Dodaj do ulubionych

pimafucin, metronidazol

08.03.11, 14:07
..jestem tu nowa i potrzebuję rady.
Tydzień temu byłam u lekarza ginekologa który wykrył u mnie infekcję.
Przepisał Pimafucin ( co drugi dzień - 1 tabletka dopochwowo), oraz Metronidazol (1 tabletka dopochwowa na noc).
Czyli dwa leki na zmianę przez okres 10dni.
Od czterech miesięcy staramy się z mężem o dziecko.
Pan doktor zapewniał mnie, że możemy swobodnie nadal się strać, biorąc leki.
Rozpoczęłam dawkowanie 2.03.2011, byłam wtedy w 8 dniu cyklu, biorę nadal będąc w 14 dniu cyklu.
Ulotka przeczy zapewnieniom lekarza, mianowicie lek nie jest wskaznay w I trymestrze.
Wzięłam już 3 tabletki jednego i drugiego.

Co robić?
Obserwuj wątek
    • jendza1 Re: pimafucin, metronidazol 08.03.11, 15:41
      Hm.
      Nie jestem lekarzem.
      Moze wypowie sie ktos, kto jestsmile?
      Jednak - jesli lekarz zapewnial, ze starac sie mozna, to bym sie staralasmile). Bez najmniejszych lekow i oporow. Oczywiscie przyjmujac oba specyfiki karnie. A to dlatego, ze na ulotkach czesto tak pisza - na wszelki wypadek po prostu.
      Ech, wspieram i sciskamsmile!
      j
      • asiula_4 Re: pimafucin, metronidazol 08.03.11, 15:58
        Ściskam i dziękuję za cenne, ciepłe słowakiss
    • asiula_4 Re: pimafucin, metronidazol 09.03.11, 09:46
      nikt nie miał podobnego problemu?
    • moni_le Re: pimafucin, metronidazol 05.04.11, 23:07
      ja brałam Metronidazol przy pierwszej ciazy tylko ze w III trymestrze, wiec to raczej nie to samo. w tej chwili tez biore Metronidazol, tylko ze jestem po poronieniu i mam sie wstrzymac 3 miesiace ale to ze wzgledu na odbudowe endometrium nie Metronidazol. Jesli chodzi o Twoje starania asiula_4 to chyba bym zapytala gina czy w zwiazku z ta infekcja nie ma przeciwskazan.
      • asiula_4 Re: pimafucin, metronidazol 06.04.11, 12:35
        Wybrałam się ponownie do gina, który stwierdził, że "prawie" każdy lek jest przeciwwskazany w ciąży, czyli również przy staraniach (a ten, nie ma ujemnego wplywu na okruszek w brzuszku). Mogłam go swodobnie brać dalej....
        Dla ciekawych kobitek na forum - mozna się starać biorąć metronidazol i pimafucin dopochwowo, według mojego lekarza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka