niwa78 14.06.09, 14:03 Mam taką prośbę do was dziewczyny, które miały robioną laparoskopię w tej klinice. Mam termin na 16 czerwca i trochę się boję. Mam pytanie: Ile trwa pobyt w klinice i jak tam jest? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: melolonta Re: Laparoskopia na Parkowej 6 w Białymstoku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.09, 19:54 Hej Ja miałam niedawno laparo na Parkowej.Przyjechałam w środę rano.Około 9:30 miałam zabieg.Szybko się wybudziłam z narkozy.Za około godzinę już udało mi się wstać do łazienki.Potem troszkę bolał brzuch i ramiona ale wszystko do przeżycia.Następnego dnia około 11 mogłam już iść do domu.Dostałam zwolnienie na 2 tygodnie.Byłam zachwycona opieką i bardzo miłą atmosferą w tej klinice. Odpowiedz Link
niwa78 Re: Laparoskopia na Parkowej 6 w Białymstoku. 15.06.09, 17:27 Dzięki wielkie za informacje. Może ktoś jeszcze mi coś napisze. Odpowiedz Link
naise podnoszę temat 22.03.10, 11:02 poszukuję aktualnych opinii o tej klinice. Będę wdzięczna za każdy opis i wskazówki. Odpowiedz Link
Gość: gato Re: podnoszę temat IP: *.ghnet.pl 25.03.10, 11:41 ja mialam na Parkowej wprawdzie histeroskopie, ale moge cos napisac o warunkach i samej klinice. Zabieg mialam u dr Mrugacza zreszta ivf potem takze Klinika jest super....taka przerobiona na klinike stara willa.Bardzo dobry standard, pokoje 2 osobowe bardzo duze z lazienka, prysznic, suszarka etc.w pokoju lcd. Dla ciebie i osoby towarzyszacej napoje kawka na srebrnej tacy bylam w szoku Fajnie i milo ale wiadomo ze nie na kawe idzie sie do kliniki ale na zabieg. Ja przyjechalam kolo 16 histero mialam o 17...w sumie do calkowitego wybudzenia minelo 1,5 godziny.Potem polezalam sobie z godzinke w lozku i umylam sie ubralam i zebralam do domu nawet lekarz byl w szoku ze tak szybko chce ich opuscic Mialam histero na NFZ ...ale wiem ze limity szybko sie im wyczerpuja. Gdybys miala jakies pytania pytaj.O laparo nie powiem Ci nic ale jesli chcesz cos wiedziec o klinice to smialo Odpowiedz Link
naise Re: podnoszę temat 30.03.10, 12:19 A może rozmawiałaś z pacjentkami po laparoskopii? Wiesz jak szybko wypuszczają do domu po takim zabiegu? I jak długo odwiedzajacy mogą przebywać u pacjentki? Czy są jakieś wyznaczone godziny? Jak oceniasz personel? Jak oceniasz dr Mrugacza? Czy jest dobrym specjalistą od tego typu zabiegów? Czy miałaś okazję porozmawiać z nim po zabiegu, czy zniknął jak to się zdarza lekarzom w szpitalach publicznych? Pozdrawiam Odpowiedz Link
gato.domestico Re: podnoszę temat 31.03.10, 17:23 Ja mialam I IVF u Mrugacza w jego klinice- nieudane...potem wyniknal problem miesniakow i sam zaproponowal mi zabiej na NFZ na Parkowej (sam chcial je usunąć)Generalnie ta klinika, ma z tego co rozmawialam z inna pacjentka (tez miesniak),zasade aby trzymac jak najkrocej bardzo szybko tez doszlam do siebie. Raczej nie ma jakichs okreslonych por odwiedzin....tak jak pisalam ta placowka nie bardzo przypomina szpital -taka duza willa zaadaptowana na klinike ( drewniae podlogi, sofy...etc)ie ma jakichs rygorow szpitalnych,nadmiaru personelu, wszystko naprawde dyskretnie, z poszanowaniem godnosci etc Personel bardzo mily -jak to porywatnie Mrugacz czekal po zabiegu i nawet sie dziwil ze juz uciekam( ubralam sie i poprostu wyszlam kiedy mnie "dorwal" na korytarzu ) Wyjasnil mi co usunal etc ....zabieg naprawde super. Nie moglam uwiezyc ze nie bylo wogole krwi (chyba jaks dziwna jetem , zadnego bólu. Nawet chcial mnie podwiezc do hotelu, ale poprosilam o zamowienie taksowki Jesli masz okazje tam przeprowadzic zabieg to polecam. Odpowiedz Link
naise Re: podnoszę temat 01.04.10, 10:18 Dzięki za opis Zabieg mam w przyszłym tygodniu. To moja pierwsza tego typu operacja i jestem trochę zestresowana. Mam nadzieję że wszystko będzie w porządku. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
gato.domestico Re: podnoszę temat 01.04.10, 19:47 a kto bdzie przeprowadzał zabieg u Cibie , dr Mrugacz? Nic sie nie martw , bedzie dobrze Odpowiedz Link
naise Re: podnoszę temat 02.04.10, 12:24 Gato - tak dr Mrugacz Zabieg zapalnowano po południu, następnego dnia rano wypis i powrót do domu (200 km). Mam nadzieję, że jakoś to przeżyję Odpowiedz Link
gato.domestico Re: podnoszę temat 02.04.10, 20:57 jesli sie boisz drogi do domu to moze poprostu zostan w BS na 1 noc? Bardzo duzo ofert noclegow jest w Supraslu (miejscowoc wypoczynkowa 12km od BS)my 2x spedzalismy tam jakies 10 dni podczas ivf. Mrugacz to bardzo dobry i fajny lekarz wiec nic sie nie bój - dzieki niemu za 2 miesiace zostane mamą Odpowiedz Link
naise Re: podnoszę temat 02.04.10, 23:42 Niestety nie mogę zostać dłużej w BS, chyba że mój stan nie pozwoli na wyjazd do domu. Gratuluję, że Wam sie udało ! Dzięki za pomoc. Pozdrawiam świątecznie. Odpowiedz Link
milipi78 Re: podnoszę temat 05.04.10, 19:48 Chciałam zapytać czy laparo i histero w jednym jest też całkowicie bezpłatne?(tzn na NFZ?) mnie dr proponował rok temu ale wspominał o jakiejś dopłacie... Odpowiedz Link
naise Re: podnoszę temat 05.04.10, 22:37 Ja dopłacam (1,5 tyś), choć wiem, że zdarza się że robią całość na NFZ. Nie wiem jednak od czego to zależy Odpowiedz Link
milipi78 Re: podnoszę temat 06.04.10, 12:26 naise rozumiem ze za laparo z histero? Jesli tak to jeszcze znośnie Odpowiedz Link
gato.domestico Re: podnoszę temat 09.04.10, 17:24 moze maja limity na kontrakty z NFZ. Ja mialam histero zdaje sie na poczatku kwietnia 09 (dokladnie rok temu i nie bylo problemu - mialam refundacje z NFZ. Wydaje mi sie ze nawet z doplata warto. Odpowiedz Link
gato.domestico Re: podnoszę temat 09.04.10, 17:27 wydaje mi sie ze generalnie obydwa zabiegi kwalifikuja sie pod NFZ. jesli bedziesz miala skierowanie a oni wolne limity to nie powinno byc problemu. Ja przed zabiegiem kontaktowalam sie z sama klinika na Parkowej ...chcialam wiedziec jak to wyglada z dwoch zrodel (od Mrugacza i lekarzy z kliniki). Otrzymalam takie same info- zabieg bezplatny. Placilam jedynie za jakies badanie krwi bezposrednio przed zabiegiem (ok 30zl). Odpowiedz Link
naise Re: podnoszę temat 12.04.10, 13:23 Miałam histerolaparoskopię Faktycznie warunki w klinice ekstra, opieka także bez zastrzeżeń. Naprawdę polecam klinikę na Parkowej. Odpowiedz Link
Gość: Kasia Re: podnoszę temat IP: 80.240.162.* 16.04.10, 18:46 W listopadzie 2009 miałam histerolaparoskopię przeprowadzoną przez dra Mrugacza na Parkowej. Zgłosiłam się do kliniki o godz.15, o 17 był zabieg. Następnego dnia ok 11 wyszłam do domu. Po zabiegu czułam się bardzo dobrze, żadnych bóli. Warunki i opieka bardzo dobra. Niestety musiałam zapłacić całą sumę, bo limity na nfz były juz wyczerpane. Odpowiedz Link
milipi78 Re: podnoszę temat 03.06.10, 19:37 mam pytanie do dziewczyn po zabiegu juz, jakie badania musiałyście zrobić przed? W szpitalu przed laparo każą zrobić badania krwi, badanie serca itp. Odpowiedz Link
Gość: Ania Re: Laparoskopia na Parkowej 6 w Białymstoku. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.02.14, 22:14 Witam, miałam robioną laparoskopię 11.02.14 na Parkowej 6 w Białymstoku. Ogólnie jestem bardzo zadowolona. Zabieg wykonywał mi dr Mrugacz. Bardzo miło wspominam anastezjologa, dr Grycza, który bardzo stara się rozluźnić atmosferę. Pielęgniarki też bardzo pomocne i sympatyczne. Zgłosiłam się na godz 14.00 O 16.30 miałam zabieg. Zero bólu, lekkie wymioty i następnego dnia o 9 do domu. Warunki są tam bardzo dobre, jedzenie też smaczne Polecam. Odpowiedz Link
Gość: lusia Re: Laparoskopia na Parkowej 6 w Białymstoku. IP: *.dynamic.chello.pl 03.03.14, 22:25 Ja w najbliższy poniedziałek będę maiła zabieg laparoskopii w tej klinice. Dlatego chciałabym zapytać, czy w ramach płatnej operacji lekarz stosuje środek przeciw zrostom? Jest początek roku, a ja będę miała zabieg odpłatny. czy to od czegoś jest uzależnione? Odpowiedz Link
Gość: mariolak21 Re: Laparoskopia na Parkowej 6 w Białymstoku. IP: *.ip.netia.com.pl 24.03.14, 10:07 Miałam robioną laparoskopię w marcu 2014r. u dr. Jakuba Tomaszewskiego, koszt 2500 zł. Nie polecam tej kliniki. Zostałam potraktowana po "macoszemu". Przed zabiegiem nikt mnie nie zbadał ginekologicznie, nie miałam zrobionego usg (na karcie wypisu było zaznaczone, że takie badanie zostało wykonane). Anestezjolog nawet nie przyszedł na wywiad(wypełniałam sama kwestionariusz). Typowe nabijanie kasy, poczułam się potraktowana przedmiotowo. Może i dr. Tomaszewski jest dobrym fachowcem, ale w szpitalu na NFZ też można spotkać dobrych lekarzy i to za darmo. Nie polecam. Odpowiedz Link