Dodaj do ulubionych

pregnyl a owulacja

29.11.06, 13:33
Witam serdecznie,
dziewczyny mam pytanie, proszę o pomoc. Otóż 16 dc miałam podany pregnyl w
dawce 10000, potem od 20dc-25dc lekarz zalecił brać duphaston 3*1. Przy
okazji mierzę temperaturę. Owulacja po pregnylu zazwyczaj jest do 48-50
godzin prawda? następnego dnia po podaniu zastrzyku czułam wyraźne kłucia i
bóle jajników. Potem przeszło. Jednak wg wykresu temperatur wychodzi, że owu
była 20dc. Czy to możliwe? teraz mam 29dc, temperatury powyżej linii
pokrywającej, przedwczoraj był spadek ale juz wczoraj i dziś temp. wzrosła z
powrotem. Cykle mam od 29-34 dni. Czekam z testowaniem do niedzieli, jak
narazie czasem pobolewuje mnie brzuch jak na @ czasem coś delikatnie zakłuje,
poza tym nic, piersi troszeczkę bolą. MOże to ciąża, może nie, zobaczymy. To
co mnie nurtuje to ta owulacja po pregnylu, czy możliwe że była az 4 dni
później?
Dziękuję i pozdrawiam

p.s. to mój 6 cykl starań, pierwszy z pregnylem i duphastonem
p.s.2 pozwoliłam sobie zamieścić ten wątek na forum niepłodność
Obserwuj wątek
    • iwka80 Re: pregnyl a owulacja 29.11.06, 14:12
      gloria,a skąd piszesz???Bo mi przepisał gin to samo,ale jakoś nie wzięłam sie
      do sprawy porządnie i nie wykupiłam leków.Stwierdziłam,że tym razem się uda ale
      dalej nici z tego.Pewnie przejdę sie do niego jescze raz...
      • gloria77 Re: pregnyl a owulacja 29.11.06, 14:24
        a z Łodzi wink))
        • wiktoria33 Re: pregnyl a owulacja 30.11.06, 15:17
          czasami skok tempki jest nawet dwa dni po owulacji (ja tak mialam kiedys)
          jesli mialas podany pregnyl (i to az 10tys) to pekl na pewno , wszystko bedzie
          dobrze
          owu byla do 36h po pregnylu a tempką sie nie sugeruj
          powodzenia i trzymamy kciuki
          kiedy masz dzien 0 wink) tzn kiedy termin @?
          • clo2 Re: pregnyl a owulacja 30.11.06, 15:59
            A gdzie wyczytalas o tych 50 godzinach, bo na moim opakowaniu bylo napisane ,
            ze owu jest od 24 do 36 po podaniu Pregnylu i to by sie u cie zgadzalo.
            • gloria77 Re: pregnyl a owulacja 30.11.06, 17:21
              co do tych 50 godzin to przeczytałam gdzieś w internecie, nie pamiętam gdzie, ja właśnie tez słyszałam, ze do 36 h a potem gdzieś mi wpadło w oko, że pęcherzyk może pęknąć nawet do 48-50 h. Choć ja bardzo wyraźnie odczuwałam kłucie jajnika, wręcz bolesne następnego dnia rano, tak około 14-15 h po zastrzyku, potem ten ból jeszcze jakiś czas się utrzymywał z przerwami do 3 dni po zastrzyku. Zakładam więc że owu była jakoś wtedy.
          • gloria77 Re: pregnyl a owulacja 30.11.06, 17:16
            cykle mam 29-34dniowe, więc postanowiłam testować 32dc czyli będzie to sobota o ile @ nie przyjdzie. Narazie tylko brzuch mnie boli jak na @, czasem mocniej, czasem słabiej, dziś już nawet dość mocno, byłam pewna wręcz, ze @ idzie, ale naszczęście narazie jej nie ma. Strasznie mnie korci, aby zatestować już jutro, ale nie wiem, czy pregnyl nie będzie fałszował wyniku, to by był 15 dzień po zastrzyku, nie wiem, czy na teście domowym miałby jakiś wpływ?
            • clo2 Re: pregnyl a owulacja 30.11.06, 17:21
              lepiej poczekaj z testem bo moze byc zafalszowany obecnocia lekow
    • alicja1978 Re: pregnyl a owulacja 01.12.06, 07:37
      Witam
      Ja dostałam pregnyl (10000 jednostek) w 12 dc. Ból owulacyjny czułam 13 i 14 dc,
      a wg temperatury owu miałam dopiero w 15 dc (skoczyła o prawie 4 kreski) ale ja
      jakoś bardziej wierzę w swoje objawy. Po 14 miesiącach starań i wnikiliwej
      obserwacji stawiam na swoje odczucia. FF to przecież tylko programsmile Teraz mam
      19 dc więc jeszcze sporo czasu przede mną.. może jakoś wytrzymamsmile) Trzymam
      kciuki i pozdrawiam
      • gloria77 Re: pregnyl a owulacja 02.12.06, 18:25
        no więc zrobiłam rano test, bo @ się nadal nie pojawiła. Wyszedł negatywny. Po 10 minutach pojawiła się druga blada kreska, wiem, że każą wyrzucać po 5 minutach ale jakoś nie mogłam... no i co myśleć? Tempka podwyższona, cycuchy pobolewują, brzuch też - jak na @, ale też i zakłuje czasem. Czekam do poniedziałku, bo chyba jutro nie ma sensu powtarzać testu. Nie wiem co myśleć. Dodam, że około 8 dni po owu zaobserwowałam spadek tempki a potem znów wzrost, który nadal trwa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka