Dodaj do ulubionych

IUI w Poznaniu,proszę o informacje

09.01.06, 14:14
witam,mam mieć zrobioną pierwszą IUI w Poznaniu na Polnej.Proszę o
informację,bo się trochę denerwuję.Moja ginko nic mi nie powiedziała
konkretnego tylko kazała przyjechać w 12 dniu cyklu i powiedziała,że jeszcze
zobaczymy.Opiszcie proszę jak to przebiega,za co się płaci i wogóle wszystko
co powinnam wiedzieć.Nie jestem z Poznania,mam kawał drogi więc chciałabym
się przygotować?
Obserwuj wątek
    • Gość: iwona Re: IUI w Poznaniu,proszę o informacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 15:35
      witam,też leczę się wpoznaniu,tylko jeżdzimy z mężem do prywatnego gabinetu,do
      doc.jędrzejczaka.on robi inseminacje.napisałaś symbolem i nie jestem pewna czy
      to też o to chodzi.ale jeśli tak to w polowie cyklu przy dojrzałym
      pęcherzyku,lub pękniętym podaje się do macicy odpowiednio przygotowane
      nasienie.wcześniejsze wizyty pozwalają ocenić dojrzewanie pęcherzyka.my też
      dojeżdzamy z daleka,do kogo chodzisz?
      • karera Re: IUI w Poznaniu,proszę o informacje 10.01.06, 00:10
        Witam ja również leczę się na Polnej to znaczy leczyłam się tam 4 lata temu i
        zaszłam w ciążę poprzez inseminację teraz 16 stycznia również się tam wybieram
        ponieważ mam problem aby zajść w drugą ciążę a więc jak zgłosisz się do kliniki
        w 12dc to będziesz musiała pozostać w niej aż do dnia owulacji ponieważ teraz
        nie ma już możliwości urlopowania się do domu tam codziennie będą robili Tobie
        USG i oczywiście IUI przed ipo wystąpieniu ciałka żółtego za nic nie trzeba
        płacić ponieważ badania są refundowane chyba że masz IUI nasieniem dawcy to
        wtedy trzeba za to płacić
        • betis4 Re: IUI w Poznaniu,proszę o informacje 10.01.06, 11:25
          Dzięki za informacje.Leczę się u prof.Warenik-Szymankiewicz.Napiszcie mi czy
          jeśli ja tam będę leżeć to mój mąż będzie czekał na telefon,żeby być w tym
          dniu,czy nasienie pobiorą szybciej.Z tego co słyszałam od jednej z kobiet jak
          byłam na badaniach to płaciła na Polnej za inseminację ok.300zł + za badanie
          nasienia.My z mężem próbujemy już parę lat(jedno dziecko już mamy)a teraz jest
          problem.Wyniki mam dobre,ale u męża są za wolne chłopaczki.Pozdrawiam
          • Gość: iwona Re: IUI w Poznaniu,proszę o informacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 21:00
            też miałam kontakt z tą profesor i u mnie też są owulacje a mąż ma zmniejszoną
            ruchliwość a że leczył się już u docenta androloga to chodziliśmy do niego.za
            lnseminacje płaciliśmy też 300 zł,plus wizyta wstępna z usg 80 zł,jak miałam
            stymulowany cykl gonadotropinami to sama musiałam kupić leki,100 za
            ampułkę.Nasienie oddawał przed zabiegiem,czekaliśmy ok 40 min,musi się upłynnić
            a póżniej jest odpowiednio przygotowywane.trzymam kciuki i czekam na kontakt
            • betis4 Re: IUI w Poznaniu,proszę o informacje 12.01.06, 09:31
              Hej.Czy Twój mąż brał jakieś leki na zmniejszoną ruchliwość i czemu leczył się
              u androloga?Mojemu przepisała witaminy i parlodel na zbicie
              prolaktyny.Pozdrawiam
              • Gość: iwona Re: IUI w Poznaniu,proszę o informacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 11:48
                też brał witaminy,póżniejleki poprawiające ukrwienie i mikrokrążenie,prolaktynę
                miał dobrą,na końcu brał taki lek-Nolwadex,stosowany też u kobiet,u mężczyzn
                poprawia parametry.Z witamin brał L-karnitynę.myślę że wszystko zależy od tego
                z jakiego powodu plemniki są słabe,a przyczyny są różne.Twoja profesor
                współpracuje z moim w klinice,on też zajmuje się niepłodnością.czy jesteś
                zpoznania?czy płacisz za inseminację?
                • betis4 Re: IUI w Poznaniu,proszę o informacje 12.01.06, 14:02
                  Nie jestem z Poznania,mam ponad 100km.Prolaktyna mojego męża mieściła się w
                  normie,ale była bliżej górnej granicy.Nie wiem czy będę płaciła nie miałam z
                  nią jak porozmawiać,rozmawiałyśmy przez telefon i kazała tylko przyjechać do
                  kliniki na powtórne badanie prolaktyny i nasienia.Mówiła,że po badaniu
                  zdecydujemy czy będzie inseminacja.
                  • Gość: iwona Re: IUI w Poznaniu,proszę o informacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 14:37
                    my dojeżdzamy z dolnego śląska dlatego też poszukuję niedrogiego loku blisko
                    polnej,bo codzienne dojeżdzanie na usg to bezsens.napisałam o tym na forum ale
                    bez odpowiedzi.my się staramy o pierwszego bobasa.czekam na informacje od
                    ciebie,jakie nastroje w klinice. narazie
                • betis4 Re: IUI w Poznaniu,proszę o informacje 12.01.06, 14:17
                  Oczywiście mam nadzieję,że będzie, bo kazała mi przyjechać w 12 dniu cyklu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka