01.02.06, 16:00
dziewczyny co sadzicie o tej klinice ???ktora z was tam sie leczyla??
Obserwuj wątek
    • Gość: Ala Re: KRIOBANK IP: *.pharm.sanofi / *.sanofi.com 10.02.06, 09:49
      Ja bardzo polecam.
      Szczególnie doktora Wasilewskiego. Miła i fachowa opieka.
      Po trzech próbach mam córeczkę rok i trzy miesiące.
      Jeśli miałabym starać się o drugie dziecko to tylko tam
    • reniek27 Re: KRIOBANK 10.02.06, 16:19
      jakiemu zabiegowi sie poddalas jesli mozna wiedziec??
      • Gość: Ala Re: KRIOBANK IP: *.plusgsm.pl 11.02.06, 20:50
        in-vitro a wczesniej jednej inseminacji
        Kriobank byl jedna z pierwszych klinik tego typu w PL
        maja b.duze doswiadczenie
        nie sa przy tym zbyt pazerni
    • reniek27 Re: KRIOBANK 12.02.06, 15:05
      Alu-caly czas jak tylko znalazlam ich strone bylam pewna ze chce sie u nich
      leczyc (nie mieszkam w polsce )z tego co czytalam niewiele osob sie tam leczy
      bo ponoc ma wysokie ceny ale mi to nieprzeszkadza,tylko teraz troche zgupialam
      jesli od kwietnia in vitro bedzie nielegalne to????co mam robic niewiem czy
      czekac na rozuj sytuacji w polsce czy szukac tutaj jakiejs kliniki ???
      niewiem co robic
      • ala322 Re: KRIOBANK 13.02.06, 09:13
        Nic mi nie wiadomo, żeby in-vitro miało być nielegalne.
        Nie wiem skąd wzięłaś takie wiadomości. Myślę, że akurat o to nie masz się co
        martwić. Widziałam, że oni przyjmują tam osoby z zagranicy.
        Ja też będę starać się o drugie dziecko niedługo. Też nie jestem z Białegostoku
        i zawsze muszę dojeżdżać na wizyty, ale wydaje mi się, że warto.
        Jak orientowaliśmy się w klinikach 5 lat temu, to oni byli prawie jedyni. A
        wydaje mi się, że doświadczenie w takim leczeniu jest bardzo ważne.
        • reniek27 Re: KRIOBANK 14.02.06, 11:36
          czesc Alu dzieki ze odpisujesz na posty
          o tym ze in vitro ma byc nielegane dowiedzialam sie z forum dziewczyny
          strasznie walkuja ten temat.
          Czy moglabys mi powiedziec ile wyniusl cie caly koszt in vitro i jaka mialas
          diagnoze??(sorry za wscipstwo jak niechcesz to nieodpowiadaj)
          ja mieszkam w grecji raz lub dwa razy w roku jestem w polsce mieszkam kolo
          wroclawia tak ze kawal drogi do Bialegostoku,pewnie bede musiala tam zamieszkac
          na jakis czas.
          pozdrawiam
          • ala322 Re: KRIOBANK 14.02.06, 11:54
            Na tle tych paru lat odkąd zainteresowalismy się z męzem in-vitro już kilka
            rządów zamierzało wprowadzić jakieś zakazy i obostrzenia, ale jakoś nic z tego
            nie wyszło. Myślę, że to jak zwykle po dojsciu do władzy nowych temat powraca,
            ale za chwilę przycichnie.
            Koło KRIOBANKU jest jakiś zakon sióstr i też parę lat temu były protesy z ich
            strony aby zamknąć klinikę. Zawsze jest ktoś komu to przeszkadza, ale jak widzę
            wbrew temu nowe ośrodki w Polsce leczenia bezplodności rosną jak grzyby po
            deszczu.
            Koszt in-vitro to z wszystkim około 10-12 tys zł. Zależy jakie leki, jak długo
            to trwa i no i musisz gdzieś mieszkac w Białymstoku. Oni tam mają w klinice
            przyzwoite pokoje, ale też trzeba za nie płacić. Z Wrocławia to jest kawał
            drogi i jeszcze musisz liczyć pieniądze na dojazdy.
            Ja jestem zdrowa. U nas problem leży po stronie męża.
            Pozdrawiam
            • Gość: reniek27 Re: KRIOBANK IP: 62.38.69.* 14.02.06, 14:06
              trudno zamieszkam w Bialymstoku jakis czas,co mi innego pozostalo.
              Ja jeszcze zadnych badan nie robilam i zastanawiam sie czy zaczac je tutaj czy
              poczekac i niech oni mi zrobia,moj maz ma juz dziecko wiec z nim chyba wszystko
              ok to zemna moze cos nie tak,boje sie
              pozdrawiam
              • ala322 Re: KRIOBANK 14.02.06, 14:37
                Najlepiej skontaktuj się z nimi.
                Oni powiedzą ci co i jak. Możesz nawet na początku zapytać emailowo. My też tak
                zaczynaliśmy
                Trzymam kciuki i pozdrawiam,
                A
                • Gość: reniek27 Re: KRIOBANK IP: 62.38.69.* 16.02.06, 13:22
                  dzieki juz dawno myslalam zeby donich napisac
                  pewnie tak zrobie.
                  a ty kiedy ponownie tam sie wybierasz?
                  • ala322 Re: KRIOBANK 17.02.06, 09:04
                    Napiszę do ciebie bezpośrednio na adres reniek27@gazeta.pl
                    I tak tylko we dwie sobie piszemy.
                    A
              • Gość: teresa Re: KRIOBANK IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 20.02.06, 11:52
                to naciągacze, szczegolnie Kuczyński. Idz do szamatowicza, to profesor
                przyjmoje na ul. Dąbrowskiego mniejsze pieniądze, a efekt ten sam
    • reniek27 Re: KRIOBANK 16.02.06, 15:52
      wlasnie do nich napisalam,ciekawe co mi odpiszasmile
      • reniek27 ALU!!! 17.02.06, 11:24
        wyslalam ci meaila na skrzynke ale niewiem czy doszedl bo to pierwszy raz
    • Gość: Aga77 Re: KRIOBANK IP: *.icpnet.pl 18.02.06, 22:16
      KRIOBANK - polecam. W tej klinice pracują fachowcy. Szczególnie polecam doktora
      Wasilewskiego. Jedynie ta kasa ... Ale za fachową opiekę trzeba zapłacić.
      • Gość: pioszka Re: Kriobank IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 09:21
        Polecam Kriobank wszystkim, którzy cenią sobie wysoki poziom usług, komfort
        psychiczny i fizyczny i lubią czuć się jedynymi i najważniejszymi pacjentami.
        Jasne, jest drogo, tego nikt nie kwestionuje, ale to w końcu klinika. Klinika
        kameralna, przytulna, obsadzona taktownym i kulturalnym personelem, do tego
        świetnie zorganizowana. Mam PCO, jestem po 1 ICSI (razem kosztowało 10 tys.),
        mój test pokazał dwie kreski, to dopiero trzeci tydzień. Gdyby, odpukać, coś
        poszło nie tak to wrócę do nich, bo im zaufałam i czuję się tam jak w domu.
        Jeszcze jedno, szczera radosć którą usłyszałam w głosie lekarza (dr.
        Wasilewskiego), kiedy przekazałam mu radosną wiadomość o dwóch kreskach jest po
        prostu nie do przecenienia i nie do podrobienia. Polecam, ale oczywiście każdy
        ma jakieś tam swoje kryteria i wg nich wybiera. Pozdrawiam i trzymam kciuki za
        wszystkie starające się smile
        • mila_do_nieba Wielkie gratulacjie :-))) i pytanko 13.06.06, 17:04
          ja też mam PCOS i sie przymierzam do in vitro bo raczej nic innego mi nie
          pozostaje... Jaki zastosowano u Ciebie protokół; długi czy krótki? Ostatnio
          interesuje sie tym tematem, bo z jednej strony kwalifikuje sie do krótkiego a z
          drugiej przy PCOS podobno najlepiej długi... I sama nie wiem poprostu. Jaki był
          Twoj stosunek LH do FSH w 3 dc?
          • pioszka Re: Wielkie gratulacjie :-))) i pytanko 14.06.06, 14:12
            Ja miałam długi protokół. Nie pamiętam, niestety, poziomu hormonów, a jestem w
            pracy. Wieczorkiem sprawdzę i napiszę. Lekarz określił moje jajniki jako
            trudne, "podręcznikowe PCO" a ja dodałam "podręcznikowo skopane"wink Odezwę się
            wieczorem. Pozdrawiam.
            • Gość: pioszka Re: Wielkie gratulacjie :-))) i pytanko IP: *.bialnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.06, 21:07
              w 3 dniu cyklu miałam LH 5,1 a FSH 6,5. Długi protokół przy PCO jest podobno
              bardziej skuteczny.
    • monikasz3 Re: Kriobank 13.06.06, 21:08
      Pozdrawiam Ciebie reniek27 oraz wszystkich na forum. Ja się leczyłam w
      Kribanku. Polecam dr Tadeusza Wasilewskiego, jak ktoś napisał fachowa
      obsługa , pełen profesjonlizm no i wspaniałe podejście do pacjentów.
      Poleciłabym też dr Waldemara Kuczyńskiego-właściciela tej kliniki. Mieszkam we
      Wrocławiu, to daleko do Białegostoku, ale warto było po drugim podejściu udało
      się i jestem szczęśliwą mamą 11,5 miesięcznego synka. Polecam bardzo i głowa do
      góry, jak dr Wasilewski mówi "najważniejsze jest podejście pacjentów".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka