kattrin1 Re: COŚ O SOBIE.... 18.06.04, 21:45 Cześć dziewczynki, Mam 26 lat, od 3 lat zakochana w męzu, starania zaczete gdzieś tak około 18 mięsiecy temu. Potem niestety powikłania, najpierw amuptacja szyjki macicy - IV gr cytologii, potem za wysoka prl i dziwne przypuszczenia lekarza, jakbym była naturalną antykoncepcją. W dodatku powiedział, ze mój organizm nie pzryjmuje ciąży tzn. nie dopuszcza do jej zagnieżdzenia. ALe dalej się staram, mam nadzieję że w końcu wszystko będzie oki!!! Tego i Wam życzę i 3mam kciukasy za Wasze przyszłe malutkie fasoleczki, Pozdrawiam, Kasia Odpowiedz Link
annia30 Re: COŚ O SOBIE.... 19.06.04, 19:27 Witajcie dziewczyny) Już od jakiegoś czasu podczytuję sobie to forum, wiec chyba pora się przedstawić. W sierpniu kończę 31 lat, od prawie 3 lat jestem mężatką. Przez 3 lata brałam pigulki antykoncepcyjne, 3 miesiące temu odstawiłam pigulki i zaczeliśmy z mężem starania o dzidzię ). Od tego cyklu rozpoczeliśmy na poważnie . Na razie cykl mam nieco rozregulowany, bo organizm odreagowuje po tabletkach. Trudno mi nawet powiedziec, czy okres mi sie spoznia, czy nie. Ale teścik ciążowy juz sobie czeka w szufladce). Mam nadzieję, ze będziemy się wspierac nawzajem w naszych staraniach. Ja dopiero od niedawna poczułam instynkt macierzyński, zagladam do wózeczków, rozczulają mnie małe bobaski i bardzo, ale to bardzo chciałabym niedługo zaciązyć. Póki co musze zbic nieco prolaktynę, bo badania wykazaly nieco podwyzszony poziom. No to na razie tyle o mnie. Odpowiedz Link
wiki4 Re: COŚ O SOBIE.... 12.07.04, 07:48 Znalazłam to Forum całkiem przypadkie i strasznie się ucieszyłam,że coś takiego istnieje, mam 27 lat i jestem szczęśliwą mężatką od lat 2.Jest to mój pierwszy cykl starań o dzidzie i bardzo bym chciała aby był owocny.Życzę z całego serca wszystkim starającym się szybkiego zafasolkowania. pozdrawiam Odpowiedz Link
anna_u Re: COŚ O SOBIE.... 12.07.04, 08:52 WItam Tu Anka z Warszawy. Mam 27 lat. Nie mam duzego stazu malzenskiego, bo zaledwie 4 miesiace, ale chcemy miec dzidziusia, zwlaszcza moj maz. Ja staram sie podchodzic do tego z dystansem, aby nie czuc potem rozczarowania gdy dostane @. To dopiero nasz pierwszy cykl i za kilka dni zobacze czy sie udalo Milo mi Was poznac. Odpowiedz Link
siorb Re: COŚ O SOBIE.... 12.07.04, 16:03 Witajcie Systematycznie tu zaglądam i czytając leczę się ze swoich małych depresyjek, więc może czas się przedstawić. Mieszkam w W-wie.Jestem 33-latką z trzyletnim stażem małżeńskim, ale zaczęlismy się starać dopiero półtora roku temu, od 6 m-cy leczę się - podwyższona prl. Walczę, jak umiem i myślę, że wszystkie w końcu wygramy pchając karety wiozące nasze śliczne królewiątka. Tego życzę Wam i sobie. Pozdrawiam ciepło. Odpowiedz Link
gumecka Re: COŚ O SOBIE.... 13.07.04, 14:14 Nazywam sie Jola mam 27 lat, jestem mezatka od 4lat. Mysle ze ten wiek to juz taka ostatnia chwila zeby miec pierwsze dziecko. Niestety nasze pierwsze widocznie jeszcze nie teraz chcialo przyjsc na swiat ale nie zalamuje sie bo i po co sie zadreczac pozatym to nie sprzyja mojemu zdrowiu. My z mezem stwierdzilismy ze teraz bedzie tak akurat, nasi wszyscy znajomi powpadali w tamtym roku i maja juz male babelki wiec nie ma co czekac. Chcialabym zeby nasze bobo mialo kolegow i kolezanki mniej wiecej w swoim wieku, zawsze wtedy jest o czym pogadac. Ja zaczynam starania w listopadzie lub grudniu.Pozdrawiam was wszystkie. Odpowiedz Link
manaus1 Re: COŚ O SOBIE.... 13.07.04, 22:05 Cześc. Monika 33 lata, w tym roku obchodziliśmy 10 rocznicę ślubu. Mam 4 letniego synka, - po roku "ciężkiej pracy" - to zresztą było trochę cudowne - jak dziś pamiętam - 2 września mieliśmy iść na pierwsze badania a 5 dni wcześniej były dwie krechy na teście. Pomogły dwa tygodnie w głuszy Puszczy Noteckiej.... Teraz staramy sie o rodzeństwo dla Małego, ale póki co nie wychodzi. A trudno wyjechać w głuszę we dwoje. Pozdrawiam Was wszystkie. Odpowiedz Link
ona28 Re: COŚ O SOBIE.... 13.07.04, 23:07 Mam 28 lat, od dwoch lat mezatka (ale razem jestesmy od 10 lat).Tabletek nie biore od listopada 2003, starania zaczelismy w marcu 2004 i ...nic. Ale nie poddajemy sie w wysilkach czego i Wam zycze Odpowiedz Link
maraguska Re: COŚ O SOBIE.... 15.07.04, 19:10 Czesc kobietki! Aga, 30 lat, od roku mezatka. Czekam na moje dziecko juz dwa lata. Stracilam dwie ciaze, poronilam pierwszy raz dwa lata temu okolo 12 tc i trzy tygodnie temu, okolo 7/8 tc. Obecnie badam sie i staram sie znalezc przyczyne moich niepowodzen. Badania ogolne byly i sa dosc ok. Jesli badania kariotypu (ktore teraz robie) oraz immunologia wyjda dobrze, to zaczynam starania od pazdziernika. Boze... Nie moge sie juz doczekac. Z drugiej strony tak strasznie sie boje ewentualnej kolejnej porazki... Dziewczyny - zycze nam wszystkim powodzenia! -- Aga Odpowiedz Link
enchantress Re: COŚ O SOBIE.... 15.07.04, 19:18 Witam Was bardzo serdecznie. Mam na imię Marta,29lat, mieszkam w małym miasteczku pod Koszalinem (Białogard). Od stycznia tego roku staramy się z moim kochanym mężem o dzidziusia. Mamy dwa Aniołki w niebie...Ginekologicznie jestem zdrowa, więc zostaje łykanie kwasu foliowego (mąż od dwóch tygodni też łyka). Poczytałam przez ostatnie dni posty innych osób na tym forum (znalazłam Was jakieś trzy tygodnie temu )i w tym miesiącu zacznę mierzyć temperaturkę, brać wiesiołek...Jutro, najdalej pojutrze mam mieć tę nieszczęsną małpę...dziś zrobiłam test i niestety JEDNA KRECHA Po @ pójdę do gina niech skieruje mnie na badania hormonalne (nie miałam robionych do tej pory)- gin twierdził, że nie widzi takiej potrzeby...(ale ja mu dam!!!). Na gina nie narzekam bo jest najlepszym jakich znałam (znalazł się na liście dobrych ginów!!! - i ja również mam dobre o nim zdanie). Mam nadzieję, że wszystkie tu przesyłając dobre fluidki, niedługo będziemy się cieszyć pękatym brzuszkiem a po 9 miesiącach...ale to już inna historia Jeszcze raz pozdrawiam. Odpowiedz Link
mika10 Re: COŚ O SOBIE.... 22.07.04, 18:31 Witam bardzo serdecznie! Mam na imię Kasia, 32 lata, od 13 lat mężatka. Przez 10 lat brałam tabletki antykoncepcyjne. No i te lata mszczą się teraz. Nie piszę, ale czytam Was regularnie więc czuję się w obowiązku przedstawić się. Po póltora roku starań upragniona ciąża i od razu niepewność, bo zaraz na początku plamienie i okropny ból brzucha. Gin kazał cały czas czekać i doczekałam się! Krwawienie, szpital, zabieg i okropne załamanie. Staramy się nadal. Trzymam za Was wszystkie kciuki, musi być dobrze i chcę Wam podziękować za to, że jesteście. Kasia Odpowiedz Link
aniutek76 Re: COŚ O SOBIE.... 23.07.04, 12:03 Witam, mam na imię Anita, 28 lat, Wrocław. Mam ukochanego mężczyznę, z którym jestem 3,5 roku. Planujemy ślub, ale myślę, że mojego faceta dopiero dziecko naprawdę zmobilizuje. Trafiłam na to forum niedawno. O dzidzię staram się w sumie od dwóch miesięcy. Są problemy, brak miesiączki i takie tam. Pytałam o nie już na tym forum. Życzę Wam wszystkim jak i sobie szybkiego spełnienia wielkiego marzenia o dzieciątku Odpowiedz Link
nitka111 Witajcie :)))) 11.12.04, 22:15 Mam na imię Anita mam 29 lat mieszkam w Krakowie. Mężatką jestem od ponad czterech lat. Mamy wspaniałego synka ( 3 lata) Bartusia i od roku staramy się o rodzeństwo dla niego ( mamy zamówienie na siostrzyczkę ))))) ). Pozdrawiam Anita Odpowiedz Link
kruszyna75 Re: COŚ O SOBIE.... 11.12.04, 23:29 Hej, Jestem od niedawna tutaj więc też kilka słów o sobie. Mam na imię Kasia, 29 lat. Od ponad dwóch lat jestem mężatką. Pigułki odstawiłam styczniu 2004, ale nie chcieliśmy zaczynać od razu starań o dzidziusia, no i teraz to sie mści, ponieważ po pół roku od odstawienia mam problemy z nieregularnością miesiączki. Ginka kazała się nie stresować, zrobiła badania (czekam teraz na wizytę u endokrynologa), nie czekać ze staraniami, aż się wszystko unormuje, więc mam nadzieję, że nie będziemy musieli długo czekać na upragnione dwie kreski. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link
ewa11a Re: COŚ O SOBIE.... 12.12.04, 17:28 Hej, mam na imie Ewa,mam 27lat, od 5lat jestem mezatka. Od prawie dwuch lat ( z paroma przerwami) staramy sie o dzidzie. Nigdy nie bralam tabletek anty. bo jakos uwazalam, ze jak juz sie zdecyduje na dziecko to wtedy nie bedzie zadnych komplikacji. Niestety sie mylilam Odpowiedz Link
sabi35 Re: COŚ O SOBIE.... 13.12.04, 09:10 Witajcie, mam już jedno dziecko, wspaniałą córeczkę (7 lat), na ciążę czekałam 2 lata, przeszłam poronienie w 23tc, długo nie mogłam zajść w ciążę, ale udało się. Nie udało mi się jednak małżeństwo, ale od dwóch lat jestem z fantastycznym facetem, który bardzo chciałby mieć dzieci, więc pomyślałam sobie, że to najwyższy czas (lata lecą) i we wrześniu odstawiłam tabletki. Cykle mam raczej w normie (trochę dłuższe, ale zawsze tak miałam), niczego nie obserwuje, nie mierzę temperatury, dotychczas zrobilam jeden test, żeby się porządnie napić na imprezie i czekam. Nie robię testów owu, bo hormony i feromony buzują Wierzę, że kiedyś się uda. Bardzo was wszystkie już polubiłam, ale może być tak że zniknę, jeżeli zauważę, że zaczynam coraz bardziej panikować (a nie chcę, żeby pragnienie posiadania dziecka miało nade mną taką samą władzę jak kiedyś). Aha, mam 35 lat, mieszkam w Niemczech od 12 lat. I co jeszcze? Testuję, jak już pisałam, środki homeopatyczne, będę was informować o wynikach Odpowiedz Link
claudiak COŚ O SOBIE.... 13.12.04, 12:14 Witam !!! Mam 24 lata (w lutym 25 ) od kwietnia jestem mężatką. I właśnie od tamtej pory staramy sie o dziecko. Odpowiedz Link
nelkeas Re: COŚ O SOBIE.... 13.12.04, 12:38 hej , ja mam na imię Ania, mam jeszcze 26 lat, chociaż juz niedługo.... Oczywiście pewnie tak jak każda z nas, kiedyś myślałam, że poczęcie dziecka to najprostsza rzecz na świecie, niestety myliłam się! juz od ponad pół roku staramy się z Mężusiem i nic, i ciagle @ i ciagle rozczarowanie i smutek. Dzięki forum dowiedziałam się o róznego rodzaju badaniach i rozpoczęłam poszukiwania przyczyny, narazie jestem po leczeniu zapalania pochwy, byc może to własnie była ta przeszkoda, ale pewności nie mam. Od jutra nowe przytulanka i starania, miejmy nadzieję, że owocne. Ale musze Wam powiedzieć, że bardzo się ciesze, że jest to forum, bo dodaje siły i uzmysławia człowiekowi, że nie jest sam z problemem, że są ludzie, którzy maja podobne problemy i udaje im się!!!! Może nie jest to łatwa droga, ale przecież liczy się to co jest na końcu tej drogi, więc wszytskim życzę fasolki na horyzoncie!!! całuję Nelke p.s. po ślubie jesteśmy już 2,5 roku i oczywiście oprócz dzidziusia nic nam do szczęścia nie brakuje! Odpowiedz Link
ekra5 Re: COŚ O SOBIE.... 13.12.04, 13:49 cześć!Ewa z Białegostoku-mama uroczego Krzysia(2latka),w październiku miałam zabieg wyłyżeczkowania z powodu obumarłej ciąży(14tyg).Obecnie powoli dochodze do siebie,łatwo nie jest Mąż zagranica,więc jestem z tym sama.Chciałbym zajść w ciażę,ale bardzo sie boje!!Może podczas przerwy świątecznej zaczniemy starania??Pozdrawiam wszystkich oczekujacych i tych którym się udało!! Odpowiedz Link
ja_aga76 Re: COŚ O SOBIE.... 14.12.04, 21:56 Witajcie! Mam na imię Agnieszka i w styczniu skończę 29 lat.Jestem mężatką od 2,5 roku,o dziecko staram się od roku.Nie muszę chyba dodawać,ze był to bardzo długi rok.W tym czasie przerobiłam zmianę gin,laparoskopię,zielarza.Wierzę jednak,że opatrzność czuwa nade mną,bo w chwili gdy było mi naprawdę zle mój mąż znalazł to forum.Dzieki wam wszystkim znowu mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.Dziękuje ze jestescie!!!Życzę wszystkim wielu pozytywnych myśli i II kresek. Odpowiedz Link
paka25_k Re: COŚ O SOBIE.... 15.12.04, 17:36 CZEŚC!Mam na imie Kasia! W listopadzie skonczylam 25 lat! Mezatką jestem od ponad roku.W maju zaszłam w nieplanowaną ( ale bardzo chcianą )ciaże,niestety stracilam ją w lipcu w 16 tygodniu! niestety zaśniad groniasty ale na szczeście wyszłam jakos z tego.W lutym mija pól roku i mam zamiar zacząc starania.mam nadzieje ze lekarz zgodzi sie! R azem z mezem bardzo pragniemy dziecka!!! Pozdrawiam.milo mi z wami byc.mam nadzieje ,ze niebawem znajdziemy sie wszystkie na forum;ciaza. Odpowiedz Link