Gość: Justine IP: 194.205.246.* 27.04.07, 11:17 Dziewczyny z endo, napiszcie proszę gdzie podchodziłyście do udanego INV /ICSI. Jestem po 2 nieudanych próbach w Novum. Chcę zmienić klinikę, na taką w ktorej endo traktuje się poważnie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiola1977 Re: Endometrioza-dziewczyny gdzie Wam się udało I 27.04.07, 16:20 Mam nadzieję, że ktoś odpisze na Twoje pytanie. Też jestem zainteresowana tym tematem. Mam endometriozę. Zaczynam właśnie drugą stumulację w Novum. Chętnie bym przeczytała że komuś się udało i dowiedziałabym się gdzie. pozdr Odpowiedz Link
zuzia.777 Re: Endometrioza-dziewczyny gdzie Wam się udało I 02.05.07, 10:56 Ja mam endometrioze 4 st i teraz jestem w 23 tc po ISCI w Klinice IVF w Krakowie u dr J. Janeczko. Odpowiedz Link
Gość: MONITTA Re: Endometrioza-dziewczyny gdzie Wam się udało I IP: *.visual-comp.pl 02.05.07, 21:01 zuzia.777 Mam pytanko dobrze sie stymulujesz i jakimi lekami .Ja tez lecze sie u doktora J. i tez mam Endometriozę dosc wysoką bardzo żle sie stymuluje .Podeszłam do 3 programów IVF u doktora i nic mi nie wyszło , zmieniłam klinikię na Katowice IMSI udało sie mi zajsc w ciąże ale radosc trwała krótko 6 tygodni-poroniłam . Jakimi lekami byłaś stymulowana Odpowiedz Link
zuzia.777 Re: do Monity 10.05.07, 15:30 Stymuluje się średnio - efekt końcowy stymulacji to 4 zarodki z czego podano mi trzy a jednego mamy mrozaczka. Szłam któtkim protokołem femara + marional + citrodite. Odpowiedz Link
rasmusek Re: Endometrioza-dziewczyny gdzie Wam się udało I 02.05.07, 22:30 ja mam endo IV stopnia i po I IVF jest ciąża Odpowiedz Link
rasmusek Re: Endometrioza-dziewczyny gdzie Wam się udało I 02.05.07, 22:32 zapomniałam dodać, że to dzięki nOvum Odpowiedz Link
Gość: male_piwo Re: Endometrioza-dziewczyny gdzie Wam się udało I IP: *.chello.pl 13.06.07, 21:32 rasmusek napisała: > zapomniałam dodać, że to dzięki nOvum dopisuję się do wątku. Endometrioza IV st 2 laparoskopie + 1 laparotomia (prawe przydatki ok, z lewych został fragment jajnika) ISCI nOvum, stymulacja beznadziejna - 2 komórki, 1 zarodek (decapeptyl+gonal) Nasze szczęście od paru dni jest z nami na świecie! Pozdrawiam I dużo wytrwałości zycze... Odpowiedz Link
Gość: Justine Re: Endometrioza-dziewczyny gdzie Wam się udało I IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.07, 21:50 Podciągam Dziewczyny z endo wpisujcie się gdzie udało Wam się zaciążyć. Odpowiedz Link
nell71 Re: Endometrioza-dziewczyny gdzie Wam się udało I 15.05.07, 12:22 Witam, pierwsze i udane podejście do ICSI przeszłam w invimedzie u dr. Karwackiej. Gorąco polecam! Odpowiedz Link
Gość: magrob Re: Endometrioza-dziewczyny gdzie Wam się udało I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 21:51 Hej jakoś mało tych zaciążonych z endometriozą jestem po 2 nieudanych ICSI w Szczecinie i nie wiem czy warto podchodzić do kolejnego tzn. ja bym chciała mąż niestety nie Odpowiedz Link
Gość: Justine Re: Endometrioza-dziewczyny gdzie Wam się udało I IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 21:34 Podciągam Napewno są jeszcze dziewczyny, z endo, którym się udało. Odpowiedz Link
Gość: Kamka3 Re: Endometrioza-dziewczyny gdzie Wam się udało I IP: 212.2.100.* 13.06.07, 21:46 Ja mam 3 stopień, laparoskopia 2 lata temu, usunięta wówczas torbiel i stwierdzone ogniska na pęcherzu moczowym. Aktualnie jestem po drugim ICSI, tym razem udanym w klienice Fertility Center w Berlinie. Wyniki stymulacji miałam za każdym razem słabe, pierwszy raz 2 embriony typu B, drugi raz 3 w tym dwa B i jeden C, podane dwa. Dziś miałam 1 usg. Stymulacja: najpierw zastrzyk Zoladex, potem Gonal F. Dziewczynom z zachodniej Polski polecam gorąco tę klinikę, zwłaszcza, jeśli nic poza ivf/icsi nie daje szansy. Jest trochę drożej niż w Polsce, ale komfort nieporównywalny. Odpowiedz Link
Gość: kmb73 sprawdź Provitę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 21:58 mają wyniki i jeszcze zalezy im na Pacjentkach. Odpowiedz Link
Gość: weronusia Re: sprawdź Provitę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 13:35 podciagam Odpowiedz Link
cezar684 Re: Endometrioza-dziewczyny gdzie Wam się udało I 07.08.07, 20:52 Witajcie dziewczyny, niestety też mam endometriozę, i za sobą trzecie nie udane IVF, w Provicie po IMSI. Stymuluję się słabo (teraz było 5 komórek, z tego tylko 1 zapłodniła sie i podzieliła), za drugim razem udało się, ale nastąpiło bardzo szybkie poronienie.Jak widać bardzo mało tych, które cieszą się ciążą, a potem swoim maleństwem.Aktualnie czekam na konsultacje w nowej klinice w Krakowie u dr.Janeczko. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
Gość: iza Re: Endometrioza-dziewczyny gdzie Wam się udało I IP: *.chello.pl 26.08.07, 10:43 Ja tak jak wy dziewczyny mam endometrioze. Wycieli mi lewy jajnik z jajowodem i przydatkami. Ale i tak się udało po 4 inseminacji w Bytomiu u dr Horaka (POLECAM )jestem w 31 tygodniu ciąży.Powodzenia trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny starające sią Odpowiedz Link