fifka123 14.07.05, 14:18 Mam pytanie do tych, którym się udało po CLO i duphastonie - czy za każdym razem powinny kłuć jajniki i podbrzusze ? czy mogę przerwać duphaston bez robienia testu ?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdulka26 Re: objawy przy duphastonie ? 14.07.05, 17:27 Możesz ,ale lekarz zalecja zrobienie testu w dniu odstawienia .Ja nigdy nie robiłam testu jak kończyłam brać ,w tym cyklu co zaszłam zrobiłam ale to intuicja mi to podpowiedziała . Odpowiedz Link
fifka123 Re: objawy przy duphastonie ? 14.07.05, 19:13 super - bardzo bym chciała też mieć taką intuicję. Czy miałaś inne objawy ? Co z tempką - jesli możesz choćodroine mi pomóc to bardzo proszę Odpowiedz Link
rebcia Re: objawy przy duphastonie ? 14.07.05, 19:29 Cześć! Ja też brałam duphaston po stymulacji clo i też ,tak jak zalecił lekarz sprawdzałam w ostatnim dniu brania( zrobiłam bete z krwi) czy przypadkiem w ciąży nie jestem. Wyniki były ujemne ,więc ostawiłam duphaston, a po 5 dniach okazało sie, że jestem w ciąży! Wielkie było moje zdziwienie i radość no i potwierdziło sie ,że reguł w tej działce nie ma. Pozrdawiam Gocha! Odpowiedz Link
fifka123 Re: objawy przy duphastonie ? 14.07.05, 19:39 ale super - a jak z objawami ??? Odpowiedz Link
rebcia Re: objawy przy duphastonie ? 14.07.05, 19:51 To było tak ,że po ujemnej becie poszłm do gina żeby sprawdzić jajniki przed kolejną stymulacja. Wydawało mi się ,że okres dostane lada moment bo strasznie bolał mnie brzuch. Ginekolog dał pozwolenie na kolejna stymulacje ,ale okres nie przychodził .Dzień przed pozytywnym testem ciążowym byłam tylo tak zmęczona ,jakby ze mnie wypompowano wszystkie siły(dziwne uczucie).Nawet powiedziałam mężowi ,że chyba jestem chora.Dopiero tydzień później pojawiły sie mdłości. Ale niestety finał nie jest kolorowy - poroniłam w 12tc. Właśnie zaczełam ponowne starania i ponownie biore clo i duphaston - mam nadzieje ,że uda się szybko! Odpowiedz Link
fifka123 Re: objawy przy duphastonie ? 14.07.05, 20:11 uda się napewno !!! ale Wy macie już pewność, że wszysko jest ok - ja niestety jej nie mam boję się co przyniesie nowy dzień. Odpowiedz Link
rebcia Re: objawy przy duphastonie ? 14.07.05, 20:19 Trzeba wierzyc ,że wszystko się dobrze skończy! W dzisiejszych czasach wiele par ma problemy z zajsciem w ciążę ,ale też dzięki nauce większości udaje sie w końcu zostać rodzicami! Głowa do góry!!! Odpowiedz Link
fifka123 Re: objawy przy duphastonie ? 14.07.05, 20:40 wiem, wiem i naprawdę wierzę. Podpowiedz mi coś o swoich objawach - bolały cię piersi i podbrzusze ? ile cykli byłaś na duphastonie? Odpowiedz Link
rebcia Re: objawy przy duphastonie ? 14.07.05, 20:57 To był mój pierwszy cykl na clo+duphaston , a sam duphaston brałam czasami w II fazie na zmiane z luteiną. Jak się okazało zupełnie niepotrzebnie bo pęcherzyki nie pękały. A z objawów to jeszcze raz: ból brzucha, obrzmienie piersi i niesamowita senność. Odpowiedz Link
magdulka26 Re: objawy przy duphastonie ? 14.07.05, 20:52 Z objawami u mnie było tak.Około 6 dni po owulacji zaczął mnie boleć brzuch tak jak na @ ,bolał codziennie i to dość mocno.Piersi nie bolały mnie wcale,jajniki tez nie.Jedynie przed owulacją dość mocno dał znać o sobie jajnik. W dniu @ zrobiłam test bo brzuch przestał nagle boleć .Tempka była cały czas podwyższona ,zwykle na dwa dni przed @ spadała ale nie tym razem.CVzasem brak objawów tak jak to było u mnie to dobry objaw.Zanim zaszłam w ciąże to przed każdą @ miałam mdłości i wszystko mi smierdziało,teraz wiem że psychika może dużo zdziałać.Pozdrawiam i zyczę szybkiego zafasolkowania. Odpowiedz Link
magdulka26 Re: objawy przy duphastonie ? 14.07.05, 20:53 Ja byłam 3 cykle na duphastonie i bromergonie. Odpowiedz Link
fifka123 Re: do Rebcia ? 15.07.05, 10:28 skąd wiedziałaś, że pęcherzyki nie pękają ? ja czuję, że to mam Odpowiedz Link
rebcia Re: do Rebcia ? 15.07.05, 15:43 Nie wiedziałam , a nawet myślałm ,że pekają bo miałam zawsze bóle, które wydawało mi sie ,że były owulacyjne. Sprawdziłam to wiec na USG raz i drugi i okazało się ,że mimo to nie urosły odpowiednio i nie pękły. Dlatego dostałam clo i po nim jest wszystko idealnie - zawsze rośnie jeden (tzn 2x)i pięknie pęka! Odpowiedz Link