30.01.06, 16:28
Mam pytanko do was czy któraś z was
miała może na samym początku zgage (już trzecią noc z rzędu)? I jeszcze jedno
czy któraś z was miała tak
że paliła papierosy i na początku ciąży dusiło ją i gryzło podczas palenia?
Czy to mogą
być jakieś wczesne objawy, powiem że test mogę dopiero zrobić w piątek
najwcześniej.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mycha79 Re: Zgaga 31.01.06, 13:52
      Zgaga zaczyna dokuczać w ciąży kiedy macica wędruje do góry i naciska na
      żołądek. Ma to miejsce w trochę późniejszym okresie ciąży, na poczatku może byc
      raczej oznaką niestrawności, nie jest to w każdym razie typowo ciążowa zgaga.
      Co do palenia - to nie palę i nie paliłam, ale dym papierosowy mi przeszkadza.
    • nikaewa Re: Zgaga 20.03.06, 17:12
      witaj!!! ja zgagę miałam od samego początku ciąży (nawet gdy nie wiedziałam o
      niej ) do końca ciąży lepiej powiedz o tym swemu lekarzowi przepisze ci coś na
      nią ,pózniej doszły wymioty,ja aż miałam od kwasów poraniony przełyk i krwią
      plułam i tak do końca ciąży zgaga to najgorsze co miałam było brrr...teraz
      staram się o 2 dzidziusia mam nadzieje że ominie mnie tym razem zgaga...możesz
      pić siemie lniane jako osłonę na żołądek i przełyk o ile nie wywoła u ciebie
      odruchu wymiotnego (ja tak miałam) ale najlepiej poradzić się
      lekarza...papierosy dusiły mnie i gryzły nawet słabsze i mentolowe i jak byłam
      w zadymionym miejscu obiawy: swędzenie brodawek bolesnaść ( po bokach)piersi
      pobolewanie w podbrzuszu zmiana apetytu i zachcianki(u mnie na owoce)acha weż
      lusterko i obejrzyj swoje wargi stromowe jeśli są sine i fioletowe to napewno
      ciąza to pierwsze obiawy też...oczywiście śluz białawy jak sobie coś przypomnę
      to napiszę pozdrawiam dominika

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka