Dodaj do ulubionych

BARDZO PROSZĘ O POMOC W WYBORZE LEKARZA-HOMEOPATY

04.02.12, 16:42
Witam,tj w temacie bardzo proszę o nakierowanie o pomoc w wyborze dobrego specjalisty homeopaty! Od kilku dni czytam fora,różne opinie i wiem coraz mniej...A chcę pójść do kogoś naprawdę dobrego, kto mnie nie zrujnuje :)
Będzie to moje pierwsze zetknięcie z homeopatią,więc tym bardziej mam stracha bo nie ma rozeznania,nie wiem czym kierować się przy wyborze lekarza:(
Chodzi mi o kogoś kto pomoże w sprawach kobiecych - uregulowanie hormonów, nawracające torbiele na jajnikach i ENDOMETRIOZA :(
Szukam już każdej opcji, bronię się nogami i rękami przed sztucznymi hormonami. Myślicie,że homeopatia jest w stanie pomóc w tych schorzeniach?

Który homeopata dobrze z sukcesami radzi sobie w sprawach kobiecych?
jestem z Katowic i póki co rozważam następujących specjalistów (rozważam tych bliższych i dalszych - jestem w stanie dojechać,aby być zdrową) :
- dr Slawomira Wojtulewskiego, ktory przyjmuje w Bielsku Bialej
- dr Dariusza Grzegorzek też z Bielska
- dr Renatę Polak-Gardaś z Katowic
- dr Katarzynę Bross-Walderdorff z Bielska
- dr Dariusza Świerczek Kraków
- dr Jacka Oczkowskiego z Warszawy (mam kawałek - ale jeżeli warto i nie ma sobie równych w sprawach kobiecych bliżej mnie - dojadę na konsultację)

Kochani kogo mam wybrać? czy może inne propozycję?

błagam o odpowiedź, gdyż nie ukrywam,że zależy mi na czasie!!!!
Obserwuj wątek
    • very.martini Re: BARDZO PROSZĘ O POMOC W WYBORZE LEKARZA-HOMEO 04.02.12, 23:37
      O ile wiem, dr Oczkowski wyprowadził się z Polski jakiś czas temu i nic mi nie wiadomo, żeby wrócił.
      Ja niedawno szukałam homeopaty dla kolegi z Twoich okolic i w końcu poleciłam mi dra Grzegorzka, ale nie pamiętam już, czemu. Niestety, nie skorzystał, więc nie mam informacji zwrotnej.
      O drze Wojtulewskim i dr Polak-Gardaś nie słyszałam, przynajmniej nie na forum.
      dr Bross jest na pewno świetną homeopatką, ale czytałam o jej dokonaniach w leczeniu padaczek i autyzmu tylko, nie wiem, jak z innymi problemami.
      I tyle ode mnie.

16%VOL
      22%VAT
      • akownik Re: BARDZO PROSZĘ O POMOC W WYBORZE LEKARZA-HOMEO 05.02.12, 09:33
        martaxm- pamiętaj, że każdy z homeopatów, tak jak i alopatów, ma sukcesy i porażki.
        Opinie innych nie muszą sprawdzić się w Twoim przypadku.
      • martaxm Re: BARDZO PROSZĘ O POMOC W WYBORZE LEKARZA-HOMEO 05.02.12, 11:51
        No właśnie o dr Katarzynie Bross-Walderdorff też czytałam,że głównie przypadki neurologiczne.
        A jakieś opinie o dr Dariuszu Świerczek ? Słyszałam,że to szalenie miły człowiek i wizyta u niego jest niczym godzina dobrej terapii :) ale mnie zależy na skuteczności...
        • zbyszekdziopa Re: BARDZO PROSZĘ O POMOC W WYBORZE LEKARZA-HOMEO 05.02.12, 12:34
          Służba nie drużba i ludziom pomagać należy a nawet trzeba choćby tylko za darmo.
          Wielu jeszcze świetnych lekarzy pominełaś na liście, choćby tylko z samego Krakowa. Ale złożymy to małe niedopatrzenie na karb bycia początkującym czyli laikiem w pełnym tego słowa znaczeniu, chociaż wg mnie nie do końca tak jest, bo jakimś zdaje się dziwnym i znanym tylko sobie sposobem słowo-termin homeopatia jest już Ci znane kochana Katowiczanko :-), a to już jest coś. Jedyne czego jeszcze nie wiemy dokładnie, to kiedy po raz pierwszy słowo-termin homeopatia zaświtał w Twojej głowie? :-)

Dzisiaj mamy niedzielę czyli siódmy dzień tygodnia i takim oto sposobem wypada na Pana dr Jacka Oczkowskiego z Warszawy, ale jak już koleżanka Martini napisała trochę wcześniej, jest on poza granicami naszego kraju.
          A więc trzymając się dalej tego sposobu i zasady, jutro mamy pierwszy dzień tygodnia czyli poniedziałek, pierwszy na liście jest Pan dr Slawomir Wojtulewski, który podobno jest lekarzem homeopatą (?) i przyjmuje w Bielsku Bialej. Tylko, że ja nic o nim nie wiem, a więc przechodzimy do wtorku, a więc śmiało i bez żadnej obawy możesz się udać do Pana dr Dariusza Grzegorzka, tym sposobem sama sprawdzisz czy jest skuteczny czy nie jest. Opiniami innych pacjentów zbytnio się nie przejmuj, bo z jednym przypadkiem lekarz radzi sobie lepiej a z innym gorzej. Z czasem nabywają takich doświadczeń, że większość przypadków rozwiązują z powdzeniem-sukcesem.

p.s. byłaś może na głównym dworcu kolejowym w Katowicach, skończyli już przebudowę?
          poznałem kiedyś tam fajną laskę, mówiła, że jest rodem z Katowic, ale jakoś mi się jeszcze do tej pory nie udało jej spotkać :-)
    • minutek1 Re: BARDZO PROSZĘ O POMOC W WYBORZE LEKARZA-HOMEO 05.02.12, 13:27
      A ja z kolei propoowałabym Ci dr Polak-Gardaś........dlatego że sama jestem jej ciekawa i też sie zastanwiaałam nad leczeniem u niej,czytałam w internecie pozytywne opinie,kiedyś do niej wysłałm zapytania co do leczenia i w pierwszym kontakcie wydała mi się bardzo konkretna,no ale to oczywiście niczego nie dowodzi.
      W tym momencie dr Bross nie polecam też tylko z mojego punktu widzenia,przerwałam klkuletnie leczenie u niej. Ale to co napisała o niej martini to też prawda tzn to ,że doktor pomogła wielu osobom.
      Natomaist pozostałych lekarzy nie znam.
      Prosiłabym natomaist o jakiś komentarz na forum jak już się zdecydujesz i rozpoczniesz leczenie.
    • minutek1 Re: BARDZO PROSZĘ O POMOC W WYBORZE LEKARZA-HOMEO 05.02.12, 13:29
      No i do poważnego rozważenia polecam dr Święcickiego,ale tam masz jeszcze dalej ,bo on jest z Poznania.
      • martaxm Re: BARDZO PROSZĘ O POMOC W WYBORZE LEKARZA-HOMEO 05.02.12, 21:16
        Ślicznie dziękuję za odzew i za doradztwo - przy Waszej pomocy znacznie zawęziłam pole poszukiwań właściwie do 2 lekarzy, wybiorę zapewne pomiędzy dr Dariuszem Grzegorzka a dr dr Polak-Gardaś. Mam plan zadzwonić do obu jutro i po rozmowie zadecyduję: wypytam czy w ogóle kwestiami kobiecymi zajmują się,jak wygląda kwestia pierwszej wizyty i terminów.
        Oczywiście zdam relację z wizyty - u kogokolwiek ona nastąpi :)

nawiązując do wypowiedzi zbyszekdziopa - dworzec nadal niemiłosiernie rozkopany :( Wiesz jak to jest - jak zawodzą metody lekarzy tradycyjnych (czyt. hormony lub zabieg - a ja nie godzę się na żadną opcję) to "tonący brzytwy się chwyta". Sporo czytałam ostatnimi dniami - i podobno homeopatia akurat w tej sprawie przynosi ciekawe efekty.
        Mam nadzieję,że się nie zawiodę i na tyle przekonam,że porzucę tradycyjnych lekarzy !
        Napisz jeszcze proszę kogo byś polecił? kogoś naprawdę dobrego pominęłam?
        • minutek1 Re: BARDZO PROSZĘ O POMOC W WYBORZE LEKARZA-HOMEO 24.08.12, 18:06
          witam i kogo wybrałaś?jak leczenie?
        • ewitka-6 Re: BARDZO PROSZĘ O POMOC W WYBORZE LEKARZA-HOMEO 11.08.13, 17:45
          witam
          proszę napisz jak wyniki leczenia kogo wybralas i opisz sposob leczenia. Ja rowniez wybieram sposrod tych lekarzy ...chociaz nie wiem dlaczego dr POLAK G. ma wpisane na swojej stronie ze gabinet jest nieczynny
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka