wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 23.08.07, 14:55 Mercy z tym spadkiem jest roznie, raz jest, raz nie, i nie znaczy to ze jest sie w ciazy lub nie. Dla mnie po tempkach wiem ze jestem w ciazy, gdy lutealna się wydłuża. Odpowiedz Link
mercy2 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 23.08.07, 15:13 Wiosenko, to że długa luealna ma być to wiem, ale jak wykryć to jak najwcześniej? To inaczej. Po jakim czasie od zapłodnienia następuje zagnieżdżenie zarodka? Odpowiedz Link
mercy2 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 23.08.07, 15:17 i jeszcze jedno ile dni przed owu i ile dni po owu powinny być staranka? Odpowiedz Link
ensata Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 23.08.07, 15:22 > Wiosenko, to że długa luealna ma być to wiem, ale jak wykryć to jak > najwcześniej? > To inaczej. Po jakim czasie od zapłodnienia następuje zagnieżdżenie > zarodka? FF cos mówił ze około 6 dpo nastepuje proces implantacji, wtedy tez moze wystapic plamienie Odpowiedz Link
ensata Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 23.08.07, 15:22 mercy2 napisała: > Wiosenko, to że długa luealna ma być to wiem, ale jak wykryć to jak > najwcześniej? > To inaczej. Po jakim czasie od zapłodnienia następuje zagnieżdżenie > zarodka? Njwcześniej zrób, bete. Odpowiedz Link
malutka1939 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 23.08.07, 16:07 wróciłam od endokrynologa tarczyca w miare ok, lekarz potwierdził przedwczesnie wygasającą rezerwe jajnikową. Odebrałam tez wyniki posiewów i badania M. Moje posiewy ok, ale M. ma dwie bakterie, i ogólne wyniki nasienia kiepskie. Generalnie jestem w szoku rok temu robił były ok, a teraz 60% nieruchomych, 60% o nieprawidłowej budowie w ogóle do bani jest oBydwoje jesteśmy zbukami (( Odpowiedz Link
aguita5 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 24.08.07, 08:14 Malutka, a moze jakos ostatnio m o siebie nie dbal albo mial wiecej stresow czy cos... wiele rzeczy chyba ma wplyw, wiec moze go troche podreperuj a potem wyslij jeszce raz na badania. Fajnie, ze Ty masz ok wyniki, no oprocz rezerwy, ale to jest dla mnie jakas magia, jak to moze wczesnie wygasnac, czemu?? Gin Ci nie mowil? Odpowiedz Link
aguita5 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 24.08.07, 08:28 Kobietki, piekne zdjecia i pieknie za nie dziekuje. Tess, ja z kolei wyobrazalam sobie Ciebie calkiem inaczej- z dlugimi ciemnymi wlosami i jakas taka znacznie mniej formalna niz na zdjeciu, a tutaj niespodzianka! Prawdziwa drTess!!! Donosze, ze oczywiscie @ przylazla wczoraj i w nocy mnie meczyla, bo pewnie za duzo bym spala - prawie 6 godzin mialam! Musialam wstawac i sie faszerowac, ale nie bylo tak zle. Przynajmniej bole juz za mna i na dorge pozostaje mi tylko intensywna wymiana pampersow No dobra, wezme sie troche do pracy skoro juz przyszlam o tak skandalicznej porze jak 7.15 (zwykle przychodze najwczesniej 9.15, ale dzis odwozilam Mame rano na lotnisko, no i potem wychodze wczesniej na samolocik do Grecji), ale mam nadzieje, ze jeszcze do Was zajrze! papa Odpowiedz Link
mjulka Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 24.08.07, 08:56 Wiosenko, z tymi typkami A to jest chyba tak, że trza się bzykać przed owu. Skoro one są powolne, to muszą mieć czas żeby dopłynąć do jaja zanim to straci swoją ważność Innymi słowy, plemniory zanim będą zdolne do zapłodnienia komórki jajowej muszą dojrzeć w drogach rodnych kobiety i ten proces zajmuje im ok 6h. Podobno droga do jajeczka to już rzut beretem i dotarcie do niego jest kwestią kilkunastu minut. Ale niestety nie wiem jaka jest różnica w prędkości poruszania się A i B. W każdym razie chyba lepiej żeby plemniory czekały sobie grzecznie na wyklucie jaja, niż jajo na plemniki. Różne źródła też różnie mówią o żywotności samej komóry jajowej, jedne ze 12 h inne że 24. A jak wiadomo przy zachodzeniu 12 h robi różnicę, nie? I jak się nad tym wszytskim zastanowić, to zapłodnienie to serio jest loteria. Aż trudno uwierzyć, że jest nas/ludzi tak dużo na świecie. I pewnie dlatego im bardziej staramy się zgrać ze wszystkim tym gorzej nam idzie. Przynajmniej tak jest w moim przypadku. Tak mnie z rana wzięło na przemyślenia okołoowulacyjne Aguita wypoczywaj, zadroszczę Odpowiedz Link
mercy2 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 24.08.07, 09:15 Dziewczynki witam piatkowo i dziękuję za fotki. Piękna ta Chorwacja, woda błękitna aż oczy bolą. Tess też jakoś do Ciebie mi pasowały ciemne włosy, tak sobie wyobrażałam Ciebie. Ale na tej fotce to nie ma wątpliwości 100% dr Tess Odpowiedz Link
mjulka Re: Mercy:) 23.08.07, 16:10 Jeśli dochodzi do implantacji zapłodnionej komórki jajowej, a odbywa się to między 6 a 8 dniem po owulacji, to 48 godzin później we krwi pojawia się wykrywalne stężenie HCG (> 1 mIU/ml). Odpowiedz Link
mercy2 Re: Mercy:) 23.08.07, 16:49 Malutka głowa do góry, nie łam się. Mjulka - fachowa odpowiedź. Dzięki Odpowiedz Link
tessie124 Noemi... 23.08.07, 19:33 Noemi, kobieto nie wpadaj w doła bo go nie ma... Niewiasto pucho marna głowa do góry... Dzięki za info odnośnie oleju... Powiedz jeszcze gdzie to kupić i jak stosować. Ja to oprócz wiesiołka to masę innych rzeczy łykam... a to bromek, a to folik, a to wiesiołek, a to wit e... a to coś tam... Tylko jak to przemycę żeby M brał...? Chyba, że to flaszka to do sałatki mogę dolewać...hihihi Coś Wam wysłałam... hmmm no comments... Pozdr Tess. Odpowiedz Link
tessie124 Malutka... 23.08.07, 19:43 Jeśli rok temu wyniki były ok, to może po wyleczeniu stanu zapalnego i pozbyciu się bakterii nastąpi poprawa... Bo sądzę, że jak M wyhodował 2 bakterie, to one przecież nie śpią tylko robią spustoszenie. Zatem, jak pozbędziecie sie ich to stopniowo (3 mies) armia powinna nabierać formy i wyniki będą lepsze... To tak na mój chłopski rozum... Nie załamujcie się, leczyć i zdrowo się odżywiać... nabrać formy... Cierpliwości... trzymam kciuki. Pozdr Tess. Odpowiedz Link
noemi27 Olej lniany 24.08.07, 14:36 Juz odpowiadam na pytanko. Co do kupowania, to ja mam akurat takich znajomych co zamawiają mi prosto od producenta, ale ten producent ma stronkę: www.oleofarm.com.pl/index.php Sprzedają przez internet. Przy zamawianiu trzeba pamiętać, że on jest krótkotrwały, dlatego najlepiej zamówić na początek mniejszą butelkę. My kupujemy dużą, bo razem pijemy go codziennie, to nam 1 litr na 1,5 m-ca starcza Mój M przyswaja go tylko: - dodany do koktajlu owocowego (ja robie taki: owoce + kefir + 6 łyżek stołowych oleju + cukier albo miód) - dodany do surówek i sałatek. - dodany do twarożku (ja osobiście nie lubię tej wersji, wolę sam chlusnąć z łyżki O koktajl owocowy to M mnie gnębi codziennie, a oleju w nim nie czuc Nie wolno go podgrzewać, czyli smażenie odpada. W necie jest przepis na pastę DR Budwig, którą się je, ale ja nie stosuję tej diety, a sama pasta jest ok. Dół mi juz przeszedł. Kiedyś w końcu musi sie udać. Moja kuzynka też się stara już przeszło 2 lata, to tak jak my, narazie nic nie wychodzi. Doskonale Cię rozumiem Tess, że dookoła widzisz tylko babeczki w ciąży, chyba każda z nas ma takie chwile, że widzi tylko brzuchy wokół. Nie można wzbudzać w sobie poczucia żalu, (mówi ta, co się w ogóle ne dołowa przedwczoraj ) trzeba wierzyć i działać, cóż nam innego zostaje. Buziaka Ci przesyłam wielkiego, co by Ci lepiej było Tessi kochana. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 23.08.07, 19:32 Mercy drążysz temacik, ponoć jest tez późniejsza implantacja, może sie zdarzyć, a po tempkach niestety zaciążenia nie widać, niby czasem widac, ale jak juz sie wie, że jest sie w ciąży, to sie człek dopatruje. ja w swoich ciążowych wykresach dopatrzyłam sie ciąży po czasie, wszystko sobie ładnie ułozyłam w całość, w czerwcowym wykresie tez ciążę widziałam, ha ha. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 23.08.07, 19:41 Malutka eeee od razu zbuki. Zepsuliscie się i tyle. Sporo tu u nas zepsutych dziewczynek, hi hi. Malutka mam prośbe, może bedziesz wiedziała, wrzuce wyniki naszego nasienia i mam pytanko objetość ejakulatu 2,5ml pH 8 - min to 7,2 ruch plemników po 1 h typ A -4% minimum to 25% typ B -43% min to 25% typ C -28% typ D -25% ruch plemników po 4 h typ A - 3% min to 20% typ B - 41% min 20% typ C 25% typ D - 31% ilość plemników w 1ml - 125 mln - min 20mln ilość komórek okrągłych 3,2mln/ml -max 5 test eozynowy - 12,5% martwych czy wiesz co oznaczają te dwie ostatnie pozycje? te komórki okrągłe to plemniczki z główkami czy jak? i ten test eozynowy jak to rozumieć? nasz badanie miało byc z morfologią więc drążę czy aby jest tu ta morfologia, i badanie miało byc tez z posiewem i też nic tu nie piszą, czy to może to ph? mam wrażenie że jeszcze nie odebrałam jakiegoś wyniku dzieki Odpowiedz Link
claudiak Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 23.08.07, 19:47 Witam ! Właśnie odebrałam wyniki mojego M i są SUPER wg norm !!! Teraz już wiem, że problem tkwi po mojej stronie. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 23.08.07, 20:32 Claudiak super, a mozesz je wrzucic bo interesi mnie jak dobre wyniki wygladaja, bardzo proszę. Tesi czyzbys fotke swoja przesłała, no wolno mi tu net chodzi, ale zaraz polukam, buuu niestety nic nie dostałam, pewnie gazeta da mi fotki z opóźnieniem buuu, a moge prosic na prywatną skrzynke, jeśli jeszcze ją gdzieś masz? AAA na prywatnej cos idzie od tesi, umieram z ciekawośći. Oj cos nie moge ściągnąć. Odpowiedz Link
claudiak Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 23.08.07, 22:05 Proszę Wosenko oto jego wyniki Obj. 3 ml pH 7,7 Czas upłynnienia 25 minut Ruchliwość: Ruch typu A (progresywny) - 40% ... B (powolny) - 30% ... C (drgający) - 20% ... D - 10% Liczba plemników: 55mln/ml 165 mln/ejakulat Żywotność: Zywe - 95% Martwe - 5% Plemniki w prawidłowej budowie - 70% Nieprawidłowe - 30% Normy wg WHO Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 23.08.07, 22:29 to nie ukrywam że troche mnie martwi ten typ A u mojego M, a jak długo płyna te typu B, ha czy ktos wie? musze jutro zadzwonic do Invicty mam wrazenie że nie odebrałam wszystkich wyników, wyniki jutro ginowi pokażę orzekłam m że kurna za duzo pije, że koniec i basta, i będzie sie leczył i za 3 msc do kontroli, powiedział Ha chyba zwariowałaś, co za faceci, ja mam się rozkraczać, ogolona czy nie, a On nie pójdzie to tak w formie żartu, kurcze zaczynam się znów przejmowac tym wszystkim Tesi no i nie zobacze facjaty, stoi na 29% i dalej sie nie rusza, będe próbować Odpowiedz Link
tessie124 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 23.08.07, 22:34 Tylko niestety w poprzek musicie mnie oglądać bo nie umiałam sama odwrócić... ale Wy zdolne dziewczynki jesteście.... Dobranocki... Tess. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 23.08.07, 22:36 to co dziewczynki robimy po złości herbal, zdepczemy Jej wątek naszymi problemami? wredne jestesmy? ależ skąd dla mnie może byc, na hasło, przerzucam się faktycznie tu sie ciężko juz czyta, nie odswieża się Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 23.08.07, 21:20 gdzie jestescie, gdzie jestescie? ja juz z nudów na inne fora wchodze Odpowiedz Link
mentafolia Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 23.08.07, 21:49 Melduję się ) Wiosenko,myślę,że komórki okrągłe o które pytasz to jakaś bakteria. Większość bakterii ma okrągły kształt,dopiero później łączą się w grona,dwoinki,pałeczki i inne A jeśli to rzeczywiście chodzi o bakterie,to konieczny jest posiew żeby wroga rozpoznać i unieszkodliwić Morfologia to nic innego jak wygląd plemników,a tego chyba nie zrobili. Odpowiedz Link
mentafolia Tess 23.08.07, 21:51 Dzięki kochana za zdjęcie Twoja buźka pasuje mi do wirtualnej drTess Odpowiedz Link
mjulka Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 23.08.07, 21:53 elo znowu forum się nie odświeża trza z nowym wątkiem lada dzień wjechać albo pociągnijm ten przez herbal zarzucony Tess, wypisz wymaluj TY Odpowiedz Link
claire_s Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 23.08.07, 22:35 ledwo przędę, ale przede mną długi weekend, poniedziałek mamy wolny, hurra! jak alkohol wpływa na tempki? podwyższa je czy obniża? Tess, ja znalazłam pracę przez reed.co.uk, jest też monster.co.uk, to wielkie agencje-giganty. powinnaś się jakoś dookreślić, 'praca biurowa' to zbyt szerokie określenie. te duże agencje są bardzo drogie i mniejsze firmy z nich nie korzystają, dlatego warto skorzystać z mniejszych i specjalizujących się w określonych sektorach albo zawodach. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 23.08.07, 22:45 Tesi łodebrałam, prawidziwa urodziwa dr Tess. Baaardzo dziekujemy za buxke, to miłe zaskoczenie, super. Odpowiedz Link
malutka1939 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 23.08.07, 23:18 wiosenko skarbie ja juz po kilku piwkach więc nie będę pisać wyników napisze w niedziele ) tess tak myślę ze bakterię zżerają mi żołnierzyków, ale rok temu też M miał 1 bakterię ale teraz ma 2 więc ze wzmożoną siła działają Mój M jak już doszedł do siebie to mówi ze ta jedna kumpele musiala sobie znaleźć ) Odpowiedz Link
malutka1939 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 23.08.07, 23:19 tess ja tez chce FOTKI!! obiecuje wyśle moje, ale będziecie miały śmiechu ) Do niedzieli buzka!! Odpowiedz Link
claire_s Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 24.08.07, 09:50 Tess, zebys sie nie zamotala- takie reed dziala i jako tablica ogloszeniowa i jako agencja posrednictwa pracy. Najlepiej niech Twoj wyspiarski M znajdzie tu prace, Ty przyjedz w ciemno i zacznij szukac na miejscu. Jest o milion razy latwiej. A ja juz myslalam, ze bedzie owu, a tu tempka spadla i znowu pojawil sie plodny sluz, ech. U nas piekne slonce, cieplo i letnio- wreszcie! Milego dnia. Odpowiedz Link
ensata Re: sotie, ogórki, plizzz 24.08.07, 10:13 Ja monotematyczna jestem, ale....zrobiłam twoje ogórki i naszły mnie watpliwośći. Marynaty nie ma az tak dużo, by przykryła wszystkie ogóry w słoikach, tak ma być?Powiedz mi jeszcze, Ty ich nie pasteryzujesz???One naprawde wytrzymują rok i się nie psują???Cholerka, narobiłam sie i mam leki, że je diabli wezmą. A, są obłednie smaczne. Popełniłam jeszcze konfiturki malinowe z płatkami migdałowymi i fruktozą( dietetyczne)i śliwki. Odpowiedz Link
ensata Re: Nuluska, Istota 24.08.07, 10:15 Dziękuje za fotki, ja lama jestem, nie zagladalam do skrzynki gazetowejZostawiłam sobie na deser oglądanie Odpowiedz Link
aregiec Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 24.08.07, 10:22 Witam w piatek! Wczoraj wyslalam Wam moja fotke ale nie wiem dokladnie komu bo moglam tylko 10 osobom i strzelalam adresy Odpowiedz Link
mercy2 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 24.08.07, 10:35 Od rana mi jakoś niedobrze, może ta zmiana pogody...albo...nie nakręcam się...nie nakręcam się...nie nakręcam się... Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 24.08.07, 10:59 No Malutka po kilku piwkach, ha ha. Mój M kupił w Biedronce (macie takowe) kolorowe drinki w buteleczkach jak redbulle, zielone, czerwone niebieskie, ależ to mniam mniam. Czekamy na fotki Malutka, taka pewnie jesteś Maultka że Cie nie znajdziemy na zdjęciu, ha ha. Aquita miłej wycieczki Ci zyczę, a ja następny tydzień w pracy. Mjulka mam wrażenie że mój M ma takie plemniory od jakiegos czasu, ostatnia dzidzię zrobilismy 5 dni przed skokiem (jednorazowe harce) i dziewczynkę na dodatek, Jasio to 2 dni przed skokiem, no ale wówczas M był sprawny inaczej miał zaledwie 27 lat, ech szalone dzieje. Też dumam nad tym i wiem, że za dużo, za dużo. Nad morzem też ładnie, w weekend chcemy popluskać się w jeziorku. Oj Enstaa na moje gg nie odpisujesz, pytasz Sotie o ogórki, a Sotie na urlopie, no nie poznaje koleżanki!!! Podeslij mi kochana może tutaj linka do dietki (uwaga zaraz Herbal uzna że sie odchudzam!!!) Ensata może te ogóry przewracaj co jakis czas, albo dorób marynaty, nie zaszkodzi, gorzej jak je szlag trafi. Rety jaka Ty gosposia, ogórki no szok, dobra, to wrzuc mi też przepis, żebym nie szukała, też zrobie a co, bedziemy na jesień dietowac na ogórkach. Podziekował. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 24.08.07, 11:03 Mercy nie dobrze Ci bo cos zjadłaś, albo kawa za mocna, albo no nie wiem, ale na pewno to nie ciąża!!! Nie wkrecaj sie, za wczesnie, za wcześnie, poczekaj na inne, co tak sama chcesz zaciążyć??? nu nu nu Tess kochana gdzie jesteś, czemu tak malutko piswzesz do nas? Jak dzisiejsza tempka? wybierasz się na usg? ja dziś ide 16dc zobaczymy czy cos jest, bedzie albo 6 albo 11mm, co ja wróżka? Odpowiedz Link
mjulka Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 24.08.07, 11:19 Piękne fotki jejku ja Ci Anetko włosów długi zazdroszczę, swoje 2 tygodnie temu zostawiłam u fryzjera i płaczę, buuuuu Odpowiedz Link
mercy2 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 24.08.07, 11:25 Sama nie, ale zbieram grupę, kto się pisze? Własnie obejrzałam listę. 2 laski spadły na dół oby wiecej już nikt... Odpowiedz Link
istota Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 24.08.07, 11:43 ja sie zdecydowanie pisze, jeszcze mnie Wiosenka swoimi komentarzami nakreca, ze niby to owulacja mogla byc nawet wczesniej niz mi ff pokazuje jak ja sie ciesze ze mam juz skok! strasznie sie balam ze bede musiala 45 dni czekac jak ostatnio znalazlam wczoraj w szafce jakis stary test i pomyslalam sobie ze strasznie bym chciala zatestowac, bo nie testowalam od czasow niepamietnych, a moze ten test juz przeterminowany? a jak doczytalam dzisiaj testowac mozna juz ok 10pdo wczoraj bylam w konsulacie i czekalam w pomieszczeniu 3 na 3, gdzie bylo chyba z 10 niemowlat, wszystkie plakaly, marudzilly i robily kupy w najmniej odpowiednim momencie, az sie odechciewa ale nie calkiem a po drodze co druga mijana kobieta byla w ciazy i ubrania ciazowe na wystawach aaaaaaaaaaaaa Odpowiedz Link
istota Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 24.08.07, 11:43 co za Herbal? chyba musialam cos przeoczyc Odpowiedz Link
istota Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 24.08.07, 11:48 Tess dzieki za fotke, w zyciu bym nie powiedziala ze to Ty Wiosenko jak to uroslismy? ja mam inna fryzure, moze to dlatego inaczej wygladam Odpowiedz Link
mercy2 do Istota 24.08.07, 11:54 Istota zobacz sama, bo za długo by opowiadać forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19585&w=67878435 Odpowiedz Link
istota Re: do Istota 24.08.07, 12:12 poczytalam, ee myslalam ze wiecej sie wypowiedzial/a Odpowiedz Link
mentafolia Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 24.08.07, 12:23 Cześć kobitki Wiosenko,czy ja czytam po łebkach...? No może ostatnio trochę.Przepraszam jeśli nie odpowiedziałam na jakies pytanie,ale ja ostatnio jestem na permanentnym rauszu,stąd przeooczenia Szczerze to nigdy nie myślałam żeby stymulować jajniki klomifenem. Mój stosunek do niego jak i innych hormonów jest,oględnie mówiąc,ambiwalentny.Teoretycznie klomifen podnosi poziom FSH,co ogólnie podnosi jakość jajeczkowania,ale z drugiej strony często powoduje torbiele,problemy ze śluzem a i ilość ciąż wcale nie jest imponująca.Producenci różnie podają,od 30 do 60 %,a że zaufania do firm farmaceutycznych nie mam za grosz,to stawiam,że tych ciąż jest o połowę mniej Ale to tylko moja teoria na własny uzytek.Nie jestem zbyt reprezentatywną osobą w tej grupie )z powodu mojego wrogiego nastawienia do przyjmowania leków.Wszystkich.Gdybym mogła zabroniłabym reklamy farmaceutyków w ogóle,a tego kto dopuścil do sprzedaży proszków na stacjach beznzynowych i w spożywczych uważam za kompletnego idiotę. Nie wiem jak inne narody,ale Polacy to chyba uwielbiają się szprycować,wystarczy,że zaboli ich przysłowiowy róg dupy. Nie zrozumcie mnie źle kochane,ja Was absolutnie nie potępiam ani nie krytykuje,po prostu opisałam swój stosunek do leków.Zresztą M twierdzi,że przesadzam i że powinnam jakieś psychitropy brać,to sie lepiej poczuję DD Jeśli chodzi o wątek wiesiołkowy na NPR,to jakos nie widzę sensu pisać tam,że wiesiołek śluzu nie robi,a jego działanie jest nieco inne,ponieważ babki stamtąd wiesiołka otaczaja czcią i skoro im pomaga,to ok Aregiec,dziękuję za zdjęcia Ale na tym drugim Ty to chyba z prawej,nie z lewej,prawda? Wczoraj cały dzień pogoda była piękna,nawet pływałam w morzu Dzisiaj od rana niebo sine,ale coś się powoli zaczyna przejaśniać. A w ogóle to w powietrzu czuć juz jesień. Mercy,podpisuję się pod Wiosenką - nakręcasz się kobieto. I co tam jeszcze.... Tess,smutna ostatnio jesteś.Co się dzieje?Proszę się ładnie koleżankom wyspowiadać Każdego kto dobrnął do końca tego postu serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link
mentafolia Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 24.08.07, 12:38 Aha,Istota Tobie też dziękuję za foty Fajnie razem wygladacie Malutka dzisiaj ma wizytę w Novum?Ciekawe co im tymrazem powiedzą,mam nadzieje,że wrócą bez takich rewelacji jak poprzednio Mam jeszcze takiego pomysła: jesli któras z nas pisze post na konkretny temat,to moze wpisujmy ten temat w tytuł postu,co? Np.wyniki M Wiosenki;szukałam wczoraj i szukałam,a gdyby było w tytule,to wtedy mam od razu Odpowiedz Link
aregiec Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 24.08.07, 12:58 Mjulka ja zawsze miałam długie włosy najkrótsze jakie pamietam to do ramion ale głównie to chodzi o to, ze boje sie drastycznych zmian fryzury. I nie martw sie, po prostu znow je zapuść Mentafolia i inne dziewczyny, które dostały moje fotki. Oczywiście, ze na tym drugim zdjeciu jestem po prawej stronie Pózno bylo i kierunki mi sie pomyliły Popieram Mentafolię odnośnie wpisywania tematu zwłaszcza jesli chodzi o wazne sprawy takie jak wizyty u gina, wyniki badan itd Odpowiedz Link
mjulka Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 24.08.07, 13:07 co tam wyniki badań przepisy w tytule dawajcie, bo się wczoraj ogórasów sotie naszukałam a tak swoja drogą Mentafolia to wyjechałaś z elaboratem Odpowiedz Link
mercy2 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 24.08.07, 13:20 Tess, Tess, Tess...brak mi słów. Kobieto głowa do góry. Zawsze tak jest, że jak sie chce to nie. Tak jest świat zbudowany. Mnie też mory biorą jak widzę kobitę w ciaży. Ostatnio poszłam na manicure do mojego ulubionego zakładu a tam kierowniczka mi przez 2 godziny z brzuchalem paradowała. Męczarnie nie z tej ziemi. najgorsze, ze dziś też tam idę, tym razem do fryzjera...licze na to że jej nie będzie. A Ty nauczycielką jesteś, że od września do pracy idziesz? Tak z ciekawości pytam. Ensta dawaj tem przepis ino szybko !!! Odpowiedz Link
mjulka Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 24.08.07, 13:31 Tess, doskonale Cię rozumiem( Z tą różnicą, że mnie złość spowodowana bezsilnością dusi. Aż nieraz tchu nie mogę złapać I dziś tak mam. I najchętniej bym swojego M rozszarpała. Jakoś całą winę przypisuję jemu. Ja dbam o to, by pecherzyki rosły, pękały a jego zwyczajnie nie ma wtedy, gdy trzeba. I nie kuma, że jak dla mnie to go może cały miesiąc nie być, że chodzi (przy moich regularnych@) o zapas 4 dni. I tak sobie wyliczył bez ustaleń ze mną, że w 10 dc, to on swobodnie może być poza zasięgiem. Wróci na owu w 11. Dobry, co? 10 dc był wczoraj właśnie. Rano na usg 2 pęcherzyki 19 i 20 mm, tylko niestety czuję, że do dzisiaj już nie wytrzymały A ostatni bzyk we wtorek był, więc i plemniory nie przetrwały. I już nawet nie chodzi o to, że się wnerwiam, bo nie mogę w ciążę zajść. Tylko jak do cholery mam zajść skoro Pan M, świetny matematyk i jasnowidz chyba skrzętnie owu omija...Zaczynam juz podejrzewać, że robi to celowo. I to jest właśnie ta wkurzająca nniemoc. Chyba muszę sobie jakiegoś dyżurnego ogiera przygruchać, bo jak tak dalej się będziemy starać, to mnie emerytura zastanie. Wypisałam się, ale wcale nie jest mi lepiej, wiem, że przejdzie i wiem, że @ mnie nie zaskoczy. Ale ja nawet nie mam już któryś cykl z rzędu powodów do nakręcania nawet zatestować nie mam szans buuuuuuuu Odpowiedz Link
tessie124 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 24.08.07, 14:32 Och skąd ja to znam... czasem to jakbym walczyła z całym światem a nie tylko z własnym ciałem... Ci nasi M to tak lekko do tego podchodzą;-( nóż się w kieszeni otwiera... Mój to tak lelum polelum dziś nie było bzyku to co za problem będzie jutro lub pojutrze... jajo poczeka (nie powie dosłownie, ale jakoś nie może znieść myśli, że to plemniory mają czekać). Nie dociera do niego jak mówię, że na usg pęcherzyk ma pęknąć i że dziś bzyk, test owul +, i ja już w panikę wpadam... Rozumiem doskonale co czujesz, dlatego jak w jakimś cyklu uda nam się zgrać to czy to dziwne, że nakręcam się straszliwie? Wiem, że następna taka szansa niekoniecznie będzie za miesiąc. Najgorsze jest to, że nawet jak wyhodujemy pęcherzyk i on pęknie, i drożne są jajowody to niestety ostatnie słowo do naszych M należy...;-( Tak naprawdę nie jesteśmy paniami sytuacji i to jest dodatkowa frustracja i stress. To napięcie udziela się M, a wtedy iskry latają i ... sama wiesz. Dlatego cierpliwość to najbardziej potrzebna nam cnota... Pozdr Tess. Odpowiedz Link
martucha90 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 24.08.07, 14:53 tessie124 napisała: > Mój to tak lelum polelum dziś nie było bzyku to co za problem > będzie jutro lub pojutrze... jajo poczeka (nie powie dosłownie, > ale jakoś nie może znieść myśli, że to plemniory mają czekać). > Nie dociera do niego jak mówię, że na usg pęcherzyk ma pęknąć > i że dziś bzyk, test owul +, i ja już w panikę wpadam... Mogę się wciąć do pogawędki? Ja też to znałam, to wkurzenie na maksa, że dzisiaj koniecznie trzeba, a M nie rozumie tego musu. Wkurzało mnie to co cykl, aż wpadłam na pomysł, że grafik dostanie. Zarządziłam: co drugi dzień i basta. Dwa ostatnie cykle tak działaliśmy (mniej wiecej od 5dc do 17dc) i nie wyłamywał się. Jak to facet - klepnął grafik, to się go trzymał. Nerwy pt. "czy będzie dziś chciał?" odeszły, to naprawdę ulga. No i co... Czy polecam? Niby tak, bo nerwów nie ma No ale dzidzi też nie ma. A co do przepisów - to ja robię boską karkówkę. Zainteresowany ktoś? Pozdrawiam M. Odpowiedz Link
mercy2 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 24.08.07, 15:04 Jak widzę to ja mam luksus, w ramki tego swojego chyba wstawię. Ja mojemu M. pokazałam wykres, jak go interpretować mniej wiecej (żeby wiedział o co chodzi) i jak jest pora to codziennie dokładnie wykresik studiuje i pyta o tempki i sam wie, nie muszę mu mówić kidy mamy się przytulać. Także to grafik do końca nie jest, ale dyscyplina jak najbardziej. Ale co z tego u nas dzidzi też jak na razie nie ((( A przepis na karkóweczkę...też robię dobrą, ale może można coś polepszyć Martucha dawaj przepis Odpowiedz Link
tessie124 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 24.08.07, 13:06 Witajcie, Rzeczywiście wypadłam z rytmu namiętnego pisania... brak natchnienia. Smutna jestem troszkę to fakt... Ten mój cykl idzie na straty...problemy u M ;-( więc i tak nici... Biorę już luteinę od wczoraj, żeby mieć normalną długość a nie 40dni... I tak przerąbane bo w następnym cyklu akurat jak u mnie normalnie pęcherzyk niby pęka 21dc to M będzie daleko;-((( Dupa blada... chyba, że z nim pojadę choć nie bardzo mi się chce... To tylko na weekend wyjazd ... 4 weekend września no ale...cóż takie jest życie.. Ostatnio tak myślę o sobie... ja nie wiem czy jestem dobrym człowiekiem, mam wątpliwości. Jakoś nie potrafię pozbyć się uczucia żalu... moja koleżanka z klasy z podstawówki, w lipcu urodziła czwarte dziecko... Omijam ją z daleka a i tak widziałam ją ostatnio 2 razy... Gdzie się obejrzę to kobiety w ciąży i często z małymi dziećmi jednocześnie... Czy ja jestem jakaś wybrakowana, towar gorszej jakości czy co? Może to za dużo wolnego robi swoje, że nie mogę sobie znaleźć miejsca...Od września wracam do pracy, niestety bo jakoś nie czuję entuzjazmu. To nie jest dół tylko jakiś taki smutek i żal.... Pewnie mi psychiatra potrzebny;-( To tyle mojej spowiedzi, wiem, że będę miała dzieci już niedługo, tylko czekanie na ten cud jest strasznie długie i bolesne. Pozdr Tess. Odpowiedz Link
mentafolia Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 24.08.07, 15:09 Że co Tess? Że niby zła kobieta jesteś? Hahaha Jesteś realną kobietą z krwi i kości,z całą gamą uczuć złych i dobrych,a nie jakimś cyborgiem czy aniołem Lepiej może nie oglądaj już Isaury,bo coś mi się zdaje,że chciałabyś być idealna jak ona Jeśli my nie możemy zaciążyć to zupełnie naturalne,że zazdrościmy babkom,które w ciąży są.Ja tam nie widzę w tym nic ani złego,ani nienormalnego. Nawet nie wiem czy miałam jakąś owu w tym cyklu,temperatur nie mierzę,bo nie dość,że późno wstaję,to jeszcze codziennie piję,więc bez sensu. Claire pytała o wpływ alkoholu na temp.Pewnie są laski u których picie niczego nie zmienia,ale to chyba rzadkość.Zwykle stres,alkohol,zaburzenia snu mają wpływ na pomiary i temperaturę podnoszą. Odpowiedz Link
tessie124 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 24.08.07, 16:10 No właśnie w czerwcu udało się z tym grafikiem, co drugi dzień i M o dziwo chodził jak w zegarku... W lipcu nie było owul to wypadł z rytmu, a teraz nie wyszło... Mentafolia, 2 tygodnie nie oglądałam Isaury, i skąd wiesz, że znów oglądam??? ło rety, Ty mnie rozpracowałaś zupełnie! Jakby tego było mało, znalazłam stronę www gdzie są streszczenia innego gópiego filmu (moda na sukces) i 5 pięć lat naprzód czytam co się dzieje - tzn wg czasu serialowego to dzieci Taylor są już dorosłe, ale dziecko z którym Brook jest w ciąży to ma najwyżej 10 lat hehehehe... A Stefanie i Eryk to precz ok 60, ale naprawdę to powinni setki dobiegać... Co do przepisów to ja poproszę przepis na schudnięcie... może być karkóweczka, ogóreczki, mus czekoladowy, itp itd... Pisałam, że chcemy działkę kupić w Urlach, więc oglądam projekty domów, bo może łatwiej będzie kupić pustą działkę... Ten co mnie się podoba jest niestety za duży (parterowy), ma chyba 5 pokoi, a nie sądzę żebym dorobiła się pięcioraczków....;-( Choć jak by Bóg dał to chętnie wezmę Chyba robię się zachłanna na dzieci ;-/ Pięcioro dzieci... to przecież pięć z nas można by nimi uszczęśliwić... po jednym dla każdej... Rozmarzyłam się... Ten olej lniany to ciekawa sprawa, a siemię lniane to ponoć na nic nie pomaga, no może przewód pokarmowy... Dzięki Noemi... Tak jestem belfrem... i tylko mgr a nie dr Pozdr Dr Tess Odpowiedz Link
mercy2 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 24.08.07, 16:34 Kochane, zaraz lecę do fryzjera a jutro na weselicho, jupi ))) Także wrócę do Was dopiero w niedzielę wieczorem lub w poniedziałek rano. Życzę Wam udanego weekendziku )))) Odpowiedz Link
istota Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 24.08.07, 17:10 pewnie juz weekendujecie, a ja dalej w glupiej robocie, na szczescie juz nie dlugo a na obiad sobie zrobie makaron z cukinia, mniam mniam Odpowiedz Link
istota Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 24.08.07, 16:49 a u nas dlugi weekendzik i podobno ladna pogode zapowiadaja. Mielismy z M ambitne plany doprowadzenia housu do uzywalnosci, jakies plytki, kranisze i nowa wykladzina mi sie marzyly, ale juz widze ze nic z tego nie wyjdzie ja chyba musze sama to zrobic bo na M to sie w zyciu nie doczekam a kupilam sobie ostatnio fajna lampe za cale £2, takie zakupy lubie najbardziej ciekawe co bedziemy dzis jesc macie moze jakies wegetarianskie a szybkie w przygotowaniu przepisy na dzisiaj? Odpowiedz Link
mentafolia Ensata 24.08.07, 12:46 Mogłabyś podac przepis na konfitury z malin? Nigdy nie robiłam,a co roku sobie obiecuję Słońce nareszcie wylazło Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 24.08.07, 17:12 hej dziewczynki tak bardzo w tym cyklu nie chciałam miec owu, żeby spokojnie od wrzesnia sie stymulować, a tu z mojej niecheci urósł pecherzyk o wymiarach na dzień dzisiejszy 22mm na lewym jajniczku, ostatnia owu była z prawego, pęcherzyk gigant jak na mnie, jak to gin okreslił rety pedziłam do domu 100km/h bo ostatnie bzyku było w 12dc, jutro skoczy tempka, tak mysle, więc uczciwie donosza że przed chwilą zostałam zanasieniona, czy powolniaki zdążą, hmmm pytanie M dostał lek jakiś i witaminki na poprawe nasienia, i gin powiedział że przed clo zrobi chetnie drozność, narazie nie może bo strajk, połoznictwo pracuje, nawet premie dostaja, ale radiologia i inne strajk, tragedia, jak zabukuje sobie termin na radiologi to on juz to "pociągnie" dalej i tyle w poniedziałek ide na usg pewnie juz bedzie pekniety, mam nadzieję, ależ ten pecherzyk bolał przy starnkach, M jedzie do kina z kumplami, ok północy pocisne go o powtórkę, a co sorki że tak o mnie duzo, ale w szoku byłam jak mi powiedział że mam pęcherzyk, ha ha grunt to optymistyczne nastawienie, serio, szłam potwierdzić że pęcherzyk ma 6mm cieszę sie, ale cóż jak za 2 tyg popłynę juz Was czytam Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 24.08.07, 17:14 Mercy wciągnij mnie na swoja liste, jestem na maksa juz nakrecona. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 24.08.07, 17:18 Istota dołącz do nakreconych, jest tam narazie mercy i ja. Rety może wreszcie którejs sie uda, sierpien taki piekny miesiac, tak bym chciała, żeby ktorejs sie udało, wówczas wiadomo ze i na mnie/na Ciebie przyjdzie czas. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 24.08.07, 17:20 Istotka nie gniewaj sie mam wrażenie że na slubnym szczuplejsi jestescie? moze to tylko wrażenie. Mentafolia ja tak sobie pół żartem pół serio, że czytasz po łebkach, a co mam pisac, jak nie piszecie, wymyslam, oj wymyslam. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 24.08.07, 17:27 To fakt Mentafolia leki przeciwbolowe poza apteka to jakaś pomyłka. Ja obraziłam sie na duphaston, nie będe go brała, chyba że zajdę w ciążę i bedzie taka konieczność. Tak sobie wymysliłam. bardzo ładnie sie Mentafolia rozpisałaś, jestes usprawiedliwiona. Odpoczywaj odpoczywaj ile wlezie, należy Ci sie. Czasem chce cos na NPR napisac, ale to takie nudne, dziewczyny wogole nie szukaja, pytaja o to samo ale co zrobic. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 24.08.07, 17:29 no tak musiała Mentafolia uroczo mnie uszcypnąć, żem tytułu nie podała, hi hi, jasne da sie zrobic Odpowiedz Link
wiosenka1 Tesi główka do góry 24.08.07, 17:32 może w cyklu cos się przesunie i bedzie dobrze dlaczego piszesz że obecny na straty, przeciez nie wiesz czy pęcherzyk pękł, a staranka były wiec wszystko si, prosze nie podłamuj sie, główka do góry Odpowiedz Link
wiosenka1 Tesi doła nam złapała 24.08.07, 17:36 hej co Ty dalej piszesz jaka Ty człek nie dobry, co ty teraz tu wygadujesz, w żadnej z twoich wypowiedzi nie wywnioskowałam, że ty człek paskudny, myslisz ze ta kumpela nie zazdrosciłaby gdybys to Ty ,miała 4 dzieci? o ho ho jeszcze jak!!! a wiesz czego Ci ona zazdrosci, hi hi, śwqietgo spokoju, poczekaj jeszcze dość bedziesz miała pieluch czy juz Cię wyprostowałam ale tak jak malutka o sobie napisała, no niestety Tes na tym wątku to wybrakowane zbuki, to słowo zbuki, do smiechu mnie wczoraj doprowadziło Odpowiedz Link
nuluska Re: Tesi doła nam złapała 24.08.07, 18:11 Tyle piszecie. Kiedy to robicie? Ja nie mam tyle czasu. Jutro jedziemy do mojej przyjaiółki,która pod koniec czerwca urodziła córeczkę. Tak się bałam tego spotkania że 2 m-ce zwlekałam. A ona kochana jest,kibicuje nam bardzo. Co z tego,jak oni wpadli a my sie dalej staramy. Ale teraz już się umówiłam. Trzymajcie kciuki żebym wytrzymała psychicznie tą wizytę. Rozkleję się pewnie jak wyjdę. Zazdroszczę wam że tak możecie z waszymi M pogadać o tym kiedy się starać. Mój ostatnio odmawia jakiejkolwiek rozmowy. Do staranek jako takich też się coraz słabiej przykłada. Buuu Dwie noce temu śniło mi się, że urodziłam i wróciłam już do domu z dzieckiem- córeczką! I w tym śnie kompletnie się tym dziekiem nie przejmowałam. Spało sobie w łóżeczku a ja sobie żyłam tak jak teraz. Porąbany sen Czekam z utęsknieniem na wynik wymazu i modlę się żeby już nie wylazła mi żadna bakteria. Odpowiedz Link
wiosenka1 Nuluska 24.08.07, 21:45 ja troche rozumiem Twojego M, staracie sie dość długo, facet to bardzo przeżywa, musisz go rozumieć spróbuj zyc dla siebie i dla niego, nie dla robienia dzieci, może to doceni wiem, że łatwo mi sie plecie, ale długie starnka to potworny stres dla małzonków, bo czemu ciagle nie ma, nie ma i nie ma, i wszystko zaczyna krecic sie wokół jednego, a małżonkowie oddalaja sie od siebie może tak nie jest u Was, ale dbaj przede wszystkim o związek mój M tez pewnie dzis nie chciał pod dyktando sie bzykać, ale wiem, że nawet nie smiał zanegowac całej sytuacji i jestem Mu za to wdzięczna....co tu ukrywać chora sytuacja takie przytulanko bo mus, dziecko trzeba bylo wysłac na rower, drzwi zamknąć na klucz, dobrze ze dziecko 6 letnie, sam sobie poradził, a gdyby miał 2-3 latka, no total, do babci by trzeba było dać, dziwnie by to wygladało, bo babcia nie wtajemniczona Nuluska zobaczysz ładne dzieciatko bedziesz miała Odpowiedz Link
wiosenka1 Mjula rozbawiłas mnie 24.08.07, 17:44 z tym umawiankiem, alez to romantyczne, słuchaj Panie Emie, 25.08 godz 12:30 bzykanko, ha ha, tak dzis u nas było, młody na rower, Hexa nasza psiunia za drzwiami piszczaca, bo M nie mógł jak patrzyła Mu w oczy, no myslałam że z siebie wyjde, 5 minut mielismy,a ten sie rozczula nad Hexą a Ty Mjulka tak cicho siedzisz że dzis na usg??? a poinformowac wczoraj nie łaska, laski ide jutro na usg, toz my musimy wszystko wiedzieć, no wiesz???? Kochana nie tak szybko, we wtorek bzykanko starczy do dzis czy jutra, kochana zaszłam przy bzykanku 5 dni przed skokiem, ale warto dzis poprawić, a M nie ma? a sasiada masz fajnego? to na co czekasz? Odpowiedz Link
wiosenka1 Mjulka i Tesi 24.08.07, 17:53 Mjulka gdzie Twoje tempki no weź pomierz, żeby skok było chociaz widac, hej, no żebym wiedziała kiedy gratulować! nie rób jaj Z tego co tu czytam to Mjulki M w wyjazdach wiec wtedy faktycznie nie zawsze dopasujesz owu i spontan, u mnie dzis tez było na hurrra, ale od 7 cykli to w sumie pierwsz=y raz, no bo pecherzyk zobaczyulam ktorego mialo nie byc, a w tym cyklu objełam inna taktyke, że czekam kilka dni i dopiero, bo raczej łudziłam sie że jak owu wypakli to raczej później. Ale tess masz M na miejscu i ja tak sobie dumam, że nie ma co M wogole informowac o tym że test owu +, mój stary nic o takich testach nie wie, wie że mierze tempki bo robie to od zawsze i tyle, dzis go nastarszyłam że jak do grudnia nam nie wyjdzie to bedzie miał operacje, co za .... uwierzył, zakapował jak mu zaczełam tłumaczyc że plemniory wyciagaja i leczą, smiał sie i Tess zero informacji o testach o pecherzykach, przymilasz sie i nóżki na bok i tyle, i nie jak pecherzyk zobaczysz, tylko po 10dc (w Twoim przypadku) co 3 dni, jesli nawet rzadziej działacie, to M sie przyzwyczai, zobaczysz jak szybko ostatnio przepraszam za dosadność, więc nie przepraszam Odpowiedz Link
wiosenka1 Martucha 24.08.07, 17:55 to dawaj te karkówke grafik rewelkacja, to mój M raczej odwrotnie, jak cos przykazane, jeszcze w grafiku... ale ogolnie poddaje się w sumie nie powiedziałam Mu jeszcze ża za 3 msc do ponownego badania żołnierzy Odpowiedz Link
wiosenka1 Mentafolia 24.08.07, 17:59 dobre z ta Isaurą, ale tess chyba inne smatri ja tez piję od tzrech dni, ha drinki kolorowe z Biedronki, ha,i pecherzyk sam sie wyhodował $ Odpowiedz Link
wiosenka1 apopos leków 24.08.07, 18:03 w tym cyklu zaniechałam picia siemienia lnianego, wiesiołek skonczył sie na początku cyklu, od 5 dni zażywam tran z rekina na łuszczyce, ha dobre, a pecherzyk mam o kant dupy te nasze medykamenty i cudawianki, mentafolia ma rację choc te trany i oleje poprawiaja wszystko wiec dlaczego nie Odpowiedz Link