Dodaj do ulubionych

Jastarnia,Kużnica,Białogóra,Pustk owo,Pogorzelnica

09.10.07, 21:37
Witam-czytam o tych miejscowosciach na forum i zastanawiam sie w
której z nich znajde cisze spokój ,szeroka plaze ,a moze cos łaczy
je cos ze soba.Kto tam był ....pomożecie
Obserwuj wątek
    • Gość: ania Re: Jastarnia,Kużnica,Białogóra,Pustk owo,Pogorze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.07, 21:46
      teraz? to chyba wszędzie, latem..na pewno nie w Jastarni(cisze i
      spokój),wszystkie mają swój urok...najb. polecam Pustkowo, albo ciut dalej na
      zachód Łukęcin
      • zwiazkowiec Re: Jastarnia,Kużnica,Białogóra,Pustk owo,Pogorz 10.10.07, 00:49
        ja się gdzieś tam wybieram, ale nie wiem jak dojade...nie mam auta, a koleją
        albo pks to jest mordęga, ponad 10 godzin z centralnej czesci Polski...
        • Gość: anik Re: Jastarnia,Kużnica,Białogóra,Pustk owo,Pogor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 09:06
          O tej porze roku to gdziekolwiek pojedziesz nad morze bedzie tak
          samo, cisza spokój. Wybierz miejsce jeśli jedziesz pociągiem
          najlepiej takie aby łatwo było dojechac. Spójrz na mape i zobacz
          jakie duże miasto znajduje sie blisko morza a stamtąd już łątwo
          dojedziesz na morze do jakiejś mniejszsej miejscowości. Oczywiście
          też rozważ meijscowość nie całkiem malutką, bo nie zjesz tam nic :-
          ((. A nawet nie naijesz się niczego. Warto przeciez czasami usiąść w
          jakiejś knajpce na kawke itp. Sama mieszkam nad morzem więc wiem coś
          o tym. Mieszkam w okolicach Koszalina, ale sama byłam np w
          Świnoujściu i (porą zimową) i było super, plaża szeroka, spokój. Nie
          wiem jak teraz jest w takim mieście. Rozejrzyj się :-))
          • kasik2501 Re: Jastarnia,Kużnica,Białogóra,Pustk owo,Pogo 10.10.07, 12:04
            Zastanawiam sie cały czas nad Pustkowem ale zeczywiscie trudno
            bedzie tam dotrzec,no własnie pociagie to jedynie chyba do
            Kołobrzegu a potem autobusem,z godzine moze półtorej .
          • kasik2501 Re: Jastarnia,Kużnica,Białogóra,Pustk owo,Pogo 10.10.07, 12:14
            anik-masz racje oczywiscie ze przyjemnie jest wszedzie o tej porze
            roku i warto wybrac wieksza miejscowosc.Nawet ze wzgledu na
            gastronomie i przyjemna kawiarenke.Wiem bo byłam w Sopocie
            poczatkiem listopada było tak pieknie,ale zeczywiscie z posiłkami
            był problem,ale własnie do Sopotu to tylko jesienia.Natomiast
            rozpatruje Pustkowo lub mniejsza miejscowosc w czerwcu-licze na to
            iz ktos lubi te miejsca,i zacheci mnie do odwiedzenia.
            • Gość: anik Re: Jastarnia,Kużnica,Białogóra,Pustk owo,Pog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 15:41
              To jak planujesz pobyt w czerwcu to ja nie widze problemu :-) i
              powinnaś być zadowolona, po maju juz zaczyna powoli budzić się życie
              w nadmorekich miejscowościach i powoli wszystko otwierają, czerwiec
              to juz blisko sezonu więc i lokali pootwieranych też powinno byc
              sporo. Okres fajny bo zazwyczaj jest pogoda ale nie ma jeszcze
              tłumów i można wypocząc. Wiec jakąkolwiek miejscowość wybeirzesz
              bedziesz zadowolona. Z transportem o tej porze też nie powinno być
              najgorzej, bo i ruszają dodatkowe połączenia i busy, więc aby tylko
              dojechać do wiekszej miejscowości a stamtąd nie powinno byc
              problemu. Wiem np, że cały rok jezdzi autobus PKS relacji Gdańsk -
              Świnoujście, więc przez wyszstkie miejscowości nadmorskie
              przejeżdza, więc nawet jak wysiądziesz w Kołobrzegu to przesiadasz
              sie na PKS i wiezie Cie do wybranej miejscowości nadmorskiej :-))
              • Gość: Kuba Jastarnia, Kuźnica, Białogóra, Pustkowo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 17:43
                > cały rok jezdzi autobus PKS relacji Gdańsk - Świnoujście
                > więc przez wyszstkie miejscowości nadmorskie przejeżdza
                No, niezupełnie. Zobacz: rozklady.com.pl

Natomiast z własnego doświadczenia wiem, że dojazd do większości nadmorskich
                miejscowości, także po sezonie nie stanowi żadnego większego problemu. Część
                PKS'ów kursuje przez cały rok.

Pozdrawiam serdecznie!
                Kuba :)

Bałtyccy Długodystansowcy
                • Gość: anik Re: Jastarnia, Kuźnica, Białogóra, Pustkowo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 18:51
                  Z tego co sie orientuje to jeździ przez cały rok :) a mijam go
                  prawie codziennie. A co do dojazdu do miejscowości to uwierz są
                  kłopoty. Nie mówie, ze sie nie dojedzie ale np jeździ coś raz
                  dziennie, więc to juz jest kłopot (wiem cos o tym)
                  • Gość: Kuba Jastarnia, Kuźnica, Białogóra, Pustkowo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 23:01
                    Hej!
                    Nie kwestionowałem tego, że autobus ten kursuje cały rok, bo istotnie tak jest,
                    co łatwo można sprawdzić między innymi na stronie, której adres podałem. Mój
                    sprzeciw dotyczył zdania:
                    > więc przez wyszstkie miejscowości nadmorskie przejeżdza
                    Podczas gdy w rzeczywistości, spośrod miejscowości nadmorskich autobus ten
                    przejeżdża tylko przez: Kołobrzeg, Dziwnówek, Dziwnów, Międzywodzie, Wisełkę
                    oraz Międzyzdroje (co też łatwo można sprawdzić między innymi na stronie, której
                    adres podałem).
                    Pozdrawiam serdecznie!
                    Kuba Terakowski :)
                    • Gość: anik Re: Jastarnia, Kuźnica, Białogóra, Pustkowo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 09:22
                      Masz oczywiście racje :-) ale wiekszości tych miejscowości
                      masz "pare kroków" ;-) do pobliskich więc, akurat ten autobus jest
                      dobrym rozwiązaniem. A po drodze w wiekszości trasa biegnie prawie
                      przy samym morzu, więc i większość nadmorskich miejscowości
                      zalicza :-))
                      • Gość: Kuba Jastarnia, Kuźnica, Białogóra, Pustkowo... IP: 62.233.163.* 11.10.07, 14:22
                        Hej!
                        Obawiam się, że zaczynamy przelewać z pustego w próżne... :)
                        Wiele razy dojeżdżałem po sezonie do nadmorskich miejscowości, lecz nigdy tego
                        kursu nie uznałem za najwygodniejsze rozwiązanie. Natomiast przed miesiącem
                        jechałem akurat tym PKS'em i nie mogę zgodzić się ze stwierdzeniem że:
                        > po drodze w wiekszości trasa biegnie prawie przy samym morzu
                        > więc i większość nadmorskich miejscowości zalicza
                        Bo trasa tego kursu w większości prowadzi przynajmniej kilkanaście kilometrów od
                        wybrzeża, a spośród miejscowości nadmorskich "zalicza" tylko tych sześć, które
                        wymieniłem poprzednio.
                        Pozdrawiam serdecznie!
                        • kasik2501 Re: Jastarnia, Kuźnica, Białogóra, Pustkowo... 11.10.07, 16:57
                          Kubo-czytałam i ogladałam twoje wedrówki-uwazam ze takie osoby z
                          pasja jak ty,naprawde musza kochac nasze morze wiec gratuluje masz
                          wspaniałe hobby.Zycze kolejnych udanych wypraw z checia je
                          obejrze.Powiesz mi moze od siebie cos o miejscowosciach które
                          wymieniłam nigdy tam nie byłam.Wtym roku odwiedziłam Grzybowo bardzo
                          udane wakacje tam spedziłam z rodzina,cisza spokój czysta szeroka
                          plaza.Teraz szukam miejscowosci z pieknym klifem najlepiej w lesie
                          bo okolice Mielna Kołobrzegu znam i szukam teraz czegos troszke
                          innego.Pozdrawiam
                          • Gość: Kuba Jastarnia, Kuźnica, Białogóra, Pustkowo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 17:38
                            Hej!
                            Spośród miejscowości, które wymieniłaś najbliższa jest mi Białogóra. Odcinek w
                            stronę Stilo, to według mnie jeden z najpiękniejszych fragmentów naszej plaży.
                            Nie ma tam jednak klifów, o które pytasz. Te z kolei - szczególnie ładne -
                            znajdziesz w rejonie Wisełki, Orzechowa (niestety, poważnie zniszczone po
                            letnich sztormach!), Poddąbia i Dębiny.
                            Pozdrawiam serdecznie!
                            • Gość: anik Re: Jastarnia, Kuźnica, Białogóra, Pustkowo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.07, 09:20
                              No nie będę się kłóciła z Tobą Kubo ;-) bo faktycznie nie jechałam
                              tym autobusem, jezdze samochodem więc stąd moja teoria :-) więc
                              przepraszam:-)))
                          • Gość: tigerness Re: Do kasik2501 IP: *.2a.pl 12.10.07, 11:29
                            "Teraz szukam miejscowosci z pieknym klifem najlepiej w lesie"

Miejscowością z pięknym i jednym z najwyższych na polskim wybrzeżu
                            klifem jest niewątpliwie Niechorze, chociaż plaża niestety do
                            najszerszych nie zalicza się. Rzecz jasna ciszę i spokój znajdziesz
                            tam od teraz aż do końca kwietnia, a w tzw.sezonie bladym świtem ;)
                            • kasik2501 Re: Do kasik2501 12.10.07, 18:44
                              Zeczywiscie kilka osób mówiło mi o Niechorzu ze jest tam bardzo
                              ładnie -ale ilosc osób w sezonie zawsze mnie odstraszała.Niema to
                              jak cisza spokój.Człowiek na codzien ma tyle hałasu,ze wybierajac
                              miejsce na lato nalezałoby sie kilka miesiecy wczesniej zastanowic
                              czy na tym wypoczynku bardziej sie zmeczymy czy wrócimy odpręzeni.
                              • dargoa Re: Do kasik2501 18.10.07, 23:10
                                Jeżeli mogę coś od siebie-
                                Jak morze to oczywiście Pustkowo.Jeżdżę tam od dawna,zaczynam sezon
                                wyjazdem na majowy wekend.Wtedy jest najfajniej-pusto(prawdziwe
                                pustkowo)i tak do ko 10 lipca.Potem jak wszędzie ale napewno jest
                                lepiej niż w Pobierowie,Niechorzu czy Rewalu.Tam można odpocząć od
                                gwaru,bębniącej głośnej muzyki.A jadąc z dziećmi niewiele wydać-nie
                                ma gdzie.Ale uważam,że najważniejsze gdzie mieszkasz ,tzn w jakim
                                pensjonacie.Ja mam szczęście jeżdzić do miłych ludzi,którzy nie
                                zajmują się mną.Zawsze jest niewielu wczasowiczów(mały dom)i każdy
                                będąc na terenie posesji ma wiele prywatności.To naprawdę dużo.
                                Pozdrawiam
                                • kasik2501 Re: Do kasik2501 20.10.07, 16:14
                                  Witam!!!!
                                  Dziekuje za pare słów o Pustkowiu czytałam duzo o tej miejscowosci
                                  ale mało zdiec jest o tym miejscu.Polec mi jakas niedroga kwatere do
                                  40zł.Albo daj mi namiary na twoje wypróbowane miejsce.Wazne jest w
                                  kwaterze której sie przebywa, aby było czysto i czuło sie jak w
                                  domu,a prywatnosc o której wspominasz to niesamowicie istotna sprawa.
                                  • dargoa Re: Do kasik2501 31.10.07, 18:13
                                    Cześć,musisz wejść na stronę Pustkowa.Ja polecam
                                    www.perla.afr.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka