Dodaj do ulubionych

objawy przy duphastonie ?

14.07.05, 14:18
Mam pytanie do tych, którym się udało po CLO i duphastonie - czy za każdym
razem powinny kłuć jajniki i podbrzusze ? czy mogę przerwać duphaston bez
robienia testu ??
Obserwuj wątek
    • magdulka26 Re: objawy przy duphastonie ? 14.07.05, 17:27
      Możesz ,ale lekarz zalecja zrobienie testu w dniu odstawienia .Ja nigdy nie
      robiłam testu jak kończyłam brać ,w tym cyklu co zaszłam zrobiłam ale to
      intuicja mi to podpowiedziała .
      • fifka123 Re: objawy przy duphastonie ? 14.07.05, 19:13
        super - bardzo bym chciała też mieć taką intuicję. Czy miałaś inne objawy ? Co
        z tempką - jesli możesz choćodroine mi pomóc to bardzo proszę smile
    • rebcia Re: objawy przy duphastonie ? 14.07.05, 19:29
      Cześć! Ja też brałam duphaston po stymulacji clo i też ,tak jak zalecił lekarz
      sprawdzałam w ostatnim dniu brania( zrobiłam bete z krwi) czy przypadkiem w
      ciąży nie jestem. Wyniki były ujemne ,więc ostawiłam duphaston, a po 5 dniach
      okazało sie, że jestem w ciąży! Wielkie było moje zdziwienie i radość no i
      potwierdziło sie ,że reguł w tej działce nie ma. Pozrdawiam Gocha!
    • fifka123 Re: objawy przy duphastonie ? 14.07.05, 19:39
      ale super - a jak z objawami ???
      • rebcia Re: objawy przy duphastonie ? 14.07.05, 19:51
        To było tak ,że po ujemnej becie poszłm do gina żeby sprawdzić jajniki przed
        kolejną stymulacja. Wydawało mi się ,że okres dostane lada moment bo strasznie
        bolał mnie brzuch. Ginekolog dał pozwolenie na kolejna stymulacje ,ale okres
        nie przychodził .Dzień przed pozytywnym testem ciążowym byłam tylo tak
        zmęczona ,jakby ze mnie wypompowano wszystkie siły(dziwne uczucie).Nawet
        powiedziałam mężowi ,że chyba jestem chora.Dopiero tydzień później pojawiły sie
        mdłości. Ale niestety finał nie jest kolorowy - poroniłam w 12tc. Właśnie
        zaczełam ponowne starania i ponownie biore clo i duphaston - mam nadzieje ,że
        uda się szybko!
        • fifka123 Re: objawy przy duphastonie ? 14.07.05, 20:11
          uda się napewno !!! ale Wy macie już pewność, że wszysko jest ok - ja niestety
          jej nie mam sad boję się co przyniesie nowy dzień.
          • rebcia Re: objawy przy duphastonie ? 14.07.05, 20:19
            Trzeba wierzyc ,że wszystko się dobrze skończy! W dzisiejszych czasach wiele
            par ma problemy z zajsciem w ciążę ,ale też dzięki nauce większości udaje sie w
            końcu zostać rodzicami! Głowa do góry!!!
            • fifka123 Re: objawy przy duphastonie ? 14.07.05, 20:40
              wiem, wiem i naprawdę wierzę. Podpowiedz mi coś o swoich objawach - bolały cię
              piersi i podbrzusze ? ile cykli byłaś na duphastonie?
              • rebcia Re: objawy przy duphastonie ? 14.07.05, 20:57
                To był mój pierwszy cykl na clo+duphaston , a sam duphaston brałam czasami w II
                fazie na zmiane z luteiną. Jak się okazało zupełnie niepotrzebnie bo pęcherzyki
                nie pękały. A z objawów to jeszcze raz: ból brzucha, obrzmienie piersi i
                niesamowita senność.
    • magdulka26 Re: objawy przy duphastonie ? 14.07.05, 20:52
      Z objawami u mnie było tak.Około 6 dni po owulacji zaczął mnie boleć brzuch tak
      jak na @ ,bolał codziennie i to dość mocno.Piersi nie bolały mnie wcale,jajniki
      tez nie.Jedynie przed owulacją dość mocno dał znać o sobie jajnik.
      W dniu @ zrobiłam test bo brzuch przestał nagle boleć .Tempka była cały czas
      podwyższona ,zwykle na dwa dni przed @ spadała ale nie tym razem.CVzasem brak
      objawów tak jak to było u mnie to dobry objaw.Zanim zaszłam w ciąże to przed
      każdą @ miałam mdłości i wszystko mi smierdziało,teraz wiem że psychika może
      dużo zdziałać.Pozdrawiam i zyczę szybkiego zafasolkowania.
    • magdulka26 Re: objawy przy duphastonie ? 14.07.05, 20:53
      Ja byłam 3 cykle na duphastonie i bromergonie.
      • fifka123 Re: do Rebcia ? 15.07.05, 10:28
        skąd wiedziałaś, że pęcherzyki nie pękają ? ja czuję, że to mam sad
        • rebcia Re: do Rebcia ? 15.07.05, 15:43
          Nie wiedziałam , a nawet myślałm ,że pekają bo miałam zawsze bóle, które
          wydawało mi sie ,że były owulacyjne. Sprawdziłam to wiec na USG raz i drugi i
          okazało się ,że mimo to nie urosły odpowiednio i nie pękły. Dlatego dostałam
          clo i po nim jest wszystko idealnie - zawsze rośnie jeden (tzn 2x)i pięknie
          pęka!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka