Dodaj do ulubionych

ciąża przed 1 @ po łyżeczkowaniu ?!!

05.05.11, 11:38
Witam,
6 kwietnia poronilam w 10 tyg i miałam zabieg. Przyczyną obumarcia zarodka była u mnie grypa, którą przechodziłam przez tydzień z wysoką goraczką. Porobilam wszystkie badania wszystko ok. W badaniu hist. też żadnych rewelacji nie było. Po zabiegu krwawiłam/ plamilam przez 14 dni po około 17 dniach mialam baaardzo spontaniczny seks bez zobowiązań z moim m. Pierwszy raz od 8 m-cy poprostu się bzykaliśmy, a nie staraliśmy o dziecko. 4 tygodnie po zabiegu zaczął mnie bolec brzuch jak podczas okresu, 1 dzień, 2, 3,4 dolegliwości nie ustały krwawienia brak jedynie jak sprawdzałam szyjkę miałam odrobinę brązowawego śluzu na palcach i to wszystko, nawet na wkladkę nie wyplywa. Zrobiłam dziś test wyszedl negatywnie ale moim zdaniem może byc jeszcze za wczesnie na ewentualny pozytywny wynik dopiero 11 dzień wyższej temp. piersi coś ciagną, ale to już mogą być moje urojenia.........
Czy któras z Was miała taką sytuację,że:
1. miała takie okresowe dolegliwości miesiąc po zabiegu - ciąza wykluczona
2. miala takie dolegliwośći i jednak zaciązyła przed 1 @?
Nie ukrywam, że strasznie sie boję. Nie wiem czy śmiac się czy plakać. Moja gin kazala czekać 6 m-cy, w szpitalu 3 a ja bym nie doczekała 1 @? Dodam, że mam juz 1 dziecko a o 2 staraliśmy się 8 m-cy.
Podzielcie się proszę swoimi doświadczeniami.
Obserwuj wątek
    • dagmaralodz77 Re: ciąża przed 1 @ po łyżeczkowaniu ?!! 05.05.11, 12:19
      sama nie byłam w takiej sytuacji, ale dwie moje kolezanki nie doczekały @ bo były juz zaciążone... zdarza się i najczęściej ze szczęsliwym finałem, a jesli tak sie stało to znaczy ze hormony szybko zyskały równowagę!!! A co do czekania po poronieniu: tyle ile lekarzy tyle zdań, ja cenie zdanie jednego: jak organizm jest gotowy to zachodzi w ciąze!!! pozdrawiam
      • olivetti1 jest 2 kreska 05.05.11, 13:38
        dagmaralodz77 mam nadzieję, że w moim przypadku też tak będzie.
        Coś mnie podkusiło i zajrzałam ponownie do porannego testu. Jest słabiutka zaróżowiona kreska. Jutro powtórzę test powinna być bardziej widoczna jak nie, to może pozostałości po poprzedniej ciąży? Piersi mówią chyba co innego... Ale mam pietra, chyba zmienię lekarza bo do tej mojej nie mam odwagi iść. Cieszyć się? nie cieszyć? Tłumaczę sobie to tym, że skoro organizm przyjął jajeczko to chyba był na to gotów? Po ostatnich przejściach teraz nikomu oprócz mężowi nic nie powiem poczekam, aż minie ten I trymestr.
        • dzieciusie3 Re: jest 2 kreska 05.05.11, 14:04
          Tylko teraz tak,jak na teście po 5 min.nie było drugiej kreski,a po paru godzinach jest "coś"to jak na teście pisze wynik jest niewiarygodny.Najlepiej zrobić kolejny test jutro rano i odczytać go w tych min.co jest zalecane!!!
          Wstaw zdjęcie testu zobaczymy jaka silna jest ta krecha.Ja życzę Ci żeby wszystko było po Twojej myśli i trzymam kciuki!!! smile
          • dagmaralodz77 Re: jest 2 kreska 05.05.11, 17:24
            olivetti prawda jest taka ze ty na betaHCG powinnas sie udac i powtorzyc po 48 godzinach!!! Nie wiemy jaka była beta przy poronieniu, a ona moze sie (nie musi) jeszcze utrzymywac w organizmie!!!
      • lidek0 Re: ciąża przed 1 @ po łyżeczkowaniu ?!! 07.05.11, 20:21
        " jak organizm jest gotowy to zachodzi w ciąże" to dlaczego ja potem roni skoro jest gotowy? Niestety ciaża wcale nie musi oznaczać, że organizm jest gotowy a już na pewno nie oznacza powrótu do równowagi hormonalnej. Oczywiście każdej z Was życzę powodzenia w staraniach, ale pośpiech to często zły doradca. Trzymam kciuki za udane ciąże.
        • olivetti1 Re: ciąża przed 1 @ po łyżeczkowaniu ?!! 08.05.11, 11:41
          Lidek to był spontan, wpadka etc.
          Robilam jeszcze przez 3 kolejne dni testy rano na 2 kreska mocniejsza na 3 slabsza, dzisiaj niewidoczna także najwyraźniej moje ciało jeszcze nie jest gotowe i czekam na @. Z jednej strony się cieszę z 2 znowu zawód. Nic to! Starania czas zacząć. Znowu......eh
          Pozdrawiam i wytrwalości życzę.
          • barabasia2 Re: ciąża przed 1 @ po łyżeczkowaniu ?!! 17.05.11, 20:41
            co prawda, nie miałam łyżeczkowania (intensywnie oczyszczałam się naturalnie) ale nawet nie dostałam pierwszej @ po poronieniu. Jestem teraz w 30 tc smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka