alic-e83 13.05.15, 10:29 Witam! Czy któras z Was przechodziła operację w związku z PCOS?? Czy któraś z Was zaszła w ciążę po zabiegu, a wcześniej bezskutecznie przez kilka lat starała się o dziecko? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chantal10 Re: PCOS a operacja 19.05.15, 13:27 Z mężem staraliśmy się o dziecko ponad 1,5 roku. Po tym czasie w czerwcu 2010 roku miałam laparoskopię z elektrokauteryzacją jajników. Na początku sierpnia 2010 r. (czyli 2 m-ce po zabiegu) test pozytywny. Dzisiaj owoc tych starań ma ponad 4 lata i pyskuje za pół przedszkola Odpowiedz Link
alic-e83 Re: PCOS a operacja 08.06.15, 13:53 Ja rozważam nakłuwanie jajnika, ale w moim przypadku lekarz nie podejmie ryzyka przeprowadzenia laparoskopii. W grę wchodzi jedynie operacja z otwarciem jamy brzusznej - 5 lat temu przechodziłam 3 operacje i moge miec dużo zrostów w brzuchu. Ale zastanawiam się, jak długo może potrwać rehabilitacja po takiej operacji? Po laparoskopii dziewczyny zachodzą nawet w tym samym cyklu, a po operacji??? Odpowiedz Link