Dodaj do ulubionych

Pomóżcie!!!

08.11.07, 13:32
Szukam dobrego lekarza ginekologa który naprawdę zajmuje sie
leczeniem bezpłodności,pomaga a nie wyciąga pieniądze konkretnego
najlepiej z Warszawy lub okolic jestem po poronieniu samoistnym
brałam Bromergon i Clostybelgyt bez monitoringu lekarz powiedział że
to nie potrzebne teraz zrobiła mi sie torbiel.A lekarze tylko mówia
czekac i zlecaja badania co jeden to inne brak mi sił a tak naprawdę
czuję że żaden z tych lekarzy nie ma dla mnie czasu poprostu mnie
zbywają a ja czuję że powinnam coś zrobić. Ostatnio nawet dostalam
skierowanie na Laparoskopie ale odmówili mi w szpitalu powiedzieli
że nie maja miejsc, wierzę że dużo jest dziewczyn z podobnym
problemem poprostu nie wiemy komu możemy zaufać jeżeli ktoś ma
podobny przypadek i trafił na kogoś naprawdę dobrego i konkretnego
bardzo prosze o kontakt! Dopóki się nie dowiem co mi jest chyba nie
dam sobie spokoju.A każdy kto tu wchodzi pragnie tego samego mieć
dzidziusia Boże wydaje mi sie to takie odległesad...

Obserwuj wątek
    • padme_1978 Re: Pomóżcie!!! 08.11.07, 14:38
      Polecam dr Tomasza Rokickiego z Invimedu. Trafiłam do niego w
      czerwcu 2007 (po 2,5 roku leczenia) u innych lekarzy w Warszawie.
      Efekt znakomity - ciąża. Lekarz naprawdę godny zaufania, po prostu
      specjalista. Gorąco polecam!
      • anetz Re: Pomóżcie!!! 08.11.07, 16:36
        Dziękuję bardzo za pomoc to dla mnie bardzo cenne ja wspomne że
        leczę sie od 3 lat!(też u różnych lekarzy) A mogłabym uzyskać
        informację gdzie przyjmuje jakieś namiarki na niego bardzo proszę
        cokolwiek z góry dziękujęsmile
        • padme_1978 Re: Pomóżcie!!! 09.11.07, 08:33
          Lekarz przyjmuje w klinice leczenie niepłodności Invimed w Warszawie
          (poniżej adres strony internetowej kliniki).
          www.invimed.pl
          Najlepiej zadzwonić do kliniki i umówić się na pierwszą wizytę.
          • anetz Re: Pomóżcie!!! 09.11.07, 13:03
            Dzięki Pozdrawiam!
          • anetz Re: Pomóżcie!!! 09.11.07, 15:54
            Mam jeszcze jedno pytanko do Ciebie ile czasu chodziłas do tego
            lekarza zanim zaszłaś w ciąże czy on najpierw zleca szereg badań aby
            postawić diagnozę w skrócie jaki jest?Poprosze Cie o kilka słów no i
            czy Cie to dużo kosztowało?
            • padme_1978 Re: Pomóżcie!!! 09.11.07, 17:14
              Pierwszy raz pojawiłam się w Invimedzie w czerwcu tego roku. Zanim trafiłam do
              dr Rokickiego chodziłam do innych lekarzy, którzy zlecili mi sporo badań
              hormonalnych. Miałam również sprawdzaną drożność jajowodów, zrobiono mi
              laparoskopię diagnostyczną w kierunku PCO. W zasadzie diagnozę postawili już
              tamci lekarze (PCO i hiperprolaktynemia), jednak przez 2,5 roku leczenia u nich,
              nie zaszłam w ciążę. Do dr Rokickiego poszłam ze wszystkimi badaniami od
              poprzednich lekarzy i on powiedział, że mu to wystarczy.
              Jak widzisz u mnie obyło się bez dodatkowych badań, ale tylko dlatego, że
              prawie wszystkie miałam już wykonane.
              Pytasz jaki jest dr Rokicki? - po prostu fachowiec w każdym calu, trzeba mu
              tylko zaufać. W ogóle uważam,że zaufanie do lekarza jest bardzo ważne. Ani razu
              nie odczułam, ze próbuje wyciągnąć ode mnie niepotrzebnie pieniądze. Wiesz,
              mogłabym pisać o nim wiele pozytywnych rzeczy, dla mnie najważniejsze jest to,że
              jest skuteczny w działaniu.
              Koszty leczenie niepłodności są bardzo wysokie. Ja przez te kilka miesięcy
              chodzenie do Invimedu wydałam około 10tyś. zł. Nie jest to jednak regułą,
              wszystko zależy od tego, jakiego rodzaju zabiegom jest się poddawanym. Każdy
              przypadek jest inny, w niektórych wystarczy tylko inseminacja, która kosztuje
              około 900zł (monitoring, lekarstwa i zabieg). Życzę powodzenia i dużo wiary.
              • anetz Re: Pomóżcie!!! 10.11.07, 10:29
                Wielkie dzięki za odpowiedź i za wiarę to prawda wiara połową
                sukcesu!Zapisałam się już na pierwszą wizytę zależy mi też na dobrym
                usg ale z tego co piszesz jest napewno w tym dobry.Mam ostatnie
                pytanko czy on pracuje gdzies w szpitalu czy tylko w tej
                klinice.Pozdrawiam i jakoś wierzę w niego już teraz jeszcze raz
                dzięki jeżeli mi pomoże napewno się tutaj odezwęsmile
                • padme_1978 Re: Pomóżcie!!! 10.11.07, 21:48
                  Wiem, że kiedyś pracował w Szpitalu Bielańskim, ale od kilku lat w zasadzie
                  przyjmuje tylko w Invimedzie (kiedyś słyszałam od innego lekarza, że żeby
                  zajmować się profesjonalnie leczeniem niepłodności, trzeba poświęcić temu w
                  zasadzie większość swojego czasu - myślę,że na szpital tego czasu już by
                  zabrakło). Jeśli chodzi o usg to nie masz się czym martwić. Invimed dysponuje
                  bardzo profesjonalnym sprzętem, a dr Rokicki robi usg w zasadzie na każdej
                  wizycie. Jeszcze raz powodzenia!
                  • anetz Re: Pomóżcie!!! 12.11.07, 13:08
                    Teraz to nie dziękuje żeby sie powiodłosmile ale Wielkie dzięki miła
                    osóbko smile za wyczerpujące odpowiedzismile pozdrawiam!
                  • anetz Re: Pomóżcie!!! 14.11.07, 17:25
                    Witam to znowu jasmile mam prośbę jak wygląda pierwsza wizyta u Dr
                    Rokickiego idę w piątek i może powinnam coś wiedzieć cennego nie
                    wiem czy iść z mężem na pierwszą wizyte to jest rano i nie bardzo
                    sie może wyrwać z pracy.I jeszcze jedno czytałam też opinie że jest
                    ponury i małomówny czy to prawda?Z tego co wyczytałam to pracuje tam
                    jeszcze dr Dworniak i Dr Karwacka miałas jakiś kontakt z nimi?Maja
                    też bardzo dobre opinie.A wogóle jak u Ciebie z tego co napisałaś
                    jesteś w ciąży jak przebiega i jak sie czujesz?Pozdrawiam!
                    • kk_1976 Re: Pomóżcie!!! 15.11.07, 19:07
                      ja mialam b.pozytywny kontakt z drem Dworniakiem - monitoring dwoch cyklow
                      pozwolil ustalic przyczyne, a dzieki odpowiednim zastrzykom zaszlam w ciaze, po
                      2 miesiacach wizyt w Invimedzie, za 2 tyg mam termin porodu,
                      wczesniej bylam diagnozowana na lapu capu - badanie hormonow, jakas
                      farmakologia, ale bez skrupulatnego przygladania sie, jakie daje efekty - wiele
                      miesiecy bezskutecznych prob i slaba forma psychiczna,
                      dr Dworniak jest zdecydowany, jesli mu zaufasz, prowadzi konsekwentnie przez
                      kolejne etapy ustalania przyczyny, u mnie to wystarczylo, rzeczywiscie, ma
                      mnostwo pacjentek, takze w innych przychodniach (prowadzi ciaze, rowniez moja),
                      wiec nie kojarzy kazdego osobiscie, ale ja bardzo go cenie, to trudne tematy dla
                      nas, dr z pewnoscia nie jest wylewny, ale tez nie straszy z gory i nie reklamuje
                      od pierwszej wizyty metody in vitro, zycze powodzenia, kk
                      • anetz Re: Pomóżcie!!!Dr Rokicki z Invimedu 16.11.07, 13:11
                        Dziękuje kk ja też życzę powodzeniasmile!Ja dzisiaj byłam na pierwszej
                        wizycie u DrRokickiego przyznam szczerze wizyta trwała 15 min
                        rzeczywiście mało rozmowny ale chyba z tego co piszecie wszyscy
                        trzeba zaufać.Najpierw chce u mnie zaobserwować cykl i dopiero
                        podjąć decyzje co dalej jakie leczenie.Dla mnie było troszke szokiem
                        że moje winiki przejrzał w sekundę.Przepisywać sie teraz do Dr
                        Dworniaka chyba nie ma sensu jeżeli ma być dobrze to będzie a wydaje
                        mi sie że jeżeli pracują razem to muszą sie ze sobą konsultować
                        chyba że ktoś ma jeszcze jakieś opinie do podzielenia sie co do tych
                        dwóch panów specjalistówsmileBardzo proszę i Pozdrawiam!
                        • padme_1978 Re: Pomóżcie!!!Dr Rokicki z Invimedu 16.11.07, 17:28
                          Tak, to jest dr Rokicki we własnej osobie, ale uwierz mi nie warto się zrażać do
                          niego - trzeba mu zaufać. Nam się wydaje, że patrzy na nasze wyniki bardzo
                          pobieżnie, ale on wie co jest w tych wynikach najważniejsze. U mnie też tak to
                          wszystko wyglądało. Jest na pewno małomówny, ale zawsze odpowiada na zadawane
                          pytania.
                          Pytasz o moją ciążę? Otóż przebiega z całym dobrodziejstwem inwentarza. Mam tu
                          na myśli mdłości i wymioty, strasznie mnie męczą, ale podobno takie są uroki
                          naszych upragnionych ciąż.
                          Odnośnie innych lekarzy przyjmujących w Invimedzie to myślę, że są równie dobrzy
                          jak Rokicki. Nie potrafię jednak o nich nic powiedzieć ponieważ nie miałam z
                          nimi żadnego kontaktu. Pozdrawiam.
                          • nimeska Re: Pomóżcie!!!Dr Rokicki z Invimedu 17.11.07, 12:22
                            Anetz powiedz czy długo czekałaś na wizytę u niego ? jakie sa koszty ? jaki
                            panuje klimat tam ? mnie zawsze zrażają naburmuszone recepcjonistki

pozdr
                            Nimka
                            • anetz Re: Pomóżcie!!!Dr Rokicki z Invimedu 20.11.07, 14:51
                              Na wizytę czekałam tydzień także niedługo troszkę gorsze jest to ze
                              Dr Rokicki przyjmuje rano a tylko raz w tygodniu popołudniu więc na
                              tą popołudniową pewnie 2 tyg czas oczekiwania wiadomo.Pierwsza
                              wizyta kosztuje 130 zł każda następna 100 zł i to z usg!A
                              recepcjonistki raczej miłe szczerze jakoś nie zwróciłma na to uwagi
                              bo już myślałam co czeka mnie tam za drzwiamismileAle ogólnie miła
                              atmosfera nie są to wielkie komnaty jak w Novum bardziej tak
                              przytualnie ale czy to jest ważne dla mnie najważniejszy jest lekarz
                              żeby wreszcie ktoś mi pomógł.Więcej nic nie mogę napisać bo byłam
                              dopiero na pierwszej wizycie Pozdrawiam!
                              • nimeska Re: Pomóżcie!!!Dr Rokicki z Invimedu 29.11.07, 10:04
                                dzieki za info smile
                                ja tez bylam i odnioslma tez bardzo pozytywne odczucie smile zaplacilam troszke
                                mniej bo u mnie to byla porada lekarska anie porada leczenie niedplodnosci ale
                                tez mi usg zrobil

klinika bardzo dyskretna, bardzo pozytywnie smile
                          • anetz Re: Pomóżcie!!!Dr Rokicki z Invimedu 20.11.07, 15:17
                            Cieszę się że miałaś podobne odczuciasmilei życzę wszystkiego dobrego
                            dla Twojego stanusmileDziękuje że zawsze się odezwieszsmilePozdrawiam i
                            pewnie znowu napiszę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka