julka20061 28.07.06, 10:36 Dziewczyny czy możecie powiedzieć coś na temat pani dr. Zygner z NOVUM, i o tej klinice. PROSZĘ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mycha.76 Re: NOVUM - proszę o info 28.07.06, 11:13 Hej! My leczymy się z mężem w Novum od kwietnia 2006. Dr Anna Zygler jest bardzo miła, ciepła, zawsze uśmiechnięta. Jest rzeczowa, ma poczucie humoru, bada bardzo delikatnie. Myślę, że będziesz zadowoonaPozdrawiam. Odpowiedz Link
julka20061 Re: NOVUM - proszę o info 28.07.06, 11:23 Dzięki, od razu lepiej się czuję. Powiedz mi proszę jakie mam zabrać badania "na dzień dobry" bo ciałabym zacząć niemalże od razu. Dodam, że u mnie generalnie wszystko OK tylko mój mąż ma "złe" badania tzn. obniżona i słaba jakość plemników. Pewnie będę miała ICSI Odpowiedz Link
mycha.76 Re: NOVUM - proszę o info 28.07.06, 11:36 Julka, weź najlepiej wszystko co masz. Widzę, że Twoja sytuacja jest podobna do mojej. Ja też mam w porządku cykle i naturalne owulacje, hormony też ok. Z kolei mąż ma astenooligoteratozospermię i w tym leży problem. Tak chciałąbym mieć ciążę naturalnie, ale chyba nie unikniemy inseminacji, którą zaleca nam dr Zygler...A to z kolei budzi w nas wątpliwości natury religijnej i ...ach, takie to życie! A staramy się już prawie 2 lata Odpowiedz Link
julka20061 Re: NOVUM - proszę o info 28.07.06, 11:55 to zdecydowanie za długo, dlatego jestem pewna, że teraz napewno spełnią się twoje marzenia. Dlaczego masz wątpliwości na płaszczyźnie religijnej??? Odpowiedz Link
mycha.76 Re: NOVUM - proszę o info 28.07.06, 21:37 2 lata starań to długo, długo i dla mnie już o co najmniej rok za długo A wątpliwości natury religijnej mam, bo wiem, że Kościół Katolicki nie popiera technik wspomagania rozrodu takich jak IUI oraz in - vitro. Odpowiedz Link
julka20061 Re: NOVUM - proszę o info 29.07.06, 16:59 nie martw się będzie ok, powiedzie sie nam. Zobaczysz już niedługo napiszesz mi, że Ci się udało !!!! Co do religi to nie miej oporów, to że kościuł tego nie popiera - TRUDNO. To nie TY jesteś winna, poza tym nikogo nie krzywdzisz. Uśmiechnij się ... Odpowiedz Link
ewula771 Re: NOVUM - proszę o info 30.07.06, 09:39 Dziewczyny wiara w Boga a prawa jakimi obecnie kościół sie rządzi to dwie inne sprawy. Kiedyś przeszczepy "od zmarłych" były surowo zabronione a teraz??? A co bedzie jeżeli za 15-20 lat kościół zgodzi sie na stosowanie in vitro? Dla nas już będzie za pózno!!! Pozdrawiam ewa Ps jestem po ICSI i za tydznień testuje Odpowiedz Link
mycha.76 Re: NOVUM - proszę o info 30.07.06, 19:05 Macie chyba rację Dziewczyby! Przyznam Wam, że decydując się na IUI nie mam w swoim sercu poczucia grzeszności. Robię to z miłości. Do męża i do dziecka, za którym tak tęsknię, które tak bardzo chcę obdarować miłością. Biorąc ślub - zakładałam, że będziemy mieć dzieci. Nie wiedziałam wtedy, że mój mąż jest niepłodny. I nie umiem się pogodzić z bezdzietnością. Liczę na Boże miłosierdzie Odpowiedz Link
julka20061 Re: NOVUM - proszę o info 30.07.06, 23:08 Cieszę się, że masz takie podejście. Wiara czyni cuda ... Odpowiedz Link
rasmusek Re: NOVUM - proszę o info 31.07.06, 08:15 generalnie wszyscy lekarze w nOvum są godni zaufania i polecenia także nie musisz się specjalnie zatanawiać nad wyborem - po prostu należy się zapisać do tego, który najszybciej Cię przyjmie ja chodzę do nOvum od maja 2006 - na razie miałam jedno IUI, które właśnie robiła mi dr Z. niestety IUI się nie udało ale to już inna historia a co do uczuć religijnych to wyjdź z założenia, że Bóg na pewno tego nie potępia bo chciał aby wszyscy mieli dzieci i gdyby był temu przeciwny to nie pozwoliłby lekarzom dojść do takich technik i możliwości i każda próba takiego wspomaganego rozrodu kończyłaby się niepowodzeniem także głowa do góry Odpowiedz Link
syla.wiecz Re: NOVUM - proszę o info 03.08.06, 16:36 Powiem Ci krótko... 3 lata tam spędziłam i nic, łącznie leczyłam się 8 lat i wydaliśmy 25000 PLn!!! Moja waga w 2003 roku przy wzroście 160 była 98kg, byłam potworem. Nie mam dobrych wspomnień, ani po doktorze Lewndowskim, ani po doktorze Ziółkowskim. Jednak mój brat ma dzięki NOVUM wspaniałego 8-letniego syna, jest szczęśliwy i zachwala w/w klinikę.Także opinie są różne. "Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia" A ja powróciłam po tych ośmiu latach do swojego ginekologa z lat panieńskich i wyobraź sobie, że noszę pod sercem 20-tygodniową gwiazdkę o której marzyłam od 1996 roku, czyli całe 10, długich lat. Jestem szcęśliwa... Nie łam się, próbuj, skoncentruj się na potrzebach Swojego organizmu. Nie ufaj ślepo i wszystko trzykrotnie konsultuj, zanim łykniesz choćby jedną tabletkę. życzę powodzenia i wytrwałości, ale naprawdę warto walczyć.Tylko niech uśmiech nie zniknie z Twojej twarzy, a będzie wszystko dobrze. Pozdrawiam S. Jesli chcesz jeszcze coś się dowiedzieć, chetnie służę tym co przerobiłam przez te lata... syla.wiecz@wp.pl Odpowiedz Link
marcelaga Nie tylko kliniki leczenia niepłodności 15.08.06, 22:58 Ja klinikę NoVuM wspominam b. źle!!!! Wydałam tam kupę kasy, trafiłam na nie miłego i oschłego lekarza, który zresztą nie dawał mi zadnych nadzieji, faszerował mnie różnymi specyfikami po których dostałam krwotoku. Olałam leczenie tam i więcej tam nie poszłam. Po 3 miesiącach zaszłam w ciążę bez żadnego lekarza. Niestety ją straciłam, ale pod okiem super ginekologa w zwykłej lecznicy zaszłam ponownie po 3 m-cach w ciążę a teraz jestem mamą pół rocznego Kubusia. Lekarz jest super a przedewszystkim do pogadania!!!!!! Odpowiedz Link