Dodaj do ulubionych

Kiedy testowac???

30.12.06, 10:59
Dziewczyny, czy jest jakas zasada kiedy testowac po zaplodnieniu?
Wiem ze od dnia spodziewanej @ ale jak ktos ma tak nieregularne cykle jak ja?
FF wyliczyl owu na 37 dzien, dzis jest 46 a temp wysoko.
W ostatnim cyklu faza lutealna trwala tylko 7 dni.
Kurcze juz sama nie wiem kiedy mam testowac!Czy trzeba czekac np 14 dni?
Pomozcie!
Obserwuj wątek
    • mentafolia Re: Kiedy testowac??? 30.12.06, 12:50
      Myślę że nie ma sensu testować wcześniej niz jakies 10 - 12 dni od zapłodnienia.
      Implantacja zarodka ma miejsce między 6 a 10 dniem od zapłodnienia i dopiero od
      tego momentu ma kontakt z krwioobiegiem matki czyli dopiero wtedy jest
      wykrywalny podwyższony poziom beta HCG.

Z tym że jeżeli do implantacji doszło szybko czyli np. 6 dnia od zaplodnienia
      wtedy test powinien juz być pozytywny smile)

A dlaczego pytasz? :;
      • kuleczka44 Re: Kiedy testowac??? 30.12.06, 18:02
        No wlasnie kiedy juz stracilam wszelka nadzieje na ten cykl, FF wykryl owulacje
        i okazalo sie ze z przytulankiem trafilismy w dziesiatke.wink)))
        Teraz czekam, dzis 9 dzien po owulacji, @ nie ma, nie ma plamienia
        implantacyjnego czy tez spadku temperatury (moze jeszcze nastapi). Odczuwam
        jakies dziwne bole podbrzusza, ale trwaja doslownie kilka minut i spokoj na
        godzine. I tak w kolko. Piersi jakby troche bolaly, ale nie tak jak na @.
        No i jutro Sylwester i nie wiem czy pozwolic sobie na kilka drinkow czy lepiej
        nie. Moze zatestuje ale czy to bedzie wiarygodne?
    • lidek0 Re: Kiedy testowac??? 30.12.06, 19:11
      już w 12 dni po owulacji możesz zrobić betę z krwi.
      • kuleczka44 Re: Kiedy testowac??? 30.12.06, 20:46
        Niestety, bety nie moge zrobic. nie mieszkam w Polsce sad((
        Pozostaje tylko test ciazowy.
        • kuleczka44 Re: Kiedy testowac??? 01.01.07, 20:43
          Nie wytrzymalam, test ciazowy zrobilam w 10 dniu po owu. negatywny. no nic, ide
          jutro do lekarza po wyniki badan hormonow.
          @ nadal nie ma, nawet nic nie czuje zeby sie zblizala.
          Dziwna rzecz z tym cyklem... juz 48 dzien!
    • kuleczka44 Juz nie musze testowac... 05.01.07, 10:52
      Okazuje sie ze znowu bardzo wczesnie poronilam...sad(((
      To juz drugi raz w ciagu ostatnich trzech cykli.
      Lekarze twierdza ze to czeste i normalne, widocznie cos bylo nie tak z
      zarodkiem. Ze to zdarza sie polowie kobiet, w wiekszosci jednak o tym nie
      wiedza.
      Co ciekawe, wyniki hormonow mam w normie a dobra wiadomosc to taka ze w ogole
      moge zajsc w ciaze. Tylko jakos nie potrafie sie dzisiaj z tego cieszyc....
      • pelnanadzieii Re: Juz nie musze testowac... 05.01.07, 11:11
        Przyko mismile, a może nie było to poronienie tylko @ się spóźniła. Z tego comi się wydaje, masz nieregularne @ prawda?
        Wiesz, ja po dstawieniu pigułek @ miałam co 48 dni. Trafiłam do zielarza i on dał mi mieszankę ziół. Okres mi się uregulował (trwało to 6 miesięcy, neistety zioła działają wolno, ale są skuteczne, hormony też i sie udałosmile

Podaję ziółka jakbyś chciała spróbowac. Na pewno nei zaszkodzą. Chyba, że berzesz jakies leki to nei wiem jak to działa razem. Zapytaj gina. Mój jak wiedział, ze piłam same zioła powiedział, że oksmile

Jasnota biała, zele serdecznika, kora kaliny, rdest ptasui, skrzyp polny, melisa, marzcierzanka, korzeń mniszka lekarskiego, przywrotnik, kwiat koniczyny białej, kwiat stokrotki

łyżka, dwie dziennie na szklankę wody. Parzyc pół godziny.

Mnie pomogły, wiec moze i Tobie? Czego bardzo Ci żcyzę. Pozadrawiamsmile
        • kuleczka44 Re: Juz nie musze testowac... 05.01.07, 11:50
          Niestety, bylo to poronienie, mialam badania krwi i hormonow wiec tak mnie
          poinformowano. W sumie to wole nazywac to niezagniezdzeniem sie zarodka wink
          Dzieki za ziolka, sprobuje nic nie trace. nie mam zadnych lekow, hormony
          wracaja do normy wiec musze poczekac co sie bedzie dzialo w tym cyklu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka