amber2005 Re: Starania wrześniowe 2005 05.09.05, 21:13 Witam Olę7 !!! Ja też poważne starania zaczęłam od badania hormonów(dokładnie cytohormonów, które wyszły fatalnie). Ale 16 miesięcy później byłam już w ciąży (to długo i krótko zarazem). A brzuszek pobolewa...Nawet nie myślę, że może przyjść @ !!! Odpowiedz Link
monias3 hej, hej !! Dołączam ! 05.09.05, 21:37 Tak sobie pomyslałam a jak pomyślałam to i zrobiłam, bo wesoło tu macie a co ja się biedna sama będę starała. Jestem Monika, 29 latek,dziś zawitał małpiszonek znienawidzony, i to znaczy że oto rozpoczęłam 7 cykl starań drugiej serii (rok temu poronienie), więć ten atek jaj znalazł dla mnie. I oczywiście teraz zajdę na pewno!! Trzymam kciuki za Was wszystkie kochanieńkie!! Odpowiedz Link
kasia-1978 Re: hej, hej !! Dołączam ! 06.09.05, 08:47 witamy ... czy wy tez tak macie jak w telewizji pokarza jakiegos malca i dodadza do tego jakas fajna scenke to placzecie jak bobry ... mnie to wlasnie wczoraj dopadlo moj mlody maz [2 miesiac] az zaniemowil ... oj biedaczek on to sie jeszcze nacierpi ... przez ta szkale zycia Odpowiedz Link
monias3 Re: hej, hej !! Dołączam ! 06.09.05, 08:52 Hej Kasia! No tak to jeszcze nie mam ale z lekka czasem coś ściska za gardło ... Mój M podobnie jak Twój musi się też "ocierpieć",bardzo to przezywa, tez się zaczyna martwiś dlaczego to tyle trwa, nie ma lekko. Ale dla każdego przyjdzie jego czas, ja w to mocno wierzę, i chyba tylko to trzyma mnie jeszcze przy tych całych staraniach. Pozdrawiam Was wszystkie ne ten słoneczny wtorek. Odpowiedz Link
ktat Re: hej, hej !! Dołączam ! 06.09.05, 10:24 witajcie 13dc tempka zmierzona bo powinnam od jutra brac luteine i dzis 36,9 czyli mniej niz wczoraj 37 a w piatek i sobote 36,8 ja nie wiem jak to interpretowac narazie nic nie boli wieczorem troszke piersi ale pozniej mezulo wyleczył... jejus nawet nie wiecie jak on sie stara a ja z kazdym dniem chce go bardziej polecam te ziólka zrobily ze mnie jak to moj m. powiedział wampem ale nie wierze ze sie uda i bede musiala sie zorganizowac porobic te badania Odpowiedz Link
p.magdalenka Re: hej, hej !! Dołączam ! 06.09.05, 12:03 a u mnie ostatni dzien cyklu przed @ i przerwą antykową po 1/2 rocznych starankach. Odpowiedz Link
monias3 Re: hej, hej !! Dołączam ! 06.09.05, 14:24 Ktat - spadek o jedną kreske według NPR to żaden spadek, wąniejsze jest czy był i jak duży był skok tempki - ni episzesz nic o wczesniejszych tempkach. Jesli 6 poprzedających było nizszych ( o jakięś mon. 2 kreski)to prawdopodobnie owu była. Dla mnie Twoje tempki sa bardzo ładne, ja rzadko kiedy mam tak wysokie. Odpowiedz Link
ktat Re: hej, hej !! Dołączam ! 06.09.05, 14:55 u mnie 8 cykl staranek a tempki dalej sporadycznie wygodna jestem wczesniej na poczatku cyklu 36,6 pozniej 9,10 36,8 a teraz wczoraj 37,0 dzis 36,9 ale na to ma wiele czynnikow wplyw i nie zawsze o tej porze a z luteina jest 37,2 wiec tez ok ale chyba czas sie zorganizowac pobadac itd Odpowiedz Link
monias3 Re: hej, hej !! Dołączam ! 06.09.05, 15:06 tak na oko to owu była jak skoczyło Ci z 36,6 na 36,8 ale skoro nie mierzysz sie dokładnie to pewna nie jestem. A propo's badań - ja je porobiłam (hormony -norma, w tym tarczyca też, jajniki, macica, endo- ok, polipów niet, jajeczka są prawidłowe) no i co? Noi nic! żadnej przyczyny moich plamień. Ale zbadać się warto dl apewności, moze coą ktoś tam wypatrzy? Życzę Ktat co by było wsio ok. Odpowiedz Link
kasia-1978 Re: hej, hej !! Dołączam ! 06.09.05, 15:35 ktat polecam termometry elektroniczne, moj daje sygnal jak skonczy mierzyc [+zapamietuje ostatni pomiar] wiec nie musze byc "przytomna" jak rana np. w weekend ja mierze ... naprawde polecam jest to duze udogodnienie dla takich nie "leniwcow" jak my ;o) Odpowiedz Link
ktat Re: hej, hej !! Dołączam ! 06.09.05, 16:34 chyba zakupie w nowym cyklu ile takie cacko kosztuje ja chcialam juz sie pobadac szczegolowo hormonalnie w czerwcu lipcu kazali mi lekarze czekac bo fizycznie wsio ok Odpowiedz Link
ktat Re: hej, hej !! Dołączam ! 06.09.05, 16:56 no i nie dała jej skierowania bo stwierdzila ze nie potrzebne i drogie ale jestem wsciekla place tylke kasy na ubezpieczenie a ci laske robi ze wystawi skierowanie Odpowiedz Link
p.magdalenka Re: hej, hej !! Dołączam ! 06.09.05, 20:54 ktat termometr taki kosztuje ok. 12 pln a jesli chodzi o badania to niestety tak jest. toxo to drogie badania i nie chca dawac skierowan. jutro przychodzi małpa... Odpowiedz Link
amber2005 Re: Starania wrześniowe 2005 06.09.05, 21:10 Rany, chyba zrobię jutro (26dc) test bo już nie mogę wytrzymać. Ale właściwie to już zaczynam czekać na @ ,niestety... Odpowiedz Link
kasia-1978 Re: Starania wrześniowe 2005 07.09.05, 08:18 ja tez juz bym chciala byc na etapie robienia tescikow , niestety musze troszke na to poczekac mam dlugasne cykle wiec nastawiam sie tak minimum na poczatek pazdziernika z testowankiem oczywiscie, jednak nie czekam bezczynnie o to, to nie zabralam sie za tempke ps dziewczyny mam nadzieje ze pomozecie mi pozniej w interpretacji mego cyklu , bo jest to dla mnie kompletna nowosc [jestem w szoku ze tempka jest mniejsza niz oklepane 36.6 , normalnie cuda hihi] Odpowiedz Link
amber2005 Re: Starania wrześniowe 2005 07.09.05, 08:25 Po przytulaniu zauważyłam drobne ślady krwi ... Ja nie chcę @ !!! Na razie wytrzymałam i nie zrobiłam testu... Odpowiedz Link
ktat Re: Starania wrześniowe 2005 07.09.05, 11:09 u mnie 14dc tempka wzrosła 37,05 w porownaniu z wczorajsza wiec zaczelam brac luteine czy to prawda ze pomaga ona w zagniezdzeniu zarodka ?? Odpowiedz Link
p.magdalenka Re: Starania wrześniowe 2005 07.09.05, 11:19 w zagniezdzeniu nie pomaga ale podobno w utzrymaniu. ja dzis czekam na @ i bedziemy musiały sie pożegnać ze starankami wrzesniowymi pewnie do końca roku. dzis mi spadła tempka do 36,7 wiec czekam.... Odpowiedz Link
monias3 Re: Starania wrześniowe 2005 07.09.05, 21:09 p.magdalenka napisała: > w zagniezdzeniu nie pomaga ale podobno w utzrymaniu. W zsadzie to magdalnka wyjasniła Ci to idealnie, dodam tylko ze chodzi o to,ze zarodek trawiąć ścianki grubszego endomatrium ma szanse lepiej, głębiej się w nim "zakopać" a więć ma lepszy dostęp do subst. odżywczych z naczyń krwionośnych endo, więć...wszystko jasne > Odpowiedz Link
monias3 Re: Starania wrześniowe 2005 07.09.05, 21:06 ktat napisała: > u mnie 14dc tempka wzrosła 37,05 w porownaniu z wczorajsza wiec zaczelam brac > luteine > czy to prawda ze pomaga ona w zagniezdzeniu zarodka ?? Tak, ponoć ma pomagać, przynajmniej tak mówią gini. Luteina to progesteron, a ten jak wiadomo wzmacnia śluzówke macicy, poprawia ukrwienie jej, zmniejsza ryzyko plamień, itd więc...? Ja biore tez dodatkowy progesteron tylko pod inną nieco postacią -duphastonu. Odpowiedz Link
gosbi Re: @@!!! :((( 07.09.05, 11:21 U mnie po 3 dniach plamienia @ na całego. I to tak, ze chyba się zwolnie z roboty bo wysiedziec nie mogę. Wszystko boli, jest mi niedobrze, boli głowa i najchętniej poszłabym spać. Na 14/09 jesatem zapisana do gina bo rzeczywiście te wczesne plamienia są nieopokojące. Niech mi przebada hormonki i zobaczymy. Miał to być ostatni cykl starań i potem chcaiałm po zimie ale mo m. powiedział że skoro to nie jest tak hop-siup to lepiej normalnie dalej przytulać się bez niczego, bo nie wiadomo kiedy się uda. A nóż dopiero na wiosnę? tfu,tfu...) Oki. Odezwę się do Was dziewczynki niedługo. Pa! Odpowiedz Link
monias3 Re: @@!!! :((( 07.09.05, 21:12 Gosbi, zbadaj progesteron w połowie fazy lutealnej, (przy cyklach 28 dniowych to wychodzi ok 20-22 dc) to ponoć najczęstsza przyczyna plamień - za niski jego poziom. Odpowiedz Link
amber2005 Re: @@!!! :((( 07.09.05, 21:25 Ojej Gosbi ta wstrętna @ nawet nie dała Ci zrobić teściku w sobotę by choć chwilę jeszcze mieć nadzieję... Przytulaj sie bezstresowo całą zimę (a to czas dobry ku temu )zamiast nerwowo zaczynać na wiosnę. Ja dam sobie jeszcze jedną wrześniową szansę i jednak poczekam do kwietnia z powodów dolegliwości pod koniec poprzedniej ciąży, których nie chciałabym przeżywać latem... Może jeszcze zdążę rok po roku...a może już zdążyłam... Odpowiedz Link
mama-marty1 Re: @@!!! :((( 08.09.05, 09:23 Hej Gosbi,testowałysmy razem w sierpniu,pamietasz?.Ja niestety odpadłam i przekładam wszystko na zimę,może grudzień.Ale ja trzymam kciuki za wcześniejsze Twoje zafasolkowanie)) Odpowiedz Link
monias3 Re: Starania wrześniowe 2005 07.09.05, 21:03 Amber, cokolwiek by to nie było, trzymaj się a my ściskamy do zasinienia nasze kciuki! PAmiętaj żę palmienai to jeszcze żaden wyrok. Odpowiedz Link
monias3 Ja tu wpadam na pogaduchy a tu nikogutko... 07.09.05, 21:14 To się nagadałam, kurka, taaa..., sama ze sobą... Odpowiedz Link
amber2005 Re: Ja tu wpadam na pogaduchy a tu nikogutko... 07.09.05, 21:18 Jeszcze ja tu jestem!!! Odpowiedz Link
amber2005 Re: Starania wrześniowe 2005 07.09.05, 21:17 Dzięki!!! Właśnie weszłam na forum a tu takie miłe słowa... Na razie nic się nie dzieje oprócz silnego, nagłego i chwilę trzymającego bólu brzuszka i tego, że mam delikatne nudności... Odpowiedz Link
gosbi Re: Starania wrześniowe 2005 07.09.05, 21:45 No to jeszcze nic straconego. Mam nadzieje, ze Ci się uda bo takie bobaski rok po roku to najlepszy pomysł. Trzymam kciuki za wszystkie testujące we wrześniu )))! Ja przejdę się do gina i zobaczymy.No i poważnie musze się wziąć za siebie bo troche się zapusciłam przez te staranka. Mam na myśli jakieś dodatkowe 5 kg złapane już na poczet przyszłej ciązy. Lekka dieta i ćwiczenia nie zaszkodzą. Wiecie że teraz ważę tyle co przed porodem???? Tragedia.)) Buziaki! Odpowiedz Link
monias3 Re: Starania wrześniowe 2005 07.09.05, 21:47 Gosbi, to daj mi te 5kg, wezmę każda nadwyżkę, bom z chudzielców... Oj, świat niesprawiedliwy, niesprawiedliwy... Odpowiedz Link
amber2005 Re: Starania wrześniowe 2005 07.09.05, 21:51 E tam tragedia przynajmniej mąż ma się do czego przytulać... A ćwiczonka zwłaszcza jesienią i zimą nie zaszkodzą i może wpłyną też na jakość starań Szkoda, że razem nie zatestujemy Odpowiedz Link
amber2005 Re: Starania wrześniowe 2005 08.09.05, 07:50 Nadal się trzymam. Nie zrobiłam testu. Do piersi chyba ktoś wlał mi wrzątek. Mam nadzieję, że to nie przed @. Odpowiedz Link
kasia-1978 Re: Starania wrześniowe 2005 08.09.05, 09:01 mam nadzieje ze juz nie dlugo my wszystkie bedziemy ci gratulawas malutkiego serduszka pod sercem a u mnie dzis koncowka @ od jutra zaczynamy startowac z :o) ... hihi musimy sie dobrze rozkrecic do owu... Odpowiedz Link
ktat Re: Starania wrześniowe 2005 08.09.05, 09:14 witajcie 15dc 0 objawow jakichkolwiek nawet nic nie boli jak w ostatnim cyklu amber trzymam kciuki ja biore sie za swoje badania od nastepnego cyklu i sobie odpuszczam starania widocznie to nie dla nas cieszyc sie malutkim czlowieczkiem dzis przemyslalam pewna sprawe i mam takie logiczne wyjasnienie tak sobie pomyslalam ze biorac luteine od 19dc @ była zawsze po 5 dniach 24dc byl pierwsszym wiec teraz zaczelam 14,15,16,17,18 wiec pewnie bedzie 19dc @ czyli pierwszy czyli @ 12,09 a nie 17 czyli nawet nie bede musiala testowac co wy na to ?? bo to chyba tak bedzie Odpowiedz Link
ktat Re: Starania wrześniowe 2005 08.09.05, 10:23 a wiec tak zawsze luteine bralam od 19dc brałam 5 dni i w 24dc była @ (czyli to juz 1dc) teraz zaczelam brac tak jak gin kazal od 14dc czyli jesli historia sie powtorzy 5 dni z luteina wychodzi na 19 dc z konie czyli @ 13.09 a nie jak na podstawie zeszłych 23 dniowych 17,09 testowac chcialam 13,09 na urodziny ale chyba nie zdaze bo bedzie @ troche pokrecilam Odpowiedz Link
monias3 Re: Starania wrześniowe 2005 08.09.05, 11:02 Teraz rozumiem, też biore progesteron i różnie go zaczynam brać -raz wczesniej raz później -to zależy od tego kiedy mam owu, zauważyłam ze nie ma prawidłowości w woim przypadku -nawet jak go zaczynam brac wczesniej to okres pojawia się po staremu-czyli później (nie wiem czy teraz Ty mnie rozumiesz bo tez motam, che, che) w każdym razie myślae ,ze nawet jak z obliczeń wypada Ci @ na 13.09 to moze przecież nie przyjść -po prostu wtedy zatestuj, moze wyjdzie z tego mładny prezent?? Odpowiedz Link
ktat Re: Starania wrześniowe 2005 08.09.05, 11:41 zagmatwane ale do mnie dotarło w koncu tez pogmatwana jestem ciekawe jak to bedzie ale testowac nie bede bo prezentu na bank nie bedzie Odpowiedz Link
monias3 Re: Starania wrześniowe 2005 08.09.05, 10:18 kasia-1978 napisała: > > a u mnie dzis koncowka @ od jutra zaczynamy startowac z :o) ... hihi musimy sie > > dobrze rozkrecic do owu... Noto u mnie dokładnie to samo a ilu dniowe masz cykle? Odpowiedz Link
kasia-1978 Re: Starania wrześniowe 2005 08.09.05, 10:31 oj u mnie bywa roznie [ale troszke przydlugie ] tak sredni +/- 40 dni, ostatnio jednak moje cialko z nerwow zaszalalo [w sierpniu bralam slub, mialam wypadek samochodowy -nic sie nie stalo tylko stluczenia, a i leczenie ucha bo po urlopie i wjechanie na "gorke" prawie 4tys metrow wysokosci, cos mi popekalo i nie slyszalam - teraz juz slysze dzieki Bogu] wiec musialam 53 dni czekac na @-szona ... teraz zaczynam 2 cykl pelna optymizmu i zaczelam mierzyc tempke Odpowiedz Link
monias3 Re: Starania wrześniowe 2005 08.09.05, 10:57 no to współczuje pzrzejść zdrowotnych, pyatała bo myślałm że bedziemy testowac w zblizonym terminie Odpowiedz Link
kasia-1978 Re: Starania wrześniowe 2005 08.09.05, 11:02 :o) mam nadzieje ze nam sie uda a jakie masz cykle??? Odpowiedz Link
monias3 Re: Starania wrześniowe 2005 08.09.05, 12:00 No znacznie krótsze...tak 26-28, A dzis 4dc. Odpowiedz Link
kasia-1978 Re: Starania wrześniowe 2005 08.09.05, 12:07 oj zazdroszcze ci, masz wiecej szans na zafasolkowanie w roku ja planuje od nastepnego cyklu picie ziolek [moze one pomoga]- jednak mam cicha nadzieje ze nie beda potrzebne -chociaz po co sie nakrecac Odpowiedz Link
monias3 Re: Starania wrześniowe 2005 08.09.05, 12:32 Trzymam kciuki zeby się te ziólka nie przydały Odpowiedz Link
amber2005 Re: Starania wrześniowe 2005 08.09.05, 20:37 Mąż się na mnie dziś wściekł bo jestem jakaś taka niepozbierana i roztrzepana ostatnio... Dziś 28dc i jutro robię test bo już nie wytrzymam (na poprawienie humoru przed długim dniem w pracy lub jeżeli będzie samotna kreseczka to w pracy nie będę miała czasu by o tym za dużo myśleć). No chyba, że rano pierwsza będzie @. Znów za bardzo chcę i pewnie nic z tego nie będzie. Może pójdę już spać to noc szybciej minie... Odpowiedz Link
amber2005 Re: Starania wrześniowe 2005 09.09.05, 06:45 Zrobiłam test i chyba czekam na @ bo ta ważniejsza kreska jest swoim cieniem (chociaż właściwie widać ją bez przyglądania się i pod każdym kątem). 29dc, starania między 19 a 22 dc (wg. USG). CZekam tydzień na @ (i to wcale nie z utęsknieniem)i jak się nie doczekam to robię drugi test. Odpowiedz Link
monias3 Amberku!!!! 09.09.05, 07:45 Kurcze blade, no skoro cos tam jest , jakiś slad kreski no to musisz po prostu za 2-3 dni powtórzyć, jak nie pezylezie @. Powiem Ci tylko tyle ,że u mnie negatywny test nigdy nie miał nawet cienai najbledszego kreski i to pod światło, po prostu czysta białaa plama. A więć twój wynik jest o niebo lepszy , skoro coś tam majaczy! No wiec jeszcze spokojnie czekaj, a ja trzymam swoje kciuki tym mocniej! Pa! Odpowiedz Link
ktat Re: Starania wrześniowe 2005 09.09.05, 09:26 amber trzymam kciuki ja tez zawsze miałam białe tło i nic ale czy to nie za wczesnie staranka 19 a test 29 za pare dni bedzie juz ciemna zobaczysz u mnie 16dc (staranka 10dc) i pogodzilam sie z kolejnym 9 cyklem nawet nie liczylam chyba na ten czas sie wziasc za siebie Odpowiedz Link
aurora78 Re: Starania wrześniowe 2005 09.09.05, 10:00 Dziewczyny prosze napiszcie mi jaka powinna być tepka jeżeli się "zaskoczyło"? Ja mam bolące piersi,ale tempka utrzymuje się od 2 dni na 36,6,Przed owu mam 36,2 a zaraz po owu miałam 37,1.Tak się cieszyłam,bo cycule bolą jak nigdy,ale zbiła mnie z tropu ta temperatura! Odpowiedz Link
ktat Re: Starania wrześniowe 2005 09.09.05, 10:14 z tego co wiem bywa ona myslaca wiec akurat nia sie nie przejmuj czytalam na bocianie watek ze dziewczynie wogole nie wzrosla i byly II i dopiero po jakims czasie poszla w gore ale juz dawno wiedziala Odpowiedz Link
aurora78 Re: Starania wrześniowe 2005 09.09.05, 10:22 Dziękuję za odpowiedż,bardzo mi zalęzy na odpowiedziach,żeby się uspokoić.Zaczełam nowy wontek na ten temat. Odpowiedz Link
amber2005 Re: Starania wrześniowe 2005 09.09.05, 20:50 Dzięki wszystkim za wsparcie! Mężowi pokazałam ten test dopiero wieczorem i on też ujrzał tą bladą kreseczkę i już się cieszy. A mój optymizm i wiara, że się udało gdzieś się na razie ulotnił...Ale nadzieję wciąż mam. Odpowiedz Link
beettinna Re: Starania wrześniowe 2005 10.09.05, 21:06 amber!kciuki zaciśnięte-czekamy na dalszy rozwój wydarzeń-najważniejsze że już jest "cień" nadziei)) Pozdrawiam Odpowiedz Link
gosbi Amber!!!:)) 10.09.05, 22:42 Czekam na Twoje II!!!!Musi się udać! Ilu dniowe masz cykle skoro to Twoj 30dc a Ty jeszcze czekasz????? Trzymam kciuki i mam przeczucie że u Ciebie to właśnie TA chwila i TEN czas...))))) Buziak! Odpowiedz Link
amber2005 Re: Amber!!!:)) 11.09.05, 10:12 31dc Ostatnio pomiędzy 25 a 28 dni. Ale śniło mi się, że przyszła @ ... Odpowiedz Link
monik39 Re: Amber!!!:)) 12.09.05, 09:24 Amber, trzymam mocno za Ciebie kciuki.To musi być TO! Ja dopiero rozpoczęłam staranka w tym cyklu (po HSG, które miałam w piątek) Odpowiedz Link
olamorawiec Re: Starania wrześniowe 2005 11.09.05, 14:07 ja tez zaczynam, a wlasciwie to zaczelam. Ale jak na razie nic Jestem po poronieniu, byla to ciąża martwa. W kwietniu zakończyłam badania i jest wszystko niby oki. No ale jakoś nie wychodzi, jak to mówią, jak sie chce bardzo , to nic nie wychodzi. Odpowiedz Link
olutek_m Re: Starania wrześniowe 2005 11.09.05, 17:26 Witam!!! Powiem szczerze, że powoli się napalam. Wiem, że źle robie, ale trudno mi tego nie robić. Od 17 dc boli mnie brzuch. Ciągnie jego dolna część. Od 3 dni, pobolewa mnie żoładek i mam mdłości. Często sikam. W piatek byłam u ginekologa, sądziłam, że przeziębiłam pecherz. POwiedziała mi pani dr, że to może byc wczesna ciąża!!! Coś tam jest przerośniete, ale nie potrafiła mi jeszcze powiedziec na 100%. Dzis zrobiłam test i wyszła mi delikatniusia różowa kreska. Ale te blade kreski sa bardzo złudne, więc nie napalam sie testem... Dzis ból brzucha zaczą mi promieniowac na krzyż. Jak sądzicie może być jakas inna przyczyna takich "objawów"? Odpowiedz Link
amber2005 Re: Starania wrześniowe 2005 11.09.05, 20:46 Trzymam mocno kciuki!!! Kiedy testujesz następny raz (13 czy póżniej?)? Ja też mam cień kreseczki i mam nadzieję na coś więcej... Innych objawów brak. No, może oprócz roztargnienia (wczoraj udało mi się kserować czystą kartkę x 10) Odpowiedz Link
gosbi Re: Starania wrześniowe 2005 11.09.05, 20:57 Moje Drogie! Z całęgo serca życzę Wam maleńkich fasoleczek i tym samym informuję (rany, jak oficjalnie))zboczenie zawodowe)), że odkładam staranka na czas nieokreślony. Przedwczoraj w nocy miałam atak bólu nerki i pęcherza. Jutro rano mam badanka a popołudniu wizyte u urologa. Muszę zrobić z tym porządek przed fasolką bo nie wskazane aby w ciąży się leczyć. Co prawda problemy z ppęcherzem mam już 9 lat (od urodzenia synka) ale lekarze nie bardzo mogli mi pomóc bo wyniki były zawsze ok.i nie wiedzieli na co mnie leczyć(obłęd nie??). Teraz się coś pogorszyło bo doszły nery wiec może w końcu łaskawie ktoś mi powie co mi jest! Ok więc żeby była jasność - nie chce Was widzieć na tym forum jak wrócę!!!))))). Chcę czytać o Waszych rosnących fasolkach na innym forum!!!!)))Rozumiemy siE????))) pa,pa Odpowiedz Link
olutek_m Re: Starania wrześniowe 2005 11.09.05, 21:04 Gosbi, bardzo mi przykro, że tak wyszło. Mam nadzieję, że wszysko bedzie dobrze. Lekarze nic nie znajda i Ci powiedza, że musisz pić wiecej piwa Abyś szybko do nas wróciła!!! Odpowiedz Link
monias3 Re: Starania wrześniowe 2005 11.09.05, 22:10 rozumiemy się , rozumiemy... ale Ty wracaj prędko ! Zdrowa i gotowa! Odpowiedz Link
amber2005 Re: Starania wrześniowe 2005 11.09.05, 21:04 Tak jest!!! ps. Znajoma nie mogła zafasolkować właśnie przez kłopoty z układem moczowym... Teraz ma pięknego synka i chce jeszcze. Odpowiedz Link
monias3 Re: Starania wrześniowe 2005 11.09.05, 20:47 no no no...pierwszorzędne objawy,... i ta kreska jeszcze... Nic lepiej już nie powiem, tylko zacisnę kciuki tym mocniej... Odpowiedz Link
olutek_m Re: Starania wrześniowe 2005 11.09.05, 20:59 Dziewczyny, dzieki za kciuki Chyba bedę testować 13. Raz 13 wrzesień przyniósł mi szczęscie, wiec może dwugi raz sie uda... Ja sadzicie?? Może mi po dwóch dniach wyjść test bardziej wyraźny?? Amber, licze, że spotkamy sie w forum majówki 2006 Odpowiedz Link
amber2005 Re: Starania wrześniowe 2005 11.09.05, 21:08 Mmm maj to taki piękny miesiąc... Ja poczekam do piątku (żeby mieć pewność ,że ten cień jest prawdziwą kreseczką)...chyba, że nie zdążę Odpowiedz Link
ktat Re: Starania wrześniowe 2005 12.09.05, 09:08 19dc objawiw brak nadzieji tez mam dosc 8 cykl stracony i kolejnego nie bedzie postanowione mam okropnego dola sytuacja chora w rodzinie meza glupi tescie i wszysko sie zlozylo na mojego doła Odpowiedz Link
kasia-1978 Re: Starania wrześniowe 2005 12.09.05, 09:33 u mnie podobnie tez dol - oczywiscie po impresce "rodzinnej" u tesciowej ... znow na mnie siedli ... Odpowiedz Link
olutek_m Re: Starania wrześniowe 2005 12.09.05, 10:25 A ja mam dziś od rana wspaniały humor. Zadzwonili do mnie z kablówki, wygrała jakiś tam konkurs i wygrałam eksperes do kawy i odtwarzacz CD!!! Jutro o 12 mam się zjawić z dowodem po nagrody. Czy ja nie mam szczęścia... Mam nadzieję, że jutrzejszy poranek bedzie rówie radosny!!! Odpowiedz Link
monias3 Re: Starania wrześniowe 2005 12.09.05, 22:20 OLutek - ale z Ciebie fuksiara!!! Gartuluje no i życze żeby do tych prezentów los dołożył jeszcze ze dwie kreski trzymamm kciuki! Odpowiedz Link
monias3 Re: Starania wrześniowe 2005 12.09.05, 16:29 ktat...wiem ,ze Ci teraz smutno, ale trzymaj się, problemy się rozwiążą w końcu, już jutro bedziesz miala na pewno lepszy dzien. Odpowiedz Link
amber2005 Re: Starania wrześniowe 2005 12.09.05, 20:52 ktat głowa do góry, ciekawe dlaczego wszystko zawsze jest naszą winą... Olutek gratulacje i kciuki za jutrzejszą powtórkę testu... 32 dc ale kiedyś miałam bardzo nieregularne cykle choć (sama się pocieszam) przez rok przed zeszłoroczną ciążą miały 28-30dni... Ogólnie brak jakichkolwiek objawów zarówno ciąży jak i @ ... Tempka wiadomo gdzie 37,06 ale to podobno nie musi być objaw. Odpowiedz Link
matylda.fm Re: Starania wrześniowe 2005 12.09.05, 22:30 To będzie mój pierwszy cykl starań po poronieniu. Dzis mam 2dc a owulacji spodziewam się w okolicach 25 września. Poprzednio nie miałam problemów z zajściem więc ten cykl idzie bez żadnych wspomagaczy. Trzymajcie kciuki by tym razem udało sie ie tylko zajść ale i przetrwać 9 miesięcy. Odpowiedz Link
monias3 Re: Starania wrześniowe 2005 12.09.05, 22:38 trzymamy Matyldo , trzymamy mocno i za zajście i za dalsze... Odpowiedz Link
ktat Re: Starania wrześniowe 2005 13.09.05, 08:29 trzymam kciuki za wasze II krechy u mnie 2dc @ była wczoraj cykl 18 ja juz sama nie wiem co sie dzieje mam dosc w domu jest jeszcze gorzej... Odpowiedz Link
monias3 Re: Starania wrześniowe 2005 13.09.05, 09:31 bedzie dobrze, zobaczysz, przytulam Cie mocno....bo tyle tylko mogę a póki co powiem Ci tyklo tyle żej a jak dostanę @ to widze wszytko baaardzo czarno i mma doła, pewnie trchę z powodu nagłego spadku hormonów, moze i u Ciebie jets tak troszkę?? Chociaż wiem ze problemy rodzinne potrafia dobić czasem. Odpowiedz Link
iga73 Re: Starania wrześniowe 2005 13.09.05, 10:57 Ktat dawno sie nie odzywałm bo miałm rózne zawirowania życiowe i nie tylko chciałm odpaczac od forum ale pamietam ze dziś masz urodziny wszystkiego co najlepsze przede wszystkim fasolki ja czekam na @ juz powinna byc ale niestety jeszcze jej nie ma nie licze na fasolke(( Odpowiedz Link
dudusiam Re: Starania wrześniowe 2005 13.09.05, 10:21 Dziewczyny ja z Wami jestem w 1 cyklu z ziołami...mam nadzieję, że forum zrobi się puste bo wszystkie zaszalejemy Odpowiedz Link
ktat Igus 13.09.05, 10:59 dzieki sliczne tez o tobie caly czas pamietam u mnie 2dc @ z nerwow wczoraj zamiast 17 trzymam za was kciuki buziaki Odpowiedz Link
olla8 Re: Starania wrześniowe 2005 13.09.05, 20:08 Ja również chciałabym się dołączyć. U mnie też 2dc. Chyba jutro też polecę po ziółka. Odpowiedz Link
1magnolia Re: Starania wrześniowe 2005 13.09.05, 17:02 To ja tez chcialam sie dopisac Ostatnia @ mialalm 29.08 (po 25 dniach od poprzedniej) i przytulalismy sie mocno od 3.09 czyli 5dc .... teraz czekam na test w okolicach 23.09. Mam pytanie: ktory dc jest wg Was najlepszy na przytulanko? w kalkulatorach, ktore sa w necie wychodzi mi miedzy 8-9dc a w innymw 11dc. Co o tym sadzicie? Odpowiedz Link
gosbi Re: No i gdzie te dwie krechy??!! :))) 13.09.05, 21:22 Zaglądam tu sobie 13 - stego, bo jak dobrze pamiętam dziś miał ktoś testować (prawda Amber i Olutek? ) A tu nic! Meldować się kochane, jakie poestępy? Czekam na info )) Odpowiedz Link
amber2005 Re: No i gdzie te dwie krechy??!! :))) 13.09.05, 21:55 Melduję sie zgodnie z rozkazem!!! Ja na razie "cierpliwie" (wszystkie paznokcie już zjadłam)czekam do piątku i z samego rana robię 2 test (chyba, że @ będzie szybsza bo pożeram wszystko co mam pod ręką a to u mnie objaw nadchodzącej @). Ale na razie 33 dc Olutek co u Ciebie? Ktat, każdy kolejny cykl przybliża Cię do fasolki. Odpowiedz Link
olutek_m Re: No i gdzie te dwie krechy??!! :))) 13.09.05, 22:23 Dziś mój 32 dc. Zrobiłam rano pre test. Wyszła mi druga blada kresa, ale bardziej widoczna niż dwa dni temu. Wkurza mnie to!!! Naładowana jestem jak karabin. Brzuch mnie boli. Wolałabym wiedziec co i jak!!! Jutro do szpitala, a nie wiem na czym stoję... ( Zła jestem... Amber, testuję razem z toba w piatek. Xixx juz w majówkach Mam nadzieję, że czeka tam na nas Powodzenia!!! Odpowiedz Link
amber2005 Re: No i gdzie te dwie krechy??!! :))) 13.09.05, 22:26 Też mooocno trzymam kciuki!!!! Odpowiedz Link
monias3 Re: No i gdzie te dwie krechy??!! :))) 13.09.05, 22:28 Olutek...ja to bym na widok bladej kreski do góry skakała i to prze cały dzień!! Zawsze mi wychodzi puste, biłe pole -żadnego cienai najbledszego. Także gratulację wielkie, na pewno bedzie coraz wyraźniejsza Odpowiedz Link
beettinna Re: No i gdzie te dwie krechy??!! :))) 13.09.05, 23:00 Olutek!moje słońce!uściski i gratulacje wielgachne!!!! np.pre test wskazuje nieraz jasny cień a inne testy już mogą wyraźne pokazywać!! dawaj znać na bieżąco co i jak! Pozdrowionka Odpowiedz Link
amber2005 Re: Starania wrześniowe 2005 14.09.05, 21:00 34dc Umyłam dziś synka w balsamie do ciała zamiast w żelu do kąpieli... Czy to objaw ciąży ? Odpowiedz Link
gosbi Re: Starania wrześniowe 2005 14.09.05, 21:19 Moje Drogie! Cieszę sie razem z Wami chodź przyszło mi niestety zmienić forum. Teraz jestem na "CHOROBY NEREK" (jestem zachwycona! ((..) Dziś byłam u urologa i stwierdził prawdopodobne Śródmiąższowe zapalenie pęcherza. Cholera wie skąd to się bierze i jak to się leczy ale z ciążą to kazał się powstrzymać. Będę miała szereg dziwnych badań i leków więc ...pa,pa fasolko... Będę do Was zaglądać bo ciekawa jestem Waszych dalszych losów... Miło było... Pa,pa. Odpowiedz Link
amber2005 Re: Starania wrześniowe 2005 14.09.05, 21:24 Masz szybko wracać a nie tylko zaglądać! Trzymam kciuki za szybką reakcję na leki. Odpowiedz Link
monias3 Re: Starania wrześniowe 2005 14.09.05, 22:11 Trzymaj się Gosbi i wracaj szybko cała i zdrowa!!!!!!!!! Odpowiedz Link
gosbi Re: Starania wrześniowe 2005 15.09.05, 20:01 Wielkie dzieki dziewuszki... Byłam dziś u gina. Porozmawiałam trochę na temat moich nerek no i takie tam... Powiedziała że moje nieregularne @ (23,26 dniowe cykle zamiast 28 jak wcześniej) to przez to że nie dawno odstawiłam pigułki i do pół roku powinno mi się wyrównać. Poza tym powiedziała ze moja ciąża jest terz w rękach mojego lekarza (he,he ..)..) znaczy on ma powiedzieć czy moge i kiedy. Powiedziała też że jeśli zajdę to na pewno będę od początku prowadzona w przychodni przyszpitalnej jako zagrożona a nie przez normalnego lekarza. Oki! tyle u mnie! buziak! Odpowiedz Link
monias3 Re: Starania wrześniowe 2005 15.09.05, 22:06 To dobrze że się wyjaśniło gosbi ...teraz już tylko do przodu, zobaczysz , dobrze bedzie)) Odpowiedz Link
monias3 Re: Starania wrześniowe 2005 14.09.05, 22:10 z pewnością amberku -to objaw książkowy))) Odpowiedz Link
zawa8 Re: Starania wrześniowe 2005 15.09.05, 18:26 Witajcie! Niestety @ przyszła.Jestem baaardzo smutna może w pażdzierniku się uda. Pozdrawiam Odpowiedz Link
amber2005 Re: Starania wrześniowe 2005 15.09.05, 20:27 35dc Jutro z samego rana robię teścik i okaże się czy mam ciążę urojoną czy prawdziwą Odpowiedz Link
olutek_m Re: Starania wrześniowe 2005 15.09.05, 21:31 Amber, przesyłam Ci duzo fluidków ~~~~~~~~~~~~~~~~... Łap i pochwal sie jutro dobra nowiną!!! Odpowiedz Link
monias3 Re: Starania wrześniowe 2005 15.09.05, 22:04 Trzymam kciuki amber - do samego rana)) Odpowiedz Link
lavia78 Re: Starania wrześniowe 2005 16.09.05, 00:12 ja poczekam do @ a moze się nie pojawi...bo owu trudno wyczuć..ciągle coś mi się chrzani a to gin na urlopie a teraz ja....więc wolny czas z męzem wykorzystałam na ...to co trzeba a teraz tylko czekanie...... pozdraweiam i trzymam kciuki za wszystkie panie Odpowiedz Link
amber2005 Re: Starania wrześniowe 2005 16.09.05, 06:59 Dzięki wszystkim za wsparcie!!! Przesyłam fluidki... Oczywiście ciążowe! Odpowiedz Link
monias3 Re: Starania wrześniowe 2005 16.09.05, 07:48 Piękna nowina!!!!!! Wielkie gratulacje!!!!!!!!!! JUż Ci je składałam na innym watku -tym bardziej oficjalnym -poprosze jeszcze tam zainstalować fluidki)) Odpowiedz Link
sanna2 Re: Starania wrześniowe 2005 19.09.05, 11:27 II kreski. Uczucia: radość i zadowolenie, ale i niepokój, trochę strachu ...samo życie! Odpowiedz Link
olutek_m Re: Starania wrześniowe 2005 19.09.05, 21:22 Sanna, to wspaniale!!! Kiedy wybierasz się do ginekologa?? Ja lecę 21. Martwie się strasznie. Juz nie moge sie doczekać az pani dr. powie mi, że wszystko jest dobrze. Zapraszam do Majówek!!! Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link
sanna2 Re: Starania wrześniowe 2005 21.09.05, 20:53 Dzięki, pod koniec września, już jestem na majówkach 2006. Odpowiedz Link
monias3 Re: Starania wrześniowe 2005 19.09.05, 12:12 i ja też!!!!!!!! Gratuluje oczywiście Odpowiedz Link
agatka90 Re: Starania wrześniowe 2005 22.09.05, 13:24 czesc jestem nowa osoba w tak licznym gronie, choc czesto tu zagladalam, pozdrawiam wszystkich serdecznie Odpowiedz Link
ilka07 1-wszy cykl starań:o) 22.09.05, 14:30 Witam i ja :o) Właściwie jestem tu od miesiąca, ale raczej nie udzielałam się czynnie;o)Pierwszy cykl starań nastąpi. Teraz dopiero 5 dc. Myślałam, że się zdecydujemy i już, a u niektórych to nie takie już...No i zaczęłam się obawiać, ale nie ma co na razie panikować...Życzę wam wszystkim, aby w końcu się udało...pozdrawiam;o) Odpowiedz Link
karina75 Re: Starania wrześniowe 2005 22.09.05, 14:34 Buuu ja już jestem po staraniach wrześniowych, nastepne- jeśli będzie taka konieczność (OBY NIE!!!!!) dopiero w październiku Odpowiedz Link