Dodaj do ulubionych

Starania wrześniowe 2005

• amber2005 Re: Starania wrześniowe 2005 05.09.05, 21:13
      Witam Olę7 !!! Ja też poważne starania zaczęłam od badania hormonów(dokładnie
      cytohormonów, które wyszły fatalnie). Ale 16 miesięcy później byłam już w ciąży
      (to długo i krótko zarazem).
      A brzuszek pobolewa...Nawet nie myślę, że może przyjść @ !!!
    • monias3 hej, hej !! Dołączam ! 05.09.05, 21:37
      Tak sobie pomyslałam a jak pomyślałam to i zrobiłam, bo wesoło tu macie a co ja
      się biedna sama będę starała.
      Jestem Monika, 29 latek,dziś zawitał małpiszonek znienawidzony, i to znaczy że
      oto rozpoczęłam 7 cykl starań drugiej serii (rok temu poronienie), więć ten
      atek jaj znalazł dla mnie.
      I oczywiście teraz zajdę na pewno!!
      Trzymam kciuki za Was wszystkie kochanieńkie!!
      • kasia-1978 Re: hej, hej !! Dołączam ! 06.09.05, 08:47
        witamy big_grin ...

czy wy tez tak macie jak w telewizji pokarza jakiegos malca i dodadza do tego
        jakas fajna scenke to placzecie jak bobry ... mnie to wlasnie wczoraj dopadlo
        moj mlody maz [2 miesiac] az zaniemowil ... oj biedaczek on to sie jeszcze
        nacierpi tongue_out ... przez ta szkale zycia uncertain
        • monias3 Re: hej, hej !! Dołączam ! 06.09.05, 08:52
          Hej Kasia!
          No tak to jeszcze nie mam ale z lekka czasem coś ściska za gardło ...
          Mój M podobnie jak Twój musi się też "ocierpieć",bardzo to przezywa, tez się
          zaczyna martwiś dlaczego to tyle trwa, nie ma lekko.
          Ale dla każdego przyjdzie jego czas, ja w to mocno wierzę, i chyba tylko to
          trzyma mnie jeszcze przy tych całych staraniach.

Pozdrawiam Was wszystkie ne ten słoneczny wtorek.
          • ktat Re: hej, hej !! Dołączam ! 06.09.05, 10:24
            witajcie
            13dc tempka zmierzona bo powinnam od jutra brac luteine i dzis 36,9 czyli mniej
            niz wczoraj 37 a w piatek i sobote 36,8 ja nie wiem jak to interpretowac
            narazie nic nie boli
            wieczorem troszke piersi ale pozniej mezulo wyleczył...
            jejus nawet nie wiecie jak on sie stara a ja z kazdym dniem chce go bardziej
            polecam te ziólka zrobily ze mnie jak to moj m. powiedział wampem
            ale nie wierze ze sie uda i bede musiala sie zorganizowac porobic te badania
            • p.magdalenka Re: hej, hej !! Dołączam ! 06.09.05, 12:03
              a u mnie ostatni dzien cyklu przed @ i przerwą antykową po 1/2 rocznych
              starankach.
            • monias3 Re: hej, hej !! Dołączam ! 06.09.05, 14:24
              Ktat - spadek o jedną kreske według NPR to żaden spadek, wąniejsze jest czy był
              i jak duży był skok tempki - ni episzesz nic o wczesniejszych tempkach. Jesli 6
              poprzedających było nizszych ( o jakięś mon. 2 kreski)to prawdopodobnie owu
              była.
              Dla mnie Twoje tempki sa bardzo ładne, ja rzadko kiedy mam tak wysokie.
              • ktat Re: hej, hej !! Dołączam ! 06.09.05, 14:55
                u mnie 8 cykl staranek a tempki dalej sporadycznie
                wygodna jestem
                wczesniej na poczatku cyklu 36,6 pozniej 9,10 36,8 a teraz wczoraj 37,0 dzis
                36,9 ale na to ma wiele czynnikow wplyw i nie zawsze o tej porze a z luteina
                jest 37,2 wiec tez ok
                ale chyba czas sie zorganizowac pobadac itd
                • monias3 Re: hej, hej !! Dołączam ! 06.09.05, 15:06
                  tak na oko to owu była jak skoczyło Ci z 36,6 na 36,8 ale skoro nie mierzysz
                  sie dokładnie to pewna nie jestem.
                  A propo's badań - ja je porobiłam (hormony -norma, w tym tarczyca też, jajniki,
                  macica, endo- ok, polipów niet, jajeczka są prawidłowe) no i co?
                  Noi nic! żadnej przyczyny moich plamień.
                  Ale zbadać się warto dl apewności, moze coą ktoś tam wypatrzy?
                  Życzę Ktat co by było wsio ok.
                  • kasia-1978 Re: hej, hej !! Dołączam ! 06.09.05, 15:35
                    ktat polecam termometry elektroniczne, moj daje sygnal jak skonczy mierzyc
                    [+zapamietuje ostatni pomiar] wiec nie musze byc "przytomna" jak rana np. w
                    weekend ja mierze ... naprawde polecam jest to duze udogodnienie dla takich
                    nie "leniwcow" jak my ;o)
                    • ktat Re: hej, hej !! Dołączam ! 06.09.05, 16:34
                      chyba zakupie w nowym cyklu ile takie cacko kosztuje

ja chcialam juz sie pobadac szczegolowo hormonalnie w czerwcu lipcu kazali mi
                      lekarze czekac bo fizycznie wsio ok
                      • ktat Re: hej, hej !! Dołączam ! 06.09.05, 16:56
                        no i nie dała jej skierowania
                        bo stwierdzila ze nie potrzebne i drogie ale jestem wsciekla
                        place tylke kasy na ubezpieczenie a ci laske robi ze wystawi skierowanie
                        • p.magdalenka Re: hej, hej !! Dołączam ! 06.09.05, 20:54
                          ktat termometr taki kosztuje ok. 12 pln a jesli chodzi o badania to niestety
                          tak jest. toxo to drogie badania i nie chca dawac skierowan.
                          jutro przychodzi małpa...
    • amber2005 Re: Starania wrześniowe 2005 06.09.05, 21:10
      Rany, chyba zrobię jutro (26dc) test bo już nie mogę wytrzymać. Ale właściwie
      to już zaczynam czekać na @ ,niestety...
      • kasia-1978 Re: Starania wrześniowe 2005 07.09.05, 08:18
        ja tez juz bym chciala byc na etapie robienia tescikow , niestety musze troszke
        na to poczekac mam dlugasne cykle wiec nastawiam sie tak minimum na poczatek
        pazdziernika z testowankiem oczywiscie, jednak nie czekam bezczynnie o to, to
        nie zabralam sie za tempke

ps dziewczyny mam nadzieje ze pomozecie mi pozniej w interpretacji mego cyklu ,
        bo jest to dla mnie kompletna nowosc big_grin [jestem w szoku ze tempka jest mniejsza
        niz oklepane 36.6 , normalnie cuda hihi]
    • amber2005 Re: Starania wrześniowe 2005 07.09.05, 08:25
      Po przytulaniu smile zauważyłam drobne ślady krwi sad ... Ja nie chcę @ !!!
      Na razie wytrzymałam i nie zrobiłam testu...
      • ktat Re: Starania wrześniowe 2005 07.09.05, 11:09
        u mnie 14dc tempka wzrosła 37,05 w porownaniu z wczorajsza wiec zaczelam brac
        luteine
        czy to prawda ze pomaga ona w zagniezdzeniu zarodka ??
        • p.magdalenka Re: Starania wrześniowe 2005 07.09.05, 11:19
          w zagniezdzeniu nie pomaga ale podobno w utzrymaniu. ja dzis czekam na @ i
          bedziemy musiały sie pożegnać ze starankami wrzesniowymi pewnie do końca roku.
          dzis mi spadła tempka do 36,7 wiec czekam....
          • monias3 Re: Starania wrześniowe 2005 07.09.05, 21:09
            p.magdalenka napisała:

> w zagniezdzeniu nie pomaga ale podobno w utzrymaniu.

W zsadzie to magdalnka wyjasniła Ci to idealnie, dodam tylko ze chodzi o to,ze
            zarodek trawiąć ścianki grubszego endomatrium ma szanse lepiej, głębiej się w
            nim "zakopać" a więć ma lepszy dostęp do subst. odżywczych z naczyń
            krwionośnych endo, więć...wszystko jasne
            >
        • monias3 Re: Starania wrześniowe 2005 07.09.05, 21:06
          ktat napisała:

> u mnie 14dc tempka wzrosła 37,05 w porownaniu z wczorajsza wiec zaczelam brac
          > luteine
          > czy to prawda ze pomaga ona w zagniezdzeniu zarodka ??

Tak, ponoć ma pomagać, przynajmniej tak mówią gini. Luteina to progesteron, a
          ten jak wiadomo wzmacnia śluzówke macicy, poprawia ukrwienie jej, zmniejsza
          ryzyko plamień, itd więc...?
          Ja biore tez dodatkowy progesteron tylko pod inną nieco postacią -duphastonu.
      • gosbi Re: @@!!! :((( 07.09.05, 11:21
        U mnie po 3 dniach plamienia @ na całego. I to tak, ze chyba się zwolnie z
        roboty bo wysiedziec nie mogę. Wszystko boli, jest mi niedobrze, boli głowa i
        najchętniej poszłabym spać.
        Na 14/09 jesatem zapisana do gina bo rzeczywiście te wczesne plamienia są
        nieopokojące. Niech mi przebada hormonki i zobaczymy. Miał to być ostatni cykl
        starań i potem chcaiałm po zimie ale mo m. powiedział że skoro to nie jest tak
        hop-siup to lepiej normalnie dalej przytulać się bez niczego, bo nie wiadomo
        kiedy się uda. A nóż dopiero na wiosnę? tfu,tfu...smile)
        Oki. Odezwę się do Was dziewczynki niedługo.

Pa!
        • monias3 Re: @@!!! :((( 07.09.05, 21:12
          Gosbi, zbadaj progesteron w połowie fazy lutealnej, (przy cyklach 28 dniowych
          to wychodzi ok 20-22 dc)
          to ponoć najczęstsza przyczyna plamień - za niski jego poziom.
        • amber2005 Re: @@!!! :((( 07.09.05, 21:25
          Ojej Gosbi ta wstrętna @ nawet nie dała Ci zrobić teściku w sobotę by choć
          chwilę jeszcze mieć nadzieję...
          Przytulaj sie bezstresowo całą zimę (a to czas dobry ku temu smile)zamiast nerwowo
          zaczynać na wiosnę.
          Ja dam sobie jeszcze jedną wrześniową szansę i jednak poczekam do kwietnia z
          powodów dolegliwości pod koniec poprzedniej ciąży, których nie chciałabym
          przeżywać latem... Może jeszcze zdążę rok po roku...a może już zdążyłam...
          • mama-marty1 Re: @@!!! :((( 08.09.05, 09:23
            Hej Gosbi,testowałysmy razem w sierpniu,pamietasz?smile.Ja niestety odpadłam i
            przekładam wszystko na zimę,może grudzień.Ale ja trzymam kciuki za wcześniejsze
            Twoje zafasolkowaniesmile))
      • monias3 Re: Starania wrześniowe 2005 07.09.05, 21:03
        Amber, cokolwiek by to nie było, trzymaj się a my ściskamy do zasinienia nasze
        kciuki!
        PAmiętaj żę palmienai to jeszcze żaden wyrok.
        • monias3 Ja tu wpadam na pogaduchy a tu nikogutko... 07.09.05, 21:14
          To się nagadałam, kurka,
          taaa..., sama ze sobą...
          • amber2005 Re: Ja tu wpadam na pogaduchy a tu nikogutko... 07.09.05, 21:18
            Jeszcze ja tu jestem!!!
        • amber2005 Re: Starania wrześniowe 2005 07.09.05, 21:17
          Dzięki!!! Właśnie weszłam na forum a tu takie miłe słowa... Na razie nic się
          nie dzieje oprócz silnego, nagłego i chwilę trzymającego bólu brzuszka i tego,
          że mam delikatne nudności...
          • gosbi Re: Starania wrześniowe 2005 07.09.05, 21:45
            No to jeszcze nic straconego. Mam nadzieje, ze Ci się uda bo takie bobaski rok
            po roku to najlepszy pomysł. Trzymam kciuki za wszystkie testujące we wrześniu
            smile)))!

Ja przejdę się do gina i zobaczymy.No i poważnie musze się wziąć za siebie bo
            troche się zapusciłam przez te staranka. Mam na myśli jakieś dodatkowe 5 kg
            złapane już na poczet przyszłej ciązy. Lekka dieta i ćwiczenia nie zaszkodzą.
            Wiecie że teraz ważę tyle co przed porodem???? Tragedia.smile))

Buziaki!
            • monias3 Re: Starania wrześniowe 2005 07.09.05, 21:47
              Gosbi, to daj mi te 5kg, wezmę każda nadwyżkę, bom z chudzielców...
              Oj, świat niesprawiedliwy, niesprawiedliwy...
            • amber2005 Re: Starania wrześniowe 2005 07.09.05, 21:51
              E tam tragedia przynajmniej mąż ma się do czego przytulać...
              A ćwiczonka zwłaszcza jesienią i zimą nie zaszkodzą i może wpłyną też na jakość
              starań smile
              Szkoda, że razem nie zatestujemy sad
    • amber2005 Re: Starania wrześniowe 2005 08.09.05, 07:50
      Nadal się trzymam. Nie zrobiłam testu. Do piersi chyba ktoś smile wlał mi wrzątek.
      Mam nadzieję, że to nie przed @.
      • kasia-1978 Re: Starania wrześniowe 2005 08.09.05, 09:01
        mam nadzieje ze juz nie dlugo my wszystkie bedziemy ci gratulawas malutkiego
        serduszka pod sercem smile

a u mnie dzis koncowka @ od jutra zaczynamy startowac z :o) ... hihi musimy sie
        dobrze rozkrecic do owu...
        • ktat Re: Starania wrześniowe 2005 08.09.05, 09:14
          witajcie 15dc 0 objawow jakichkolwiek nawet nic nie boli jak w ostatnim cyklu
          amber trzymam kciuki

ja biore sie za swoje badania od nastepnego cyklu i sobie odpuszczam starania
          widocznie to nie dla nas cieszyc sie malutkim czlowieczkiem

dzis przemyslalam pewna sprawe i mam takie logiczne wyjasnienie
          tak sobie pomyslalam ze biorac luteine od 19dc @ była zawsze po 5 dniach 24dc
          byl pierwsszym
          wiec teraz zaczelam 14,15,16,17,18 wiec pewnie bedzie 19dc @ czyli pierwszy
          czyli @ 12,09 a nie 17 czyli nawet nie bede musiala testowac
          co wy na to ??
          bo to chyba tak bedzie
          • monias3 Re: Starania wrześniowe 2005 08.09.05, 10:17
            szczerze? nic nie zrozmumialam
          • ktat Re: Starania wrześniowe 2005 08.09.05, 10:23
            a wiec tak
            zawsze luteine bralam od 19dc brałam 5 dni i w 24dc była @ (czyli to juz 1dc)
            teraz zaczelam brac tak jak gin kazal od 14dc czyli jesli historia sie powtorzy
            5 dni z luteina wychodzi na 19 dc z konie czyli @ 13.09 a nie jak na podstawie
            zeszłych 23 dniowych 17,09
            testowac chcialam 13,09 na urodziny ale chyba nie zdaze bo bedzie @
            troche pokrecilam
            • monias3 Re: Starania wrześniowe 2005 08.09.05, 11:02
              Teraz rozumiem,
              też biore progesteron i różnie go zaczynam brać -raz wczesniej raz później -to
              zależy od tego kiedy mam owu,
              zauważyłam ze nie ma prawidłowości w woim przypadku -nawet jak go zaczynam
              brac wczesniej to okres pojawia się po staremu-czyli później (nie wiem czy
              teraz Ty mnie rozumiesz bo tez motam, che, che)
              w każdym razie myślae ,ze nawet jak z obliczeń wypada Ci @ na 13.09 to moze
              przecież nie przyjść -po prostu wtedy zatestuj, moze wyjdzie z tego mładny
              prezent??
              • ktat Re: Starania wrześniowe 2005 08.09.05, 11:41
                zagmatwane ale do mnie dotarło w koncu tez pogmatwana jestem ciekawe jak to
                bedzie
                ale testowac nie bede bo prezentu na bank nie bedzie
        • monias3 Re: Starania wrześniowe 2005 08.09.05, 10:18
          kasia-1978 napisała:

>
          > a u mnie dzis koncowka @ od jutra zaczynamy startowac z :o) ... hihi musimy
          sie
          >
          > dobrze rozkrecic do owu...

Noto u mnie dokładnie to samo
          a ilu dniowe masz cykle?
          • kasia-1978 Re: Starania wrześniowe 2005 08.09.05, 10:31
            oj u mnie bywa roznie [ale troszke przydlugie uncertain] tak sredni +/- 40 dni,
            ostatnio jednak moje cialko z nerwow zaszalalo [w sierpniu bralam slub, mialam
            wypadek samochodowy -nic sie nie stalo tylko stluczenia, a i leczenie ucha bo
            po urlopie i wjechanie na "gorke" prawie 4tys metrow wysokosci, cos mi popekalo
            i nie slyszalam - teraz juz slysze dzieki Bogu] wiec musialam 53 dni czekac na
            @-szona ... teraz zaczynam 2 cykl pelna optymizmu i zaczelam mierzyc tempke
            • monias3 Re: Starania wrześniowe 2005 08.09.05, 10:57
              no to współczuje pzrzejść zdrowotnych,
              pyatała bo myślałm że bedziemy testowac w zblizonym terminie
              • kasia-1978 Re: Starania wrześniowe 2005 08.09.05, 11:02
                :o) mam nadzieje ze nam sie uda

a jakie masz cykle???
                • monias3 Re: Starania wrześniowe 2005 08.09.05, 12:00
                  No znacznie krótsze...tak 26-28,
                  A dzis 4dc.
                  • kasia-1978 Re: Starania wrześniowe 2005 08.09.05, 12:07
                    oj zazdroszcze ci, masz wiecej szans na zafasolkowanie w roku smile
                    ja planuje od nastepnego cyklu picie ziolek [moze one pomoga]- jednak mam cicha
                    nadzieje ze nie beda potrzebne -chociaz po co sie nakrecac
                    • monias3 Re: Starania wrześniowe 2005 08.09.05, 12:32
                      Trzymam kciuki zeby się te ziólka nie przydały smile
    • amber2005 Re: Starania wrześniowe 2005 08.09.05, 20:37
      Mąż się na mnie dziś wściekł bo jestem jakaś taka niepozbierana i roztrzepana
      ostatnio...
      Dziś 28dc i jutro robię test bo już nie wytrzymam (na poprawienie humoru przed
      długim dniem w pracy smile lub jeżeli będzie samotna kreseczka sad to w pracy nie
      będę miała czasu by o tym za dużo myśleć). No chyba, że rano pierwsza będzie @.
      Znów za bardzo chcę i pewnie nic z tego nie będzie. Może pójdę już spać to noc
      szybciej minie...
    • amber2005 Re: Starania wrześniowe 2005 09.09.05, 06:45
      Zrobiłam test i chyba czekam na @ bo ta ważniejsza kreska jest swoim cieniem
      (chociaż właściwie widać ją bez przyglądania się i pod każdym kątem). 29dc,
      starania między 19 a 22 dc (wg. USG). CZekam tydzień na @ (i to wcale nie z
      utęsknieniem)i jak się nie doczekam to robię drugi test.
      • monias3 Amberku!!!! 09.09.05, 07:45
        Kurcze blade, no skoro cos tam jest , jakiś slad kreski no to musisz po prostu
        za 2-3 dni powtórzyć, jak nie pezylezie @. Powiem Ci tylko tyle ,że u mnie
        negatywny test nigdy nie miał nawet cienai najbledszego kreski i to pod
        światło, po prostu czysta białaa plama. A więć twój wynik jest o niebo lepszy ,
        skoro coś tam majaczy!
        No wiec jeszcze spokojnie czekaj, a ja trzymam swoje kciuki tym mocniej!
        Pa!
      • ktat Re: Starania wrześniowe 2005 09.09.05, 09:26
        amber trzymam kciuki
        ja tez zawsze miałam białe tło i nic
        ale czy to nie za wczesnie staranka 19 a test 29 za pare dni bedzie juz ciemna
        zobaczysz

u mnie 16dc (staranka 10dc) i pogodzilam sie z kolejnym 9 cyklem nawet nie
        liczylam chyba na ten
        czas sie wziasc za siebie
        • aurora78 Re: Starania wrześniowe 2005 09.09.05, 10:00
          Dziewczyny prosze napiszcie mi jaka powinna być tepka jeżeli się "zaskoczyło"?
          Ja mam bolące piersi,ale tempka utrzymuje się od 2 dni na 36,6,Przed owu mam
          36,2 a zaraz po owu miałam 37,1.Tak się cieszyłam,bo cycule bolą jak nigdy,ale
          zbiła mnie z tropu ta temperatura!
          • ktat Re: Starania wrześniowe 2005 09.09.05, 10:14
            z tego co wiem bywa ona myslaca wiec akurat nia sie nie przejmuj
            czytalam na bocianie watek ze dziewczynie wogole nie wzrosla i byly II i
            dopiero po jakims czasie poszla w gore ale juz dawno wiedziala
            • aurora78 Re: Starania wrześniowe 2005 09.09.05, 10:22
              Dziękuję za odpowiedż,bardzo mi zalęzy na odpowiedziach,żeby się
              uspokoić.Zaczełam nowy wontek na ten temat.
        • amber2005 Re: Starania wrześniowe 2005 09.09.05, 20:50
          Dzięki wszystkim za wsparcie! Mężowi pokazałam ten test dopiero wieczorem i on
          też ujrzał tą bladą kreseczkę i już się cieszy. A mój optymizm i wiara, że się
          udało gdzieś się na razie ulotnił...Ale nadzieję wciąż mam.
    • amber2005 Re: Starania wrześniowe 2005 10.09.05, 20:46
      30dc Czekam...na brak @.
      • beettinna Re: Starania wrześniowe 2005 10.09.05, 21:06
        amber!kciuki zaciśnięte-czekamy na dalszy rozwój wydarzeń-najważniejsze że już
        jest "cień" nadzieismile))
        Pozdrawiam
      • gosbi Amber!!!:)) 10.09.05, 22:42
        Czekam na Twoje II!!!!Musi się udać!
        Ilu dniowe masz cykle skoro to Twoj 30dc a Ty jeszcze czekasz?????

Trzymam kciuki i mam przeczucie że u Ciebie to właśnie TA chwila i TEN
        czas...smile)))))

Buziak!
        • amber2005 Re: Amber!!!:)) 11.09.05, 10:12
          31dc smile
          Ostatnio pomiędzy 25 a 28 dni.
          Ale śniło mi się, że przyszła @ sad ...
        • monik39 Re: Amber!!!:)) 12.09.05, 09:24
          Amber, trzymam mocno za Ciebie kciuki.To musi być TO!
          Ja dopiero rozpoczęłam staranka w tym cyklu (po HSG, które miałam w piątek)
    • olamorawiec Re: Starania wrześniowe 2005 11.09.05, 14:07
      ja tez zaczynam, a wlasciwie to zaczelam. Ale jak na razie nicsad
      Jestem po poronieniu, byla to ciąża martwa. W kwietniu zakończyłam badania i
      jest wszystko niby oki.
      No ale jakoś nie wychodzi, jak to mówią, jak sie chce bardzo , to nic nie
      wychodzi.
    • olutek_m Re: Starania wrześniowe 2005 11.09.05, 17:26
      Witam!!! Powiem szczerze, że powoli się napalam. Wiem, że źle robie, ale trudno
      mi tego nie robić. Od 17 dc boli mnie brzuch. Ciągnie jego dolna część. Od 3
      dni, pobolewa mnie żoładek i mam mdłości. Często sikam. W piatek byłam u
      ginekologa, sądziłam, że przeziębiłam pecherz. POwiedziała mi pani dr, że to
      może byc wczesna ciąża!!! Coś tam jest przerośniete, ale nie potrafiła mi
      jeszcze powiedziec na 100%. Dzis zrobiłam test i wyszła mi delikatniusia różowa
      kreska. Ale te blade kreski sa bardzo złudne, więc nie napalam sie testem...
      Dzis ból brzucha zaczą mi promieniowac na krzyż.
      Jak sądzicie może być jakas inna przyczyna takich "objawów"?
      • amber2005 Re: Starania wrześniowe 2005 11.09.05, 20:46
        Trzymam mocno kciuki!!! Kiedy testujesz następny raz (13 czy póżniej?)?
        Ja też mam cień kreseczki i mam nadzieję na coś więcej... Innych objawów brak.
        No, może oprócz roztargnienia (wczoraj udało mi się kserować czystą kartkę x 10)
        • gosbi Re: Starania wrześniowe 2005 11.09.05, 20:57
          Moje Drogie!
          Z całęgo serca życzę Wam maleńkich fasoleczek i tym samym informuję (rany, jak
          oficjalniesmile))zboczenie zawodowesmile)), że odkładam staranka na czas nieokreślony.
          Przedwczoraj w nocy miałam atak bólu nerki i pęcherza. Jutro rano mam badanka a
          popołudniu wizyte u urologa. Muszę zrobić z tym porządek przed fasolką bo nie
          wskazane aby w ciąży się leczyć. Co prawda problemy z ppęcherzem mam już 9 lat
          (od urodzenia synka) ale lekarze nie bardzo mogli mi pomóc bo wyniki były zawsze
          ok.i nie wiedzieli na co mnie leczyć(obłęd nie??). Teraz się coś pogorszyło bo
          doszły nery wiec może w końcu łaskawie ktoś mi powie co mi jest!

Ok więc żeby była jasność - nie chce Was widzieć na tym forum jak wrócę!!!smile))))).

Chcę czytać o Waszych rosnących fasolkach na innym forum!!!!smile)))Rozumiemy
          siE????smile)))

pa,pa
          • olutek_m Re: Starania wrześniowe 2005 11.09.05, 21:04
            Gosbi, bardzo mi przykro, że tak wyszło. Mam nadzieję, że wszysko bedzie dobrze.
            Lekarze nic nie znajda i Ci powiedza, że musisz pić wiecej piwawink Abyś szybko
            do nas wróciła!!!
            • monias3 Re: Starania wrześniowe 2005 11.09.05, 22:10
              rozumiemy się , rozumiemy...
              ale Ty wracaj prędko ! Zdrowa i gotowa!
          • amber2005 Re: Starania wrześniowe 2005 11.09.05, 21:04
            Tak jest!!!
            ps. Znajoma nie mogła zafasolkować właśnie przez kłopoty z układem moczowym...
            Teraz ma pięknego synka i chce jeszcze.
      • monias3 Re: Starania wrześniowe 2005 11.09.05, 20:47
        no no no...pierwszorzędne objawy,... i ta kreska jeszcze...
        Nic lepiej już nie powiem, tylko zacisnę kciuki tym mocniej...
        • olutek_m Re: Starania wrześniowe 2005 11.09.05, 20:59
          Dziewczyny, dzieki za kciukismile Chyba bedę testować 13. Raz 13 wrzesień
          przyniósł mi szczęscie, wiec może dwugi raz sie uda... Ja sadzicie?? Może mi po
          dwóch dniach wyjść test bardziej wyraźny??
          Amber, licze, że spotkamy sie w forum majówki 2006tongue_out
          • amber2005 Re: Starania wrześniowe 2005 11.09.05, 21:08
            Mmm maj to taki piękny miesiąc...
            Ja poczekam do piątku (żeby mieć pewność ,że ten cień jest prawdziwą
            kreseczką)...chyba, że nie zdążę sad
            • ktat Re: Starania wrześniowe 2005 12.09.05, 09:08
              19dc
              objawiw brak nadzieji tez
              mam dosc 8 cykl stracony i kolejnego nie bedzie postanowione
              mam okropnego dola sytuacja chora w rodzinie meza glupi tescie i wszysko sie
              zlozylo na mojego doła
              • kasia-1978 Re: Starania wrześniowe 2005 12.09.05, 09:33
                u mnie podobnie tez dol - oczywiscie po impresce "rodzinnej" u tesciowej uncertain ...
                znow na mnie siedli ...
                • olutek_m Re: Starania wrześniowe 2005 12.09.05, 10:25
                  A ja mam dziś od rana wspaniały humor. Zadzwonili do mnie z kablówki, wygrała
                  jakiś tam konkurs i wygrałam eksperes do kawy i odtwarzacz CD!!! Jutro o 12 mam
                  się zjawić z dowodem po nagrody. Czy ja nie mam szczęścia... smile Mam nadzieję,
                  że jutrzejszy poranek bedzie rówie radosny!!!
                  • monias3 Re: Starania wrześniowe 2005 12.09.05, 22:20
                    OLutek - ale z Ciebie fuksiara!!! Gartuluje
                    no i życze żeby do tych prezentów los dołożył jeszcze ze dwie kreski
                    trzymamm kciuki!
              • monias3 Re: Starania wrześniowe 2005 12.09.05, 16:29
                ktat...wiem ,ze Ci teraz smutno, ale trzymaj się, problemy się rozwiążą w
                końcu, już jutro bedziesz miala na pewno lepszy dzien.
    • amber2005 Re: Starania wrześniowe 2005 12.09.05, 20:52
      ktat głowa do góry, ciekawe dlaczego wszystko zawsze jest naszą winą...
      Olutek gratulacje i kciuki za jutrzejszą powtórkę testu...
      32 dc smile ale kiedyś miałam bardzo nieregularne cykle choć (sama się pocieszam)
      przez rok przed zeszłoroczną ciążą miały 28-30dni...
      Ogólnie brak jakichkolwiek objawów zarówno ciąży jak i @ ...
      Tempka wiadomo gdzie 37,06 ale to podobno nie musi być objaw.
      • matylda.fm Re: Starania wrześniowe 2005 12.09.05, 22:30
        To będzie mój pierwszy cykl starań po poronieniu. Dzis mam 2dc a owulacji
        spodziewam się w okolicach 25 września.
        Poprzednio nie miałam problemów z zajściem więc ten cykl idzie bez żadnych
        wspomagaczy.
        Trzymajcie kciuki by tym razem udało sie ie tylko zajść ale i przetrwać 9
        miesięcy.
        • monias3 Re: Starania wrześniowe 2005 12.09.05, 22:38
          trzymamy Matyldo , trzymamy mocno i za zajście i za dalsze...
          • ktat Re: Starania wrześniowe 2005 13.09.05, 08:29
            trzymam kciuki za wasze II krechy
            u mnie 2dc @ była wczoraj

cykl 18 ja juz sama nie wiem co sie dzieje mam dosc
            w domu jest jeszcze gorzej...
            • monias3 Re: Starania wrześniowe 2005 13.09.05, 09:31
              bedzie dobrze, zobaczysz, przytulam Cie mocno....bo tyle tylko mogę

a póki co powiem Ci tyklo tyle żej a jak dostanę @ to widze wszytko baaardzo
              czarno i mma doła, pewnie trchę z powodu nagłego spadku hormonów,
              moze i u Ciebie jets tak troszkę?? Chociaż wiem ze problemy rodzinne potrafia
              dobić czasem.
            • iga73 Re: Starania wrześniowe 2005 13.09.05, 10:57
              Ktat dawno sie nie odzywałm bo miałm rózne zawirowania życiowe i nie tylko
              chciałm odpaczac od forum ale pamietam ze dziś masz urodziny wszystkiego co
              najlepsze przede wszystkim fasolki ja czekam na @ juz powinna byc ale niestety
              jeszcze jej nie ma nie licze na fasolkesad((
    • dudusiam Re: Starania wrześniowe 2005 13.09.05, 10:21
      Dziewczyny ja z Wami smile
      jestem w 1 cyklu z ziołami...mam nadzieję, że forum zrobi się puste bo
      wszystkie zaszalejemy smile
      • ktat Igus 13.09.05, 10:59
        dzieki sliczne tez o tobie caly czas pamietam
        u mnie 2dc @ z nerwow wczoraj zamiast 17
        trzymam za was kciuki
        buziaki
      • olla8 Re: Starania wrześniowe 2005 13.09.05, 20:08
        Ja również chciałabym się dołączyć. U mnie też 2dc. Chyba jutro też polecę po
        ziółka.
    • 1magnolia Re: Starania wrześniowe 2005 13.09.05, 17:02
      To ja tez chcialam sie dopisac wink Ostatnia @ mialalm 29.08 (po 25 dniach od
      poprzedniej) i przytulalismy sie mocno od 3.09 czyli 5dc .... teraz czekam na
      test w okolicach 23.09. Mam pytanie: ktory dc jest wg Was najlepszy na
      przytulanko? w kalkulatorach, ktore sa w necie wychodzi mi miedzy 8-9dc a w
      innymw 11dc. Co o tym sadzicie?
      • gosbi Re: No i gdzie te dwie krechy??!! :))) 13.09.05, 21:22
        Zaglądam tu sobie 13 - stego, bo jak dobrze pamiętam dziś miał ktoś testować
        (prawda Amber i Olutek? smile) A tu nic!
        Meldować się kochane, jakie poestępy? Czekam na info smile))
        • amber2005 Re: No i gdzie te dwie krechy??!! :))) 13.09.05, 21:55
          Melduję sie zgodnie z rozkazem!!!
          Ja na razie "cierpliwie" (wszystkie paznokcie już zjadłam)czekam do piątku i z
          samego rana robię 2 test (chyba, że @ będzie szybsza sad bo pożeram wszystko co
          mam pod ręką a to u mnie objaw nadchodzącej @).
          Ale na razie 33 dc smile
          Olutek co u Ciebie?
          Ktat, każdy kolejny cykl przybliża Cię do fasolki.
          • olutek_m Re: No i gdzie te dwie krechy??!! :))) 13.09.05, 22:23
            Dziś mój 32 dc. Zrobiłam rano pre test. Wyszła mi druga blada kresa, ale
            bardziej widoczna niż dwa dni temu. Wkurza mnie to!!! Naładowana jestem jak
            karabin. Brzuch mnie boli. Wolałabym wiedziec co i jak!!! Jutro do szpitala, a
            nie wiem na czym stoję... sad( Zła jestem...
            Amber, testuję razem z toba w piatek. Xixx juz w majówkachsmile Mam nadzieję, że
            czeka tam na nassmile Powodzenia!!!
            • amber2005 Re: No i gdzie te dwie krechy??!! :))) 13.09.05, 22:26
              Też mooocno trzymam kciuki!!!!
            • monias3 Re: No i gdzie te dwie krechy??!! :))) 13.09.05, 22:28
              Olutek...ja to bym na widok bladej kreski do góry skakała i to prze cały dzień!!
              Zawsze mi wychodzi puste, biłe pole -żadnego cienai najbledszego.

Także gratulację wielkie, na pewno bedzie coraz wyraźniejsza
              • beettinna Re: No i gdzie te dwie krechy??!! :))) 13.09.05, 23:00
                Olutek!moje słońce!uściski i gratulacje wielgachne!!!!
                np.pre test wskazuje nieraz jasny cień a inne testy już mogą wyraźne pokazywać!!
                dawaj znać na bieżąco co i jak!
                Pozdrowionka
    • amber2005 Re: Starania wrześniowe 2005 14.09.05, 21:00
      34dc smile
      Umyłam dziś synka w balsamie do ciała smile zamiast w żelu do kąpieli... Czy to
      objaw ciąży wink?
      • gosbi Re: Starania wrześniowe 2005 14.09.05, 21:19
        Moje Drogie!
        Cieszę sie razem z Wami chodź przyszło mi niestety zmienić forum. Teraz jestem
        na "CHOROBY NEREK" (jestem zachwycona! sad((..) Dziś byłam u urologa i stwierdził
        prawdopodobne Śródmiąższowe zapalenie pęcherza. Cholera wie skąd to się bierze i
        jak to się leczy ale z ciążą to kazał się powstrzymać. Będę miała szereg
        dziwnych badań i leków więc ...pa,pa fasolko...

Będę do Was zaglądać bo ciekawa jestem Waszych dalszych losów...

Miło było...

Pa,pa.
        • amber2005 Re: Starania wrześniowe 2005 14.09.05, 21:24
          Masz szybko wracać a nie tylko zaglądać!
          Trzymam kciuki za szybką reakcję na leki.
        • monias3 Re: Starania wrześniowe 2005 14.09.05, 22:11
          Trzymaj się Gosbi i wracaj szybko cała i zdrowa!!!!!!!!!
          • gosbi Re: Starania wrześniowe 2005 15.09.05, 20:01
            Wielkie dzieki dziewuszki...

Byłam dziś u gina. Porozmawiałam trochę na temat moich nerek no i takie tam...
            Powiedziała że moje nieregularne @ (23,26 dniowe cykle zamiast 28 jak wcześniej)
            to przez to że nie dawno odstawiłam pigułki i do pół roku powinno mi się wyrównać.
            Poza tym powiedziała ze moja ciąża jest terz w rękach mojego lekarza (he,he
            ..smile)..) znaczy on ma powiedzieć czy moge i kiedy. Powiedziała też że jeśli
            zajdę to na pewno będę od początku prowadzona w przychodni przyszpitalnej jako
            zagrożona a nie przez normalnego lekarza.

Oki! tyle u mnie!

buziak!
            • monias3 Re: Starania wrześniowe 2005 15.09.05, 22:06
              To dobrze że się wyjaśniło gosbi ...teraz już tylko do przodu, zobaczysz ,
              dobrze bedziesmile))
      • monias3 Re: Starania wrześniowe 2005 14.09.05, 22:10
        z pewnością amberku -to objaw książkowysmile)))
    • zawa8 Re: Starania wrześniowe 2005 15.09.05, 18:26
      Witajcie!
      Niestety @ przyszła.Jestem baaardzo smutna może w pażdzierniku się uda.
      Pozdrawiam
    • amber2005 Re: Starania wrześniowe 2005 15.09.05, 20:27
      35dc smile
      Jutro z samego rana robię teścik i okaże się czy mam ciążę urojoną czy prawdziwą
      • olutek_m Re: Starania wrześniowe 2005 15.09.05, 21:31
        Amber, przesyłam Ci duzo fluidków ~~~~~~~~~~~~~~~~... Łap i pochwal sie jutro
        dobra nowiną!!!
        • monias3 Re: Starania wrześniowe 2005 15.09.05, 22:04
          Trzymam kciuki amber - do samego ranasmile))
          • lavia78 Re: Starania wrześniowe 2005 16.09.05, 00:12
            ja poczekam do @ a moze się nie pojawi...bo owu trudno wyczuć..ciągle coś mi
            się chrzani a to gin na urlopie a teraz ja....więc wolny czas z męzem
            wykorzystałam na ...to co trzeba a teraz tylko czekanie......smile pozdraweiam i
            trzymam kciuki za wszystkie paniesmile
    • amber2005 Re: Starania wrześniowe 2005 16.09.05, 06:59
      Dzięki wszystkim za wsparcie!!! Przesyłam fluidki... Oczywiście ciążowe!
      • monias3 Re: Starania wrześniowe 2005 16.09.05, 07:48
        Piękna nowina!!!!!!
        Wielkie gratulacje!!!!!!!!!!
        JUż Ci je składałam na innym watku -tym bardziej oficjalnym -poprosze jeszcze
        tam zainstalować fluidkismile))
        • sanna2 Re: Starania wrześniowe 2005 19.09.05, 11:27
          II kreski.
          Uczucia: radość i zadowolenie, ale i niepokój, trochę strachu ...samo życie!
          • olutek_m Re: Starania wrześniowe 2005 19.09.05, 21:22
            Sanna, to wspaniale!!! Kiedy wybierasz się do ginekologa?? Ja lecę 21. Martwie
            się strasznie. Juz nie moge sie doczekać az pani dr. powie mi, że wszystko jest
            dobrze.
            Zapraszam do Majówek!!!
            Pozdrawiam!!!
            • sanna2 Re: Starania wrześniowe 2005 21.09.05, 20:53
              Dzięki, pod koniec września, już jestem na majówkach 2006.
        • beettinna Re: Starania wrześniowe 2005 19.09.05, 12:08
          Gratuluję!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • monias3 Re: Starania wrześniowe 2005 19.09.05, 12:12
            i ja też!!!!!!!!
            Gratuluje oczywiściesmile
            • agatka90 Re: Starania wrześniowe 2005 22.09.05, 13:24
              czesc jestem nowa osoba w tak licznym gronie, choc czesto tu zagladalam,
              pozdrawiam wszystkich serdecznie
    • ilka07 1-wszy cykl starań:o) 22.09.05, 14:30
      Witam i ja :o) Właściwie jestem tu od miesiąca, ale raczej nie udzielałam się
      czynnie;o)Pierwszy cykl starań nastąpi. Teraz dopiero 5 dc. Myślałam, że się
      zdecydujemy i już, a u niektórych to nie takie już...No i zaczęłam się obawiać,
      ale nie ma co na razie panikować...Życzę wam wszystkim, aby w końcu się
      udało...pozdrawiam;o)
    • karina75 Re: Starania wrześniowe 2005 22.09.05, 14:34
      Buuu ja już jestem po staraniach wrześniowych, nastepne- jeśli będzie taka
      konieczność (OBY NIE!!!!!) dopiero w październiku
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka