04.02.10, 19:50
proszę o rade po czym moge miec wysypke, jestem chora na grype biore amotaks 2* 1g/dzień,pije syrop stodal oraz zarzywam krople do nosa, za tym przyjmowałam castagnus oraz kwas foliowy bo się staramy o dziecko, ponaddto oczywiśćie brałam wit c i apap na gorączke.. od 3 dni mam wysypke tzn pokrzywke na brodzie i lekko na szyji i jest jej coraz wiecej, nie widać tego bo jest to blade ale czuje to pod palcami jak dotkne.jak myslici czym to moze byc wywołane?proszę o radesad
Obserwuj wątek
    • asiapatryk Re: wysypka!! 06.02.10, 17:41
      Ciekawe!!Ja tez pare dni temu czulam sie nie wyraznie i wzielam sobie antybiotyk
      DUOMOX i wypilam pare herbatek z cytryna.Na drugi dzien rano mialam wysypke pod
      broda i na szyji taka wyczuwalna tylko rekami taki grysik.Wzielam sobie
      calcium.Ale dzis jest 3 dzien antybiotyk odstawilam nie biore i powoli juz nic
      nie mam.Nie mam pojecia z czego to moze byc.Mysle ze nie z tego antybiotyku bo
      zawsze go biore i nic mi nie ma.Chyba ze amoksycylina dziala tak z witamina
      C.Nie mam pojecia!!!!
    • asiapatryk Re: wysypka!! 06.02.10, 17:43
      aha kwas foliowy tez biore!!!chyba ze to tak dziala na atybiotyk jakies
      interreakcje!!!!
      • aqua888 Re: wysypka!! 07.02.10, 22:14
        Ja miałam tak samo..
        juz odstawiałm ten antybiotyk z dwóch ppwodów, po 1 nie bardzo mi pomógł a po 2 ta wysypka, nie swędzi tylko pod palami na brodzie i lekko szyi ją wyczuwam..tez zastanawiałam sie czy moze z castagnusem albo kwasem foliowym cos nie gra.. dlatego kwasu teraz 2 dni nie brałam.. pije tez calcium ale narazie nie zauważam jakieś radykalnej różnicy bo może za krótko..traz może to sie bardziej szorstkie stało ale nie widoczne jest..na 99%myśle ze to z powodu antybiotyku ale przyznam ze zdarzyło mi sie do 1raz w życiu..zastanawiam sie też bo dzis jest 38 dzień cyklu@brak..test robłam jakies5 dni temu.. objawy jak na @ ale jej brak..dodam ze to mój 1 cykl z castagnusem. a Tobie juz zeszła na wysypka?? jak długo Ci sie utrzymała?
        • asiapatryk Re: wysypka!! 08.02.10, 13:09
          mi ta wysypka schodzi do dzisiaj leciuenko wyczuwalna pod palcami prawie ze nic
          a faktycznie widac ja nie bylo wcale tylko przy dotyku.Potem zrobila sie taka
          szorstka i dzis juz jej prawie nie ma.Sama jetsem ciekawa z czego?I dziwne nie
          ze tylko z jednej strony brody i szyji???NO ale wazne ze znika.Moze @ spoznia ci
          sie z powodu antybiotyku??A planujesz dzidziusia dzialasz juz cos w tym
          kierunku???Pozdrwiam cie napisz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka