monika1979_1 30.09.09, 15:18 zapalenie płuc 5-cio latek, ktoś wyleczył homeo? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
the_dune Re: zapalenie płuc 30.09.09, 15:23 w czasach, kiedy znaliśmy tylko preparaty złożone, córkę (wówczas 5-letnią) wyleczyliśmy Tartephedreelem (krople Heela) i okładami z imbiru, chyba miała też bańki stawiane. Teraz leczymy się u klasycznej homeo i to ona dobiera leki, zawsze poleca bańki. Odpowiedz Link
monika1979_1 Re: zapalenie płuc 30.09.09, 15:46 ja też korzystam z klasycznej homeopatki,tylko na razie sie pogarsza zamiast leczyć i dlatego to pytanie.było na jednym a teraz jest już obustronne mimo leków... Odpowiedz Link
dottore_wilczur Re: zapalenie płuc 30.09.09, 16:46 na farmacji wiara rowna... 1. palisz/palilas papierosy? 2. palisz inne rzeczy...np fajke? 3. Zyjesz z palaczem/palaczka 4. Lubisz sobie wypic 5. jestes chuda/gruba 6. Jak myslisz czemu zlapalas zapalenie pluc? Odpowiedz Link
monika1979_1 Re: zapalenie płuc 30.09.09, 19:43 dottore_wilczur napisała: > na farmacji wiara rowna... > > 1. palisz/palilas papierosy? > 2. palisz inne rzeczy...np fajke? > 3. Zyjesz z palaczem/palaczka > 4. Lubisz sobie wypic > 5. jestes chuda/gruba > 6. Jak myslisz czemu zlapalas zapalenie pluc? człowieku oszczędź takich komentarzy, Odpowiedz Link
shiva772 Re: zapalenie płuc 30.09.09, 21:03 Pisałam tu wielokrotnie, mój syn miał kilka skierowań do szpitala bo często zapada na zapalenie płuc. Zazwyczaj leczymy Pneumodoronem 1 i 2. Na koniec okłady z imbiru. Do tego zastrzyki często były Pulmo vivianit. Sama bym się nigdy nie zdecydowała na eksperymenty - zawsze jesteśmy pod kontrolą naszego lekarza, niemal codziennie chodzimy na osłuchania. Na zapalenie płuc jeszcze nigdy nam nie przypisał antybiotyku. Oprócz tu wymienionych podajemy kulki pojedyńcze boirona rózne. Niegdy też nie podałam dzieciom leków na zbicie gorączki typu aspiryna, paracetamol, nurofen. Zawsze kontroluję temperature okładami (dwa razy była to lewatywa z wody przy odwodnieniu) lub zaleconymi kulkami. Myślę, że to jest klucz do naszych sukcesów. Odpowiedz Link
wiola1234 Re: zapalenie płuc 01.10.09, 08:19 Wyleczone lekami Weledy Pneumodoron 1 i 2, okladay z imbiru tez sa b.dobre, zawsze leczymy sie przy zapaleniu pluc tylko i wylacznie pod kontrola homeo, trzeba czesto chodzic na osluchanie z dzieckiem, czasami codziennie Odpowiedz Link
monika1979_1 Re: zapalenie płuc 01.10.09, 12:25 dziękuję,też chodzimy codziennie osłuchiwać.wczoraj postawiłam synkowi bańki, ciekawią mnie okłady z imbiru-na czym polegają?jeszcze raz dzięki,póki synek nie jest "leżący" nie poddajemy się :) Odpowiedz Link
emilatys Re: zapalenie płuc 01.10.09, 12:55 Homeopatka moich dzieci (klasyczna homeopatka lekarz pediatra) leczy skutecznie zapalenia płuc u dzieci lekiem konstytucyjnym. Wyleczyła tak, m.in. dzieci mojej znajomej. Moje jeszcze nie miały zapalenia płuc - odpukuję w niemalowane... Odpowiedz Link