ja1998 03.11.06, 13:44 Witam prosze o pomoc w którym dniu cyklu zrobic badania hormonów: prolaktyna, FSH, LH ? pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nimeska Re: badanie hormonów 03.11.06, 14:09 ja jak dlugie masz cykle ? czy sa regularne ? przy cyklach 28 dniowych FSH i LH wykonuje sie 3 dc ale mozna tez w 2dc , ja wlasnie robilam w 2dc przy cyklach 28d natomiast prolaktyne 7 dni po owulacji lub 9 dni po pozytywnym tescie owulacyjnym w cyklach 28 dc robi sie ja 21 dnia cyklu badania hormnow najlepiej robic naczczo i po 15 min odpoczynku w labo Odpowiedz Link
nimeska Re: badanie hormonów 03.11.06, 14:21 aaa prolaktyne tez mozna zrobic w 3 dc a jak ci lekarz zalecil ? chyba ze badania robisz na wlasna reke ... Odpowiedz Link
ja1998 Re: badanie hormonów 03.11.06, 16:01 cykle mam niestety nieregularne dziwi mnie to, bo raz mam 25-27 dni a nastepnego miesiaca 29-31 raz krotszy raz dłuższy nie wiem czemu tak jest poza tym przez miesiac stosowałam testy owulacyjne i nie było według nich owulacji, kreska była tylko raz ale strasznie blada chyba ja bardziej chciałam zobaczyć niż ona tam była śluzu płodnego od dłuższego czasu nie zauwazam, według lekarza w badaniu i usg wszystko jest ok a dzieciaka nie ma Odpowiedz Link
nimeska Re: badanie hormonów 03.11.06, 16:49 i rozumiem ze te badania chesz na wlasna reke zrobic ? czy juz lekarz cie na nie skierowal ? Odpowiedz Link
malutka1939 Re: badanie hormonów 03.11.06, 17:16 ja bym prolaktyne zrobiła razem z FSH i LH, przy jednym kłuciu, podaja normy przecież do odpowiedniej fazy cyklu, czytałam ze Prolaktyne robi sie 11-12 dc, więc sama juz nie wiem, ja robiłam na poczatku cyklu. Proponuję zrobić jeszcze razem z FSH estradiol, oceni to twoją rezerwę jajnikową. Powodzenia. Iwona Odpowiedz Link