karolina1508 29.07.08, 13:22 Jeśli ktoś był to proszę o opinię. Dzięki:-)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karolina1508 Re: Karwia - pokoje gościnne Fala 01.08.08, 08:28 Naprawdę nikt nie był? Odpowiedz Link Zgłoś
karolina1508 Re: Karwia - pokoje gościnne Fala 20.08.08, 12:52 Teraz już mogę sama wystawić opinię:-)) No cóż...nie jest to najlepsza opinia, nie wiem jak wygląda miejsce ale zachowanie właścicieli......szkoda gadać. Ale od początku. W połowie czerwca zaklepałam u Szanownych Państwa miejsce. Wpłaciłam zaliczkę w wys.200zł. Ustalone były następujące rzeczy: kwota (40zł / doba za cały pokój (tak mówiła właścicielka - nie przesłyszało mi się!!! rzekomo jeszcze zapisywała to co ustalałyśmy, ja zapisywałam na pewno). Pokój na parterze z własnym wejściem (wiedziała, że jadę z 8 miesięcznym dzieckiem, więc chcę mieć możliwość wjechania wózkiem i to był mój warunek wynajmu). Zgodziła się na to, żebym przywiozła kuchenkę - słoneczko ale TYLKO po to, żeby podgrzewać dziecku jedzenie i wyparzać butelki. Nawet nie miałam zamiaru na niej gotować - w końcu jadę odpocząć. Ustalony był termin pobytu. Sielanka:-)) Ponieważ dwukrotnie zostałam brzydko mówiąc oszukana przez wynajmujących : najpierw gość chciał 10 zł więcej za wynajem za dobę co przy dłuższym pobycie było naprawdę wysoką kwotą -umawialiśmy się na inną. Drugim razem kwatera była zupełnie inna niż na zdjęciach - szok!!!! (wybredna nie jestem ale to była cuchnąca obora) Tak więc po wcześniejszych przejściach postanowiłam wysłać do Szanownych Państwa maila z prośbą o potwierdzenie naszych wcześniejszych ustaleń. I co? Otrzymuję maila zwrotnego, że według nich kilka rzeczy się nie zgadza i dziękują mi bardzo. Napisałam do nich pytanie, jakie rzeczy się nie zgadzają? Nie otrzymałam odpowiedzi ale dziwnie szybko zwrócili zaliczkę. czyżbym była niewygodnym gościem, he,he,he? A może też chcieli mi krzyknąć więcej niż się umawialiśmy? Teraz to już mnie to nie obchodzi!!! Tak więc tydzień przed zaplanowanym już od kilku miesięcy wyjazdem zostałam bez kwatery. Za kilka dni jadę nad morze. Cieszę się ogromnie że nie do nich. Zachowali się żenująco. Teraz już ZAWSZE będę prosić o potwierdzenie naszych ustaleń mailem, sms-sem, fax-em. Jeśli się to wynajmującym nie spodoba to mam ich gdzieś. Jest w czym wybierać:-)) I można trafić na miłych, życzliwych, otwartych i kulturalnych wynajmujących o czym sie przekonałam wczoraj:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
magdonna91 Re: Karwia - pokoje gościnne Fala 21.04.19, 17:04 Prosze podać namaiary na kogoś kto wynajal Pani pokoj z lazienka i balkonem za 40zl bo poszukuje i chetnie skorzystam. Jak szuka Pani pokoi w takiej cenie to nic dziwnego, ze tak pani trafia. Ja prowadze podobny biznes i tez takiemu kretaczowi od razu zwrocilabym zaliczke bo na Pani miejsce znajdzie sie wiele normalnych ludzi ktorzy zaplaca normalnie i nie bedzie problemu Odpowiedz Link Zgłoś
kaga9 Re: Karwia - pokoje gościnne Fala 21.04.19, 23:19 Warto spojrzeć na datę, to był post sprzed 11 lat. No i postawa usługodawcy typu "jest pani krętaczem" (co niby jest krętactwem? Prośba o potwierdzenie na piśmie ustaleń?) nie jest najlepszą reklamą opisywanego poniżej, w innym poście, obiektu. Zwłaszcza że jeśli ktoś opisuje sytuację szczegółowo, to jednak najczęściej pisze prawdę... Odpowiedz Link Zgłoś
mariamaria28 Karwia - Fala super ! 17.04.15, 15:21 Jestem stałym gościem w Karwi Fala, już po raz 8 zamierzam tam pojechać! Polecam to miejsce mojej rodzinie, oraz moim znajomym, którzy zawsze wracają zadowoleni ! Przeczytałam powyższy komentarz i jestem w szoku! Pani wyżej chyba pomyliła miejsca! Karwia Fala znana jest z tego, że ma bardzo czyste, zadbane pokoje ! I z tego co zauważyłam z roku na roku pokoje są coraz ładniejsze, bardziej nowoczesne. Co do właścicieli, nigdy nie było z nimi problemów, są bardzo gościnni :) Teren jest bardzo duży, dzieci mają gdzie się pobawić! Pozdrawiam i polecam pokoje w FALI ! :) Odpowiedz Link Zgłoś
magdonna91 Re: Karwia - pokoje gościnne Fala 21.04.19, 17:07 Trzeba zaznaczyć która Fala bo są w Karwii dwie o ile dobrze sie orientuje. Karwia FALA na ul. Kopernika 44 polecam. Pokoje zrobione w fajnym morskim klimacie. Fajne jest to ze kazdy ma swoje bezposrednie wejscie do kawalerki. Czysto, schludnie, na wyposazeniu wszystko co niezbedne na wakacjach tj. czajnik, mikrofala, lodowka, parawan itp. Jest fajne miejsce na grill i duzy parking o co w Karwii trudno. Odpowiedz Link Zgłoś