natala110 06.01.06, 18:06 się ponad 8 miesięcy i ma dzidzie? Proszę odpiszcie bo najgorsze mysli przychodza mi do glowy. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
natala110 Re: Potrzebuje nadzieji. Która z was starała się 06.01.06, 18:37 natala110 napisała: > się ponad 8 miesięcy i ma dzidzie? Proszę odpiszcie bo najgorsze mysli > przychodza mi do glowy. widze ze mojea wiadomosc jest jeszcze bardziej dolujaca bo nikt nie odpowiada. ale i tak przezwycięzę ten ciężki okres. Wierzę że Pan Bóg mi pomorze. Może to wystawienie nas na próbę? Wierzę w to. Pozdrawiam was wszystkie serdecznie i życzę powodzenia. Na pewno doczekamy się tego największego cudu, błogosławieństwa. Pozdrawiam Odpowiedz Link
magdak1977 Re: Potrzebuje nadzieji. Która z was starała się 06.01.06, 18:43 Witaj, trudno powiedziec czy ja staralam sie ale.. Mialam 23 lata i ciagle zaburzenia ( nieregularne cylke, plamienia itp) i leczyl;am sie juz dosc dlugo. Przez rok nie stosowalismy zadnych zabezpieczen i nic. Powiedzialam sobei wtedy, ze trudno , co bedzie to bedzie niech ON zdecyduje, co jest dla mnie najlepsze. Poszlam do nowej lekarki, dostalam na 2 miesiace zwylke anty i po miesiacu od odstawienia bylam w ciazy, bez zadnej pomocy medycznej ja donosilam i mam teraz 4 letnia coreczke. mam jeszcze synka, ale potem to juz poszlo jak z platka ( wcale tej ciazy nie planowalam). Wszystko sie jakos uregulowala po urodzeniu dziecka, moze sie odblokowalam, nie wiem. Teraz bede starc sie o tzrcie i troche sie boje, zeby sytuacja spzred pieciu lat sie nie powtorzyla, ale mam nadzije, ze bedzie dobrze. Trzymaj sie, wiara naprawde czyni cuda. A troche luzu tez sie przyda. pozdr magda Odpowiedz Link
natala110 Re: Potrzebuje nadzieji. Która z was starała się 06.01.06, 18:47 dzięki za dobre słowa. życzę ci kolejnego dzieciaszka jak naj szybciej. ciesz sie milościa swojej rodziny i nic sie nie martw. Pozdrawiam serdecznie. Pa Odpowiedz Link
kaja5 Re: Potrzebuje nadzieji. Która z was starała się 06.01.06, 18:45 Dużo osób stara sie tutaj ponad 8 miesięcy,t akzę nie jestes sama, nas pewno ktos sie odezwie. Mi się wydaje, ze 7m starań to naprawdę niewiele jeżeli u zdrowej kobiety szanse wynoszą tylko 30%. Ja zaczynam niedługo starania i nastawiam sie na minimum rok czekania na II kreski. Podobał mi sie ten post kobiety, która stara sie tyle co ty: www.dzieckoinfo.com/forum/showthreaded.php?Cat=&Board=DLA&Number=1099609&page=0&view=collapsed&sb=5&part=2#Post1100606 Przeczytaj i pamiętaj, ze jest wiele kobiet w takiej sytuacji i większość z nich wcześniej czy później ma upragnione maleństwo. Odpowiedz Link
magdak1977 Re: i jeszcze jedno 06.01.06, 18:53 chcialam dodac. treaz mam nadzieje, bede strac sie o trzecie dziecko i wierzcie, mimo ze mam w domu juz dwojke, chec urodzenia tego trzeciego jest ogromna. Pamietam jak bardzo pragnelam pierwszego, jak bylo mi strasznie zle, kiedy dowiadywalam sie , ze moje kolezanki sa w ciazy. A teraz czuje sie dokladnie tak samo - czuje wielki niepokoj i tak, bardzo, bardzo chce... Mysle, ze chce bycia matka jest tak samo wielka, bez wzgledu na to czy chce sie miec pierwsze czy czwarte dziecko. Roznica polego na tym, ze majac juz dziecko, mozna sie nim zajac i cieszyc ta Istota powolana na swiat. Odpowiedz Link
mycha79 Natalko 06.01.06, 21:58 Kochana Natalko, my staraliśmy się o dzidzie półtora roku. Na początku myślałam, że szysbko się uda, po pół roku zaczęłam się zastanawiać co się dzieje, a już po roku z radością ale i wielkim bólem czytałam posty "Udało się", "Mam dwie krechy" ... To co przeżywa kobieta, która pragnie dziecka przy każdej kolejnej @ rozumie tylko ta, która przez to przeszła. Trzeba wierzyć, że w końcu się uda i to wtedy, kiedy najmniej będziesz sie tego spodziewała. To sie sprawdza. Tak było tez w moim przypadku. Po prawie dwóch latach starań postanowiłam zacząć studia, które odkladalam ze wzgledu na planowane dziecko, to było we wrześniu, 2 tyg po pierwszych zajęciach okazalo sie, że jestem w ciąży. A w przyszłym tygodniu zaczynam 20 tydzień ciąży i wiem już ze noszę pod sercem córeczkę. W końcu i tobie się uda, trzymam kciuki!!!! Odpowiedz Link
ineze Re: Potrzebuje nadzieji. Która z was starała się 06.01.06, 22:13 o pierwsze dziecko starałam sie 14 miesiecy, teraz o drugie już 9 miesiecy Odpowiedz Link
elfik31 Re: Potrzebuje nadzieji. Która z was starała się 08.01.06, 13:01 za pierwszym razem staralam się ponad 2 lata, zaszłam, szalałam ze szczęścia - poroniłam. za drugim razem starałam się miesiąc - zaszłam i ... poroniłam. Teraz staram się już 4 miesiąc i na razie nic. Pomyśl nie jesteś jeszcze w najgorszej sytuacji... Odpowiedz Link
kornelcia75 Re: Potrzebuje nadzieji. Która z was starała się 08.01.06, 13:38 Natalko wiem ze dla Ciebie to bardzo długo,dla mnie ponad rok staran to była wieczność,ale uwierz dziewczynki tutaj starały sie o wiele dłuzej i doczekały się maleństwa. Miałam laparoskopię po niej nie chciałam sie nastawiac przez pierwsze mc,i po 2 mc byłam juz w ciązy,wiem ze to trudne ale musisz wyluzować,jesli u Ciebie i u męza wszystko ok to siedzi to w psychice. Życze Ci zebys juz niedługo cieszyła się z 2 kresek i oznajmiła o tym na forum. Pozdrawiam gorąco Odpowiedz Link
magdak1977 Re: Potrzebuje nadzieji. Która z was starała się 08.01.06, 17:24 Przypomialo mi sie, ze ma kolezanke, ktora o dziecko strala sie dwa lata i jak juz, po studiach, postanowila isc do pracy i sprawe"olac", okazalo sie, ze jst w ciazy. Teraz ma slicznego dwulatka i stara sie o drugie. sprawa idzie powoli, ale nie traci nadziei, bo w koncu pierwsze dziecko tez nie expresem przyszlo . takze nic straconego - nadzieja zawsze pomaga pozdr Odpowiedz Link
alipka1 Re: Potrzebuje nadzieji. Która z was starała się 14.01.06, 13:13 chciałam tylko powiedzieć, że nigdy nie należy tracić nadziei ja zaszłam w ciążę po 7 latach starań pomogły wakacje i zakończenie stresującego okresu w pracy Odpowiedz Link
tromysza Re: Potrzebuje nadzieji. Która z was starała się 16.01.06, 11:29 Tak, ja starałam się dokładnie 8 m-ce. Termin mam na 26 stycznia. Termin porodu. Nie martw się- wiele z nas przez to przechodzi. ja byłam kiedyś stałą bywalczynią tego forum. POwodzenia! Odpowiedz Link
iwonafilip Re: Potrzebuje nadzieji. Która z was starała się 17.01.06, 23:29 o synka staralismy sie trzy lata (koszmarne lata) dopiero tzrecia ciąża zakonczyła sie sukcesem Filipek ma juz dwa latka i właśnie zaczynamy starania chcemy miec kolejnego bobaska mam tylko nadzieje ze nie bede musiała czekac tak długo Odpowiedz Link