Dodaj do ulubionych

Zastój piersi

16.10.11, 12:30
Karmię już prawie 1,5 roku, aż dotąd nie miałam problemów z zastojami. Dziś w nocy mój synek jadł prawie wyłącznie z jednej piersi (śpimy razem i w nocy jest samoobsługa), obudziłam się nad ranem z twardą i bolesną prawą piersią. Pierś jest "z wierzchu" miękka, ale w środku wyczuwam, że jest twarda. Nie jest to jeden kanalik, jest jak gdyby cała napuchnięta w środku. W dodatku boli. Przystawiam ciągle synka, obłożyłam się kapustą...

Dodam, że do dłuższych przerw w karmieniu piersi są przyzwyczajone: pracuję i przez 8 godzin nie karmię. Dziś w nocy pomiędzy karmieniami z chorej piersi na pewno nie minęło 8 godzin.

Znalazłam stary wątek:
forum.gazeta.pl/forum/w,19760,13619331,,Zastoj_w_piersi_.html?v=2
i zaczynam postępować wg schematu: przez 2 godz. co 20 min. R1, potem co 2 godz. + co 1 godz. belladonna 9CH 5 gran. + co 1 godz. bryonia 9CH 5 gran.
Zaczynam teraz, bo nie miałam w domu tych leków, dopiero zaczynam się leczyć homeopatycznie.

I jeszcze pytanie: przyjmuję leki detoksykujące (pefrakehl, albicansan, fortakehl, sanprobi), wzmacniające (vita c 15) i joalis (cranium, streson, veliendren). Czy leki przeciwdziałające zapaleniu piersi nie wejdą z nimi w jakąś rekcję? Uprzedzam ew. pytania: dziś nie mogę się skontaktować z moim lekarzem.

Będę bardzo wdzięczna za pomoc.
Obserwuj wątek
    • wiktor.online Re: Zastój piersi 16.10.11, 14:26
      Phytolacca 30C, 5 kulek, ssac. Masz taki lek teraz?
      • gryzelda.a Re: Zastój piersi 16.10.11, 14:41
        Dziękuję za reakcję.
        Nie, nie mam tego leku, w dodatku apteki homeo pozamykane, bo niedziela. A ten zestaw, który biorę, mi nie pomoże?
        • wiktor.online Re: Zastój piersi 16.10.11, 14:49
          gryzelda.a napisała:

> A ten zestaw, który biorę, mi nie pomoże?

Nie wiem, moze pomoze, moze nie.
          • gryzelda.a Re: Zastój piersi 16.10.11, 15:09
            No cóż, nie mam wyjścia, będę musiała spróbować: apteka, w której rano kupowałam belladonnę i bryonię już zamknięta, w innych nie ma homeopatii:(
            Dziękuję za pomoc, jutro kupię phytolacca.
            Pozdrawiam.
            • gryzelda.a Re: Zastój piersi 17.10.11, 20:20
              Udało się, zastój zniknął już wczoraj w nocy. Dziś wszystko w porządku, choć kontrolnie przyjęłam parę dawek R1.
              Dziękuję za pomoc - przepraszam, że nie zastosowałam się do porady, ale nie miałam jak zdobyć polecanego leku.
              Pozdrawiam.
              • jastek24 Re: Zastój piersi 20.10.11, 21:16
                Może to co ja napiszę, będzie trochę głupie, ale...
                Kiedy ja miałam podobną sytuację, nie pomagało żadne masowanie ani okładananie. Bolało strasznie. Zaczęłam dokładnie oglądac sutek i cienką igłą przekuwałam nabrzmiałe kanaliki - wtedy mleko trysnęło i jak troche wyleciało zastój minał a znim ból. Okazało sie zatem że kanaliki tuż przy ujściu w sutku były jakby zatkane, pokryte błonką i mleko nie mogło się wydostać. Taką sytuację miałam 2 razy i tak samo ją rozwiązałam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka