bazyli01 22.03.09, 18:58 Witam Czy ktoś spędził urlop w w/w pensjonacie ? Mile widziane informacje na temat pensjonatu oraz okolicy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgog Re: Pensjonat Jonatan w Chłopach 24.03.09, 11:22 też jestem zainteresowana opiniami, wybieram się w lipcu martwi mnie brak lodówki w pokoju :( Odpowiedz Link Zgłoś
bazyli01 Re: Pensjonat Jonatan w Chłopach 24.03.09, 18:30 malgog napisała: > > też jestem zainteresowana opiniami, wybieram się w lipcu > martwi mnie brak lodówki w pokoju :( Ja MOŻE też się wybiore w lipcu od 4 do 18 ,zastanawia mnie odległość do plaży ,podobno 15 minut ,ale jakos nie wierze:( Odpowiedz Link Zgłoś
zachodniopomorskie Re: Pensjonat Jonatan w Chłopach 24.03.09, 21:14 hmmm, super warunki za smieszne pieniadze.. Basenik hmm .. Odpowiedz Link Zgłoś
domifil Re: Pensjonat Jonatan w Chłopach 25.03.09, 08:46 Pensjonatu nie znam ale ze strony internetowej wynika że leży przy drodze między Milenem a Sarbinowem a więc nie jest połozony w samych Chłopach. Do plaży faktycznie trzeba będzie dojść wąską drogą (bez pobocza), która wiedzie do Chłopów. Inna możliwość to dojazd samochodem. Chłopy to mała osada rybacka, gdzie jest bardzo ładna plaża. Wioska z jedną główną ulica przy której koncentruje się całe życie (smażalnie, lody, gofry, sklepy, etc.). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kol32 Re: Pensjonat Jonatan w Chłopach 25.03.09, 10:09 Małe sprostowanie na temat plaży w Chłopach: w tamtym roku była bardzo wąska - podczas sztormu nie było jej wcale. Jest dużo kamieni, zejście do wody też kamieniste. Jeśli już Chłopy to polecam Stonkę - dobre warunki i 70 m od plaży. Odpowiedz Link Zgłoś
corelll Re: Pensjonat Jonatan w Chłopach 28.03.09, 05:41 zdecydowane odradzam obsługa NIEMIŁA warunki takie sobie jak pogod y nie ma to i tak z basenu sie nie skorzysta do plazy daleko-osobiscie ani razu nie bylismy, cały tydzien lało to jest dziura w takie dni czlowiek mie ruszy sie nigdzie bo zeb pojechac na wsch jest korek kilkugodzinny do mielna ale generalnie nahgprsza w tymwszystkim obsługa, opryskliwa i niekulturalna Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: Pensjonat Jonatan w Chłopach 05.04.09, 09:25 Chłopy bardzo polecam na urlop. Najlepiej wg mnie zamieszkać na ul. Kapitańskiej, końcowe numery pow. 50. Są tam ładne ukwiecone wille do plaży kamieniem dorzucić, nawet ubierać się nie trzeba. No i możliwość spacerów do pobliskich miejscowości do Mielna, Sarbinowa, Gąsek bardzo atrakcyjnych gastronomicznie i nie tylko. Koszalin tuż obok, też bardzo dobry jak nie ma pogody. Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: Pensjonat Jonatan w Chłopach 05.04.09, 09:28 Ten Jonatan to chyba niezupełnie w Chłopach leży raczej w pewnym oddaleniu od morza. Odpowiedz Link Zgłoś
corelll Re: Pensjonat Jonatan w Chłopach 05.04.09, 20:31 jonatan lezy przy drodze mielno - sarbinowo...wgłąb tej drogi sie wjezdza... do morza idzie sie tak...z jonatan trzeba dosc do głównej drogi, przejsc przez nia a potem polami do chłopów (mała wiocha) - potem dopiero nad morze... mozna tez pojechac samochodem - za to nie ma gdzie parkowac - 1 parking płatny a przy drodze nie ma gdzie parkowac bo nawet chodnika tam nie ma... dla mnei masakra - ale jak ktos chce to niech sam sprawdzi.. wiecej juz nie ostrzegam.:) Odpowiedz Link Zgłoś
malgog raczej nie polecam 06.08.09, 16:05 1) pokoje malutkie...nawet bardzo malutkie, w ofercie pokoje 2,3,4 os. w realu są pokojami 2-os. do których wstawiono więcej łóżek pensjonat posiada rzeczywiście jeden pokój 4-os - olbrzymi, reszta to mikrusieńkie pokoiki, trudno się nawet mijac w 4 os. 2) brak miejsca uniemożliwia przygotowanie jakiegokolwiek posiłku , nie ma nawet głupiego stolika aby wypić kawę o zjedzeniu śniadania w ludzkich warunkach nie wspomnę - pokoje na parterze są wyposażone w stoły i ławy do siedzenia na zewnątrz, pokoje na piętrze niby mają stoliki ale nie usiądziesz bo wąskie przejścia - mowa oczywiście o stolikach i krzesłach na balkonach 3) pokoje wyposażone jedynie w czajnik el. - brak jakichkolwiek talerzy, kubków itepe, brak szczotki i zmiotki w każdym pokoju, 4) w łazienkach BRUDNE ale to straszliwie chodniki, generalnie wyposażenie pokoi (pufy, meble) raczej sprzed 20 lat 5) właścicieli nie poznałam więc trudno się wypowiadać czy mili czy nie - kontakt przez cały okres pobytu wyłącznie z personelem sprzątającym...który w czasie drobnej sprzeczki groził nam bliskim spotkaniem 3 stopnia z właścicielem :) 6) mikroskopijne łazienki na dodatek w skosach z plusów świetnie zagospodarowany teren, basen, boisko, namiot ze stolikami i stołem do ping-ponga gdzie można było grilować nawet w deszczu, stawik (raczej mały) odradzam szczerze korzystanie ze znajdującej się po sąsiedzku "restauracji"....zupa (pomidorowa gotowana razem z ryżem - rzecz jasna o konsystencji brei) została podana z łyżką w talerzu piwo jednych gości dopisywane do rachunku drugich...bo się pani zapomniało, sałatka do drugiego dania w jednej miseczne na...4 porcje...radzę omijać szerokim łukiem Odpowiedz Link Zgłoś
anna1_23 Re: Pensjonat Jonatan w Chłopach 25.08.14, 17:52 Zdecydowanie nie polecam dla rodzin z dziecmi. Właściciel zdecydowanie nie lubi dzieci. Potrafi wczasowiczowczom zrobić awanturę, że dzieci graja piłką. Mogłabym podać jeszcze kilka przykładów bardzo brzydkiego zachowania właściciela, włącznie z próba zastraszenia mnie. Minusem jest również basen, który mimo informacji na stronie nie ma podgrzewanej wody (pewnie właścicielowi szkoda kasy), a tym samym w chłodniejsze dni kąpiel w basenie jest niemożliwa. Odpowiedz Link Zgłoś