Dodaj do ulubionych

Kwas foliowy......

17.02.05, 18:34
dziewczyny bierzecie go na czczo czy po jedzeniu?- są różne opinie a w moim
przypadku to wazna informacja
dziękuję
Obserwuj wątek
    • aga_g25 Re: Kwas foliowy...... 17.02.05, 18:36
      hej ja biorę go po jedzeniu a jest jakaś różnica.
      • jolanta8 Re: Kwas foliowy...... 17.02.05, 18:48
        podobno na czczo się lepiej wchłania ale tylko tak słyszałam...też do konca nie
        wiem
    • wieczorynkaaa Re: Kwas foliowy...... 17.02.05, 19:37
      ja biore po jedzonku smile
    • magdulka26 Re: Kwas foliowy...... 17.02.05, 20:30
      Ja brałam w trakcie jedzonka +duphaston.Wyniki badań suuper.
      • jolanta8 Re:magdulka26 17.02.05, 20:33
        kiedy robiłas 1 USG? I od kiedy można najwcześniej zobaczyć dzidzi?
        ja mam mieć w połowie 5 tc i zastanawiam sie czy nie za wczesnie ,chociaż
        lekarz stwierdził,że się już wtedy robi bez problemu.....
        moja kruszynka
        • magdulka26 Re:magdulka26 18.02.05, 10:23
          Jolu ja byłam w 6 tc i juz biło serduszko.Według mnie w 5 tc to za wczesnie ,mi
          sam gin kazał przyjść 2 tyg po terminie @ więc tak zrobiłam ,i nie żałuję bo
          gdybym poszła wczesniej mogła bym nic zobaczyć bijącego serduszka.Lepiej
          poczekać te pare dni niż iść i nic nie zobaczyć.Ale to Twój wybór smile)
    • roleczka11 Re: Kwas foliowy...... 18.02.05, 08:46
      Wydaje mi się że gdyby to było jakoś bardzo istotne to by było napisane na
      ulotce. Chyba bez znaczenia kiedy się bierze.
      • luna333 Re: Kwas foliowy...... 18.02.05, 09:00
        ja brałam naczczo bo tak mi było wygodniej smile
        • sabi35 Re: Kwas foliowy...... 18.02.05, 09:10
          Witaminy bierze się po jedzeniu, bo lepiej się wchłaniają. Witaminy syntetyczne
          wchłaniają się i tak tylko częściowo (w przeciwieństwie do naturalnych), więc
          wraz z jedzeniem organizm jest niejako troszeczkę oszukiwany. I z tego powodu
          nie zapominajcie odżywiać się też zdrowo!
          • anikad1 Re: Kwas foliowy...... 18.02.05, 09:43
            A czy jest jakas roznica czy jest to 0,4 mg Foliku czy 0,4 mg kwasu foliowego w
            preparacie witaminowym? Czy dla przygotowujacych sie do ciazy to tylko Folik?
            Poradzcie prosze.
            • paula08 Re: Kwas foliowy...... 18.02.05, 09:52
              Wydaje mi sie, ze nie ma znaczenia czy bedzie to czysty kwas foliowy czy w
              preparacie witaminowym. Rzadko sie zdarza, zeby w praparatach witaminowych byly
              tak duze dawki kwasu foliowego, osobiscie spotkalam sie z tym tylko w
              preparatach dla "ciezarowek"smile Czy na pewno dobrze sprawdzilas jednostki?
              Pytam, bo kiedys sama nabralam sie w ten sposobsmile
              • anikad1 Re: Kwas foliowy...... 18.02.05, 11:32
                Biore Vitapil - preparat na skóre i włosy; i jest napisane ze zawiera m.in.
                0,4 mg kwasu foliowego. I teraz nie wiem czy brac dodatkowo "czysty" Folik??
                zeby tylko nie przedobrzyc
                • paula08 Re: Kwas foliowy...... 18.02.05, 11:57
                  Nie wiem co ci doradzic, podobno nadmiar kwasu foliowego jest wydalany i nie
                  szkodzi, ale z drugiej strony po co? smile Ja na Twoim miejscu nie bralabym juz
                  Foliku, raczej zadbala o diete i pozyskanie naturalnego kwasu foliowego. Ja tak
                  robie- oprocz tego 0,4 mg staram sie gotowac potrawy bogate w kwas foliowy,
                  troche jest z tym zabawy, ale chyba wartosmile
            • fiamma75 Re: Kwas foliowy...... 18.02.05, 09:54
              Mój gin. uważa, że przed starczy tylko sam kw. foliowy (łykam Folimin, jest tańszy od Foliku) i nie trzeba łykać preparatów wielowitaminowych, żeby nie przesadzić, no chyba, że cierpi się na brak witamin.
              • luna333 Re: Kwas foliowy...... 18.02.05, 10:00
                dokladnie - na początku ciąży też nie zaleca sie brania witamin dla ciężarówek -
                dopiero w drugim trymestrze się je bierze smile a kwas foliowy występuje też w
                niektórych warzywkach i owocach smile
    • abneptis Re: Kwas foliowy...... 18.02.05, 10:27
      Ja nie jadam śniadań więc folik biorę naczczo.
      Co do witamin dla ciężarowek lekarz kazał mi już je brac do 2 dzien biorę więc
      feminatal. Ale nie wiem czy to dobrze...
      • abneptis Re: Kwas foliowy...... 18.02.05, 10:28
        a no i jeszcze biore homeopatyczne leki na regularne miesiaczki i niby
        płodność... pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka