Dodaj do ulubionych

23 dc - czekamy?

13.01.05, 10:24
Czy któraś z Was jest w 23 dc i wyczekuje dzidziusia. Macie jakieś objawy,
przeczucia? Kiedy testujecie?
Obserwuj wątek
    • jolanta8 Re: 23 dc - czekamy? 13.01.05, 11:48
      edak witaj ja jestem w 24 dc, @ ma przyjść w poniedziałek, objawy jakieś tam są
      np.bardzo bola piersi po bokach tak jakby pod pachą nie sutki no i te uczucie
      jak przed @ poza tym od 4 dni zgaga ale sceptycznie do tego podchodzę,żeby się
      nie rozczarować
      I jakiś śluz się pojawił nie wiem czy to normalne bo nie pamiętam aby w zeszłym
      cyklu coś takiego parę dni przed @ się pokazało
      A jakie ty objawy masz i kiedy testujesz?
      • edak Re: 23 dc - czekamy? 13.01.05, 12:07
        @ powinnam dostać we wtorek, więc jeszcze 5 dni oczekiwania....
        jeżeli pojawią się jakiekolwek objawy, to testuję w niedzielę, jeśli nie -
        czekam na @ sad
        jak na razie od tygodnia boli mnie dół brzucha, początkowo myślałam, że to
        niestrawność, ale jak jest coś nie tak z moim układem trawiennym to jednak boli
        wyżej i inaczej. W sobotę, niedzielę i poniedziałek miałam leciutkie mdłości.
        Niestety piersi nie boloą wcale, a w sumie jakby to był dzidziuś, to chyba już
        powinnam je czuć. A no i śluz, dużo biało-kremowego śluzu od tygodnia, najpierw
        byl gęsty, teraz jest bardziej wodnisty, wciąż mam uczucie mokra. I koniec
        moich objawów, poza świadomością, która mruczy, że teraz się udało...ale
        wiadomo, jak to ze swiadomością jest...lubi płatać figle. Więc siedzę jak na
        szpilkach i czekam.
        Zazdroszczę Ci tych bolących piersi smile
    • suslak Re: 23 dc - czekamy? 13.01.05, 12:09
      Ja 22dc, ale wariactwo mam takie, że dopiero czekam na ovu :o(
      • edak Re: 23 dc - czekamy? 13.01.05, 12:10
        a ilo dniowe masz cykle?
        • suslak Re: 23 dc - czekamy? 13.01.05, 12:13
          baaaaardzo różnie, ale 36-38 to spokojnie :o(
          • jolanta8 Re: 23 dc - czekamy? 13.01.05, 12:16
            edak myslę,że to nie jest jakiś duży wskaźnik te bolące cycuszki,może ale nie
            musi,mnie bardziej zastanawia ta zgaga nigdy nie miałam zgagi więc nie wiem co
            to jest-taki dziwny posmak od gardła wzwyż-
            Ja w sumie mogłabym jutro juz robic ciążowy ale jakoś nie potrafię,chyba się
            nie odważę>>>>>>
            Zaczekan na ten poniedziałek>>>>>
    • jolanta8 Re: 23 dc - czekamy? 13.01.05, 12:25
      no i niestety mam wyjazd jutro służbowy bede albo w poniedziałek albo w piatk
      jak tylko tutaj bede to dam Wam dziewuszki znaćsmile
      Bede was szukać!!!
      • edak Re: 23 dc - czekamy? 13.01.05, 12:27
        dobrze Ci że wyjeżdżasz i ja bym gdzieś wyjechała służbowo, żeby już nie
        myśleć - uda się ,czy się nie uda, bo ogłupieć można!
        • suslak Re: 23 dc - czekamy? 13.01.05, 12:33
          Ja też sobie szukam dodatkowych zajęć dla myśli smile
          Test ovu negatywny to przez dwa dni nie chcę myśleć.
          Najchętniej bym wtedy na jakiś czas ogłuchła i oślepła i zasnęła smile
    • kapcius Re: 23 dc - czekamy? 13.01.05, 12:32
      dziewuszki kochane..ja własnie zagladam do swojego kajeciku..i cio widze??..no własnie dzis mam 22dc smile) znowu zaczne sie nakręcać..smile objawów nie mam niestety zadnych..ale na nie jeszcze jest czas..smile)
    • kapcius Re: 23 dc - czekamy? 13.01.05, 12:32
      dziewuszki kochane..ja własnie zagladam do swojego kajeciku..i cio widze??..no własnie dzis mam 22dc smile) znowu zaczne sie nakręcać..smile objawów nie mam niestety zadnych..ale na nie jeszcze jest czas..smile)
      • edak Re: 23 dc - czekamy? 13.01.05, 12:33
        Kapcius a kiedy testujesz?
        • kapcius Re: 23 dc - czekamy? 13.01.05, 12:36
          edeczko mysle ze koło 19 stycznia..smile
    • wandana Re: 23 dc - czekamy? 13.01.05, 12:37
      A ja 20dc a cykle bardzo różne od 18 do 30 dni więc testować będę nie wcześniej
      niż 24 (31dc). Niestety piersi nie czuję w ogóle, żadnych objawów żołądkowych,
      ani zachcianek. Troche mętnego białego śluzu. Za to brzuch od dwóch dni jak na
      @@@ - jak balonik i pobolewa. Temperaturę będę mierzyć od następnego cyklu.
      Chyba jednak nie tym razem : ((( ale może się mylę.
      Pozdrawiam ciepło i trzymam kciuki
      wandana
    • jolanta8 Re: 23 dc - czekamy? 13.01.05, 12:50
      to prawda dziewuszki zajęcie jakiekolwiek to lekarstwo na naszą
      niecierpliwość>>>>
      może jakieś dzierganie na szydełku albo robienie na drutachsmile)))))))
      ja w domu jak jestem to siedze na necie całymi dniami ale to chyba niezbyt
      dobry pomysl>>>>>>>>
      pozdrawiam
      • kapcius Re: 23 dc - czekamy? 13.01.05, 17:47
        moje drogie..chyba mam jedem objaw!!! słuchajcie..jest mi niedobrze..smile))myslicie ze to może byc tak wcześnie???
    • jolanta8 Re: 23 dc - czekamy? 13.01.05, 20:22
      test owu wykazał mi II krechy został mi w domu ostatni i tak od niechcenia
      zrobiłam i.......wyszło ale słaba ta II kreska ale nie wiem czy to wiarygodne
      wiec sie jeszcze nie cieszę do @ 4 dni poczekam na test ciążowy
    • baba113 ooooo u mnie tez 23dc 13.01.05, 20:28
      U mnie to 4 cykl od niedawna jestem na forum ale podnosi mnie to ogromnie na
      duchu ja już panikowałam że może bezpłodna jestem a tym czasem dziewczyny nawet
      12 cykli czekają ta upragnione dwie krechy. To podnosi na duchu. A teraz
      kolejny finisz i znowu wsłuchiwanie się w swój organizm. Ból w piersiach już
      nie robi na mnie wrażenia bo bolą mnie przed każdą @.Ale czasami myślę że im
      bardziej chcę coś poczuć tym więcej mi się wydaje mój mąż się ze mnie śmieje że
      jak nasza ukochana sunia (piesek) niedługo się urojonej ciąży nabawię.Bardzo
      śmieszne ja niewiem niby też chce mieć dzidzię a jaja sobie z tego robi. A jak
      wasi Panowie do tego podchodzą? Pozdrawiam Ania
      Ja jeśli wcześniej mnie @ nie zaskoczy to testuję 30.
    • danik1 24 dc!!!! 13.01.05, 23:09

• danik1 Re: 24 dc!!!! 13.01.05, 23:16
        Sorki, za szybko sie wyslalo!!!

Ja w 99% jestem przekonana, ze jestem w ciazy!!! Dlaczego? Dlatego, ze piersi
        mnie bola i bola coraz mocniej. W ogole piersi bolaly mnie tylko raz w zyciu.
        Jak bylam w ciazy z pierwszym synkiem. To jest moj piaty cykl staran. Wczesniej
        doszukiwalam sie u siebie objawow, ale to teraz to prawdziwy bol! Zaczal sie po
        bokach pod pachami, pozniej sutki, ale jak dotykalam to nie bolaly a teraz
        powoli zaczynaja i krag bolu sie poszerza. Innym objawem, na ktorym sie opieram
        jest bol brzucha jak na @ od samej owulacji.
        Testowac bede w niedziele rano 27 dc. Boje sie strasznie, bo jezeli sie myle,
        to juz nie wiem!!!
        Trzymam za Was wszystkie kciuki!!!
        Edak chyba testujemy razem???

PS. Mam chyba jeszcze jeden objaw, wyostrzony wech, ale nie jestem pewna, moze
        to omamy!
        • edak Re: 24 dc!!!! 14.01.05, 08:15
          no tak, 24 dc smile
          nie wiem jeszcze czy zrobię test w niedzielę, głupie to, ale sie boję zobaczyć
          jedną kreske. Chyba wolę już dostać @ Tfu, tfu!!!!
          U mnie ciągle pobolewa dół brzucha, który jest lekko powiększony, mimo , że
          jestem na tzw diecie, baz głodzenia ale bez produktów, które tuczą. Dziś
          zaczęły mnie boleć sutki, ale raczej delikatnie kłują. Może to być objaw @ oby
          nie!!!!
          Jeśli ból piersi sie nasili - zatestuję, jeśli nie, pczekam. Tylko świadomość
          wciąż mi podpowiada, że tym razem sie udało smile oby mi figla nie spłatała
          • edak Re: 24 dc!!!! 14.01.05, 10:14
            Dziewczyny, co z Wami, jak samopoczucie?! Jeszcze kilka dni i wszystko będzie
            jasne smile sad
            • agi1974 Re: 24 dc!!!! 14.01.05, 10:37
              Hej,hej
              U mnie 24 dc i jestem wyczerpana szukaniem objawów. Ta niewiedza jest
              najgorsza. Brzuch boli jak przed @@@. Piersi pare dni temu bolały bardziej,
              teraz już nie. Planuję testować 21, chyba, że wcześniej zaskoczy@@. U mnie to
              taki dziwny cykl całkiem suchy. Pierwszy raz tak mam.
              Jeszcze siedem dni czekania, chciałabym już wiedzieć chociażby ze względu na
              papieroski i tym podobne.
              • aquarius72 Re: 24 dc!!!! 14.01.05, 11:29
                U mnie dziś 22 dc, ale ze zrobieniem testu czekam co najmniej do 24 stycznia.
                Wszystkim oczekującym życzę wspaniałych podwójnych kreseczek smile))
                • suslak Re: 24 dc!!!! 14.01.05, 12:03
                  U mnie podobnie, ale dopiero ovu nadchodzi. Dziś dopiero druga czytelna
                  kreseczka na ovulacyjnym i tempka powoli wygrzebuje się z doła 35,8 C. sad
                  Jak mi się hasbądzia zmobilizować to będę testować, ale i tak w pierwszych
                  dniach lutego.
                  Czarujcie, żeby się udało smile
    • danik1 25 dc - pytanie o bol piersi! 14.01.05, 12:22
      Piersi juz mnie nie bola!!! Nie wiem co sie dzieje i mam lekkiego dola. Czy Wy
      tez tak macie, ze z rana piersi Was nie bola, dopiero pozniej az do wieczora???
      Powoli zaczynam odczuwac bol po bokach i na sutkach, a wieczorem bedzie pewnie
      silniejszy bol. W niedziele testuje. Mam nadzieje, ze doczekam!
      • edak Re: 25 dc - pytanie o bol piersi! 14.01.05, 12:37
        Danik, ja chyba nie zatestuję w niedzielę...wolę poczekać. A gdyby nawet
        pojawiła się słabiutka kreska, to też będę się denerwowała, bo naczytałam się,
        że ta słaba kreska wcale nie musi oznaczać ciąży sad

jak na razie jajnik kłuje i naprawdę ciupkę bolą sutki, a brzuch mnie przestał
        boleć
        • kapcius dziś mój 23 dc 14.01.05, 14:55
          o nie dziewczynki!! ja sie tak nie bawie..gdzie sie podziały moje objawy??podzielcie sie...wy macie tych objawów w zanadto a ja ?? sad(nawet już mdłości przeszły..sad( a cycuszki wredne..nie bolą!!
          • edak Re: dziś mój 25 dc 15.01.05, 20:08
            25 dc - żadnych objawów, piersi jak bolały troszkę, tak teraz wcale nie bolą,
            brzuch nie boli, jajnik nie kłuje...cóż , przygotowuję się psychicznie na
            kolejny cykl starań. Kiedyś musi się udać! I niedługo będe miałą swój cud do
            kochania!!!!
            • danik1 Re: dziś mój 25 dc 16.01.05, 16:03
              Witam w klubie!!! Od wczoraj piersi juz nie bola, test w 26 dc. negatywny. Ide
              na bete i wtedy sie przekonam!!!
              Pozdrawiam!!!
              • edak Re: dziś mój 1 dc :-( 17.01.05, 08:57
                I co, udało się którejś zafasolkować?
                mi się nie udało tym razem, rano temperatura 36,6 i zaczęło się plamienie
                • danik1 Re: dziś mój 1 dc :-( 17.01.05, 10:18
                  Edak, trzymam kciuki za Twoj nastepny cykl, aby byl ostatni.
                  Ja jutro ide na bete i wtedy zobaczymy co ze mna!!!
                  Pa!!!
                  • portka1 Re: dziś mój 1 dc :-( 17.01.05, 11:33
                    czesc dziewczynki, Pisze bo mam mase wątpliwości: dzisiaj 24dc, rano zrobiłam
                    test owul (z niecierpliwienia) i wyszły mi dwie wyrażne krech ...nie wiem co o
                    tym sądzic. cykle miałam 37,28,39 dni, zaczynałam testowanie 06.01 - i wyszły
                    dwie krechy i zaczełam starania. No i te dwie krechy dzisiaj , nie wiem czy to
                    ciąza czy cos nie tak z moim cyklem! Błagam o radę naprawde nie wiem czy sie
                    cieszyc... ??
                    • kapcius Re: dziś mój 1 dc :-( 17.01.05, 11:36
                      tak to może byc ciaza..smile) badz dobrej mysli..smile) trzymam za ciebie kciuki..
                      • portka1 Re: dziś mój 1 dc :-( 17.01.05, 11:40
                        Testy owul. zaczełąm robic dla 28dc (najkrótszy) staramy sie od września, I raz
                        z testami i... mało z butów nie wyskocze do tego 21/22 !! Dlatego robiłam ten
                        test owulac....Wiecie jak to jest, staram sie nie myślec ale mi to nie
                        wychodzi... buuuuuu Jestem dobrej myśli smile ale to czekanie....
    • kapcius 26 dc.. 17.01.05, 11:39
      a u mnie cóz..smile czekam cierpliwie..zero objawów..nie licze na wiele..ale mimo jak dostane @@ bede szczesiliwa bo kolejny cykl to juz tak na poważnie..full wypas..z clo..monitoringiem...hehe..smile. ..p.s kiedy powinnam testować..chyba jeszcze za wczesnie..jak myslicie??
      • edak Re: 3 dzień cyklu 20.01.05, 14:36
        Kapciuś, nainnym wątku wyczytałam, że zafasolkowałać. Ogromne gratulacje!!!!
        Przesyłaj ciążowe fluidki!!!!
        • kapcius Re: 3 dzień cyklu 20.01.05, 14:39
          strasznie sie ciesze..smile i dziekuje..smile) ale jaja!!!!!!!!!! nie moge w to uwierzyć..!! przecież tego medycznie nie da sie wytłumaczyc..bylismy beznadziejnym przydakiem..ja zero owu..maz kiepskie plemniczki..smile
    • azak2 witam :) 20.01.05, 15:51
      Hej!!!

Jestem tutaj zupelnie nowa na forum, zaczelam go ostatnio odiwedzac z racji rozpoczecia staran smile Jest to na razie nasz pierwszy cykl staran, w miare luzacki, bez dokladnego wyliczania dnia owulacji itd. Zawsze mialam regularne 28 dniowe cykle, wiec staralismy sie mniej wiecej w polowie cyklu, tj 13 i 16 dnia. Teraz jestem bardzo ciekawa co dalej smile Dzisiaj mam 20 dc.

Z tego co czytam na tym forum i innych wynikaloby, ze ja caly cykl jestem juz w ciazy smile))) hehe i ciezko mi dostrzec jakies objawy ciazowe smile

Bole piersi mam przez caly styczniu (nie sa to wielkie bole ale sa wyraznie powiekszone i caly czas je czuje, ale rownie dobrze moze byc to przyczyna wzmozenia treningow fizycznych po dosc dlugiej przerwie)), sennosc ( ale to u mnie normalka, zasypiam juz o 20 wieczorkiem, ale to glw z racji wstawania do pracy o 5 rano), bole brzucha (przez ostatnie 10 dni mialam problem z zaparciami, wiec caly czas "czulam" lekki bol w brzuchu - dzisiaj w koncu wzielam dosc silne lekarstwo, ktore pomoglo mi sie "oczyscic" juz po 3 godzinach, wiec zaczne lepiej obserwowac brzuszek). Jedyne co zauwazylam nienormelnego w moim ogranizmie w tym cyklu to plamienie dwudniowe w 14 i 15 dc - prawdopodobnie krwawienie owulacyjne, lecz nigdy tego wczesniej nie doswiadczylam. No i to ze teraz mnie mdli, ale to pewnie z glodu - wiec lece zrobic obiadek smile)))

W kazdym razie za tydzien oczekuje z ciekawoscia @.

Pozdrawiam i trzymam za Was wszystkie kciuki

Aza
    • coco13 Re: 23 dc - czekamy? 20.01.05, 21:19
      Witam wszystkie Panie, dziś mój 20 dc, a testuje za 10 dni... Ponieważ to już
      moja 4 próba - to jeśli się okaże , że przyjdzie @ - wyjdę z siebie...
      Trzymam kciuki za wszystkie starające się smile
      • madzia775 Re: 23 dc - czekamy? 20.01.05, 21:48
        Cześć!!!
        Ja też jestem nowa. Zaczełam przeglądać inne forum i przypadkiem trafiłam
        tutaj. Tez się staramy o dzidziusia, na razie 3 miesiące i rezultatów brak.
        Dziś jest 25 dc, kolejnego. Ostatnio trochę mi się cykle wydłuzyły do 34, 36
        dni, więc chyba z testowaniem poczekam do końca miesiąca. Mam troche inne
        objawy niż zwykle: bóle brodawek, jajnków- może to dobry znak.
        Trzymam kciuki za Was wszystkiesmile)))
        • edak Re: 20 dc - czekamy? 06.02.05, 11:30
          reaktywuję wątek założony przeze mnie miesiąc temu. 20 dc, zero, zupełne zero
          objawów.
          W tym cyklu wspomagam swoją płodność smile łykam Castagnus i piję zioła
          poprawiające pracę jajników. Prawdopodobnie dzięki nim, w 14 i 15 dc czułam
          wyraźny ból jajnika (ostatnie trzy miesiące nic mnie nie bolało w tym czasie) i
          poprawił mi się śluz. Przytulanko oczywiście było smile Jaki będzie tego wynik
          okaże się w Walentynki. A co u Was?
    • fasolka33 Re: 23 dc - czekamy? 06.02.05, 18:32
      Witaj!
      to mój 43dc testowałam ale wynik był negatywnysadw czwartek ide do gin jak do
      tej pory nic się nie wydarzy to testuje ponowniesmile
      pozdrawiam i życze II kreseczek
      fasolka2
    • papuga_5 Re: 23 dc - czekamy? 07.02.05, 05:09
      Czesc jestem tutaj nowa, tez sie staram, dzisiaj mam 24 dzien. Nie bylam taka
      cierpliwa jak wy bo nie wytrzymalam i juz zrobilam test ciazowy w 22d ale byla
      tylko jedna kreska (byl to test ktory moze wykryc juz w 7-10 dniu od
      zaplodnienia) ale dalej mam nadzieje bo mysle ze moze tak wczesnie nie wykryl.
      Cykle mam zwykle 27/28, specjalnie objawow nie mam moze odrobine zaczynaja mnie
      bolec piersi, jeden tylko objaw ze calkiem dobrze spalam tej nocy nawet calkiem
      mocno a zwykle tydzien przed miesiaczka nie moge spac lub sypiam slabo. Co o
      tym spaniu myslicie czy moge miec nadzieje? Dzisiaj jest poniedzialek i jesli w
      srode nie zaczne jeszcze plamic to bede miec nadzieje. Prosze napiszcie co
      myslicie.
      • edak Re: 23 dc - czekamy? 07.02.05, 09:40
        trudno powiedzieć z tyn spaniem. Ja np śpie ciągle, łącznie z prawie całą
        niedzielę i nic mi się nie chce. Ale u mnie to raczej przez pogodę
    • fiamma75 Re: 23 dc - czekamy? 07.02.05, 11:29
      U mnie dziś 23dc, ale dopiero 6 dzień po skoku temp. @ spodziewam się najpóźniej 18 lutego, więc jakby co, to może wtedy zrobię test? Mam na razi sporo czasu. W tej chwili nic się nie dzieje, piersi bolą jak zwykle, czyli bardzo, tyle że od soboty mdli mnie, ale to nic nie znaczy.
      • papuga_5 Re: 23 dc - czekamy? 08.02.05, 02:42
        Do moich objawow doszedl bol piersi ale raczej slaby wiec moze to byc rowniez
        przed miesiaczka.
        • edak Re: 22 dc - czekamy? 08.02.05, 08:08
          Witam! U mnie 22 dc, objawów zero sad zaczynam się godzić z myślą, że wtym
          miesiącu też sie nie udało sad i kurcze, akurat w Walentynki przypada mi termin
          tej cholernej @ sad
          • magnolia1001 Re: 22 dc - czekamy? 08.02.05, 09:05
            u mnie podobnie też nie mam jakiś poważnych objawów nie chce sobie robić
            nadziei wolę zeby mnie 2 kreski zaskoczyły
            • edak Re: 22 dc - czekamy? 08.02.05, 12:31
              mam straszny apetyt od wczoraj - konia z kopytami mogłabym zjeść, czyli typowy
              objaw przed @. Poza tym duże ilości śluzu, kremowego , raczej wodnistego. W
              zeszłym cyklu myślałam, że to objaw ciąży, ale okazało się że wcale nie. Więc
              pewnie i tym razem dzieciątka nie będzie sad Mąż powiedział mi, żebym
              wyluzowała. Ale jak! Kto mi poda receptę na wyluzowanie! ?
              • magnolia1001 Re: 22 dc - czekamy? 08.02.05, 13:02
                u mnie straszna zgaga ponownie i nic na nia nie pomaga od czasu do czasu coś
                mnie ciagnie tam na dole no i siusiu mi się cały czas chce ale to moze sobie w
                mówiłam...
                • edak Re: 22 dc - czekamy? 08.02.05, 13:26
                  Magnolia, trzymam kciuki , żeby Ci się udało. W sumie to są dobre objawy smile
                  Wyczytałam, że właśnie teraz (jeśli doszło do zapłodnienia) zagniezdżałoby się
                  jajeczko. Pewnie gdyby tak było, to coś bym czuła, a tu nic sad
                  no cóż, kolejne staranka niedługo! chociaż strużka nadzieji gdzieś tam jest....
                  • magnolia1001 Re: 22 dc - czekamy? 08.02.05, 13:31
                    tez trzymam kciuki z Ciebie moze się uda ale to moga być stresy w pracy więc
                    może być róznie zobaczymy 13 lutego już nie moge się doczekaćsmile
    • misiak26 Re: a u mnie 25dc 08.02.05, 13:59
      Cześc dziewczynki !!! Postanowiłam przyłączyc sie do WAS w grupie jakoś tak
      raźniej.
      U mnie 25dc przy cyklach 32-33dni. Termin @ to 15-16luty.
      Test chce zrobic 14lutego moze bede miała prezent dla meza, a moze nie.
      Objawow praktycznie u mnie zero. Lekko piersi bola i pobolewa od owulacji (tak
      dziwnie) brzusio. Sama nie wiem moze sobie wmawiam sad.
      Ale niedlugo sie dowiemy WSZYSTKIE. Trzymam za NAS kciuki
      • cytrusowa a u mnie też 25dc 08.02.05, 14:30
        Ha!
        no zobaczymy, co będzie.
        W tym miesiacy mam wrażneie, że nie miałam owulacji, albo jej nie zauważyłam.
        Zle sie czuje dzisiaj, głowa mnie pobolewa, spać mi się znow chce i taka jestem
        rozbita.
        Pobolewa brzusio od 2-3 dni ale tak dziwnie - czyżby na @?

W grudniu odstawialm pigulki, pierwszy cylk po odstawieniu byl po 35 dniach,
        więc teraz spodzeiwam sie podobnie, a więc około 13-15 lutego.
        Nie będę testować, bo wychodzę z założenia, że dopiero jak będę miała POWAŻNE
        przypuszcenia, to zorbie. A poza tym i dlatego, że tu chyba kupe kasy kosztują
        testy, zresztą wcale nie wiem gdzie się je kupuje (w Niemczech)

No więc zobaczymy.

Obym tyllko nie dostała @ w czwartek - moje urodzinyki wolę spędzić z mężusiem
        na przytomnie, a nie wyjąc z bólu!
        • misiak26 Re: a u mnie też 25dc 08.02.05, 14:41
          Fajnie ze mamy ten sam dc.
          U mnie tez lekki bol brzucha tak juz od owulacji , ale jakoś specjalnie sie nie
          nakrecam (przynajmniej probuje). W zeszłym cyklu tez mnie pobolewał. Tylko
          piersi inaczej bola -słabiej ale to nic nie znaczy.
          Moze mam mniejsze PSM, ale i tak jestem wredna,nerwowa i płaczliwa. I ciut
          rozbita oraz zmeczona jak przy PSM-ie. Wiec pewnie nic z tego.
          A dzis bym konia z kopytami zjadła.
          No coz pozyjemy to zobaczymy jaki bedzie efekt naszych "przytulanek"

A testy ciazowe dostaniesz pewnie w duzych sklepach-markety itp.
        • joanna.merkun_pieta Re: a u mnie 26dc 08.02.05, 14:59
          U mnie 26dc (12 dzień po owulacji), czyli @ powinna przyjść około 11 lutego,
          myślę że jak się nie zjawi to będę testować 14 lutego, a może 15 (moje
          urodzinki), no cóż póki co czekam...
          A objawy, pewno by się znalazły, np. obrzęk piersi, zawroty głowy, maleńkie
          mdłości, jestem ogólnie zmęczona... ale u mnie często tak bywa przed okresem,
          więc nie cieszę się póki co.
          • cytrusowa ach! 08.02.05, 15:06
            my to mamy przejścia...
            same uroki bycia kobietąsmile
            Ale za to mnóstwo pozytywów - np. nas zukochany u naszego boku...walentynki...
      • fiamma75 Re: a u mnie 25dc 08.02.05, 15:06
        U mnie 24 dc, ale okres powinnam dostac tak jak TY, poczekajmy razem, moze nie przyjdzie? Postanowiłam nie robić testu, chyba że temp. będzie się utrzymywać w górze.
        • edak Re: a u mnie 25dc 09.02.05, 07:40
          no i 23 dc. Już się nie nastawiam i czekam co mi los przyniesie...obawiam się
          jednak, że tym razem nie to, czego pragnę...cóż może w przyszłym miesiącu
          • magnolia1001 Re: a u mnie 23dc 09.02.05, 08:01
            tak jak i u mnie 23 dc i tak jak dostane @ bedę rozczarowana to chociaż teraz
            sobie po marzę i szukam objawów

Dziewczyny kiedy można najwcześniej testować
    • izanela Re: 23 dc - czekamy? 09.02.05, 08:33
      U mnie dziś 28 dc a temperatura 37. dwa dni była niższa 36,8 a dziś znów
      podskoczyła. Nie wiem bo mierzę dopiero drugi cykl i jestem drugi cykl od
      odstawienia pigułek.... A i odczuwam wiekszą odporność na ból. Raz wymiotowałam
      ale to chyba za wcześnie na mdłości?? Jak myślicie big_grin ??
    • misiak26 Re:A u mnie dziś 26dc 09.02.05, 08:40
      No coż u mnie dziś jak widać 26dc i zero objawów jako takich. Bolał mnie tylko
      wczoraj przez jakiś czas brzuch tak jak na @.
      Nawet pomyslalam ze moze @ przyjdzie wcześniej - ale nic z tego (całe szczęście)

Magnolia z tym testem jak czytałam tu dziewczyny to podobno najlepiej robić go
      w dniu @ lub troche po niej.
      Ja zastanawiam sie czy nie zrobic ciut wczesniej własnie w walentynki(ale jakos
      teraz mam co do tego watpliwości)
      Bo jakoś mam takie przeczucie ze pewnie znowu sie nie udało. sad

Pozdrowionka smile
      • magnolia1001 Re:A u mnie dziś 26dc 09.02.05, 10:33
        ja też nie wiem czy wytrzymam mam ochotę za testować dzisiaj u mnie 23 dc a mam
        za 3 dni @ dostać
    • ania262 Re: 23 dc - czekamy? 09.02.05, 10:23
      Witam was serdecznie.
      Ja też się staram o dzidziusia. Może napisze jak to jest u mnie.
      To jest mój 23 dc. w 13 i 14 dc doszło do małego przytulanka (no może nie
      takiego znowu małego smile ) P 2 dniach zaczał pobolewać mnie brzuch. i tak jest
      do dnia dzisiejszego. Boli mnie tak jakoś na środku brzucha. Po 4 dniach od
      stosunku zaczał mnie boleć z tyłu pleców. Przez 2-3 dni. Nie wiem czy to były
      korzonki ale nie mogłam się całkiem wyprostować. Ból przeszedł sam bez żadnych
      leków.
      Przez jeden dzien na twarzy na policzkach wyszły jakieś czerwone plamy.
      W 22 dc od rana do samego wieczora miałam mdłości. Było mi cały czas niedobrze.
      Piersi zaczeły boleć mnie po 1 dniu po stosunku. Tak mnie pieką i szczypią. Mam
      wrażenie ze sutki stały się troszkę grubsze i dłuższe.
      I to są moje objawy.
      Czy któraś z was miała podobne i jest w ciąży?
      Boję się że może mi się nie udać a tak bardzo bym pragneł mieć dzidziusia. Mam
      już córcie Natalcie która ma 4 latka. Ja mam 28.
      Serdecznie pozdrawiam. Ania
      Przepraszam ze takie długie
      • cytrusowa 26 dc - czekamy? Czekamy 09.02.05, 14:19
        dziewczyny kochane, a kiedy testować, jeśli mam neregularne @ i tak naprawdę to
        nie wiem dokładnie, kiedy mogę dostać.
        Czy zrobić w terminie plus dwa-trzy dni po terminie @?
        Zakładam, że powinnam najwcześniej dostać 16 lutego, bo moj cykl po odstawieniu
        piguł to 34 dni.
        Czyli co, czekać do dnia, kiedy sobie wyliczylam te 34 dni i robic test???
      • karolcia44 Re: 23 dc - czekamy? 09.02.05, 14:56
        Dzisiaj jest mój 25 dc ale nawet nie wiem czy mam owulacje. Biorę luteinę i
        kończę w piątek. Dziwnie się czuję... Może to moja wyobraźnia po tym jak sobie
        uświadomiłam, że przytulanko było właściwie w idealnym czasie? Mdłości też mam
        ale to pewnie te leki. Boję się robić test.. poczekam chyba do ferii kiedy
        ewentualnie będę mogła się rozkleić jak nic nie wyjdzie...Też ma już prawie
        czteroletnia Emilkę i sama również niedługo skończę 28.
        • edak Re: 24 dc - czekamy? 10.02.05, 09:14
          No i 24 dc smile moje nadzieje rosną i oby nie okazały sie złudne. Wczoraj cały
          dzień mnie mdliło. Ale to może być od pogody, ciśnienia - zdarza się, że tak
          mam. Dziś jest ok. Wczoraj na siłowni zaczął mnie boleć, jakby jejnik. Ten,
          który bolał przy owulacji, no i cały czas pobolewa, ale bardzo delikatnie. Więc
          może to dzidzia wreszcie smile a jeśli nie i jajnik nadal będzie kłuł, to zacznę
          się obawaiać, moze torbiel, tfu tfu! jaka torbiel, dzidzia będzie! smile wogóle
          dziś mam dobry humor. A co tam u Was?
    • misiak26 Re: U mnie 27dc 10.02.05, 09:48
      Hej !! U mnie jak widać 27dc. No coz czas leci, ale jakoś powoli.
      Wczoraj miałam jakąś głupawke śmiałam sie, a po chwili z uśmiechem płakałam.
      Chyba jakieś hormony mi szaleja.
      Boje sie ze to niestety napięcie na @.
      Moj mężuś dziwnie sie na mnie patrzyl jak płakałam mu na ramieniu, a potem
      podniosłam głowe i sie smiałam. smile no coż takie jest bycie kobietą hihi.

Objawów praktycznie zero nic nowego przed @ , jak zawsze to samo.

A jak tam u WAS?? Pozdrowionka smile
      • magnolia1001 Re: U mnie 24dc 10.02.05, 10:18
        niestety myslę ze się nie udało zespół napięcia tak jak zwykle jest chodzę
        struta jak nie wiem rycze smieje się na przemian

Czy na zespół można coś poradzić
        • misiak26 Re: U mnie 27dc 10.02.05, 10:29
          Wiesz ja w tym cyklu brałam castargus ok 11zł kosztuje w aptece.
          Likwiduje PSM brałam go do owul. Tak dla pewności bo w ciąży go nie wolno brać.
          I powiem ci ze ciut lepiej mi po nim , mimo ze go brałam tylko przez 15dni.
          Nie mam tak bolesnych piersi a sutki wogóle mnie nie bolą (a wtedy nawet
          koszuka dodawała bolu).
          Byłam też smiertelnie zmeczona jak przy grypie bolały mnie wszystkie miesnie -
          a teraz juz tego nie mam.
          I wiecznie byłam zła krzyczałam, wrzeszczałam a teraz tylko płacze i sie
          śmieje. No cóż róznica jest wielka i polecam go naprawde.
          • edak Re: U mnie 24dc 10.02.05, 10:38
            ja w tym cyklu zaczęłam łykać Castagnus i nadal go łykam, ginka powiedziała, że
            mogę. Chyba, że dowiem się, że jestem w ciąży wtedy nalezy odstawić. No i piję
            zioła na poprawę cyklu i na pracę jajniczków smile
            • cytrusowa Re: U mniekolejny dzień cyklu 10.02.05, 14:21
              a co mozna brac za ziolka na bolesne miesiaczki?

u mnie dziwnie - biegam na kibelek - czysci mnie na maksa, a przy tym pobolewa
              brzuch, jak na @. Nie wiem zupełnie co to jest.
              Ale jak do wieczora mi to bieganie nie przejdzie, nie bedzie ciekawie, bo dzis
              mam urodziny i mielismy isc na kolację/
              Moze jakos mozna wstrzymac szalejacy zołądek???
              • edak Re: U mniekolejny dzień cyklu 10.02.05, 16:36
                no właśnie te, które pije są ziołami na wyregulowanie cyklu, a tym samym
                na "normalnienie" miesiączek, aby były średnio obfite i nie bardzo bolesne.
    • papuga_5 Re: 23 dc - czekamy? 11.02.05, 05:24
      No niestety ja sie do wczoraj ludzilam ze jestem w ciazy bo wczoraj mialam
      dostac miesiaczke i nie dostalam a zwykle przed miesiaczka plamie 2 lub 3 dni i
      tego tez nie mialam wiec powaznie myslalam ze jestem w ciazy, ale dzisiaj sie
      bardzo rozczarowalam bo dostalam i samopoczucie mam nienajlepsze bo juz bylam
      prawie pewna. Zycze Wam powodzenia, moze wam dziewczyny uda sie w tym cyklu a
      jak nie to sie spotkamy w nastepnym.
      • edak Re: 25 dc - czekamy? 11.02.05, 07:38
        Papuga, przykro mi. Ale zobaczysz, wkrótce się uda smile

Mi też się coś wydaje , że jednak @ przyjdzie w Walentynki sad ale co tam, te
        trzy dni pożyję jeszcze nadzieją!
        • edak Re: 25 dc - czekamy? 11.02.05, 09:54
          Dziewczyny, jak tam samopoczucie? A może już któraś szczęściara zrobiła
          test ? smile
          • magnolia1001 Re: 25 dc - czekamy? 11.02.05, 09:56
            no niestety boli mnie juz brzuszek tak ze nie wiem ale jescze nie ma @ tka więc
            na rzie nie biore ibupromu
            • cytrusowa Nie czekam:-( 11.02.05, 10:40
              No niestety moje drogie - pudło.
              Dostałam parę godzin temu @. Po 20 dniach, barrrdzo ciekawe. Ale tro wdać wciaż
              mi sie reguluje po pigułach

Także do zobaczenia na następnym wątku!
              • magnolia1001 Re: Nie czekam:-( 11.02.05, 11:18
                ja też właśnie dostałam więc zaczynam nowy cykl powodzenia wszystkim
    • izanela Re: 23 dc - czekamy? 11.02.05, 11:14
      Dziś 30 dc. czekam i mam nadzieję że się nie doczekamsmile Testu jeszcze nie
      robię. Zawsze gdy miałam przerwy od pigułek @ przychodziła regularnie po 29
      dniach czyli dziś sądny dzień smile z drugiej strony zawsze się może przesunąć. W
      zeszłym miesiącu po 10 dniach od owulacji (tak myślę) dostałam okres a
      temperatura spadła już 3 dni wcześniej. Dziś 13 dpo a temperatura 37,1. Wiec
      czekam. Pozdrawiam Was cieplutko i trzymam kciuki za wszystkie smile
      • magdulka2 Re: 23 dc - czekamy? 11.02.05, 13:50
        ja dzis 23 dc, to moj pierwszy cykl starania. Obajwow zadnych raczej, bo
        większość występuje przed @, więc zobaczymy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka