Dodaj do ulubionych

do akownika,very_martini,beba2 i innych

28.09.10, 20:51
witam proszę o odpowiedź znawców w dziedzinie homeopatii(przeciwnikom homeopatii zdecydowanie dziękuję za odpowiedzi na mój post!!!).
Czy jest możliwość leczenia homeopatycznego choroby Gravesa Basedowa? Czy znacie przypadki remisji choroby? Jaka skaza ma w swoim obrazie choroby tarczycy? i jakie leki są dla tej skazy zalecane?A może znacie konkretne leki w nadczynności tarczycy?
Nie zamierzam leczyć się sama,mam homeopatę,ale na razie nie ma efektów leczenia.
A może ktoś ma dostęp do materii medica i może wypisać mi leki pod hasłem Graves Basedow lub nadczynność tarczycy?
Czy w ogóle choroby autoimunologiczne można leczyć homeopatycznie?Czy jest szansa?
Obserwuj wątek
    • wiktor.online Re: do akownika,very_martini,beba2 i innych 28.09.10, 21:22
      minutek1 napisała:

> Czy jest możliwość leczenia homeopatycznego choroby Gravesa Basedowa?

jest

> Czy znacie przypadki remisji choroby?

znam dosc czesto

> Czy w ogóle choroby autoimunologiczne można leczyć homeopatycznie?Czy jest szan
      > sa?

mozna i trzeba

ale homeopatia nie opiera sie na diagnozie alopatycznej, dlatego kazdy inny chory z tym diagnozem dostanie inny lek, ktory odpowiada wlasnie jemu

• minutek1 Re: do akownika,very_martini,beba2 i innych 28.09.10, 22:14
        wiktor.online napisał:

ale homeopatia nie opiera sie na diagnozie alopatycznej, dlatego kazdy inny cho
        > ry z tym diagnozem dostanie inny lek, ktory odpowiada wlasnie jemu

Okey,ja to niby rozumiem,leczę się u homeopaty klasycznego,jednak efektu na arazie nie ma....zastanawiam się czy właśnie raczej nie należaloby mnie leczyć i dobierać leki ,które jakby stricte działają na tarczycę i przy okazji pasują do innych objawów psychicznych i fizycznych. Bo skoro homeopatia leczy przyczynę czyli zlą pracę tarczycy,a nie objawy nadczynności np.kolatania serca,drżenia,niepokój ,lęki to chyba nie do objawów należy dobierać lek ,tylko raczej do przyczyn....bo takie objawy ,taki obraz mają leki,które jednocześnie w obrazie nie mają problemów z tarczycą.To co ja tu piszę to są pytania laika,chcącego wyzdrowieć bez radiojodu,operacji itp.
        Czy tych leków jest tak strasznie dużo,że trudno trafić we własciwy,który zniweluje nadczynność????
        • kamusi1 Re: do akownika,very_martini,beba2 i innych 29.09.10, 02:10
          homeopatia jest potezna sila, jak wyrazil sie poprzednio Wiktor. W moim przypadku bylo beznadziejnie: paralizujacy bol, z dala wszelkiej normalnej cywilizacji. Jedna dawka zalecona przez Wiktora i przeszlo! Na 95% to przeszlo juz po dwoch godzinach. A potem spapralam bo wzielam drugi raz a nie powinnam i zaczela sie jazda: nie spalam cala noc. Osoba od ktorej wydebilam te pastylki bierze je jak cukierki i jemu to nie pomaga... Mysle zenaprawde trzeba miec dobrego homeopate, ktory nawet na odleglosc potrafil zdiagnozowac na podstawie krotkiego i niepelnego opisu, przepisal dawke i zauwaz- jednorazowa. Szkoda ze jego ostrzezenie przeczytalam za pozno jak juz sobie narobilam klopotu. Trzymaj sie cieplo, nie ustawaj, moze ci ktos pomoze nawet lepiej na tym forum niz w realu. Zycze powodzenia.
          • akownik Re: do akownika,very_martini,beba2 i innych 29.09.10, 09:43
            minutek1-czytaj poczte :)
      • jotde3 Re: do akownika,very_martini,beba2 i innych 29.09.10, 10:18
        > ale homeopatia nie opiera sie na diagnozie alopatycznej, dlatego kazdy inny cho
        > ry z tym diagnozem dostanie inny lek, ktory odpowiada wlasnie jemu

i każdy homeopata przepisze też inny lek bo sensu to w tym niema żadnego :) hehe
    • smaragdin Re: do akownika,very_martini,beba2 i innych 29.09.10, 19:18
      nie! nie można.leczy się cyjankiem potasu czy jakoś tak
      • www_racjonalista_pl Re: do akownika,very_martini,beba2 i innych 29.09.10, 22:06
        "można i trzeba leczyć homopatycznie"

za to się idzie do więzienia... tylko trzeba powiedzieć komuś w oczy i pod swoim nazwiskiem :)
        • wiktor.online Re: do akownika,very_martini,beba2 i innych 29.09.10, 22:37
          very.martini napisała:

> jeśli jeszcze raz napadniesz na któregoś z uczestników - ban i koniec.
          >

troll www_racjonalista_pl, to bylo napisane do ciebie tutaj forum.gazeta.pl/forum/w,19760,116863180,116863180,Dlaczego_homeopaci_cenzuruja_to_forum_.html

• minutek1 do wiktora.online 02.10.10, 19:28
            witam ,napisałam do Pana listy na pocztę ,nie wiem czy dochodzą te wiadomości,proszę o kontakt .
            • wiktor.online Re: do wiktora.online 02.10.10, 19:33
              Otrzymalem listy i napisalem odpowiedz i na pierwszy i na drugi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka