdążymy się przyzwyczaić do zmiany pory roku. Początek znacznego ocieplenia
      tak jak się spodziewaliśmy już kilka dni temu nastąpi od jutra. Od tego dnia na
      niebie coraz mniej chmur, coraz mniej opadów i coraz cieplej. Jutro do 20
      stopni, w czwartek (08.06) do 22 stopni, a w piątek i sobotę (09-10.06) do 23
      stopni. Najcieplej będzie w niedzielę (11.06), kiedy to nad całą Polską
      całkowicie lub prawie czyste niebo i nawet 27 stopni ciepła. Przy takiej aurze
      można już śmiało mówić o upale. Kolejne dni wcale nie przyniosą ochłodzenia,
      wręcz przeciwnie, w poniedziałek (12.06) do 29 stopni, a dzień później w cieniu
      już 30 kresek. Takie wysokie temperatury utrzymają się do połowy miesiąca poczym
      nadejdzie lekkie i krótkotrwałe ochłodzenie. Druga połowa czerwca również
      przyniesie gorące, a nawet upalne powietrze i temperaturę przekraczającą 30
      stopni. Według najnowszych prognoz około 20 czerwca na termometrach w ciągu dnia
      nawet 35 stopni, a nocami 20 stopni."

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka