Dodaj do ulubionych

katar zatokowy

07.01.13, 13:39
bardzo prosze o odpowiedź. Poprosiłam w aptece o krople homeopatyczne dla dziecka na katar zatokowy i Pani sprzedała mi Apis-homaccord Heel. czy na pewno dostałam właściwy preparat? stosujemy to na zatoki? Ponoc mam podawac 3 razy dziennie tyle kropli ile dziecko ma lat plus 1
bardzo prosze o pomoc, jestem kompletnie zielona w tym temacie...
Obserwuj wątek
    • akownik Re: katar zatokowy 07.01.13, 14:11
      Co rozumiesz przez określenie: "katar zatokowy"?
      Homeopata potrzebuje poznać objawy występujące u chorego a nie nazwę choroby.
      • adazuz Re: katar zatokowy 07.01.13, 17:03
        Dziecko 5 l. odkaszluje mokro, tylko w dzień, ma stwierdzone zapalenie zatok przez laryngologa, płuczemy zatoki zestawem Sinus rinse i wylatują zielono-żółte meduzy, gorączki brak jak rowniez inych objawów niepokojących brak
        Poszłam w akcie desperacji do apteki homeopatycznej, ponieważ mam serdecznie dośc antybiotyków pzrepisywanych 'na wszelki wypadek", recepty lądują w koszu.
        Rozumiem, że nalezy sie wybrac do homeopaty, i tak tez zrobie, czekam na wizyte, aczkolwiek jesli to mozliwe, prosze o odpowiedź, czy faraceutka nabiła mnie w butelkę? jak czytam, że te krople podaje sie w "leczeniu schorzen skórnych przebiegających ze świądem itd...", to mam wątpliwości, czy nie utopiłam 40 zł...:-(
        i zdaję sobie sprawe, że poszłam na skrót:-(, czytam tu sobie jakieś wątki o apis cpl-czy to jest to samo co Apis Homaccord Heel?
        wizyte mam za 2 tyg, prosze o jakieś sugestie.
        • akownik Re: katar zatokowy 07.01.13, 17:50
          Od jakiegoś czasu są organizowane szkolenia dla farmaceutów. Ale niewielu tam bywa a i same szkolenia są krótkie.
          Ja pewnie zastosowałbym inne lekarstwo.
          • adazuz Re: katar zatokowy 07.01.13, 18:27
            dziękuję za odpowiedź. Zapytam inaczej:rozumiem, że Pan zastosowałby inne lekarstwo. Ale czy to, co poleciła mi farmaceutka można zastosować przy tym schorzeniu? Czy to zupełnie nietrafiony lek?
            Nie chodzi mi o to, czy pomoże mojej córce, nie jest Pan (jak domniemywam) jasnowidzem, bardziej o to, czy w ogóle to się stosuje przy problemach z zatokami?
            Do wizyty mam 2 tyg i przyznaję, ze mnie kusi, żeby to podać.
    • tenisistka0-4 Re: katar zatokowy 08.01.13, 22:14
      bardzo dobry jest apis cpl ale to jest lek robiony - albo sinuspax w tabletkach
    • adazuz Re: katar zatokowy 09.01.13, 12:30
      dziekuje bardzo
      co do apis cpl i sinuspaxu, to juz sie zorientowałam
      jednak nadal nie mam odpowiedzi na moje główne pytanie:
      czy ten apis co sprzedała mi pani farmaceutka moze byc podawany na katar zatokowy?
      czy to jest to samo co apis cpl? czy w przypadku mojego dziecka ten lek nadaje sie tylko do smietnika?
      z góry dziekuje wszystkim serdecznym osobom, które chca pomóc i pozdrawiam
      • akownik Re: katar zatokowy 09.01.13, 12:46
        O wiele lepiej jest zastosować w tym przypadku inny lek
      • adazuz Re: katar zatokowy 09.01.13, 13:46
        dziekuje za zachowawaczą odpowiedź.
        choc wolałabym bardziej konkretną.
        bo tak to może sie wydawac, ze "o wiele lepiej zastosowac inny lek"-tzn moze ten "mój"troche by pomógł, ale inny lek pomógłby z pewnością bardziej"
        czyli w sumie nadal nie wiem, czy spróbowac podac go córce czy od razu go wyrzucic....
        albo bardziej dosadnie: pani farmaceutka wcisneła mi cos, co nijak sie ma do zatok
        ufff, prosze sie na mnie nie gniewać, ale naprawde liczyłam na konkret
        • wiktor.online Re: katar zatokowy 09.01.13, 14:37
          www.heel.pl/upload/heel_pl_Ulotka_Apis_Homaccord_po_zmianie_5849.pdf
          • alinka919 Re: katar zatokowy 09.01.13, 15:16
            U nas Sinuspax albo cinabaris 9ch się sprawdzają
        • akownik Re: katar zatokowy 09.01.13, 15:17
          Z ulotki dowiesz się, że Apis Homaccord stosuje się w schorzeniach skóry.
          Do opisanych przez Ciebie objawów nie stosowałbym żadnego z tych dwóch leków
      • tenisistka0-4 Re: katar zatokowy 09.01.13, 16:34
        nie,do smietnika chyba nie ale to nie jest ten sam lek
        wysyłałm go juz kilku osobom "w Polske" a ten heel-a jest dostepny wszedzie
        • adazuz Re: katar zatokowy 10.01.13, 13:37
          bardzo serdecznie dziekuje za odpowiedzi. Ulotke oczywiście przeczytałam, jeszcze w aptece, natomiast problem wynika z tego, ze pani farmaceutka powiedział mi, ze własnie apis hommacord Heel sposuje sie na zatoki. Troche mnie to dziwiło, ze juz na opakowaniu było o tych znianach skornych ze świądem, stąd własnie mój wątek i pytania.
          reasumując, chyba jednak pani farmaceutka zarobiła 40 zł, a ja utopiłam kase.
          Prosze jeszcze o podpowiedź, jakie dawkowanie sinuspaxu dla dziecka 5 lat? czy można jakoś rozdrobnic te tabletki, bo wiem,ze nie przełknie?
          • krysia_kla3 Re: katar zatokowy 10.05.13, 16:25
            A ja poleciłabym pneumolan. Jest także na bazie składników naturalnych i stosowałam go jak moja mała miała problemy z zatokami. Zresztą stosuję go przez cały czas gdy tylko mała ma zapchany nosek. Spytaj się lekarza. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka