Dodaj do ulubionych

Cyclo-progynova...

21.06.07, 20:01
Hej Dziewczynki szukam kogoś kt moze mial do czynienia z tymi tabletkami bo nie znam nikogosmile Na nieplodności byl jeden wątek, ale tak jakoś słabo poszłowink W każdym razie jesli któraś z Was je brała albo cosik, chętnie pogadam na ten tematsmile
Ja dzisiaj 7 tabletka z pierwzego opakoaniasmile
Pozdrawiam Ewa
Obserwuj wątek
    • ivinka275 Re: Cyclo-progynova... 21.06.07, 20:06
      Ewinko, dziś rzucił mi się w oczy ten wątek, jak znajdę coś jeszcze to podeślę

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=61784486&v=2&s=0
      Pozdrowionka smile
      • ivinka275 Re: Cyclo-progynova... 21.06.07, 20:13
        No to jeszcze jeden, nieco starszy, ale może cosik wyczytasz
        f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=1862543
        • wiosenka1 Re: Cyclo-progynova... 21.06.07, 22:43
          Ivinko kiedy Ty urodzona, jaki masz znak zodjaku, jakas pokrewna dusza w Tobie
        • wiosenka1 Re: Cyclo-progynova... 21.06.07, 22:44
          nie wiem czemu na cyclo mi sie ciagle z cyckami kojarzy
          • ivinka275 Re: Cyclo-progynova... 22.06.07, 08:20
            Wiosenko, urodzonam 27 maja, jak to mój M mówi: typowy bliźniak, a nawet pięciu
            bliźniaków do kupy smile Raz iście logiczna, raz wcale, raz rozsądna, raz niczym
            dzieciak bez wyobraźni, a ja o sobie zawsze powiem, że grzeczna i poukładana
            jestem, hehehe smile
            A Ty Słonko jaki? Będę strzelać, WAGA lub WODNIK smile
            Już się chciałam do odpowiedzi na Twoje testowe pytanie na enpeerze wyrwać,
            pochwalić się, że wiem, ha, ale wróć... nie do mnie to było pytanie,
            poczekamy smile
            Buźka, miłego dzionka smile
            • wiosenka1 Re: Cyclo-progynova... 22.06.07, 09:43
              hej no cos Ty? jak nawet do kogo innego pytanie to sie wtrancaj, toz to forum
              otwarte, a teraz dalas mi do myslenia, bo tyle tego pisze ze nie wiem co
              pytalam, wrzuc mi kochana linka i odpowiedz oczywsicie

a ja strzelec, moj synus 29.05 to cos jak Ty, hi hi

Dzis Ivinko monit ale wogole nie czuje jajnikow, jak kiedys, moze to dobry znak.
              Milego dzionka Ci zycze.
              • ivinka275 Re: Cyclo-progynova... 22.06.07, 09:57
                Dalam szansę autorce, i proszę, jak się ładnie wykazała
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14906&w=64621997&v=2&s=0
                o proszę, mój M też strzelec, ale nijak ma się do tego znaku, on pedantyczna
                panna powinien być, jak w mordę szczelił smile
                A moze strzelce też pedantyczni? Hmm smile
                Uważaj na swojego malucha, hihi, bliźniaki to niezłe ziółka, lubią balansować
                na krawędzi szukając granic wytrzymałości swojej ofiary i przy tym rzadko
                zdarza im się żałować nawet błędnie podjętych decyzji smile smile smile
                W ogole Ci nie pulsują nawet? No ale sluzik jest, dobra nasza smile
                Po monicie proszę o podanie rozmiarów pęcherzyka/ów, mam nadzieję, że po
                cichutku, nieśmiało przygotowują się do godziny 'O' smile
    • wiosenka1 Re: Cyclo-progynova... 22.06.07, 09:51
      Ewinko ale Ci tu wjechalysmy, widzisz kazdy wateczek dobry do pogledzenia.
      • ewinka22 Re: Cyclo-progynova... 22.06.07, 11:53
        Dziewczynki spoko, spokosmile Najwidoczniej i tak tutaj nie ma nikogo kto by mial do czynienia z tymi tebletkamisad No wiez Wiosenko skojarzenie niezlesmilehihi Wiesz jakby jeszcze to wpływalo na jakies powiększenie tej partii ciala to już by było ekstra ( w moim przypadku przynajmniej)smile No nic gawędźcie sobie dalej jeśli macie ochotesmileEwa
        • wiosenka1 Re: Cyclo-progynova... 22.06.07, 12:28
          dzieki Ewciu na przyzwolenie do pogawedek

Ivinko juz wiem o co chodzi z tym testem na NPR, juz tam bylam
          ano jajniki nie pulsuja, kochana cale 15 lat nie pulsowaly i dobrze mi z tym
          było
          • wiosenka1 Re: Cyclo-progynova... 22.06.07, 12:31
            Ivinko chyba strzelce to pedanci, kobieto u mnie znajomi boja sie w butach
            wchodzic i kruszyc, i talerza pod buzia nie trzymac, o to w domu sa u nas wojny
            ciagle reka przecieram po podlodze w celu sprawdzenia sterylnosci
            no coz mam jobla i nie potrafie odpuscic
            • malutka1939 Re: Cyclo-progynova... 22.06.07, 15:41
              ewinko ja biorę cykloprogynovę juz drugi cykl. Ja również taki wątek zakładałam
              na niepłodności. napisz co chciala bys wiedziec. Czuje się ok, nie przytyłam nie
              mam wyprysków na twarzy ale za to dostała @!! w 34 dc a nie w 50 !
              • ewinka22 Re: Cyclo-progynova... 22.06.07, 16:01
                Fajnie malutka, ze jest ktośsmile
                Tzn ja dostalam cyclo poniewaz wynik estradiolu w 3dc był poniżej 20 (nie pamiętam teraz jednostki) ale w każdym razie podobno taki jak u kobiet po menopauziesad W 17dc pecherzyków brak, endomerium cieniusienkie i miesiączek brak a jak już byly to bardzo skąpe, wiec pęcherzyki nie rosły, śluzu nie było owu też, więc zapiano mi na 2 cykle wlasnie cyclo-progynove zeby sprawdzić czy może ona mi nie pomoże w tym, zeby pęcherzyki urosły i doszło do owulacji. Dziś 8 tabletka (biorę od 1dc)wywolywanego zresztą luteiną. Staramy sie oczywiście o dzidzię i tak się zastanawiam czy naprawdę komuć cyclo pomogla przy takim problemie. Prawy jajnik wykazuje cechy PCOS z lewym jest lepiej. LH i FSH oba około 5 ichstosunek to 0,89, testosteron 74 norma do 80 prolaktyna prawie 25 przy normie do 35 i w umie tyle badań mialam. Aha TSH 2,2 wiec tez ok. Nie wiem poprostu czy dobry lek dostalam na mój probem (to była nowa gin) i kazala mi go brać bo na nim podobno można w ciąże zajść ale nie koniecznie. Idę do niej dopiero w drugim cyklu z cyclo na USG około 12dni żeby sprawdzić czy rosną pęcherzykismile
                Narazie też czuję się dobrze. Cykle zawsze mialam długie i bezbolesne, zdarzały sie ze skokiem temperatury, ale najprawdopodobniej owu i tak nie było. Staramy sie o dzidzię tak naprawdę 1,5roku.

Wiesz Malutka nie znam nikogo kto by to bral i dlatego chcialam tutaj poszukać, zastanawiam sie czy ten lek jest skuteczny na takie przypadłości jak mojasmile
                Pozdrawiam Ewa
                • malutka1939 Re: Cyclo-progynova... 22.06.07, 17:10
                  wiesz ja niewiem czy ten lek pomoże na twoje przypadłości. ja mam bardzo wysokie
                  fSH też nia mam owu, no i @ była wywoływana. Od około roku mam poważne problemy
                  z długością cykli, są one b. długie tj. ok 50 dni. Po cyklo czekałam 5 dni na @.
                  Dobrze się czuję ale po pierwszym m-cu brania moje FSH wzrosło 2x tyle. ja mam
                  brać jeszcze jeden cykl a potem mam brać Progynowę aby przygotować endometrium
                  na zarodek, mam zamiar podejsc do programu z komórką dawczyni. Tobie życzę
                  powodzenia i trzymam kciuki. Skoro Pani gin zaleciła ci ten lek to na pewno pomoże.
    • wiosenka1 Re: Cyclo-progynova... 22.06.07, 20:24
      ewinko ja znalazlam cos takiego, ale nic tam specjalnego nie ma, tyle ze
      odsylaja na bociana.
      • ewinka22 Re: Cyclo-progynova... 23.06.07, 10:06
        Spoko Wiosenko w ogóle malo jakoś na ten temat jest, tzn troche jest ale bardziej odnoście menopauzy i tego leku jako HTZ dla dojrzalszych pań niż mywink No nic narazie czekam cierpliwie i w kolejnym cyklu ide na usg koło 12 dc i zobacze czy cos mi rośnie czy niesmile ehh...Pozdrawiam Ewa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka