16.06.04, 21:10
Witam wszystkich.chcialabym sie wybrac do dr Roberta Zawislaka w
Krakowie,namiary na niego znalazlam u was wlasnie.czy ktos moglby cos napisac
wiecej na jego temat?bylam na jego stronce, wiec chodzi mi raczej o kwestie
typu podejscie do pacjenta itp...czysto subiektywne wrazenia;)cierpie na
nerwice, jestem w trakcie psychoterapii, objawy to atali paniki ,i przede
wszystkim objawy somatyczne, bardzo uciazliwe: mdlosci, nudnosci, kolatanie
serca itp..czytalam u was ze w przypadku problemow lękowych niektorzy z was
stosowali homeopatie.pomoglo???chcialabym sprobowac tej formy leczenia. na
razie ze mnie laik w tej dziedzinie;)
pozdrawiam wszystkich serdecznie i bede wdzieczna za odpowiedzi:))
brunetkaa
Obserwuj wątek
    • beba2 Re: Pytanie 16.06.04, 21:14
      Byłam u niego kupę lat temu. Małomówny, ale miły gość. Teraz to nie wiem, ale
      może nie zmienił się na gorsze :)
    • brunetkaa Re: Pytanie 16.06.04, 21:23
      beba a znasz innych godnych polecenia w krakowie??
      • beba2 Re: Pytanie 16.06.04, 23:15
        Ja tam myślę, że jak już iść, to do niego :)
        • brunetkaa Re: Pytanie 17.06.04, 00:23
          dziekuje beba:))juz naprawde mam dosc tych objawow:(
          • astria1 Re: Pytanie 17.06.04, 00:32
            Hej ! brunetkaa :-)

mam prosbę czy wpadniesz do nas pozniej jeszcze ? będzie Ci chciało napisac jak
            tam było u Zawislaka ? jak się czjesz po lekach ?

Mogę cos Ci doradzic jak chcesz - pamietaj powiedz mu o wszystkim co Cię trapi
            jakie leki bierzesz teraz- tak naprawdę ze swoimi przypadościami jestes
            świetnym pacjentem jesli chodzi o homeopatię i wiem ze dobrze dobrane leki
            bardzo Cie uspokoją- gdybyś miała wrazenie ze czujesz się zle...to pisz do nas -
            my Cię "podtrzymamy" na duchu, i będziemy Ci tłumaczyc kolejne kroki ale
            zapytaj się Zawiślaka czy w razie gdy poczujesz się inaczej..zle itd czy mozesz
            do niego zadzwonic aby Ci wytłumaczył dlaczego tak jest >>
            Jak czegoś nie wiesz ...nie rozmiesz to pisz, pytaj się my chętnie Ci coś
            dopowiemy :-)

pzdr
            Anna
            • brunetkaa Re: Pytanie 17.06.04, 01:03
              astria, pewnie ze wpadne:)w ogole bardzo wam dziekuje, ciesze sie ze trafilam
              na to forum.troche wiecej o swoich objawach napisalam w watku : dla
              potrzebujacych rady, stworzonym przez martini vel sekretarke;)a co do szczerych
              rozmow z lekarzami to jestem przyzwyczajona, w koncu mam kontakt z psychologiem
              wiec zawsze mowie wszystko;)ale slyszalam ze on niegadatliwy wiec na pewno po
              wizycie bede miala duzo pytan do was:)dzienks raz jeszcze.
              pozdrawiam:)
              brunetka
              • astria1 brunetkaaa dzis odczytalam.. 18.06.04, 10:53
                to ta poczta ..niestety nie mozna liczyc na sumienność gazetowej poczty-
                pozniej Coś wiecej na priv odpiszę wrazie czego bede pisac z innego konta

pzdr
                Anna
    • beba2 Re: Pytanie 17.06.04, 01:13
      Wkleiłam Ci to, co Awinn poradził Littlemy na lęki, agorafobię:

... uwazam ze Ci pomoze: Argentum nitricum 200CH, raz dziennie, jak sie
      polepszy stan to wtedy bierz ten lek raz co drugi dzien.
      Jesli przy tym trzesiesz sie z nerwow i czujesz sie slabo, masz slabe nerwy to
      jak ten pierwszy lek nie pomoze do miesiaca czasu to wtedy zmien na Gelsemium
      200CH.

A.
      Re: CO HOMEOPATYCZNEGO NA ZABURZENIA LĘKOWE???
      Dodatkowo podczas paniki (SOS) mozesz wziasc extra dawke Aconite 200CH (SOS),
      kiedy potrzebujesz, sprubuj tez powoli i gleboko oddychac.
      • brunetkaa Re: Pytanie 17.06.04, 01:22
        beba dziekuje:)juz oblatalam te wątki:)jak cos to dam znac:)pozdrawiam.
        brunetka
        • stapelia Re: Pytanie 17.06.04, 11:59
          Hej, ja bylam u dr Zet i lecze sie aktualnie u niego. Jest faktycznie
          malomowny, raczej z dystansem odnosi sie do pacjenta i jakby nie widzial
          potrzeby tlumaczenia czegokolwiek. O skutecznosci nic nie napisze bo lecze sie
          dopiero dwa tygodnie wiec bajek opowiadac nie bede. Z tego co wiem to drugim
          lekarzem jest dr Swierczek z Kieleckiej. tez sie u niego leczylam ale cos nie
          poszlo nam dobrze wiec zrezygnowalam i postanowilam isc do Zet jako klasyka.
          (ktroy notabene mi zapisal 4 leki heheheheh - ale o tym juz dyskutowalismy)Ale
          do doktora Swierczka sporo moich znajomych chodzi i sa zadowoleni, z de Zet
          zreszta tez. Osiolkowi w zloby dano:)))
          pozdrawiam
          Agnieszka
          • lilka91 Re: Pytanie 17.06.04, 15:40
            > poszlo nam dobrze wiec zrezygnowalam i postanowilam isc do Zet jako klasyka.
            > (ktroy notabene mi zapisal 4 leki heheheheh - ale o tym juz dyskutowalismy)

A może trzeba dać sobie spokój z tą klasyfikacją, która zaczyna być sztuczna,
            bo skoro nawet trzon klasyków polskich w praktyce często ma ją w nosie? Ważne
            jedynie, czy pacjentowi pomaga, czy uda się utrafić (tylko czemu im tak zależy
            na pozorach wśrod swoich?) Czasami mam wrazenie, że możemy komuś niedźwiedzią
            przyslugę wyświadczyć przekonując go do klasyki. To niczym jak dyskusja o
            wyższości świąt ...
            Trzymam kciuki! Piszcie o efektach.
            • very_martini Re: Pytanie 17.06.04, 16:46
              > A może trzeba dać sobie spokój z tą klasyfikacją,

VETO!
              :)
              Wciąż są klasycy!

16%VOL
              22%VAT

--
              takie tam... forum homeopatyczne
              forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760
              • astria1 Re: Pytanie 17.06.04, 19:43
                > VETO!
                > :)
                > Wciąż są klasycy!

********* PODTRZYMUJĘ !!!

Lilka...my nie mozemy brać odpowiedzialności za to co robią inni homeopaci,
                mozemy sie tylko martwić ze nie jest tak jak bysmy chcieli ale jednak musisz
                wejsc nogami i rękoma w temat homeopatii aby odczuć to co napisałaś... Ten
                temat to wielka woda o której mozemy pisać na ogrągło ale nie mozemy zajmować
                się weryfikacją homeopatów jedynie mozemy dzielić się swoją wiedzą i
                poinformować przyszłych homeopatycznych pacjentów czego mogą oczekiwać zarówno
                od samej homeopatii jak i od HOMEOPATY...

pzdr
                Anna :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka