mycha50 23.11.06, 09:55 hej dziewczyny, powiedzcie mi kiedy najlepiej zrobic test tak zeby wynik wyszedł wiarygodny?.to znaczy kiedy go mozna zrobic najwczesniej??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maialina1 Re: test??? 23.11.06, 10:01 Zalezy od testu. Jesli jeszcze jestes przed spodziewana miesiaczka, to pojdz do apteki i spytaj czy maja takie ktore wykrywaja wczesniej. Test "klasyczny" wykrywa generalnie PO spodziewanej miesiaczce. Odpowiedz Link
mycha50 Re: test??? 23.11.06, 10:03 ok, ale ile dni po miesiączce? bo sotatnio już byłam pewno na 99% że pojawi się faolka(@spóźniała się 3 dni), a tu niestety pojawiła sie 4 dnia i niestey nadzieje spełzły na niczym. więc ile dni po @ najlepiej odczekac? Odpowiedz Link
maialina1 Re: test??? 23.11.06, 10:06 Powinien wykryc wlasciwie juz 1 dzien po spodziewanej miesiaczce, ale z testami "na siku" jest tez taki problem ze czasami sie myla. Jesli stezenie hormonow, mimo rozwijajacej sie ciazy, jest jeszzce niewielkie, to test moze go nie wykryc. W kazdym razie zasada jest taka: jesli da wynik negatywny, to znaczy ze mogl sie pomylic, jesli natomiast jest pozytywny, to na pewno jest ciaza (wykluczywszy oczywiescie przypadki ektremalne, typu ciaza urojona, itp). Odpowiedz Link
marps Re: test??? 23.11.06, 10:17 Niekoniecznie. Mi 2 wyszły pozytywne, a potem dostałam @ (ciąża biochemiczna). A robiłam test I 3 dni po terminie spodziewanej @, a II po kolejnych dwóch dniach. Odpowiedz Link
atenette Re: test??? 23.11.06, 10:20 Jezeli masz regularne cykle to najlepiej zrobic w dniu spodziewanej miesiaczki. Jezeli wyjdzie negatywny, a okres nie przyjdzie to powtorzyc po paru dniach. Jezeli wiesz kiedy masz owulacje i wiesz ile trwa Twoja faza lutealna to wtedy bez problemu mozesz okreslic kiedy ta miesiaczka przyjdzie (nawet kiedy ten cykl bedzie dluzszy). Jezeli natomiast wiesz kiedy mialas owulacje a nie znasz dlugosci fazy lutealnej to najlepiej robic test 18 dni po owulacji. Pozdrawiam Odpowiedz Link