Dodaj do ulubionych

starające się

17.02.06, 15:17
Witam na forum!!!Mam do Was pytanko;brałam od 5 dnia cyklu 1/2 tabl
clostilbegyt,jestem w 10 dniu cyklu to kiedy mogę poczynić starania?
dodam jeszcze,że od 16 dc mam brać duphaston po 1 tabl.
Obserwuj wątek
    • nowa_mama75 Re: starające się 17.02.06, 16:51
      Ale duphaston powinnaś brać dopiero po owulacji. Tak więc powinnaś wiedzieć
      kiedy była owulacja. Może zakup sobie testy owulacyjne i mierz temperaturę.
      • grazynaanna3 Re: starające się 20.02.06, 13:20
        a czy duphaston mogę opóżnić,(czy nie przeszkodzi on w zapłodnieniu)?
    • goko1 Re: starające się 20.02.06, 13:51
      po pierwsze napisz czy bierzesz z zalecenia lekarza? (inaczej sobie nie
      wyobrażam, ale róznie bywa), nie piszesz nic o monitoringu, nie zlecił lekarz
      przyjśc i stwierdzic ovu, duphaston bierze sie dopiero po ovu inaczej może do
      niej nie dojść. Napisz coś wiecej, bo naprawde trudno Ci doradzić w tej
      sytuacji coś.
      • nowa_mama75 Re: starające się 20.02.06, 20:43
        Duphaston nie przeszkodzi w zapłodnieniu a raczej pomoże. Natomiast hamuje
        owulację. Lekarze często przepisują duphaston od 16 dc poniewaz myślą, że
        wszystkie kobiety mają owulację w 14 dc.
        Czy lekarz wie, że starasz się o dziecko?
        • grazynaanna3 Re: starające się 21.02.06, 10:20
          Lekarz przepisał mi te leki i stwierdził, że pierwszy cykl będzie bez
          monitoringu.Jak nie zajdę w tym cyklu to następny będzie monitorowany.Dodam
          jeszcze że mam już dziecko 8 letnie.
          • nowa_mama75 Re: starające się 21.02.06, 10:27
            A napisz jeszcze jak długie masz cykle? I jak długo się starasz? Mierzysz
            temperaturę?
            Ja tez mam dziecko a właśnie jestem w trakcie 4 cyklu. Narazie jakoś nie moge
            zajśc w ciążę, chociaz gin mówił, że w drugą ciążę jest łatwiej zajść.
            • nowa_mama75 Re: starające się 21.02.06, 10:31
              Przeczytałam, że bierzesz clostilbegyt. To chyba lek na wzrost pecherzyków?
              Moze wtedy rzeczywiście pękają wcześniej i podawanie duphastonu ma sens. Jeżeli
              chcesz być pewna czy miałaś owulację to powinnaś zakupić testy owulacyjne
              ewentualnie mierzyć temperaturę. Ale w nastepnym cyklu idzesz na monitroing to
              wtedy bedziesz wiedziała jak rosną pęcherzyki i kiedy pękają.
              • grazynaanna3 Re: starające się 21.02.06, 12:53
                dzisiaj w południe dostałam plamienie i boję sie że to wszystko jest bez sensu.
                Nie wiem co teraz,czy jeszcze jest jakaś szansa?A może jest to plamienie
                owulacyjne?Pomocy!!!
            • grazynaanna3 Re: starające się 21.02.06, 13:03
              Cykle mam co 26dni.A staram się już 4cykl.W tym nie mierzę tempki,bo słyszałam
              że jest zakłócona lekami.
              • nowa_mama75 Re: starające się 21.02.06, 13:15
                Bierzesz juz duphaston?
                Prz cyklach 26 powinnas miec owulację ok 12-13 dc. Który to dc?
                • grazynaanna3 Re: starające się 21.02.06, 14:01
                  Mam go brać od 16 dc,jestem w 12dc.
                  • nowa_mama75 Re: starające się 21.02.06, 14:04
                    Może to owulacja?
                    • grazynaanna3 Re: starające się 21.02.06, 14:11
                      czy przy owulacji może nie być rozciągliwego śluzu?
                      • nowa_mama75 Re: starające się 21.02.06, 14:25
                        A wcześniej miałaś?
                        Ja śluz mogę zaobserwowac u siebie tylko przy szyjce macicy. Nic mi
                        nie "wyłazi" na majtkismile
                        Śluz płodny (rozciągliwy) miałam ponad tydzień, natomiast w dniu owulacji już
                        go nie było.
                        • grazynaanna3 Re: starające się 21.02.06, 14:36
                          Wcześniej to znaczy przed braniem clo-to miałam bardzo dużo,a teraz jeszcze nie
                          zauważyłam.Tak jakby mi się to wszystko poprzestawiało od tych tabletek, już
                          nawet przez myśl mi przeszło,że to stan zapalny.Z mężem staramy sie od
                          zakończenia miesiączki co drugi dzień,żeby nie przegapić...
                          • nowa_mama75 Re: starające się 21.02.06, 20:43
                            Chyba gdzieś czytałam, że te tabletki właśnie powodują, że jest mało śluzu
                            płodnego. Powinnaś kupić sobie w aptece olej z nasion wiesiołka i brać ok 4
                            tabletek dziennie od 1 dc aż do owulacji. Myślę, że to dobrze, że kochacie się
                            co drugi dzieńsmile
                            • grazynaanna3 Re: starające się 24.02.06, 11:30
                              Brałam ale na mnie raczej nie działają,a nie ma czegoś mocniejszego?
                              • nowa_mama75 Re: starające się 24.02.06, 11:32
                                Możesz też pić na kilka dni przed owulacją syrop na kaszel Guajazy. Mozna go
                                kupić w aptece bez recepty.
                                • grazynaanna3 Re: starające się 24.02.06, 14:59
                                  Dzięki, zacznę go brać w następnym cyklu,jak nie zaciążę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka