Dodaj do ulubionych

bromegalon a owulacja

25.05.15, 14:34
Witam was kobitki te starające sie i te którym sie udało, zakładam nowy wątek bo nic nie moge znaleśc w necie tzn jest tego duzo ale nic konkretnego, a mianowicie pytanie do tych które brały bromka na obnizenie prolaktyny. Ile trwały u was całe cykle miesiączkowe przy stosowaniu tego leku? kiedy wystąpiła u was pierwsza owulacja, czy zdazyła sie ona u was wczesniej niz zazwyczaj? ostatnie dwa cykle miałam co 28 dni tzn pirwszy cykl 28 dniowy bez bromka, drugi już 28 dniowy cykl juz na bromuku, teraz jest drugi cykl na tym leku i zastanawiam sie czy owulacja mogła przyjść wcześniej tzn ok 11dc- 12dc przy cyklach 28dniowych?? a pytanie moje wynika z tego iż nie mogłam zauważyc sluzu płodnego jedynie w tych dniach tj 11 i 12dc było przytulanie z moim M i w tych dniach zauwazyłam sporo sluzu ale nie wiem czy to był mój czy M ale z drugiej strony aż tyle?? a do tego 18dc miałam brązowe plamienia i zastanawiam sie czy to nie impalntacja, bo akurat wychodzi 7dni po przytulanku.... chyba że któraś z was biorąc ten lek też miała w tych dniach brudzenia?? raczej wątpie aby to były plamienia owulacyjne.... gdyż w tych dniach zero sluzy, sucho... tylko te plamienia.
Obserwuj wątek
    • blanca2008 Re: bromegalon a owulacja 25.05.15, 19:33
      Witam
      Brałam bromergon na obniżenie prolaktyny i przy 28 dniowych cyklach owulację miałam własnie 11 dnia, w ciążę zaszłam w trzecim cyklu brania leku (prolaktynę przed lekiem miałam 27,12, a w cyklu w którym zaszłam w ciążę spadła do 9), 18 dnia cyklu zauważyłam małą czerwoną plamkę na wkładce i mniej więcej od tego momentu przez tydzień czułam się jakby brało mnie przeziębienie (ból gardła, głowy, ogółne rozbicie) potem wszystko przeszło, a miesiączka nie przyszłasmile, u siebie rzadko obserwowałam śluz owulacyjny a monitoring cyklu wskazywał, że owulacja jest
      • starajaca135 Re: bromegalon a owulacja 25.05.15, 19:38
        dziekuję blanca2008, czyli bardzo podobnie jak u mnie w tym cyklu... okaże sie wszystko za pare dnismile
        • ulus Re: bromegalon a owulacja 12.06.15, 23:06
          hej
          W pierwszą ciążę zaszłam w drugim cyklu z Bromergonem, w drugą w szóstym a teraz marzy mi się trzecie dziecko i już przeszłam 5 cykli, ale nieudanych. Owulację wydaje mi się, że miałam dopiero w tym piątym, tak w 11-12 dc a cykl trwał 30 dni.
      • starajaca135 Re: bromegalon a owulacja 18.06.15, 10:52
        no tak u mnie sie własnie udało w tym drugim cyklu na bromergonie wiec 18dc te plamienia ukazały sie implantacjasmile tylko pytanie jak odstawiałyście ten lek??

• blanca2008 Re: bromegalon a owulacja 20.06.15, 14:16
          gratulacjesmile ja miałam umówioną wizytę akurat w dniu w którym zrobiłam test więc od razu odstawiłam bromergon (brałam po pół tabletki 2 x dziennie) ale lekarz mówił, że bromergon nie ma wpływu na zarodek. może skonsultuj się telefonicznie z lekarzem bo nie ma sensu pędzić już na wizytęsmile lekarz ciążę potwierdzi dopiero jak będzie można posłuchać bicia serca a to nie wcześniej niż 6 tydzień od ostatniej miesiączki.
        • ulus Re: bromegalon a owulacja 20.06.15, 18:45
          Odstawiałam stopniowo zmniejszając dawkę i w pierwszej udanej ciąży brałam aż do 15 tygodnia (lekarz uważał, że zbyt wysoka prolaktyna była przyczyną moich wcześniejszych poronień), a w drugiej dość szybko odstawiłam, ale i dawką, którą brałam była o wiele mniejsza niż w pierwszej ciąży.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka