Dodaj do ulubionych

owulacja w 6dc?

28.08.11, 19:53
Witajcie...nie wiem czy to mozliwe ale wlasnie u mnie chyba tak jest,odkad tylko obserwuje sluz to wlasnie pod koniec miesiączki jest przezroczysty i ciągnący pozniej przez caly miesiąc sucho,tylko dziwne bo kiedy robie testy owulacyjne to jest jedna kreska.A kiedy tylko pojawiaja sie dwie to kochamy sie z męzem ale i tak od wielu miesiecy nic z tego nie wychodzi.Mam troche rozregulowany cykl od 26-45 i podwyzszoną prolaktyne,bralam Bromergon,cykle takie jak byly czyli w "caly swiat" ale prolaktyna obnizona.W tym miesiącu "okres" mialam 2 dni tzn nie wiem co to bylo bo za malo na okres a za duzo na plamienia i napewno nie byla to krew.Często mam silne bole i parcie na pęcherz(często takie bole są rowniez po stosunku) np wczoraj tak mialam i nawet niewielkie ilosci krwi sa wtedy,ból niesamowity ustąpilo dopiero po zarzyciu 6 tabl. Furaginum.Zrobilam test ale negatywny,umowilam sie do lekarza ale dopiero pod koniec tygodnia sad nie wiem co sie dzieje,troche sie boje tych dziwnych objawow..Zyje bo zyje i tak od okresu do okresu,doszukuje w sobie co miesiac jakis objawow ciązowych ale ich nie ma,mam dosc juz robienia testow owulac;ciazowych,badania sluzu,temper. łykania witamin i tych wszystkich lekow wogole mam dosc chuchania i dmuchania na siebie a i tak ciągle cos dziwnego sie dzieje w moim organizmie, przeciez i tak nic z tego nie bedzie,nawet nie znalazlam odpowiedniego lekarza.Przepraszam Was za moj nastroj ale chyba nie mam juz siły na to wszystko
Obserwuj wątek
    • mewa000 Re: owulacja w 6dc? 29.08.11, 14:34
      bulinka35 napisała:

> Witajcie...nie wiem czy to mozliwe ale wlasnie u mnie chyba tak jest,odkad tylk
      > o obserwuje sluz to wlasnie pod koniec miesiączki jest przezroczysty i ciągnący
      > pozniej przez caly miesiąc sucho,tylko dziwne bo kiedy robie testy owulacyjne
      > to jest jedna kreska.A kiedy tylko pojawiaja sie dwie to kochamy sie z męzem al
      > e i tak od wielu miesiecy nic z tego nie wychodzi.Mam troche rozregulowany cykl
      > od 26-45

Jak masz takie cykle to na pewno nie masz owulacji w 6dc. Taki śluz pod koniec @, przypominający śluz płodny, ma wiele kobiet, ja też.

Długo się już staracie? może warto poszukać dobrego lekarza?

Bromergonu już nie bierzesz jak rozumiem, ale kontrolujesz poziom prl? bo po odstawieniu leku ona mogła znowu wzrosnąć
      • bulinka35 Re: owulacja w 6dc? 29.08.11, 15:39
        Staramy sie od stycznia czyli niedlugo,ale dla mnie to kupe czasu bo zaczynam sie niepokoic. W kwietniu jak badalam Prl to bylo 21,20 a po godz. 141 .Dzisiaj odebralam nowe wyniki i Prl- 16 ; Estradiol- 79,5 ; Testost.-48,8 (wolny-2,25); TSH- 0,79 ;Żelazo-131,3 czyli wyglada na to ze Prl spada,niestety na wizyte u lekarza musze troche poczekac bo niestety ma pelno pacjentek i te w ciązy są na 1 miejscu sad chociaz mysle nad zmianą bo gdy dzwonilam umowic sie na wizyte pani ktora rejestruje powiedziala ze bede musiala zostawic badania u niej a ona zobaczy czy mnie wpusci do lekarza,moje "leczenie" ma polegac na podawaniu badan jakiejs niekompetentnej pani i odbieraniu recept?(do tej pory tak to wyglądalo) mam mnustwo pytan do lekarza bo mam jakies niepokojace mnie objawy ale przeciez nie bede tego mowic tej pani...to jakas paranoja! Tyle pieniędzy za wizte i za badania i dalej nic nie wiem i znowu bede musiala szukac innego lekarza i kolejny raz zaczynac wszystko od nowa
        • kotkowa Re: owulacja w 6dc? 31.08.11, 13:18
          Zamiast testow owu mierz temp. wg NPR, to ci powie duzo wiecej o Twoim cyklu. Bedziesz wiedziala, czy i kiedy masz owulacje i jak dluga jest faza lutealna. 7 dnia po skoku temp. mozesz zbadac progesteron.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka