Dodaj do ulubionych

Pytanie o ceny badań.

12.01.06, 16:07
Jako, że ze mnie wielka pesymistka jest chciałabym się dowiedzieć ile kosztuje
hsg, oraz badanie nasienia? Wiecie tak zapobiegawczo muszę budżet na przyszły
miesiąc rozplanowaćwink I jeszcze jedno pytanie, kiedy najlepiej wykonywać hsg?
Trzeba się z jakimiś innymi wynikami zgłosić?
Obserwuj wątek
    • miyoki Re: Pytanie o ceny badań. 12.01.06, 17:04
      hsg powinno być bezpłatne inne zależy ok 20-30 zł za jeden, zależy od miasta i
      miejsca. Natomiast hsg to ostateczność najpierw robi się badania mężczyzn ok.
      40 zł potem wszystkie badania kobiece hormony itp. monitoring cyklu, i jeśi
      wszystko jest ok to wtedy drożność jajników i hsg. Jest to inwazyjne badanie i
      ma swoje skutki uboczne wiec nie ma sensu go robić na zapas no i bolesne itp.
    • patka05 Re: Pytanie o ceny badań. 12.01.06, 17:57
      HSG w Łodzi w jednej z klinik kosztuje 200 zeta (tak było w zeszłym roku
      przynajmniej), i wiem, że to jedna z tańszych ofert, bo koleżanka specjalnie z
      Warszawy przyjechała, tam było dużo drożej. Przed HSG warto zorbić posiew z
      kanału szyjki i wyleczyć wszystkie ewentualne paskudztwa żeby przy badaniu się
      do wnętrza macicy nie dostały.
      • aghatta1 Re: Pytanie o ceny badań. 12.01.06, 19:18
        Właśnie mam już zbadane hormony, na usg wewn stwierdzono, że występuje owu i
        pęcherzyk pęka. Miałam kiedyś ciążę pozamaciczną i dlatego mogę mieć niedrożne
        jajniki. W tym miesiącu wstrzeliliśmy się dokładnie w owulację, zresztą tak jak
        i w zeszłym, dlatego jak się nie uda bierzemy się zaraz za inne badania. Dzięki!
        • miyoki Re: Pytanie o ceny badań. 12.01.06, 20:43
          jeśli ma się niedrożne jajniki to co wtedy już napewno nie można mieć dzieci
          czy może są jakieś sztuczne metody zapładniania?
          • aghatta1 Re: Pytanie o ceny badań. 12.01.06, 23:19
            nie mam pojęcia czy z niedrożnymi jajowodami można zajść w ciążę.
            • aghatta1 Re: Pytanie o ceny badań. 12.01.06, 23:20
              bo oczywiście o jajowody chodzi, ciągle piszę jajniki zamist jajowody
              • bastet7 Re: Pytanie o ceny badań. 13.01.06, 07:45
                Często można je udrożnić włąśnie w czasie HSG (jak są małe), albo w czasie
                laparoskopii. Jeśli to się nie uda, pozostaje in vitro.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka