Dodaj do ulubionych

kto jedzie do Jastrzębiej Góry?

IP: *.bielsko.dialog.net.pl 24.05.06, 19:51
albo kto był tam juz, wybieram sie tam w sierpniu na wakacje, czy sa tam
jakies miejsca ktora warto zobaczyc? co robic w razie brzydkiej pogody itp??
kto byl i wie niech napisze:)
Obserwuj wątek
    • Gość: gora Re: kto jedzie do Jastrzębiej Góry? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 23:13
      Jastrzębia w sezonie to katastrofa. Jedna główna do nieprzytomności zatłoczona
      ulica. Zejście na plaże wymagające wcześniejszego przygotowania taternickiego.
      Miejscowość malownicza ale nie w tym tłumie!
      • Gość: magdusia Re: kto jedzie do Jastrzębiej Góry? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 25.05.06, 08:53
        ja jade po 20 sierpnia wiec moze nie bedzie tak zle:)
      • Gość: Do gory Re: kto jedzie do Jastrzębiej Góry? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 16:08
        co za bzdury dziecko opowiadasz,
        klif w Jastrębiej Górze ma 33m- gdzieś ty takie Góry widziała?
        A centrum w każdej miejscowości jest zatłoczone! Jastrzębia to nie jest jedna
        ulica!!!!
    • Gość: monikaa13 polecam - warto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 10:09
      Jastzrębia Góra jest jak najbardziej extra miejscem na letni wypoczynek nad
      polskim morzem, sama byłam tam na biwaku trzy lata z rzędu. Poza tym często tam
      jeżdz etak na jeden dzień.

Jest to bardzo urokliwa miejscowość z piękną plażą i wspaniałą wodą. N amiejscu
      jest mnóstwo bar ow ze smażoną rybką, do tego nocne kluby i dyskoteki.

W samej Jastzrębiej nie ma obiektów typu muzea czy zabytki, ale polecam wybrać
      się trochę na wschód, na piechotkę dojdziesz do Rozewia gdzie masz Latarnię
      morska, którą można zwiedzać, polecam.

Dalej ale to już samochodem lub PKSem warto, naprawdę pojechać do Władysławowa,
      tam jest bardzo ładnie, jest piękny basen ze zjężdzalnią w Ośrodku w Cetniewie,
      jest Aleja gwiazd, którą warto zobaczyć, w Chłapowie jest prawdziwy samolot
      przerobiony na restaurację.

Poza tym nmasz do dyzspozycji wypożyczalknie sprzętu wodnego, rowery, a także
      możezs skorzystać z lotów helikopterem nad polskim morzem.

W Jastrzębiej często organizowane są jakieś koncerty czy występy.

W Jastzrębiej spędziłam mojk enajlepsze wakacje nad morzem.
      • Gość: tytus Re: polecam - warto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 11:09
        monika gdzie ty widziałaś piękną plazę w Jastrzębiej G.? ,szerokosć 2 m
        ikamienie.
    • Gość: magdam26 JA jadę :) w sierpnu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 10:33
      Wybieram się w sierpniu do Jastrzębiej Góry - dokładnie od 14 sierpnia na 10
      dni. Byłam w wielu miejscowościach nad morzem (min. Jastarnia, Kołobrzeg,
      Spotot, Gdańsk, Dźwirzyno) - ale w Jastrzębiej jeszcze nigdy.
      Też jestem ciekawa jak tam jest. Czytałam na forum, że : kamienista plaża,
      bardzo ruchliwa, zakorkowana główna droga, którą trzeba przekraczać chcąc dojść
      na plażę, w sezonie - glony w morzu, bardzo tłoczno na ulicach i plaży -
      wąskiej, kamienistej i niezbyt czystej :( I to mnie zmartwiło - bo ten wyjazd
      ma być w ramch trochę opóżnionej podróży poślubnej.
      Chciałabym dowiedzieć się coś dobrego....
      I czy wszędzie w Jastrzębiej jest taka fatalna plaża...?? :(
      • monikaa13 Re: JA jadę :) w sierpnu 02.06.06, 12:03
        Jak dla mnie Jastrzębia jest super i napewno lepsza nizSopot i Gdańsk, który
        nie mogą powiedzieć że jest pusty w sezonie.
        Boicie sie ludzi, jedziecei latem nad morze, logiczne że będą tam ludzie, a co
        w Gdańsku nie ma.

Co do samej Jasztrębiej to oczywiscie jest tam sporo luzi bo jest fajnie, jest
        główna ulica, którą trzeba przejść żeby dojść do plaży, ale nei przesadzajmy,
        ja nie zauważyłam żadnego problemu.

Bzdurą jest ze w Jastzrębiej w wodzie są glony, ozywiście że moga sie trafić i
        akut\raty na nasz cały pobyt, chodzi pewnie o sinice, wtedy nei wolno wchodzic
        do wody, ale nie wybrały one sobei Jastzrębiej jako miejsca odstraszania
        turystów, można je spotkac wszędzie latem w każdej miejscowości nadmorskiej, i
        tylko pech moz esprawić, ż eakurat spotkasz je w Jastzrębiej, wtedy mówi sie
        trudno, i chodzi sie na plażę trochę dalej.

A jak macie takie obawy to tzreba było wybrać jakieś kurorty z włąsną plażą,
        gdzie też latem mogą pojawić sie glony, a najlpeiej wybrać sie do ciepłych
        krajów, cena podobna,

A co do ludzi, w Polsce jest wiele malutkich wiosek, gdzie nie ma aż tylu ludzi
        w sezonie, ale to przecież był Wasz wybór
    • Gość: Ania Re: kto jedzie do Jastrzębiej Góry? IP: *.kablowka.waw.pl 10.06.06, 17:59
      Właśnie wróciłam stamtąd i mam nadzieję nigdy juz tam nie trafić. Miasteczko dla nowobogackich - rzadko sie widuje podobne koszmarki architektoniczne (sam pensjonat moge polecić, było więcej niż ok). Plaża ze stromym podejściem, ale mi się podobała, kamienie tez mają swój urok. I świeciło słońce, a w Warszawie w tym samym czasie lało!
      • Gość: Alicja Re: kto jedzie do Jastrzębiej Góry? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 21:10
        No koszmarki architektoniczne to POLSKA KLASYKA.
        grunt ,że pensjonat był ok :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka