Dodaj do ulubionych

niskie AMH a zioła

18.12.15, 18:04
Dziewczyny, czy któraś z Was miała niskie AMH i piła zioła ojca klimuszki lub ojca sroki albo takie gotowe na 1 i 2 faze (przed i po owulacji) i była szybko ciąża?
Ja mam prawie 38 lat , AMH 0,38 plemniki męża niby słabe (ale inni lekarze mówią, że są ok), i mi lekarka dziś powiedziała, że moja szansa na zajście naturalnie wynosi ZERO, a przy 3-ciej inseminacji 1-2%, in vitro coś koło 2-5%.
Proszę niech mnie ktoś pocieszy...sad
Obserwuj wątek
    • kangurzyca.marlenka Re: niskie AMH a zioła 26.12.15, 15:54
      Nie stosowałam ziół, ale jeśli twój lekarz nie ma nic przeciwko temu, to próbuj. Ja po prostu robiłam kolejne in vitro. Udało się za 6 razem po 3 latach. AMH <0,1.
      • marlou84 Re: niskie AMH a zioła 15.01.16, 21:42
        Zgodzili się na In vitro z rak niskim amh?
        Ja mieszkam w Holandii, moje amh 0,15; fsh 23
        Mam niecałe 32 lata, lekarz powiedział ze nie mogą mi pomoc
        • kro.ps Re: niskie AMH a zioła 16.01.16, 23:28
          Macie szanse na ivf, tylko spróbujcie na cyklu naturalnym, z lekką stymulacją letrozolem. Powinnyście suplementować DHEA 3x25 mg dziennie, minimum 3 miesiące przed ivf. Nie gwarantuję, że się uda, ale warto spróbować. Ewaa, biorąc pod uwagę Twoje AMH i wiek, nie czekałabym z in vitro.
          Sama walczę już 4 lata z ivf teraz będę podchodzić 6 raz. Kangurzyco marlenko, gratulujęsmile. Mam nadzieję, że u mnie też 6 podejście zakończy się szczęśliwie. Ivf to mimo wszystko ruletka. Szczęście jest niezbędne.
          Cykl naturalny stosuje się zawsze u pacjentek z wysokim fsh. Jeśli jest ok, można zastosować stymulację z wysokimi dawkami hormonów. Życzę powodzenia.
          • kro.ps Re: niskie AMH a zioła 18.01.16, 09:47
            Dziewczyny, mam nadzieję, że was nie podłamałam, ale na prawdę nic nie może poprawić znacznie AMH. Witamina D zafałszowuje wynik, ale wcale nie podnosi rezerwy jajnikowej. Kobieta rodzi się z pewną pulą jajeczek i z każdym cyklem ileś traci. Niestety nie możemy jak mężczyźni wyprodukować nowych. Dlatego amh nie może wzrosnąć. Ivf nie jest takie straszne, tylko żeby się udało. Tego Wam życzę.
    • m.onika99 Re: niskie AMH a zioła 18.01.16, 17:04
      Dziewczyny! Zapraszam na bezpłatne spotkanie o pozytywnym myśleniu w czasie leczenia niepłodności! To będzie spotkanie on line, czyli Wy siedzicie wygodnie przed komputerem w domu i słuchacie tego co mówię, możecie też pisać na czacie! Zapraszam. Do zobaczenia! Monika Szadkowska
      www.facebook.com/chcemiecdziecko/posts/1638845809708441
    • karolka.83 Re: niskie AMH a zioła 10.04.16, 18:58
      ewa, udało się?
    • mwaloszek Re: niskie AMH a zioła 06.06.16, 16:37
      Ja jestem z 1971, amh w 04.2014 bylo 0,09, pecherzyki byly ale nie wychodzilo, a czasem endo nie roslo, w maju po monitoringu kiepskiej owulacji zaczelam zaraz pic mieszanke nr 3 o.Sroki, cykl sie skrocil, fsh w 2 dniu bylo 10, 2 cykle wczesniej fsh 30,sex 5/6, a owu byla 6-7dniu bo 8dnia robilam monitoring i jajeczko/a pekniete, dr stwierdzil, ze moze tym razem sie udalo.. data owu potwierdzaly by rowniez wykresy temperatury, endo tez bylo nie za gtube bo ok.6mm... 18.06.2014 pierwze 2kreski na tescie ciazowyn, cala ciaza u mamy 43 letniej bez komplikacji, dzieciatko urodzilo sie zdrowe i o czasie, karmie do dzisiaj i zastanawiam sie czy nie zaczac znowu przygody z ziolami o.Sroki
      Nie poddawajcie sie, ja tez mialam podejsc do Ivf, ale chcialam skorzytsac z ostatniej szansy, pijcie ziola ale i stosujcie metody naturalne, obserwacja sluzu i robienie wykresow temperatury duzo wam da do przemyslen.. no i oczywiscie maca dla obu partnerow i wyrownanie wit D3, min 50ju, na to wskazala mi instruktorka metod naturalnych.. a tatus mial tylk 2-4%prawidlowych, maca poprawila szybkosc, plus pijcie duzo wody panowie
    • izakowalska976 Re: niskie AMH a zioła 30.12.19, 14:20
      Oj.. Nawet nie wiem co ci powiedzieć apropos tego czy można pić podobne zioła. Ja wierzę w normalne leczenie. Może warto spróbować in vitro jeżeli o tym mówi lekarz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka