23.11.06, 09:55
hej dziewczyny, powiedzcie mi kiedy najlepiej zrobic test tak zeby wynik
wyszedł wiarygodny?.to znaczy kiedy go mozna zrobic najwczesniej???
Obserwuj wątek
    • maialina1 Re: test??? 23.11.06, 10:01
      Zalezy od testu.
      Jesli jeszcze jestes przed spodziewana miesiaczka, to pojdz do apteki i spytaj
      czy maja takie ktore wykrywaja wczesniej.

Test "klasyczny" wykrywa generalnie PO spodziewanej miesiaczce.
      • mycha50 Re: test??? 23.11.06, 10:03
        ok, ale ile dni po miesiączce? bo sotatnio już byłam pewno na 99% że pojawi się
        faolka(@spóźniała się 3 dni), a tu niestety pojawiła sie 4 dnia i niestey
        nadzieje spełzły na niczym. więc ile dni po @ najlepiej odczekac?
        • maialina1 Re: test??? 23.11.06, 10:06
          Powinien wykryc wlasciwie juz 1 dzien po spodziewanej miesiaczce, ale z
          testami "na siku" jest tez taki problem ze czasami sie myla. Jesli stezenie
          hormonow, mimo rozwijajacej sie ciazy, jest jeszzce niewielkie, to test moze go
          nie wykryc.
          W kazdym razie zasada jest taka: jesli da wynik negatywny, to znaczy ze mogl
          sie pomylic, jesli natomiast jest pozytywny, to na pewno jest ciaza
          (wykluczywszy oczywiescie przypadki ektremalne, typu ciaza urojona, itp).
          • marps Re: test??? 23.11.06, 10:17
            Niekoniecznie. Mi 2 wyszły pozytywne, a potem dostałam @ (ciąża biochemiczna).
            A robiłam test I 3 dni po terminie spodziewanej @, a II po kolejnych dwóch
            dniach.
          • atenette Re: test??? 23.11.06, 10:20
            Jezeli masz regularne cykle to najlepiej zrobic w dniu spodziewanej miesiaczki.
            Jezeli wyjdzie negatywny, a okres nie przyjdzie to powtorzyc po paru dniach.
            Jezeli wiesz kiedy masz owulacje i wiesz ile trwa Twoja faza lutealna to wtedy
            bez problemu mozesz okreslic kiedy ta miesiaczka przyjdzie (nawet kiedy ten
            cykl bedzie dluzszy).
            Jezeli natomiast wiesz kiedy mialas owulacje a nie znasz dlugosci fazy
            lutealnej to najlepiej robic test 18 dni po owulacji.
            Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka