joanna801 07.12.05, 11:03 WITAM WAS KOCHANE BARDZO BYM PROSIŁA ZEBYSCIE MI NAPISAŁY SKŁADNIKI ZIÓŁ O.SROKI W JAKICH PROPORCJACH MAM JE KUPIC NO I W JAKICH PROPORCJACH MAM JE MIESZAC I OD KIEDY MUSZE ZACZAC PIC POZDRAWIAM Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elieka mieszanka nr 3 o.Sroki 07.12.05, 11:57 na poprawę pray jajników, generalnie wspomaga płodność: lebiodka { Origani Herba} 50gr koszyczek rumianku { Anthodium Chamomillae} 50gr macierzanka {Serpylli Herba} 50gr pokrzywa {Urticae Folium} 50gr dziurawiec {Herba Hyperici} 50gr rdest ptasi {Herba Polygoni avicularis} 50gr ruta {Herba Rutae} 20gr nagietek {Calendulae flos} 20gr nostrzyk {Herba meliloti} 20gr Łyżeczkę ziół zalać szklanką wrzącej wody, naparzać pół godziny. Pić szklankę odwaru przed snem. Wszystkie zioła kupujemy OSOBNO w sklepie zielarskim a nie w aptece. Większość jest pakowana po 50g, jednak te których mamy dać po 20g(ostatnie 3 składniki) należy sobie samemu w domu odważyć. Mieszamy wszystkie składniki dobrze i przechowujemy w szczelnym pojemniku. PIĆ ZACZYNAMY W 1 DNIU CYKLU, i pijemy nieprzerwanie przez około 3 cykle (nie robimy żadnej przerwy!!!) chyba że wcześniej uda się zafasaolkować ( a sądzę że się uda ) Lista dziewczyn którym się udało po tej mieszance jest naprawdę imponująca. Facet też może pić te zioła, w książce o.Sroki ta mieszanka jest podana dla pary na poprawe płodności Powodzenia Odpowiedz Link
aghatta1 Re: mieszanka nr 3 o.Sroki 07.12.05, 13:16 A ja mam pytanie z innej beczki. A co jeśli uda się zafasolkować, a przecież przez ok 10 dni od tego momentu nie wiemy o tym? Trochę się boję, że może zaszkodzić ta ruta. Odpowiedz Link
aniatje Re: mieszanka nr 3 o.Sroki 07.12.05, 13:56 Ja kupilam gotowa mieszanke (niebieskie pudelko), inny sklad i O. Sroka powiedzial mi, zeby pic tydzien, potem zrobic tydzien przerwy i znowu tydzien... Moze sprobuj te gotowe? Tam chyba nie ma ruty, a nawet jesli jest to przez srednio 2 tygodnie w cyklu nie bedziesz ich pila. Odpowiedz Link
kruszynka27 Re: mieszanka nr 3 o.Sroki 07.12.05, 14:10 Hej ja tez juz od jakiegos czasu pije tą gotową mieszanke (niebieskie pudeło) i pije ją nieprzerywanie przez cały cykl 2 szklanki dziennie. I nic tam na opakowaniu nie pisze o tym ze tydzien stosowac a tydzień nie! Kurcze zmartwiłas mnie ( Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link
100ania Re: mieszanka nr 3 o.Sroki 07.12.05, 14:19 aniatje proszę napisz gdzie kupiłaś gotową mieszankę i czy to ma jakąś nazwę? A co do ruty w mieszance nr 3 to spotkałam się już z opiniami, że nie może zaszkodzić w takiej ilości. Odpowiedz Link
aaga10 Re: mieszanka nr 3 o.Sroki 07.12.05, 15:01 czy stosowanie mieszanki nr 3 przy braniu leków na np. obniżenie prolaktyny może jakoś źle wpływać na działanie tego leku. Czy wogóle możliwe jest picie tego naparu i jednoczesne przyjmowanie leków? Odpowiedz Link
elieka dziewczyny 07.12.05, 15:37 po 1.ilość ruty jest b.mała w porównaniu do całości i jest za mała na wywołanie poronienia, a po 2.wszystkie te zioła nawzajem się uzupełniają i należy je pić nieprzerwanie. Przecież nie pijecie wiaderka ziół dziennie tylko 1 łyżeczkę zalaną wrzątkiem! Nie przesadzajcie.To naprawdę ma sens. Jak zrobicie test ciążowy i wyjdzie pozytywny - odstawicie zioła i tyle. Tak się robi.Przez te 10 dni nic się zarodkowi nie stanie, korzysta on jeszcze ze swoich zasobów. Naprawdę, picie nieprzerwanie ma sens, i tylko wtedy mieszanka działa jak powinna. Poczytajcie wypowiedzi dziewczyn które piły tą mieszankę, z reguły w 2- 3 cyklu udało się zafasolkować - i to przy ciągłym piciu ziółek a nie z przerwami. Antybiotyk też bierzecie z przerwami czy tyle dni ile należy aby zadziałał??? Sorki za porównanie, ale zasada jest podobna. Ma pomóc i pomoże jeśli będzie się je piło zgodnie z zaleceniem. A więc bez obawy, owocnego picia bez przerwy Odpowiedz Link
ambrozja Re: dziewczyny 07.12.05, 18:08 Hej elieka a czemu nie mozna tych ziół kupić w aptece??? To jakas róznica??? Przeciez i tak są pakowane. Odpowiedz Link
elieka ambrozja 07.12.05, 19:01 w aptece mają z reguły pakowane w saszetki - jak herbata, i przez to są droższe... przeciez nie będziesz wyłupywać ziółek z każdej saszetki Ale jeśli w Twojej aptece mają takie zwykłe, "sypnięte" do torebki a nie w saszetkach, to jasne, kup tam. Za wszystkie składniki powinnaś zapłacić jakieś 25-30 zł maksymalnie. Odpowiedz Link
kruszynka27 Re: mieszanka nr 3 o.Sroki 07.12.05, 21:56 te gotowe orginalne zioła o.Sroki nazywają sie tak ZIOŁA OJCA GRZEGORZA NA SCHORZENIA KOBIECE jest tam 20 saszetek i kosztują 12zł takie niebieskie opakowanie> Kupiłam je w sklepie z zdrową żywnością> Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link
elieka to bardziej opłaca się kupić zioła osobno 08.12.05, 07:53 zapłacisz max.30 zł a mieszanki wyjdzie tyle, że ja piłam z mężem przez dwa miesiące codziennie, a nawet połowy nie zuzyliśmy. A 20 saszetek zużyjesz...no w ciagu 20 dni Odpowiedz Link
aniatje Re: to bardziej opłaca się kupić zioła osobno 08.12.05, 13:43 Ja kupilam swoje (nie w zaszetkach) w sklepie zielarskim. Powiedzialam po prostu co mi jest i ze szukam mieszanki O. Sroki - dlugie, nieregularne cykle. Pozniej do niego zadzwonilam po rade jak pic i tyle . Cykle systematycznie mi sie skracaja i temka wyglada lepiej. Nazwa taka jak u kolezanki ponizej. Moja mieszanka jest w pudelku z niebieskim paskiem wokol. Powodzenia. Odpowiedz Link
ambrozja Re: ZIÓŁKA OJCA SROKI 10.12.05, 20:12 Ja sobie dzisiaj zakupiłam wszytskie składniki w sklepie zielarskim i za wszystko zapąłciłam 17 zł. Ilośc tego jest powalająca )) moze kogos chętnego znajde bo nawet pijąc z mężem to nie wiem kiedy to zużyjemy. Chyba w jakiejś misce do prania to bede mieszac )))) Ale włąsnie mam pytanko, czy któraś z was nie wie czy można pić te zioła jak bierze się jakies leki ?? Bo ja mam brac luteine i nie spytałam się lekarza czy to nie przeszkadza ??? Wie ktoś coś na ten temat??? Odpowiedz Link
aghatta1 Re: ZIÓŁKA OJCA SROKI 10.12.05, 21:47 Ja tez biore luteinę i piję miesznakę nr.3. Odpowiedz Link
elieka Re: ZIÓŁKA OJCA SROKI 11.12.05, 09:12 a ja brałam duphaston (to samo co luteina) i nie zaszkodziło. Wręcz przeciwnie Pytałam lekarza - powiedział że można ) Odpowiedz Link
ambrozja Re: ZIÓŁKA OJCA SROKI 11.12.05, 20:38 dzięki dziewczyny za odpowiedź ) skoro tak, to zaczynam dziś pic ziółka bo własnie @ przyszła Odpowiedz Link