Dodaj do ulubionych

Smołdziński Las - co myślicie

IP: 215.0.0.* 30.07.03, 10:23
Dostałem propozycje spędzenia 10dni w Smołdzińskim Lesie na morzem.
Co myślicie o tym miejscu. Znajduje się za Łebą koło Kluk.
Jeżeli tam byliście to proszę o informacje na temat tego miejsca i okolic

Pozdrawiam
Qb
Obserwuj wątek
    • amoniak2 Re: Smołdziński Las - co myślicie 30.07.03, 12:23
      Gość portalu: Qb napisał(a):

> Dostałem propozycje spędzenia 10dni w Smołdzińskim Lesie na morzem.
      > Co myślicie o tym miejscu. Znajduje się za Łebą koło Kluk.
      > Jeżeli tam byliście to proszę o informacje na temat tego miejsca i okolic
      >
      > Pozdrawiam
      > Qb

Byłam tam jakieś 1,5 tyg. temu w OW "Beata".Sam Smołdziński Las to kilkanaście
      domów przy drodzew pobliżu Parku Narodowego. Sklep z mydłem i powidłem - pyszne
      bułki otwarty też w niedzilę do późna. Do plaży ok 3 km, jeśli jesteś
      zmotoryzowany ok 1,5 km od niej jest płatny parking /5 zł za dzień/, buda z
      rybą. Sama plaża czysta, pustawa więc jeśli pragniesz zjeżdżalni, staraganów z
      bursztynem, przewracania się z boku na bok na gwizdek to lepiej jedź do Łeby. W
      parku znajduje się wieża widokowa - (przechodzi się przez parking - /3 zł/ ale
      nie widziałam żeby to jakoś egzekwowali) w okolicy pozostałości poligonu.
      W moim OW można było wypożyczyć rowery (i coś zjeść - nie korzystaliśmy więc
      nie wiem czy karmią smacznie). Gdy już to Ci się znudzi ;) do obejrzenia:
      1. Rowokół
      2. Skansen w Klukach (rejsy przez Łebsko do Łeby)
      3. Niedaleko Smołdzino i Gardna Wielka z jeziorem (w niej fajna restauracja
      obok kościoła- można wyjść na dwór wtedy można zjeść i popatrzeć na jezioro)
      4. Park Narodowy.

Smołdziński Las to fajna baza wypadowa do Ustki i Łeby. Ale my zatęskniliśmy do
      CYWILIZACJI i po 5 dniach przenieśliśmy się.

pozdr.
      m.
    • Gość: Qb Re: Smołdziński Las - co myślicie IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.03, 19:36
      Byłem w Smołdzińskim lesie i w Smołdzinie i uciekłem po 2 dniach.
      Na ostatnią chwilę znalazłem kwaterę agroturystyczną w smoldziński Lesie "Pod
      dębem" u Pani Katarzyny Sakały. Jak dzwoniłem to był pokój z łazienką Jak
      przyjechałem na miejsce to z drzwi wyszedł podchmielony chłop, który spojrzał
      się na mnie jak bym przybył co namniej z Marsa * jak sie domyuśliłem był to
      syn włascicielki). Zapytałem się czy to tu wynajmuje noclegi Pani K. Sakała.
      On odpowiedział abyn skierował się w kierunku szopy. Tak też zrobiłem, koło
      szopy minąłem siedzących dwóch starszych chłopów sączących piwko z puszki i
      palących popularne. Z szopy wyszła Pani gospodarz. Zaprosila mnie do środka.
      Okazało się iż łazienki w pokuju nie ma tylko jest wspólna z innymi turystami.
      To nie było, aż takie straszne ale przez telefon inna na ten temat była
      rozmowa. Po wejściu do pokoju okazało, iz jest on przechodnim. Ale jak
      oznajmiła włascicielka można drzwi zastawić stołem i nikt przechodzić nie
      będie. Zapytałem się czy drzwi mozna jakoś zamnkąć. Niesety ani jednych drzwi
      prowadzących do pokoju sąsiadó ani drugich prowadzących na korytarz zamknąć
      nie można bo zgubił się klucz. zapytałem już z ironią ( chyba nie wyczuła) czy
      to problem kupić i zmienić wkładkę. Odpowiedział że nie było komu . Uśmiałem
      się sam do siebie, bo na podwórku było az trzech chłopów . Ale oni byli
      zajecie upłynianiem zysków poprze saczenie piweczka. Zaoferowałem, iż sam
      wstawię wkładkę. Jak ona się ucieszyła. Zapytałem się gdzie jest sklep z
      zamkami itp. Odpowiedziała, iż w Smołdzinie ( jest to siedziba gminy i około 2
      km od Smołdzińskiego Lasu )Szybko z żoną wsiadliśmy do auta . Nie miałem
      zamiaru jednak szukać i wstawiać zamka. Rozpoczełem szukanie nowej kwatery.
      Ale o tym w kolejmym wejściu
      • Gość: kasia Re: Smołdziński Las - co myślicie IP: 195.117.149.* 13.08.03, 15:18
        Jest to w sumie straszna dziura,ale jesli ktos lubi miec do morza daleko,nawet
        jesli ma rower albo samochód,lubi siedziec w kompletnej głuszy ,połazic po
        lesie to moze byc zachwycony.Ale szczerze mowiac ja bylam zawiedziona,chociaz
        kwatere miałam fantastyczną/domek z kominkiem i takie tam /
        • Gość: wal Re: Smołdziński Las - co myślicie IP: *.icpnet.pl 14.08.03, 22:31
          Gość portalu: kasia napisał(a):

> Jest to w sumie straszna dziura,ale jesli ktos lubi miec do morza
          daleko,nawet
          > jesli ma rower albo samochód,lubi siedziec w kompletnej głuszy ,połazic po
          > lesie to moze byc zachwycony.Ale szczerze mowiac ja bylam zawiedziona,chociaz
          > kwatere miałam fantastyczną/domek z kominkiem i takie tam /

Jak dla mnie to wymieniłaś same zalety tej "dziury"

Np. dla fanów jazdy rowerem jes to teren idealny (porównywalny z Bornholmem).
          3 czy 4 km do morza rowerem to ledwie trzy obroty pedałami:)))
          Może i dziura, ale w zamian plaża wyłącznie dla siebie.

Polecam.
      • amoniak2 Re: Smołdziński Las - co myślicie 18.08.03, 15:31
        Zalety agroturyzmu. My też pojechaliśmy w ciemno- nawet oglądaliśmy jakieś
        pokoje. Śmierdziało stęchlizną a bywało też brudno.

Agroturystyce mówię stanowcze NIE.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka