Dodaj do ulubionych

góry stołowe - podróż poślubna:)

06.03.06, 20:26
Witam
Zamierzam pod koniec kwietnia z moją "dopieroco" poślubioną małżonką wybrać się w podróż poślubną w Góry Stołowe.
Nocleg już raczej wybrałem, proszę wszelkie o rady odnośnie restauracji serwujących smaczne posiłki w przyjemnej atmosferze w okolicy, oraz może o jakieś namiary na ciekawe miejsca nadające sie na wycieczki we dwoje "niekoniecznie popołudniowe spacery", raczej chodzi o ciche acz urokliwe zakątki, te trudno dostępne również mile widziane.

pozdrawiam
Przemek
Za informacje wielkie dzięki
Przydatne mogą okazać się też informacje co można lub nawet należy sobie darować.
Obserwuj wątek
    • Gość: Aneta Re: góry stołowe - podróż poślubna:) IP: *.vline.pl / *.89.rev.vline.pl 06.03.06, 22:20
      Otorz Gory Stolowe to swietny wybor na taka podroz! Zakatkow maja mnostwo!
      Proponuje spacery wsrod Skalnych grzybow, mozna tez wybrac sie na Szczeliniec
      Wielki, obejrzes Wodospady Wilczki, Szklarka i Kamienczyk, zwiedzic Jaskinie
      Niedzwiedzia, no i KONIECZNIE Błędne Skałki - tam to ja sie ubawilam - swietny
      szlak miedzy skalami gdzie trzeba sie przeciskac waziutkimi szczelinkami, super
      zabawa :)
      Jest tez w okolicy wiele zamkow, najlepiej kupcie na miejscu jakas dokladna
      mapke z zaznaczonymi zabytkami i opracujcie sobie trasy wypadow.
      No i proponuje odwiedzic przy okazji Czechy a w szczegolnosci ogromna jaskinie
      Macocha i kilka innych w poblizu oraz Skalne Miasto.
      Ach, Stolowe i okolice sa naprawde piekne! :)
      polecam i pozdrawiam
      Aneta
      • koorczak Re: góry stołowe - podróż poślubna:) 06.03.06, 22:39
        dzięki:))
    • katia211 Re: góry stołowe - podróż poślubna:) 07.03.06, 12:43
      popieram przedmówczynię, akctentując Skalne Miasta w Czechach, tam jest nieco
      piękniejsza cześć gór stołowych. Uwaga są dwa skalne miasta Aderspaskie i
      Teplickie, wielu turystów o tym nie wie. Najlepiej trzy dni zarezerować na
      Czechy. Zwiedzanie obu skalnych miast to dwa dni, trzeci dzień to wycieczka z
      jednego do drugiego. Dalej w Polsce to oczywiście labirynk Błędne skały i
      Szczeliniec.
      W Polsce polecam "Swojską Chatę" w Szczytnej (świetne miejsce na romantyczną
      kolację, oraz oczywiście knajpki na deptaku w Polanicy Zdrój (uwaga drogo:),
      jeśli szukasz atmosfery "schroniskowo-studencko-górskiej" poecam Karłów i
      tamtejsze knajpki.
      • koorczak Re: góry stołowe - podróż poślubna:) 07.03.06, 13:44
        dzieki,czeskie skalne miasta mam w planach tylko ze moj wyjazd bedzie sie pokrywal z weekendem majowym i zastanawiam sie którą część tzn polską czy czeską zaliczyć przed nim (zeby ominąć tłumy turystów).
        • katia211 Re: góry stołowe - podróż poślubna:) 07.03.06, 19:08
          Długi weekend w Czechach czy w Polsce? Wszędzie tłumy! Byłam dwa razy w długi
          weekend w Skalnym Mieście, powiem tylko że koszmar. Oblężenie przez tysiące
          Polaków. W ogóle nie czujesz, że jesteś za granicą. Aby przecisnąć się przez
          węższą szczelinę musisz odstać dłużej w kolejce, do przejażczki łódką w zeszłym
          roku stało się ok 2 godzin.
          Osobiście niepolecam zwiedzać Skalnego Miasta w tych dniach. Wiesz, to jest
          przepiękne miejsce ale wiele się traci zwiedzając to w dzikim tłumie. Czujesz
          się jak na wyprzedaży w supermarkecie.
          • koorczak Re: góry stołowe - podróż poślubna:) 08.03.06, 10:51
            właśie o to mi się rozchodzi. to szkoda:( chyba będę musiał skrócić pobyt bo mnie tłumy w ogóle nie bawią. a czekanie w kolejce doprowadza do pasji. dzieki za podpowiedzi.
            pozdrawiam
        • pablos6 Re: góry stołowe - podróż poślubna:) 10.03.06, 14:32
          Byłem w długi weekend zarówno w polskiej części gór stołowych (Szczliniec i
          Błędne Skały) jaki i w czeskim Skalnym Mieście. Zdecydowanie polecam polską
          część "zrobić" w dniach długiego weekendu natomiast czeską poza tymi dniami.
    • Gość: Aneta Re: góry stołowe - podróż poślubna:) IP: *.vline.pl / *.89.rev.vline.pl 07.03.06, 14:15
      Aha, dodam jeszcze ze jesli wybierzecie sie na zwiedzanie jaskin w czechach na
      Morawach, czyli m.in. jaskini Macocha to trzeba raniutko wyjechac bo tam sa ze
      4 jaskinie a czynne jest do 13:00 albo 15:00 , nie pamietam. A zwiedzanie samej
      Macochy troche trwa bo to naprawde duza jaskinia i zwiedzanie obejmuje m. in.
      przeplyniecie czescie trasy łódką, oczywiscie pod ziemia :) Naprawde warto
      zwiedzic, bo nasza jaskinia Niedzwiedzia jest przy tej "malenka" :)
      • koorczak Re: góry stołowe - podróż poślubna:) 08.03.06, 10:56
        dzięki ale zastanawiam sie czy damy rade bo tam jest ze 150km w jedna stronę. sama podróż zajmie 4h w dwie strony. a nie wiesz jak tam wygląda w czasie weekendu majowego. Jak nie ma tłumów to może sie skusze, bo wtedy w Polsce i w Skalnych miastach trwa obleżenie a ja szukam czegoś zgoła odmiennego.
        pozdrawiam
    • Gość: magda Re: góry stołowe - podróż poślubna:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 09:19
      www.gorystolowe.pl
      www.sudety.info
      www.gorysowie.pl
      POZDRAWIAM,MAGDA
      • koorczak Re: góry stołowe - podróż poślubna:) 08.03.06, 10:57
        byłem widziałem
        dzięki
        szukam bardziej osobistych relacji
        pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka