Dodaj do ulubionych

ZIÓŁKA OJCA SROKI

07.12.05, 11:03
WITAM WAS KOCHANE BARDZO BYM PROSIŁA ZEBYSCIE MI NAPISAŁY SKŁADNIKI ZIÓŁ
O.SROKI W JAKICH PROPORCJACH MAM JE KUPIC NO I W JAKICH PROPORCJACH MAM JE
MIESZAC I OD KIEDY MUSZE ZACZAC PIC POZDRAWIAM
Obserwuj wątek
    • elieka mieszanka nr 3 o.Sroki 07.12.05, 11:57
      na poprawę pray jajników, generalnie wspomaga płodność:
      lebiodka { Origani Herba} 50gr
      koszyczek rumianku { Anthodium Chamomillae} 50gr
      macierzanka {Serpylli Herba} 50gr
      pokrzywa {Urticae Folium} 50gr
      dziurawiec {Herba Hyperici} 50gr
      rdest ptasi {Herba Polygoni avicularis} 50gr
      ruta {Herba Rutae} 20gr
      nagietek {Calendulae flos} 20gr
      nostrzyk {Herba meliloti} 20gr

Łyżeczkę ziół zalać szklanką wrzącej wody, naparzać pół godziny. Pić szklankę
      odwaru przed snem.
      Wszystkie zioła kupujemy OSOBNO w sklepie zielarskim a nie w aptece. Większość
      jest pakowana po 50g, jednak te których mamy dać po 20g(ostatnie 3 składniki)
      należy sobie samemu w domu odważyć. Mieszamy wszystkie składniki dobrze i
      przechowujemy w szczelnym pojemniku. PIĆ ZACZYNAMY W 1 DNIU CYKLU, i pijemy
      nieprzerwanie przez około 3 cykle (nie robimy żadnej przerwy!!!) chyba że
      wcześniej uda się zafasaolkować ( a sądzę że się uda smile )
      Lista dziewczyn którym się udało po tej mieszance jest naprawdę imponująca.
      Facet też może pić te zioła, w książce o.Sroki ta mieszanka jest podana dla
      pary na poprawe płodności smile
      Powodzenia
      • aghatta1 Re: mieszanka nr 3 o.Sroki 07.12.05, 13:16
        A ja mam pytanie z innej beczki. A co jeśli uda się zafasolkować, a przecież
        przez ok 10 dni od tego momentu nie wiemy o tym? Trochę się boję, że może
        zaszkodzić ta ruta.
        • aniatje Re: mieszanka nr 3 o.Sroki 07.12.05, 13:56
          Ja kupilam gotowa mieszanke (niebieskie pudelko), inny sklad i O. Sroka
          powiedzial mi, zeby pic tydzien, potem zrobic tydzien przerwy i znowu
          tydzien... Moze sprobuj te gotowe? Tam chyba nie ma ruty, a nawet jesli jest to
          przez srednio 2 tygodnie w cyklu nie bedziesz ich pila.
          • kruszynka27 Re: mieszanka nr 3 o.Sroki 07.12.05, 14:10
            Hej ja tez juz od jakiegos czasu pije tą gotową mieszanke (niebieskie pudeło) i pije ją nieprzerywanie przez cały cykl 2 szklanki dziennie. I nic tam na opakowaniu nie pisze o tym ze tydzien stosowac a tydzień nie! Kurcze zmartwiłas mnie sad(
            Pozdrawiam Aga
          • 100ania Re: mieszanka nr 3 o.Sroki 07.12.05, 14:19
            aniatje proszę napisz gdzie kupiłaś gotową mieszankę i czy to ma jakąś nazwę?
            A co do ruty w mieszance nr 3 to spotkałam się już z opiniami, że nie może
            zaszkodzić w takiej ilości.
            • aaga10 Re: mieszanka nr 3 o.Sroki 07.12.05, 15:01
              czy stosowanie mieszanki nr 3 przy braniu leków na np. obniżenie prolaktyny
              może jakoś źle wpływać na działanie tego leku. Czy wogóle możliwe jest picie
              tego naparu i jednoczesne przyjmowanie leków?
              • elieka dziewczyny 07.12.05, 15:37
                po 1.ilość ruty jest b.mała w porównaniu do całości i jest za mała na wywołanie
                poronienia, a po 2.wszystkie te zioła nawzajem się uzupełniają i należy je pić
                nieprzerwanie. Przecież nie pijecie wiaderka ziół dziennie tylko 1 łyżeczkę
                zalaną wrzątkiem! Nie przesadzajcie.To naprawdę ma sens. Jak zrobicie test
                ciążowy i wyjdzie pozytywny - odstawicie zioła i tyle. Tak się robi.Przez te 10
                dni nic się zarodkowi nie stanie, korzysta on jeszcze ze swoich zasobów.
                Naprawdę, picie nieprzerwanie ma sens, i tylko wtedy mieszanka działa jak
                powinna. Poczytajcie wypowiedzi dziewczyn które piły tą mieszankę, z reguły w 2-
                3 cyklu udało się zafasolkować - i to przy ciągłym piciu ziółek a nie z
                przerwami. Antybiotyk też bierzecie z przerwami czy tyle dni ile należy aby
                zadziałał??? Sorki za porównanie, ale zasada jest podobna. Ma pomóc i pomoże
                jeśli będzie się je piło zgodnie z zaleceniem.
                A więc bez obawy, owocnego picia bez przerwy smile
                • ambrozja Re: dziewczyny 07.12.05, 18:08
                  Hej elieka a czemu nie mozna tych ziół kupić w aptece??? To jakas róznica???
                  Przeciez i tak są pakowane.
                  • elieka ambrozja 07.12.05, 19:01
                    w aptece mają z reguły pakowane w saszetki - jak herbata, i przez to są
                    droższe... przeciez nie będziesz wyłupywać ziółek z każdej saszetki smile
                    Ale jeśli w Twojej aptece mają takie zwykłe, "sypnięte" do torebki a nie w
                    saszetkach, to jasne, kup tam.
                    Za wszystkie składniki powinnaś zapłacić jakieś 25-30 zł maksymalnie.
            • kruszynka27 Re: mieszanka nr 3 o.Sroki 07.12.05, 21:56
              te gotowe orginalne zioła o.Sroki nazywają sie tak ZIOŁA OJCA GRZEGORZA NA SCHORZENIA KOBIECE jest tam 20 saszetek i kosztują 12zł takie niebieskie opakowanie> Kupiłam je w sklepie z zdrową żywnością>
              Pozdrawiam Aga
              • elieka to bardziej opłaca się kupić zioła osobno 08.12.05, 07:53
                zapłacisz max.30 zł a mieszanki wyjdzie tyle, że ja piłam z mężem przez dwa
                miesiące codziennie, a nawet połowy nie zuzyliśmy.
                A 20 saszetek zużyjesz...no w ciagu 20 dni smile
                • aniatje Re: to bardziej opłaca się kupić zioła osobno 08.12.05, 13:43
                  Ja kupilam swoje (nie w zaszetkach) w sklepie zielarskim.

Powiedzialam po prostu co mi jest i ze szukam mieszanki O. Sroki - dlugie,
                  nieregularne cykle. Pozniej do niego zadzwonilam po rade jak pic i tyle smile.
                  Cykle systematycznie mi sie skracaja i temka wyglada lepiej.

Nazwa taka jak u kolezanki ponizej. Moja mieszanka jest w pudelku z niebieskim
                  paskiem wokol.

Powodzenia.
    • ambrozja Re: ZIÓŁKA OJCA SROKI 10.12.05, 20:12
      Ja sobie dzisiaj zakupiłam wszytskie składniki w sklepie zielarskim i za
      wszystko zapąłciłam 17 zł. Ilośc tego jest powalająca smile)) moze kogos chętnego
      znajde bo nawet pijąc z mężem to nie wiem kiedy to zużyjemy. Chyba w jakiejś
      misce do prania to bede mieszac smile)))) Ale włąsnie mam pytanko, czy któraś z was
      nie wie czy można pić te zioła jak bierze się jakies leki ?? Bo ja mam brac
      luteine i nie spytałam się lekarza czy to nie przeszkadza ??? Wie ktoś coś na
      ten temat???
      • aghatta1 Re: ZIÓŁKA OJCA SROKI 10.12.05, 21:47
        Ja tez biore luteinę i piję miesznakę nr.3.
      • elieka Re: ZIÓŁKA OJCA SROKI 11.12.05, 09:12
        a ja brałam duphaston (to samo co luteina) i nie zaszkodziło. Wręcz
        przeciwnie wink
        Pytałam lekarza - powiedział że można smile)
        • ambrozja Re: ZIÓŁKA OJCA SROKI 11.12.05, 20:38
          dzięki dziewczyny za odpowiedź smile) skoro tak, to zaczynam dziś pic ziółka bo
          własnie @ przyszła sad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka