kari24 22.07.05, 09:22 czy dobrze przyrastajaca beta wyklucza ciaze pozamaciczna???? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lidek0 Re: mam pytanie!!!! 22.07.05, 09:26 Niestety nie, pisały dziewczny, że beta rosła książkowo przy ciąży pozamacicznej. Niepokojem powinien być brak widocznego zarodka na usg i ewentualne złe samopoczucie. Warto powtarzać usg. Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: mam pytanie!!!! 22.07.05, 09:39 u mnie nie bylo do końca zadnych. po orstu pewnego dnia pod koniec 6-tego tygodnia nagle takie brązowe plamienie. do gina i szok... każdy jest inny. nie ma co się martwić na zapas. Odpowiedz Link
kask77 Re: mam pytanie!!!! 04.08.05, 11:30 to prawda, ze beta hcg rosnie roznie w ciazy pozamacicznej. Czasem rosnie prawidlowo ale to nie czesto, najczesciej jednak jest dosc niskie (np w dolnej granicy normy). W wiekszosci przypadkow za malo przyrasta, czasem przyrost sie zatrzymuje, a potem znou rusza w gore. Czasem rosnie dobrze, nagle troche spadnie a potem znowu rosnie-to takie klasyczne objawy. Zagladnij na forum o ciazy ektopowej (link poniezej) tam jest wiecej informacji. nie denerwuj sie jednak, pamietaj, ze ciaza pozamaciczna nie zdarza sie czesto! Pozdrawiam Odpowiedz Link