Dodaj do ulubionych

Laparoskopia na Parkowej 6 w Białymstoku.

14.06.09, 14:03
Mam taką prośbę do was dziewczyny, które miały robioną laparoskopię w tej
klinice. Mam termin na 16 czerwca i trochę się boję. Mam pytanie: Ile trwa
pobyt w klinice i jak tam jest?
Obserwuj wątek
    • Gość: melolonta Re: Laparoskopia na Parkowej 6 w Białymstoku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.09, 19:54
      Hej
      Ja miałam niedawno laparo na Parkowej.Przyjechałam w środę rano.Około 9:30
      miałam zabieg.Szybko się wybudziłam z narkozy.Za około godzinę już udało mi się
      wstać do łazienki.Potem troszkę bolał brzuch i ramiona ale wszystko do
      przeżycia.Następnego dnia około 11 mogłam już iść do domu.Dostałam zwolnienie na
      2 tygodnie.Byłam zachwycona opieką i bardzo miłą atmosferą w tej klinice.
      • niwa78 Re: Laparoskopia na Parkowej 6 w Białymstoku. 15.06.09, 17:27
        Dzięki wielkie za informacje. Może ktoś jeszcze mi coś napisze.
        • naise podnoszę temat 22.03.10, 11:02
          poszukuję aktualnych opinii o tej klinice. Będę wdzięczna za każdy
          opis i wskazówki.
          • Gość: gato Re: podnoszę temat IP: *.ghnet.pl 25.03.10, 11:41
            ja mialam na Parkowej wprawdzie histeroskopie, ale moge cos napisac
            o warunkach i samej klinice.
            Zabieg mialam u dr Mrugacza zreszta ivf potem takze smile
            Klinika jest super....taka przerobiona na klinike stara willa.Bardzo
            dobry standard, pokoje 2 osobowe bardzo duze z lazienka, prysznic,
            suszarka etc.w pokoju lcd.
            Dla ciebie i osoby towarzyszacej napoje smilekawka na srebrnej tacy smile
            bylam w szoku smile
            Fajnie i milo ale wiadomo ze nie na kawe idzie sie do kliniki ale na
            zabieg.
            Ja przyjechalam kolo 16 histero mialam o 17...w sumie do calkowitego
            wybudzenia minelo 1,5 godziny.Potem polezalam sobie z godzinke w
            lozku smile i umylam sie ubralam i zebralam do domu smile nawet lekarz byl
            w szoku ze tak szybko chce ich opuscic wink
            Mialam histero na NFZ ...ale wiem ze limity szybko sie im wyczerpuja.
            Gdybys miala jakies pytania pytaj.O laparo nie powiem Ci nic ale
            jesli chcesz cos wiedziec o klinice to smialo smile

• naise Re: podnoszę temat 30.03.10, 12:19
              A może rozmawiałaś z pacjentkami po laparoskopii?
              Wiesz jak szybko wypuszczają do domu po takim zabiegu?
              I jak długo odwiedzajacy mogą przebywać u pacjentki? Czy są jakieś
              wyznaczone godziny?
              Jak oceniasz personel?
              Jak oceniasz dr Mrugacza? Czy jest dobrym specjalistą od tego typu
              zabiegów? Czy miałaś okazję porozmawiać z nim po zabiegu, czy
              zniknął jak to się zdarza lekarzom w szpitalach publicznych?
              Pozdrawiam
              • gato.domestico Re: podnoszę temat 31.03.10, 17:23
                Ja mialam I IVF u Mrugacza w jego klinice- nieudane...potem wyniknal
                problem miesniakow i sam zaproponowal mi zabiej na NFZ na Parkowej
                (sam chcial je usunąć)Generalnie ta klinika, ma z tego co
                rozmawialam z inna pacjentka (tez miesniak),zasade aby trzymac jak
                najkrocej smilebardzo szybko tez doszlam do siebie.
                Raczej nie ma jakichs okreslonych por odwiedzin....tak jak pisalam
                ta placowka nie bardzo przypomina szpital -taka duza willa
                zaadaptowana na klinike ( drewniae podlogi, sofy...etc)ie ma jakichs
                rygorow szpitalnych,nadmiaru personelu, wszystko naprawde
                dyskretnie, z poszanowaniem godnosci etc
                Personel bardzo mily -jak to porywatnie smile
                Mrugacz czekal po zabiegu i nawet sie dziwil ze juz uciekam( ubralam
                sie i poprostu wyszlam kiedy mnie "dorwal" na korytarzu smile)
                Wyjasnil mi co usunal etc ....zabieg naprawde super. Nie moglam
                uwiezyc ze nie bylo wogole krwi (chyba jaks dziwna jetem smile, zadnego
                bólu.
                Nawet chcial mnie podwiezc do hotelu, ale poprosilam o zamowienie
                taksowki smile

Jesli masz okazje tam przeprowadzic zabieg to polecam.
                • naise Re: podnoszę temat 01.04.10, 10:18
                  Dzięki za opis smile Zabieg mam w przyszłym tygodniu. To moja pierwsza
                  tego typu operacja i jestem trochę zestresowana. Mam nadzieję że
                  wszystko będzie w porządku. Pozdrawiam.
                  • gato.domestico Re: podnoszę temat 01.04.10, 19:47

a kto bdzie przeprowadzał zabieg u Cibie , dr Mrugacz?
                    Nic sie nie martw , bedzie dobrze smile
                    • naise Re: podnoszę temat 02.04.10, 12:24
                      Gato - tak dr Mrugacz smile
                      Zabieg zapalnowano po południu, następnego dnia rano wypis i powrót do
                      domu (200 km). Mam nadzieję, że jakoś to przeżyję smile
                      • gato.domestico Re: podnoszę temat 02.04.10, 20:57
                        jesli sie boisz drogi do domu to moze poprostu zostan w BS na 1 noc?
                        Bardzo duzo ofert noclegow jest w Supraslu (miejscowoc wypoczynkowa
                        12km od BS)my 2x spedzalismy tam jakies 10 dni podczas ivf.
                        Mrugacz to bardzo dobry i fajny lekarz smile wiec nic sie nie bój -
                        dzieki niemu za 2 miesiace zostane mamą smile
                        • naise Re: podnoszę temat 02.04.10, 23:42
                          Niestety nie mogę zostać dłużej w BS, chyba że mój stan nie pozwoli na
                          wyjazd do domu.
                          Gratuluję, że Wam sie udało smile!
                          Dzięki za pomoc.
                          Pozdrawiam świątecznie.
                          • milipi78 Re: podnoszę temat 05.04.10, 19:48
                            Chciałam zapytać czy laparo i histero w jednym jest też całkowicie
                            bezpłatne?(tzn na NFZ?) mnie dr proponował rok temu ale wspominał o
                            jakiejś dopłacie...
                            • naise Re: podnoszę temat 05.04.10, 22:37
                              Ja dopłacam (1,5 tyś), choć wiem, że zdarza się że robią całość na NFZ.
                              Nie wiem jednak od czego to zależy smile
                              • milipi78 Re: podnoszę temat 06.04.10, 12:26
                                naise rozumiem ze za laparo z histero? Jesli tak to jeszcze znośniesmile
                              • gato.domestico Re: podnoszę temat 09.04.10, 17:24
                                moze maja limity na kontrakty z NFZ. Ja mialam histero zdaje sie na
                                poczatku kwietnia 09 (dokladnie rok temu smile i nie bylo problemu -
                                mialam refundacje z NFZ.
                                Wydaje mi sie ze nawet z doplata warto.
                            • gato.domestico Re: podnoszę temat 09.04.10, 17:27
                              wydaje mi sie ze generalnie obydwa zabiegi kwalifikuja sie pod NFZ.
                              jesli bedziesz miala skierowanie a oni wolne limity to nie powinno
                              byc problemu.
                              Ja przed zabiegiem kontaktowalam sie z sama klinika na
                              Parkowej ...chcialam wiedziec jak to wyglada z dwoch zrodel (od
                              Mrugacza i lekarzy z kliniki). Otrzymalam takie same info- zabieg
                              bezplatny. Placilam jedynie za jakies badanie krwi bezposrednio
                              przed zabiegiem (ok 30zl).
                              • naise Re: podnoszę temat 12.04.10, 13:23
                                Miałam histerolaparoskopię smile Faktycznie warunki w klinice ekstra, opieka
                                także bez zastrzeżeń. Naprawdę polecam klinikę na Parkowej.
                                • gato.domestico Re: podnoszę temat 15.04.10, 14:41
                                  smile
                                  • Gość: Kasia Re: podnoszę temat IP: 80.240.162.* 16.04.10, 18:46
                                    W listopadzie 2009 miałam histerolaparoskopię przeprowadzoną przez
                                    dra Mrugacza na Parkowej. Zgłosiłam się do kliniki o godz.15, o 17
                                    był zabieg. Następnego dnia ok 11 wyszłam do domu. Po zabiegu czułam
                                    się bardzo dobrze, żadnych bóli. Warunki i opieka bardzo dobra.
                                    Niestety musiałam zapłacić całą sumę, bo limity na nfz były juz
                                    wyczerpane.
                                    • milipi78 Re: podnoszę temat 03.06.10, 19:37
                                      mam pytanie do dziewczyn po zabiegu juz, jakie badania musiałyście
                                      zrobić przed? W szpitalu przed laparo każą zrobić badania krwi, badanie
                                      serca itp.
    • Gość: Ania Re: Laparoskopia na Parkowej 6 w Białymstoku. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.02.14, 22:14
      Witam, miałam robioną laparoskopię 11.02.14 na Parkowej 6 w Białymstoku. Ogólnie jestem bardzo zadowolona. Zabieg wykonywał mi dr Mrugacz. Bardzo miło wspominam anastezjologa, dr Grycza, który bardzo stara się rozluźnić atmosferę. Pielęgniarki też bardzo pomocne i sympatyczne. Zgłosiłam się na godz 14.00 O 16.30 miałam zabieg. Zero bólu, lekkie wymioty i następnego dnia o 9 do domu. Warunki są tam bardzo dobre, jedzenie też smaczne smile Polecam.
      • Gość: lusia Re: Laparoskopia na Parkowej 6 w Białymstoku. IP: *.dynamic.chello.pl 03.03.14, 22:25
        Ja w najbliższy poniedziałek będę maiła zabieg laparoskopii w tej klinice. Dlatego chciałabym zapytać, czy w ramach płatnej operacji lekarz stosuje środek przeciw zrostom? Jest początek roku, a ja będę miała zabieg odpłatny. czy to od czegoś jest uzależnione?
        • Gość: mariolak21 Re: Laparoskopia na Parkowej 6 w Białymstoku. IP: *.ip.netia.com.pl 24.03.14, 10:07
          Miałam robioną laparoskopię w marcu 2014r. u dr. Jakuba Tomaszewskiego, koszt 2500 zł. Nie polecam tej kliniki. Zostałam potraktowana po "macoszemu". Przed zabiegiem nikt mnie nie zbadał ginekologicznie, nie miałam zrobionego usg (na karcie wypisu było zaznaczone, że takie badanie zostało wykonane). Anestezjolog nawet nie przyszedł na wywiad(wypełniałam sama kwestionariusz). Typowe nabijanie kasy, poczułam się potraktowana przedmiotowo. Może i dr. Tomaszewski jest dobrym fachowcem, ale w szpitalu na NFZ też można spotkać dobrych lekarzy i to za darmo. Nie polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka